Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yetkili Servis beğeni ve eleştirilerimiz...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erdem1904

You are not allowed to view links. Register or Login
Murat Soydan;

Daha önce Zincirlikuyu Birmot (Otokoç Otomotiv)'te çalışmış ve daha sonra oradan ayrılmış. Şu anda MAS-DAF Makine Sanayi A.Ş.'de çalışmakta. Otokoç öncesinde Tur Assist, Otto Zenith, ATM Opel'de çalışmış. Görevleri de genelde hasar uzmanlığı imiş. Genelde de çalıştığı yerlerde kısa süreli kalmış veya kalabilmiş.
Fırat Üniversitesi mezunu ve 7 (yazı ile yedi) senede bitirmiş, üstün bir vatandaşımız.

Kısa süreli bir araştırma ile bunları bulabiliyoruz.

Kısa süreli giriş yaprak, nerede ise on senedir burada bilgilerini paylaşan, şu aramızda olan veya olmayan kişilerin maddi veya manevi paylaşımlarını hiçe sayan, cımbızla bazı cümle ve talepleri seçerek daha sonra bunu tüm foruma mal eden ve buradakileri aşağılayan bir zihniyetin değil burada, dünyada yeri olmadığını düşünüyorum.
Allaha olan inancımdan dolayı bu şahıs hakkındaki fikirlerimi burada paylaşmayacağım. Ancak bu tip kişilerin aklı başında kimseleri sınamak için gönderildiğini düşünüyorum!

Mühendis olunmuş ama "adam" olunamamış demek, sanırım uygun bir ifade olur.

Aslında yazılacak çok şey var. Hatta daha önceden de bir çok kez yazı yazdım , ama sonra zaten buradaki üyelerimizin gerekli cevapları verdiğini düşündüğümden her seferinde vazgeçtim.

O arkadaşın hasta olduğunu düşünüyorum. Umarım sonu intihar ile bitmez.

Doğru tahmin etmişim :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Ormanci

Hocam görüşler elbette ki farklı olabilir.
Ben bi genelleme yaptım ama tabi doğal olarak yanlış anlaşılmaya da sebep oldu, düzeltmeye çalıştım :) Orta yolu bulduk...

Aynen dediğin gibi normali bu, olması gerekeni bu, ama birçok forumda bunu göremiyoruz, herkesin fikri sabit, herkes kendini haklı göstermeye çalışıyor, bir de üzerine fanatiklik falan filan eklenince her yerde saçma sapan tartışmalar. Burada bu ortamı yakalamış olmak güzel oluyor :) Şahsen forumlarda yazmayı veya birşeyler anlatmaya çalışmayı bu yüzden hiç sevmiyorum, istemiyorum. Sadece buralarda rahat edebiliyorum herhalde bu anlamda :)

Bir de böyle gereksizler gelip aynı ortamı burada oluşturmak istiyorlar ama şekil 1-A'da görüldüğü gibi, lafları yiyip yiyip gidiyorlar :) Onlar da öyle eğleniyor herhalde, mazur görmek lazım :)

Adza

Yetkili servisle yaşadığım tek olay var, tek gidişimde. Henuz forumda paylaşmadım. Devam eden mahkeme sureci süreci bittiğinde inşaallah adalet yerini bulduğunda paylaşacağım. :alfisti:

schumi

Nereye kaçırdınız adamı yahu? :) Bir bardak kola,bir tabak çekirdek alıp tam çıtlatmalık konu var dedim,  :)) ama gitmiş buralardan.. :D

hi_cazz

opel falan diyince şüphelenmedim değil kendimden You are not allowed to view links. Register or Login :D Hangi kafayla yazdım acaba  :haydi: :haydi: :haydi: :haydi:

ATA

Burası bitti. :( Şimdi insignia forumuna gidiyorum. Ne güzel zaman geçiyordu.:lol:

Üzülerek yazıyorum, Muratso'nun uslubu ve tarzı hoş olmasada kendisine bir konuda katılmadan edemedim ama bunu hiç bilemeyeceksiniz... :D :D
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

fatihmehmet

Burası bitti. :( Şimdi insignia forumuna gidiyorum. Ne güzel zaman geçiyordu.:lol:

Üzülerek yazıyorum, Muratso'nun uslubu ve tarzı hoş olmasada kendisine bir konuda katılmadan edemedim ama bunu hiç bilemeyeceksiniz... :D :D

Önceki konuda mesajı vermiştin abi

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

ATA

Yaaaa! :duvar: Muratso'ya özenip biraz gizem katayım demiştim. Beceremedim  :lol:  :serefe:
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

hi_cazz

Yaaaa! :duvar: Muratso'ya özenip biraz gizem katayım demiştim. Beceremedim  :lol:  :serefe:

Gizem katacak kadar becerikli olman lazım. Kolay değil adamda Yılların deneyimi var kasma yani boşuna. Muratso bir idol hiçbirimiz bir muratso olamayız

max-ime

Yetkili servisler ile ilgili birkaç şeyde ben karalayayım.

Aldığım ilk 159'un 2 sene uzatılmış garantisi vardı, ben almadan önce bütün bakımları yetkili serviste yapılmıştı. Ben de aldıktan sonra fiyatlarıda duyunca yetkili servise devam ettim. Sonrasında aracın direksiyon kutusundan ses geldiğini farkettim, tepkilerindeki netlikte çok az kaybolmuştu. Ozamanki yetkili servis Üstün Oto'ya gittim, Semih Abi'ye durumu anlattım. Önce direksiyon pompasını yenilediler, düzelmeyince komple direksiyon kutusunu yenilediler. Ozamanki fiyatı 3bin TL+Kdv idi, ben hiçbirşey söylemeden garanti kapsamından değiştirdi.

2. 159'umu Birmot Zincirlikuyu'dan almıştım. Daha önceden başka bir 159 için expertiz yaptırırken servis müdürü Hüseyin Abi'ye gidip kendisi onay verirse alacağımı, onay vermez ise almayacağımı söyledim. Hüseyin Abi ile teste çıktık, arac manueldi ancak 1. vites ve geri viteste sıkıntı vardı. Kendisi garantiyi uzatıp uzatmayacağımı sordu, zaten her halukarda garantisini +2 sene daha uzatacaktım, oda bahanesi oldu. Ben garantiden şanzımanı hallederim dedi. Aracı Ankara'ya getirdiiğimde yine Semih Abi'nin yolunu tuttum. 1. vites ve geri vites dişlileri değişecekti, ancak yeni dişlilerin eski dişliler ile uyum sağlamama ihtimali olduğudan İtalya'dan 0 şanzıman getirttik.(mpi piyasada çok olmadığı için stoklarda şanzımanı da yoktu). O süreçte şanzıman, şanzıman tellleri, hafif içeri göçmüş tavan lambaları, unuttuğum birkaç parça daha garantiden komple yenilendi. Yanlış hatırlamıyorsam ogünkü maliyeti 11bin lira civarındaydı değişenler.

Şuan 3. 159'umuzu kullanıyoruz, tabi artık 159 yaşlandığı için aldığımda garantisini uzatma şansım yoktu. Akota'yı da oldum olası hiç sevmedim ancak tam aracı aldığımız sıralarda Semih Abi Akota'ya geçmişti. Akota'ya değil ama kendisine karşı duyduğumuz güvenden dolayı bu 159'u da yetkili servisten çıkarmıyoruz. Kampanya dönemlerini de takip ederek özel servislere yakın akamlar ile bakım yaptırabiliyorum. Son hatırladığım triger setini, tüm kayış bilyeler, devir daim pompası ile 1.180 lira gibi bir ücret ile değiştirmiştik.

Sonuç olarak Distribütör, Servis'ten bağımsız bir çalışanın ilgisi, alakası ve yaklaşımıyla bile yorumlar değişebiliyor. Biz ilk Alfa'yı korkarak almıştık, bakımları, parça fiyatları bizi korkutuyordu ancak Semih Abi'nin Alfa ile tanışmamızdaki ilk yaklaşımı, Alfa'dan aldığımız tat ile birleşince şuan ailemizde 4 Alfisti bulunduruyoruz :)

Calibra

Başlık yanıyordu bi su da ben atayım dedim neyse ki sönmüş :)

Biri Zincirlikuyu Birmot mu dedi :)

Açılın ben geliyorum, boya kaporta, korna, ön takım, Euro'nun Euro olduğu dönemde 2 yıl garanti uzatma falan ile ilgili bi sürü anılarım var :)

(Daha önce yazmış da olabilirim önce bi refresh yapmam lazım) - yazar burada "battle" ve "sorry" kullanımlarına atıf yapıyor.

Yalnız arkadaşlar yetkili servis olayım Mercedes-Benz Türk'ten sonra farklı bir boyuta taşındı, bir ara yüksek müsadeleriniz ile karşılaştırmalı olarak anlatacağım.

Şimdilik sevgiler (mesai bitiyo da çıkmam lazım) :D
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

Doğa Tosun

Sonuç olarak Distribütör, Servis'ten bağımsız bir çalışanın ilgisi, alakası ve yaklaşımıyla bile yorumlar değişebiliyor. Biz ilk Alfa'yı korkarak almıştık, bakımları, parça fiyatları bizi korkutuyordu ancak Semih Abi'nin Alfa ile tanışmamızdaki ilk yaklaşımı, Alfa'dan aldığımız tat ile birleşince şuan ailemizde 4 Alfisti bulunduruyoruz :)

Noktasına kadar, işte o adam.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Ormanci

İşte isim isim isim.... Tek bir isim müşteri memnuniyeti anlamında nasıl efsane olabiliyor. Yarın o ismi kaybetseniz, siz de lanet etmeye başlayacaksınız :) Gerçekten şans valla böyle bi isimle olmak, en azından takip etmişsiniz, yer değiştirmiş, ona rağmen Alfa'da görev yapıyor falan... İyi, en azından adam "eeeeeeeh" diyip başka markaya gitmemiş, kendisi bi yerler açmamış :)

Turkay33

Herkese selamlar İzmirde ikamet etmekteyim.. Yaşım 28 . 14 yıldırda  babamla gittiğimz tek alfa servisi 3 . sanayide Alfa tekniktir ben bugüne kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım herşey gayet güzel tavsiye ederim  :clover: :clover:
1994  33  1.5 ie / 2001 Başlangıç
2004 156 1.6 TS
2006 159 1.9 Jtdm
2005 156 2.0 Selespeed White
1998 156 1.6 TS
2003 156 1.6 TS
2000 156 2.4 JTD
2006 156 1.6 TS
2004 156 2.0 Selespeed
2001 156 1.9 JTD
1998 156 2.0 TS
2006 159 1.9 Jtdm
2000 156 2.0 TS
2006 147 1.6 TS
2001 156 2.0 TS

ersanbil

arkadaşlar ben denizciyim ve geçen yaz çok beğenerek 2011 benzinli giulietta aldım. arabadan çok memnunum fakat aldıktan 3-4 gün sonra 60bin bakımı yaptırayım ve eksik kusurları göreyim dedim ve ataşehir mengerlere götürdüm. arabayı teslim aldıktan sonra arabanın gaz yemediğini bazen gazı geç almasından dolayı araba bayırlarda stop bile ettirdim. bunun üzerine mengerlere güvenimi yitirdim ve bostancı sanayide alfist otomotive götürdüm sanırım ordada emme manifoldu contası değişti kaçak vardı ve hava yetersiz geliyodu diye düşündüm ama sorunum hala devam ediyor ve güvenebileceğim ve bu sorunu çözebilecek bir yer arıyorum ve arızanın nedeni nedir çok merak ediyorum. herşeye rağmen arabamdan çok memnunum.

Adza

Yuksek ihtimal bakim sonrasi eter mevzusudur. Emme manifoldunu kontrol ettirin. Araçta siyah duman var mi bakin. Sorun cozulmezse usta anlar zaten :)

krm1983

Yuksek ihtimal bakim sonrasi eter mevzusudur. Emme manifoldunu kontrol ettirin. Araçta siyah duman var mi bakin. Sorun cozulmezse usta anlar zaten :)

Bostancı sanayii sitesinde özel servis olarak Sportivo veya Carium Zeki ustayı tercih edebilirsiniz.

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

muratso

ahahah alfistiler keşke egolarınızı biraz kenara ayırsaydınız daha rahat iletişim kurabilirdik, kimlere kimlere benzetilmişim, müthişsiniz seviyorum sizleri. ben sizden biriyim uzaklarda aramayın ;)

ssg

BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

ozoozo

ahahah alfistiler keşke egolarınızı biraz kenara ayırsaydınız daha rahat iletişim kurabilirdik, kimlere kimlere benzetilmişim, müthişsiniz seviyorum sizleri. ben sizden biriyim uzaklarda aramayın ;)

Ses qess maç var sonra konuşuruz murat avni

OZO..!!!

milano 75

delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

ozoozo

Ses qess maç var sonra konuşuruz murat avni

OZO..!!!

Allahını seversen bir yorum daha at gol oldu :haydi:

OZO..!!!

Erkay KAHYA

Bunu yazıp gitmiştin;

evet arkadaşlar hepinize her şey için çok teşekkür ediyorum, nasıl egolarınız yerindeymiş değil mi? benim buradaki görevim tamamlandı, arkamda derin belirsizlikler bırakarak alfistiturkey'den uzaklaşıyorum, ama asla kim olduğumu, nasıl bir bilgi birikimi ile yorumlar yazdığımı, sizin hakkınızda aslında neler neler bildiğimi tahmin bile edemeyeceksiniz,

buradan çıkıp insignia cluba üye olacağım. ordaki arkadaşlarla biraz işim var.
kendinize iyi bakın  ;)

insignia club'de tat vermemiş.  :duvar:

(Admin nolur hesabı dondurma. Bu gibi arkadaşları kazanmaya çalışalım. Belki bir gün bizleri de bilgileriyle ışıtır.  :) )

blueoyester

geçen hafta balıkesirde bakımları yaptırdığım serviste yedek su deposunun kapağındaki yaylı mekanizmayı kırmışlar. eve gelince farkettim. yağ değişiminde kendi yağımı almama rağmen 4lt shell helix ultra 10/60 ve 10/40 bir yağ koyuyorlardı. son anda fark ettim. sanırım bundan sonra ufak tefek sorunlar dışında izmir veya bursayı tercih edeceğim.
you are my desire alfa romeo
[url="http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg"]http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg[/url]

eminpar