Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

alfa 159 klima çalışmıyor.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

francobaresi

arkadaşlar  klimayı açıyorum açık görünüyo sol dizimin ordan çıt diye bi ses geliyo ama hava üflemiyo, ne ısıtıyo ne soğutuyo ne reziztansı çalışıyor. Geçen gün torpidonun altında halı döşemeyi düzeltirken elini elektrik çarpmıştı döşemeci cocuğun acaba torpidonun sol ve sağ alt köşesinde ilgili bi kablo vs bişey var mı? sigortası atmış diye umuyorum, motor suyu,hararet normal. Önerisi olan var mı?
Cuore sportivo

Adza

Öncelikle sol dizinizin oradaki sigorta kutusundan ilgili sigortayı kontrol edin. Her ihtimale karşın akünün yanındakileri de kontrol edin.
Elektrik çarpan yeri bir inceleyin, veya inceletin  :D

İyi bir elektrikçi sorunu halledecektir.

Zamanla kablolarda aşınma meydana geliyor sıcaklıktan ötürü. Benzer bir durum çakmak elektriğinde başıma geldi.
Sürekli çakmaklığa kamera takılı benim, çalışmadı bir gün. Sigortalarını kontrol ettim patlamıştı. Değiştirdim yine patladı. Elektrikçiye gittim kabloları buldu resmen iç içe geçmiş durumdalardı. Ayırıp bantlatıp devam ettik :)
Umarım bu tarz basit bir problemdir.

Aklıma bir de son zamanlarda ön konsolu söktüyseniz arka jaklar geliyor. Kontrol etmenizde fayda var.

İyi akşamlar

francobaresi

You are not allowed to view links. Register or Login
Öncelikle sol dizinizin oradaki sigorta kutusundan ilgili sigortayı kontrol edin. Her ihtimale karşın akünün yanındakileri de kontrol edin.
Elektrik çarpan yeri bir inceleyin, veya inceletin  :D

İyi bir elektrikçi sorunu halledecektir.

Zamanla kablolarda aşınma meydana geliyor sıcaklıktan ötürü. Benzer bir durum çakmak elektriğinde başıma geldi.
Sürekli çakmaklığa kamera takılı benim, çalışmadı bir gün. Sigortalarını kontrol ettim patlamıştı. Değiştirdim yine patladı. Elektrikçiye gittim kabloları buldu resmen iç içe geçmiş durumdalardı. Ayırıp bantlatıp devam ettik :)
Umarım bu tarz basit bir problemdir.

Aklıma bir de son zamanlarda ön konsolu söktüyseniz arka jaklar geliyor. Kontrol etmenizde fayda var.

İyi akşamlar
yanıt için teşekkürler. Akünün yanındaki 2 nolu sigorta klimayla ilgiliymiş ona bi bakayım yarın
Cuore sportivo

francobaresi

Akunun yanindaki sigorta kapagi alyanla aciliyomus,  anahtari yok acamadim , alip bakcam. Bide son 2 gundur sinyal verince cit cit cit ses geliyodu yine sigorta kutusunun ordan acaba  rolyelerde sorun olunca mi oluyo bu?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cuore sportivo

Adza

Olabilir. Çünkü sigorta atsa tek çıt sesi geliyor.

francobaresi

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Sigorta teli kopmus:) 40 lik buyuk bulamadim servise ugrayip alayim.

Cuore sportivo

Adza

Bi kaç tane alın almışken. Değiştirdikten sonra tekrar bir deneme yapın bakalım tekrar atacak mı?

francobaresi

Evet tekrar deneyim gitmisken, insallah gorundugu gibi sadece basit bi problemdir. Kabloda sikinti varsa tekrar attirir

Cuore sportivo

Adza

francobaresi

40 lik sigorta servistede yoktu, 20 amperlik taktilar. Sorunsuz calisti, buyuk sigorta bulamadim bicok benzinlige oto elektrikciye baktim. Artik netten alcam 40 lik gibi. Sorunsuz calisti klima, haftaici servise bi ugrayip kablolarida kontrol ettircem, kisa devre yapcak bi kablo filan varsa onlem alayim.  Yalniz 156mda da bunda da klimada bi sacmalik var. Soguk olarak sadece LO derecesinde ufluyo. Eger derece 16.5 bile olsa hemen sicak hava ufluyo. Eski aractada bunda da boyle olunca acaba sorun degilde her aracta mi boyle diye dusundum.

Cuore sportivo

Adza

Kar butonuna basınca benim araç soğuk üflüyor sıcaklık 20 22 falan da olsa. Ama.bildiğiniz gibi elektronik aksamlar biraz sorunlu, kontrol Ettirin bence o sorunu da... kışın degil de yazın sıkıntı  :))

francobaresi

:) sagol bilgi icin kardesim, haftaici onu da kontrol ettireyim oyleyse

Cuore sportivo

Adza

Ufacık da olsa yardımım dokunduysa ne mutlu bana Abi :arkadasim:

francobaresi

Klimayla ilgili diger sigortayi da kontrol ettim, ayaklari kararmis ama teli saglam. Ayaginin kararmasi bozuldugu anlamina geliyo mu acaba?[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Cuore sportivo