Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bunları nasıl çözerim?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

messhood

Merhabalar. Aracım 2006 model 156, 1.6 TS Distinctive
Çok cahil soruları olabilir ama daha yeniyim, sizden yardım talep ediyorum :) Sorunlarım:

1- Bu araçlar performansından ötürü çok yağ ihtiyacı duyuyormuş.
Benim 80.000 bakımı yeni yapıldı ve araç 83.000'de. Yağın eksildiğini nasıl anlarım, yol bilgisayarı uyarı veriyor mu yoksa belli bir km'den sonra kendim mi kontrol ettirmeliyim.

2-Emniyet kemerini sürekli takıyorum ama emniyet kemeri uyarı lambası sürekli yanık vaziyette. Elektriksel bir sorun mu acaba?

3- Aracın buğusunu almak için motor fanını açıyorum ama bir süre sonra klimaya geçiyor. Klima ve kalorifer ayrımını nasıl yapacağım.

4- Araçta Xenon farlar ve açıkçası gece gündüz sürekli açık olsun isterim. Far kolunu sürekli açık bırakıyorum. Araç çalışırken ya da çalışmazken far kolunun sürekli açık kalması aküye ya da başka bir aksama zarar verir mi?

5- Araç devir saatini nasıl kullanmalıyım? Daha önceki araçlarımda araç bağırmadan değiştiriyordum, bu araçta tam devrini aldıktan sonra mı (3000 devirlerde) vites değişmeliyim.

Şimdiden teşekkürler.

fatihmehmet

1- Yağ çubuğunu çekip kontrol edin. 2 çizgi arasında maksimumda ( üst kısım = tuttuğunuz kısma yakın olan çizgi ) bulunmalı. Nasıl olsa 2 çizgi arasında sorun olmaz demeyin. (2 çizgi arası 1 litredir)

2- Koltuğun altındaki sokette bir temassizlik olabilir. Elektrikçi bir baksın.

3- Bir sure sonra en son bırakılan sıcaklığa otomatik olarak gecer. Siz daha önce 18 derecede bıraktı iseniz bir sure sonra 18'e gelir. Manuel olarak 23-24 kendi belirlediğiniz bir sıcaklığa alın. Tekrar deneyin düzelmiş olmalı.

4- Ben ampullerin patlamasına neden olduğunu duymuştum.

5- Genellikle 2500-3000 arası. Kullandıkça karar vereceksiniz zaten.

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

messhood

You are not allowed to view links. Register or Login çok teşekkür ederim ilginiz için. Dediklerinizi yazdım bir kenara  :alkis: