Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gıcırtı beni öldürecek :) yardım

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

milano 75

You are not allowed to view links. Register or Login
147 ve 156 için 34 psi hava gayet iyidir.normalde lastiklere 1-2 psi fazla hava basmanın zararı yoktur.
eğer zararı yoksa ve gıcırtıyı kesecekse hemen 34 yapayım lastiklerdeki basıncı.
benim aklımı kurcalayan gıcırtıdan kaçarken lastiklerin tutunmasını düşürmek ve sert lastiklerden dolayı alt takımlara zarar vermek.
1-2 psi normal kullanımdaki aracın yoltutuşuna pek etki etmez ama kasis geçişleri,çukurlar falan biraz daha zıplamalı olur tahminimce,direksiyon fazladan yumuşar birde
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

DSB

147 15 jant lastik için ne kadar hava basıyorsunuz, ben bir ara kasislerde daha yumuşak hissettirdiği için 28 basıyordum, sonra 32 yaptım çok fazla hisseder oldum, şimdi 30 la devam ediyorum.

ugur_1903e

ben ön - arka hepsine 32 basıyordum. ama 34 basınca gıcırtı kesildiği şeklinde yorumlar aklımı kurcalıyor.

vieri

Alfa 147'nin kitapçığında önerilen soğuk lastik basınçları 195/60R/15 ebatı için 32, 205/55R/16 için 33'tür.34'le arasında fazla bir fark yok.Bu yüzden 34 psi yapınca gıcırtının kesilmesi bana pek mantıklı gelmedi.Herkes aynı sonuca ulaşamayabilir.

sitem

lastiklere 34 ps bile yaptım yok arkadaş ses geliyor çare bulamadım. ön düzenciler her şey sağlam diyor. viraj demir burcu mu, alt salıncak mı, üst salıncak mı hangisini değiştireyim bilmiyorum. ya da önce hangisinden başlasam sizce...

isokartal156

abi ben salıncaklardan çok kapılardan gelen gıcırtılara ayar oluyorum ya :) kapı tutamaçlarından gelen sesleri duymamak duyurmamak için kırk takla atıom sürerken

osm156

abi ben salıncaklardan çok kapılardan gelen gıcırtılara ayar oluyorum ya :) kapı tutamaçlarından gelen sesleri duymamak duyurmamak için kırk takla atıom sürerken
gercekden bende bu konuya degınmek ıstıyorum su cam dugmelerınden gelen seslerı nasıl keserız yaw :(
"Ruhumuz olmadan sadece birer makineyiz"

fatihmehmet

Havalar ısındı gicirtilar birden yok oldu bugün

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

isokartal156

ben bi çözüm bulamadım maalesef sert yapılı plastikten üretilmiş hepsi. söküp altına daha yumuşak malzemeden bir şeyler yapıştırılabilir aslında

erim

Tutmaçlatı söküp Kapıya tutunan tırnakları ve temas eden yerli görünmeyecek şekilde bez bantla sarın

isokartal156

üstadım sesin tırnaklardan geldiğine inanmıyorum parçanın kendisi esneyince gıcırtı yapıyor

erim

üstadım sesin tırnaklardan geldiğine inanmıyorum parçanın kendisi esneyince gıcırtı yapıyor

Ben uyguladım olumlu sonuç aldım tabiki tercih sizin :)

isokartal156

yine de denemeye değer teşeşekkürler ;)

Rotweiler

aracınızın ne oldugunu bilmiyorum ama gacur gucur sesler genelde üst salıncaktan gelir bendede var... ustamın dediğine göre yaglarsanız keser ama bi süre sonra toz toplucagından tekrar baslar... yenisiyle değiştirincede 5000-10000 km arası tekrar basladıgını belirtti yani klasik alfa kroniği bunlarla seviyoruz zaten bu aracı:) bu arada aracım 159..

Özellikle 159 için bir kez daha kronik lafını kullandığınız için teşekkür ederim. Ben bu forumdaki kadar genelleme yapan biyer daha görmedim. Belki donanımhaber =]]
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

mniyet

Bu ön takımlardan gelen gıcırtı sesi neredeyse 147 imden soğutacak beni (ama şöyle dışardan bakınca 147 imi yinede çok sevdiğimi anlıyorum:D ) yağmurlu havalarda yok oluyor kesin çözümü olan varsa paylaşşsın lütfen