Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

boya koruma

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

147TI

bu köpükle yıkama olayında jantlardaki siyah minik noktalar bile çıkıyorki ilginç...

zararlı olabilir doğrudur ancak ne kadar zararlı acaba???

Sercan Keklik

eren benim 1 haftalık jantlarımı parçaladı resmen :) vernik yetmedi, boyayı kaldırdı.. Sonra jantın tekini sökerek italyaya gönderdik.. Jantı incelemeye aldıklarında üstünde Kimyasal maddeler çıktı hatta bunun bi kagıdı vardı bende ama kim bilir nereye attım :)

Fabrika sonra yeni bir model oldugu için ve disb. bizim tanıdık oldugu için zar zor yeni jantları vermişti.

Benim araba yıkattıgım yer hayatımda ilk defa denemek istedim; Bostancı Auto Shop
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Alfadanadam

Sercan, senin jantlarındaki sorunu başlatan unsurun başka birşey olabileceğini ve bu yıkamadan sonra basınçlı su sebebiyle verniğini ya da boyasını çıkarabileceğini düşündün mü hiç?
Neye dayanarak bu kadar kesin konuşabiliyorsun anlamıyorum doğrusu. Ben onlarca defa aracımı bu şekilde yıkattım ve ne aracın boyasına verniğine ne de jantlara birşey olmadı. Üstüne üstlük jantın birinin kolunda sürtmeden dolayı vernik kalkmıştı, o kısıma bile birşey yapmadı.

Arabamı fırçasız olarak hem Ereğli'de hem de İstanbul'da farklı yerlerde yıkattığım olmuştur. Aralarındaki tek fark bazılarının araç üzerindeki özellikle sarı toprağı temizlemekte başarızı olduğu, o kadar.

Jantlarının vernik ve boyasının atma sebebinin bu olduğu konusunda ısrar ediyorsan, ben de senin jantların dandikmiş diyorum öyleyse :)

Sercan Keklik

:) saygı duyarım..

ama Koskoca MAK gibi bir argesi olan bir firma bunu söylüyorsa kimyasal var diyorsa, bana 2 a4 kagıdı rapor veriyorsa bende buna saygı duyarım abi :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Alfadanadam

MAK firmasının  jant üzerinde kimyasal var demesi temizlik için kullanılan malzemeden bahsediyor anlamına gelmez!
Kaldı ki o nasıl bir malzemedir ki Genel merkeze gidiyor ama üzerinde hala analiz edilebilecek kadar malzeme kalabiliyor.
Siz bu analiz işini gerçekten çok kolay bir iş sanıyorsunuz galiba. Al biraz o malzemeden koy bir çekmeceye, ittir makinanın içine söylesin sana ne olduğunu. Yok yahu daha neler...

Kaldı ki önceki mesajımda da söylediğim gibi senin jantlarının atmasına sebep olduğu iddia edilen kimyasal maddenin o yıkama ürününden geldiği ne malum ki?

Alfadanadam

Ha bu arada, sanırım Enkei'nin Ar-Ge'si MAK'ın Ar-Ge'sini dövüyor :))

ycecen

quote:

Al biraz o malzemeden koy bir çekmeceye, ittir makinanın içine söylesin sana ne olduğunu. Yok yahu daha neler...

Abi tam olarak öyle oluyor. Kimyagerler bilir Spektrometreler öyle çalışıyor. Koyuyorsun sample ı alet bunu yakıyor ışınlıyor sana ne olduğunu söylüyor :))

Sercan Keklik

bülent abi.. arabayı yıkattım.. Yıkattıkan 3o dk sonra benim jantlarımın vernigi attı..

yani günler sonra atmadı :)

Enkei-MAK o bu degilki bu olay.. autoshop kötü mazeme kullanıyodur odur budur şudur ama bu tür uygulama yapan her yıkamacıda bu ürünlerin içinde ASİT oldugunu sorunca söylüyor.

ASİT in zarar vermedigi bi madde varmı?
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Alfadanadam

quote:

quote:

Al biraz o malzemeden koy bir çekmeceye, ittir makinanın içine söylesin sana ne olduğunu. Yok yahu daha neler...

Abi tam olarak öyle oluyor. Kimyagerler bilir Spektrometreler öyle çalışıyor. Koyuyorsun sample ı alet bunu yakıyor ışınlıyor sana ne olduğunu söylüyor :))

Yiğit'cim çalıştığım yerde bahsettiğin x-ray spektrometrelerin bir kaç çeşidi birden var. O yüzden çalışma mantığını biraz daha açmak gerekiyor sanırım. Bu cihazlar size bir numunenin içinde ne olduğunu vermez ! İçinde olduğunu varsaydığınız elementlerin % cinsinden miktarını verir. Yani siz spektrometrenize referans olarak örneğin Titanyum (Ti) tanımlı değilse Titanyum analizi yapamaz. Benim demek istediğm buydu. Spektrometreler, belirli elementleri anazliz etmek üzere ve spesifik konularda kullanılırlar. Eğer sizin analiz ettiğiniz metal içerisinde görmek istediğiniz elementler referans olarak cihazda yoksa göremezsiniz.
MAK firması ne görmeyi istemiş te neyi görmüş acaba? Ya da neyi göreceğini nereden biliyormuş?

Sercan, asit çok genel bir tanımdır. (Ph:7.0 nötr'dür. Ph 7'nin üstü ise asit olarak tanımlanır.) Sizin araba yıkamak için kullanılan suyunuzun Ph'ı 7'nin üstündeyse su bile asittir :)
O yıkamacıların bunda "asit" var derken onları Fen konusunda bu kadar bilgili kabul etmenizi de şaşkınlıkla izliyorum.
Bir dahaki sefere rica ediyorum sor bakalım Ph kaçmış o çılgın araba temizleyicisinin? :))