Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

34HG9349 MITO QV! İTALYANIM...:)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

brkvrl

Merhaba Arkadaşlar,

Forumu uzun zamandır takip ediyorum. Ancak bugün farkettiğim bir şey oldu foruma direk soru ile dalmışım zamanında. :asagi-ok:
Bu yüzden hem aracımı hem kendimi tanıtmak ve aracım ile zaman içerisinde yaptığım paylaşımları daha rahat belirli bir konuda paylaşmak için bu konuyu açmayı uygun gördüm.

İstanbul Pendik/Yenişehir'de yaşıyorum. 29 yaşındayım ve inşaat mühendisi (Kocaeli Üniversitesi) olarak çalışmaktayım.

Aracım;

2011 Model Alfa Romeo Mıto QV 1.4 170 HP

2013 Ağustos ayında 58000 km olarak ilk sahibinden orjinal herhangi ekstra işlem yapılmamış aldım aracı. Mıto aldığım dönem aslında aklımda Mini Cooper S almak vardı. Ancak bana mı öyle geldi yoksa genelde öyle mi bilmiyorum ama kullanıcıları araçlarına çok özensiz biniyorlardı. Bu da özellikle 2. el'de uzaklaştırdı beni. Daha sonra sıfır alayım dedim o sırada Mıto radarıma girdi. Alfa her zaman sahip olmak istemiştim bir iki araca bakıp özellikle sahiplerinin araçlarına olan ilgisi ile daha çok etkilendim diyebilirim. Kazasız belasız bir iki ufak çizik dışında sorunu olmayan özenle kullanılmış bir Mıto QV buldum.

1 aydan kısa sürede Mito QV aracımın alımını gerçekleştirdim. 17 ay 24 bin km'dir beraberiz ve kaza bela veya ekstra bir durum olmaz ise 1,5 sene daha kullanmayı düşünüyorum. Allaha şükür aracı aldığım günden bu yana ufak tefek çiziklerine eklediğim bir kaç çizik dışında kaza bela olmadan geldik bu günlere.  :)

Araç hakkında forumda oldukça bilgilendim. Bir çok konuda yardım aldım ve oldukça işime yaradı bu bilgiler. Benimde zaman içinde öğrendiğim tecrübelerle katkım olur diye umuyorum.

Biraz araç hakkında konuşmak gerekirse bu aracı almamda en büyük etkenlerden biri Alfa olması tasarımı turbo beslemeli motorlarda en çok güvendiğim motorlardan birine sahip olması bunun yanında manuel vites ile gelmesi aracın sınıfına ve amacına bakıldığında bence yeterli konfora sahip olması aracın benim için en büyük artıları oldu.

Bu araç hakkında çok fazla detay bilgi vermeme gerek yok diye düşünüyorum. Çünkü forumda güzel paylaşımlar ve tecrübeler aktarılmış durumda. Araç hakkında tek sevmediğim nokta vites geçiş aralığının çok uzun olması bunun dışında hiçbir sorunum yok. >:(

Aracın bende ki hikayesini kısaca özetlemek istiyorum. Aldıktan kısa bir süre sonra forumda konumda var araştırmalardan sonra yetkili servis yerine özel servis yönünde karar kılıp 60 bin km bakımı ile yola başladık. 60 bin km bakımında filtreler, bujiler, V kayışı, yağ değişimi olarak rutin bakımı yapıldı ekstra bir sorun çıkmadığından bakım ile ilk servis maceramızı kapattık.

80 bin km bakımına kadar bir daha servis yolu görmedim 8)

79 bin km'de bakıma girdim. Triger, filtreler, V kayışı, yağ değişimi, arka silecek, geri vites müşrü (sorun yoktu ama dışında garip pas gibi bişey vardı değiştirelim gitsin dedik :)) yanında ön arka balatalar ve arka diskler değişti. Bakıma girmeden 1 gün önce motor arıza ışığım yandı. Ancak soruna tam bir açıklama getiremedik servisten sonra yanmaya devam etti. Hata kodunu veren parçayı değiştirmek için gün sayıyoruz ancak arıza ışığım yanmıyor tekrar yanarsa sorun için tekrar bakılıp aynı parça ise değişimi yapacağız bu arada vites sensörü diye çok pahalı olmayan tam olarak ne işe yaradığınıda bilmediğimiz bir parça benim bildiğim sadece ot. araçlarda bu parça var diyeydi böylece öğrenmiş olduk ustada ilk defa bu araç da denk geldim eğer değiştirirsek dedi :D. Bu süreçte DNA ve Start Stop devreden çıktı (artık sorun yok). Bunun nedeni de akü olarak söylendi zaten yıl olarak zamanı geldiğini düşündüğüm aküyü bu bahane ile yine orjinal aküsü olan EXIDE 60 ah 680 A ile değiştirdim. Bu arada EXIDE markasından çok memnun kaldım tavsiye edebilirim. ;)

Gördüğünüz gibi rutin bakımlar ve ufak tefek ekstra bi kaç parça dışında benim için çok iyi bir yol arkadaşı oluyor.

Yakıt tüketimine gelirsek İstanbul Ş.İ. Ort.: 7.2 yol bilgisayarının göstergesi S.D.: 5.5-6 arası uzunyol ort. oluyor. Şu anda bu benim için çok iyi bir rakam böyle bir araç için. Normal modda ve aracı sakin kullanırım her bulduğum boşlukta hızlanma gibi merakım olmadı ama hızı sevmiyor değilim ama kuralcı bir yanım olduğunda daha dikkatliyim sanırım. D modunun keyfine alışmamaya çalışıyorum ciddi anlamda çok farkettiriyor ve sürekli hızlanmak istiyorsun. :D

Araca yakın zamanda yapılacaklar listem:

1)Lastikler yenilenecek üzerinde Michelin Pilot Sport 3 var 25 bin km kadar oldu. Ancak hiç memnun değilim ve CSC5 veya Good Year Eagle F1 Asy.2 ikisi arasında tercih yapıp değiştireceğim.

2)Boya koruma zamanı geldi nisan ayı bunun için uygun bir ay olur diye düşünüyorum. Nano koruma yaptıracağım ancak yere daha karar veremedim ve bazı yerler çok yüksek fiyatlar söylüyor kafam karıştı.

3)Kaputa şeffaf film korumadan sonra yaptırmam gerekiyor taş çarpmaları iyice can sıkmaya başladı. Bunun yerine komple farklı renge kaplatabilirim bu süpriz bir karar olur.

4)3.5 Vogtland yay siparişi verdim beklemedeyim. (Bu konuda görüşlere açığım ürün değiştirme şansım var.)

5)Araç içi kamera uygulaması şart oldu artık.

Alfa Romeo Mito QV Beyaz (2011)

916GTV

brkvrl

FB10ur

Kazasız belasız keyifli sürüşler..

Nano boya koruma hakkında konuyu gördüğü zaman You are not allowed to view links. Register or Login yorumunu yapacaktır :)

Yay konusunda Vogtland kullanmadım fakat eibach pro-kit kullanmadım konfor kaybı diğer yaylara göre daha az hissetirdi.
Mitoda vogtland kullanan arkadaşlar varsa daha detyalı bilgilendirme yapacaklardır.

brkvrl

You are not allowed to view links. Register or Login ,

Teşekkürler.:)

Umarım cevap gelir. Beklemedeyim en olmadı evimin yakınında Beni Yıka/Yenişehir - Maltepe Meguiars - Bakırköy Haskaya seçenekler arasında. :S

Vogtland kullananlar genel olarak memnun kalmışlar okuduğum yorumlarda. Bende bu yorumlara istinaden Vogtland araştırdım genelde.

ealprsln

Burak Bey tekrar hoşgeldiniz. Vites aralıklarının uzun olmasından yakınmışsınız fakat QV'lerin vites aralıkları QV olmayanlara oran ile daha kısadır, aslında vites çubuğu daha kısadır diyelim. Mühendissiniz siz daha iyi bilirsiniz aslında kuvvet kolu kısaldıkça uygulanan kuvvet artar, bu sebepledir ki QV'lerin vites geçişleri biraz daha dişli hissettir. Kendi adıma söylemek isterim ki benim için vites aralıkları oldukça güzel.

Lastik konusunda ise Asymetric F1 ler için burada hiç kötü yorum okumadım, sizde uzun süredir takip ettiğinizden ötürü bu pozitif yorumların farkındasınızdır. Fiyat / Performansı geri bildirimlere bakarsak oldukça iyi.

Yay konusunda da Eibach sanırım konfor konusunda en iyisi, Novitec'te sanırsam yaylarını Eibach'a ürettiriyor. Ben sadece H&R tecrübe edebildim ki konfor olarak orjinal helezondan sonra bariz şekilde konfor kaybı var, araçta sekme var, esneme hiç yok a yakın  >:(  ama bununla beraber araçta "body roll" da O a yakın  :yukari-ok:  .Konfordan fazla ödün vermek istemiyorsanız Eibach galiba 1. tercih ama H&R'da Aston Martin, Porche , Mercedes AMG Division gibi markaların OEM tedarikçisi buda aklınızda bulunmalı.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

ealprsln

Birde unutmadan belirteyim, minumum 15mm spacer şart  :D

brkvrl

Teşekkür ederim yorumunuz için.:)

Mito QV dışında TCT 135HP olanlardan kullandım o yüzden QV dışında manuel Mito kullanma şansım olmadı o yüzden kıyas yapamıyorum maalesef. Ancak dediğiniz gibi vites kolu uzunluğu yeterli seviyede ve benimde sevdiğim kemikli geçiş tabir edilen sert ve hissedilen bir geçişi var her ne kadar bu daha yorucu olsa bile bu araçta olması gereken bu sadece vites yolunun biraz daha kısa olsa hem devirlenme de hemde vites geçiş hızında etkisi çok daha iyi olacağını düşünüyorum ancak bu bir problem değil tabi sadece aklımda kalan kişisel tek negatiflik bunu bulabildim. :)

GY F1 hakkında bende negatif birşey duymadım lastiklerim çok sıkıntılı olmadığı için fiyat avantajı yakalamak istiyorum.

Yay olarak ben hiçbirini tecrübe etmedim. Ancak aracın yol tutuşuna ve görüntüsüne biraz katkısı olacağını düşündüğüm için taktırmak istiyorum yoksa Coil vb. gibi merakım bulunmamakta aracı stock kullanmayı seven biriyim. H&R ve Eibach araştıracağım eğer bütçemi çok aşmaz ise karar değiştirebilirim. Malum aracın baya işi var ve geçen ayda baya bi masraf ettik bakım akü vb. derken... :)

Spacerın bana görüntü dışında artı ve eksi ne gibi sonuçlar doğurur bilgim bulunmamakta... :D

FB10ur

You are not allowed to view links. Register or Login

Teşekkürler.:)

Umarım cevap gelir. Beklemedeyim en olmadı evimin yakınında Beni Yıka/Yenişehir - Maltepe Meguiars - Bakırköy Haskaya seçenekler arasında. :S

Vogtland kullananlar genel olarak memnun kalmışlar okuduğum yorumlarda. Bende bu yorumlara istinaden Vogtland araştırdım genelde.

Nano konusunda Marka isimden ziyade önemlisi daha önce uygulama yaptırmış kişilerden yorum almak daha sağlıklı olacaktır.
Maltepe Meguiars sahil yolunda olan ise uygulamaları güzeldi en son yaptırdığımda fakat şuan nasıldır bilemiyorum :)

ealprsln

You are not allowed to view links. Register or Login

Spacerın bana görüntü dışında artı ve eksi ne gibi sonuçlar doğurur bilgim bulunmamakta... :D

Spacer aracınızın iz genişliğini arttıracağı için, kısaca aracın ağırlığı daha geniş bir alana yayılacağı için yol tutuşuna pozitif etkisi olacaktır, spacer'da estetik (benim görüşüm) ile beraber yol tutuş bir arada gelir. Bizim araçlarımız da lastikler çok içerde kaldığı için bence ilk yapılması gerekenlerden biri hele ki spor helezon uyguladıktan sonra. Önemli olan ya AEM ürün kullanmak veyahut kendiniz imal ettireceksiniz AEM olan bir ürünün ölçüsel olarak birebir replicasını ürettirmek malzemede de kullanılabilecek en iyi alüminyum  alışımını tercih etmektir. Kalitesiz ham malzeme kullanımı tehlikeli sonuçlar doğurabilir, çok farklı spec'te aliminyum alışımı olmak ile birlikte bunlardan bazıları otomotiv sektöründeki spacer üretimine uygundur, ayrıca ölçüsel olarak yaşanacak sıkıntılarda direkt olarak salınım yaratacağından yol tutuş üstüne pozitif etmesi gerekirken tam tersine  negatif etkisi olacaktır. 

brkvrl

Evet koruma işleminde uygulayıcı faktörü çok önemli. O yüzden bir iki yer arasında kaldım. Özellikle yıkamamı falan yaptırdığım yerlerde var ancak fiyat konusunda ciddi farklar oluştuğu için düşünmüyorum.

Açıklama için teşekkürler. Konu hakkında baya aydınlanmış oldum. Spacer ürünleri araştırıp size bununla ilgili dönüşlerde bulunabilirim. Anladığım kadarıyla biraz özenle seçilmesi gereken bir ürün.

vieri

Gouki

Kazasız belasız :nazar: İlk defa konsolu siyah koltukları kırmızı Mito görüyorum.

krm1983

Aramiza hosegeldiniz.

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

EnginK

brkvrl

Kırmızı koltuk kırmızı konsol ve kapı içleri daha güzel oluyor aslında daha bütün görünüyor öyle olsaydı daha iyi olurdu.  :)

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login teşekkürler... ;)

antihero

145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

ihsany

Bence çok güzel bir kombinasyona sahip Mito QV  :clover:   :nazar:
Ayrıca kurallara olan duyarlılığınız için de alfisti ailesi adına teşekkür ederim.  :alkis: :alfisti:
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

schumi

Güzel günlerde kazasız belasız kullanmanız dileğiyle...

esatay

Hayirli olsun çocuk olmasa giu yerine mito alacaktım çok beğeniyorum
2004 147 distinctive
2014 Giulietta 1.4 m.a tct distincive
2015 Giulietta 1.4 m.a tct distincive
2016 Giulietta JTDM süper tct

brkvrl

You are not allowed to view links. Register or Login  teşekkür ederim. Biraz geç kalınmış bir konu oldu aslında. :-[

You are not allowed to view links. Register or Login teşekkürler iyi dileğiniz için.

You are not allowed to view links. Register or Login teşekkürler benimde çoluk çocuk olmadan tek başınayken kullanmak istediğim bir araçtı. Mito QV araç ve kombinasyon olarak çok keyifli bir araç. Ancak çocuğun rahatı çok daha önemli öyle bir durumda benimde sizden farklı olmazdı düşüncem sonuöta Giu kullanıyorsunuz çok güzel bir araç özellikle sınıfında çok fazla sıradan araç olduğunu düşünürsek...  :)

Fatihob

Araç kısmında MiTo Qv yazdığını görüyordumda, konuyu hatırlamıyordum, meğerse konu yokmuş :) MiTonun konusu hayırlı olsun :D

Ben MiToyu aldığımda spor yay yoktu. Sabırla spor yay çıkmasını bekledim. H&R ve Vogland aynı zamanlarda çıkardılar. Voglanda 35mm yazdığı için tercihimi onadan yana kullandım. Ben konforundan şikayetçi etmedi hiç ama ben pek konfor aramam o yüzdende olabilir. Sonra arkadaşım Emin'in MiTo'suna taktık aynı yayları. Hatırladığım kadarıyla biraz sert vs. demişti ama memnundu. (Bizim lastiklerimiz 215/40/18idi)

Emre söylemiş zaten, Qv'nin vites kolu ve yolu yine iyi, siz bide 155lik M32 şanzımanlı MiTo kullanın, Qvye binince dua edersiniz :D

Lastik olarak hala arka lastiklerim taa 3 sene önce aldığım F1 Asimetrik2 takılı. İlk aldığımda performansından memnundum. Pistte, şehiriçindede kullandım, üstüne düşen görevi gayet güzel yerine getiriyordu. Sadece Körfez pistine ilk çıktığımda sağ ön lastiğin deseninden bir parça koptu, kopan parça Abs soketimi parçalamıştı. Tek böyle bir kötü anım var.
..

brkvrl

Teşekkürler... :D

Bende konfor aramam o yüzden sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum sizin tavsiyenizde sanırım Vogtland aklımda kalmıştı o yüzden ona yöneldim en azından arka kısım biraz düşürsem yeterli olukça yüksek kalıyor. Benim lastikler 17' biraz daha iyi olabilir belki.

155'lik ve dizel kullanmadım Mito sadece 135 TCT oldukça keyifliydi. Birde QV diğer manueller konusunda fikrim yok ama yorumlarınıza göre daha sıkıntılı olacağı kesinmiş benim için. :)

F1 asy.2 aklıma baya yattı fiyat olarak CSC5'e göre daha uyguna bulunabiliyor. Biraz keyfi değiştirme olacak ama kendimi huzursuz hissediyorum o yüzden değiştirmem gerekiyor.

Tolga033

h.t

Tekrardan hayırlı olsun , kazasız belasız :)

Sent from my iPhone using Tapatalk