Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 - Passione - Yeni Fotograflar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Passione

You are not allowed to view links. Register or Login

geçen giulietta 170likte denedim. Önceden banada kandırıyor gibi gelirdi ama hiç öyle değil. Direk etki ediyor. Bu arada yakıtı artırır doğal olarak. Ama kontrol ünitesinden kapatabilirsiniz. Birde PEdalchip var o nasıl acaba?
Pedalchip baska bir marka ama amaclari ayni. Fiyati biraz daha dusuktu galiba.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

600lirq fiyatı. Ama şöyle bir durum var.  Onda 4 farklı mod var. Ekonomi falan da var yani

Sent from my iPhone using Tapatalk
Benimkinde 3 mod var. Orjinal - yesil - kirmizi. Yalniz Giuliettadaki DNA moduna cok benziyor gaz tepkisi acisindan, hayret ettim

"centocinguantanove"

ar.159

vay be gui deki dna ya çok benziyor diyince gaza geldim iyice ama çözmem gereken bir kaç soru var
bunların başında yazılım olayını yani remapı iteleye kakalaya anladık evet fabrika aracı her cins kullanıcıyı düşünerek hazırlıyor tüm hava şartlarını dikkate alıyor kötü yakıt uzun yağ değişimini hesaplıyor ve çevre duyarlılığınıda işin içine katıp motorun gücünü biraz kısıyor biz ise arabasına iyi bakan kullanıcılar olarak bu kısılan değerleri remap ile açabiliyoruz bu ok kafaya yattı yaptırdık a
peki koskaca fabrikalar mühendisler argeler neden bu gaz tepkisini hızlı yapmıyorlarda biz sonradan açıyoruz bu soruyada cevap bulmam lazım yani arabaya bir zararı olmadığından emin olmama lazım
birde maaliyet ne oldu üstad ve montajı nasıl chip gibi sokete mi yoksa başka yere mi takılıyor biraz yoracağız seni sorularla idare et ilk olmak kolay değil :)
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Passione

vay be gui deki dna ya çok benziyor diyince gaza geldim iyice ama çözmem gereken bir kaç soru var
bunların başında yazılım olayını yani remapı iteleye kakalaya anladık evet fabrika aracı her cins kullanıcıyı düşünerek hazırlıyor tüm hava şartlarını dikkate alıyor kötü yakıt uzun yağ değişimini hesaplıyor ve çevre duyarlılığınıda işin içine katıp motorun gücünü biraz kısıyor biz ise arabasına iyi bakan kullanıcılar olarak bu kısılan değerleri remap ile açabiliyoruz bu ok kafaya yattı yaptırdık a
peki koskaca fabrikalar mühendisler argeler neden bu gaz tepkisini hızlı yapmıyorlarda biz sonradan açıyoruz bu soruyada cevap bulmam lazım yani arabaya bir zararı olmadığından emin olmama lazım
birde maaliyet ne oldu üstad ve montajı nasıl chip gibi sokete mi yoksa başka yere mi takılıyor biraz yoracağız seni sorularla idare et ilk olmak kolay değil :)
Yardimci olurum seve seve.

Simdi bahsettiginiz konulari bende cok dusundum fakat bir fikire varamadim. Neden fabrikalar yapmiyorda bunlar satiliyor sorusuna cevabim su; BMW 3.20d kullanmissinizdir hayatinizda. Adamlar orada yapmis Turbo-dizel otomatik 3.20d resmen atmosferik arac gibi tepki veriyor ama 159da durum ayni degil maalesef. Bu yuzden bu modul tam otomatik 159 a gore.

Montajina gelince yaklasik 1-2dk surdu cok basit. Bazi marka araclarda pedali sokmeniz gerekiyor. 159 da soket zaten disarida oldugu icin sokmeden gayet basit bir sekilde montaj yapiliyor. Montaji ben yapmadim usta yapti bu arada ama bende ugrassam yaparmisim yani.

"centocinguantanove"

Passione

Uzun suredir aklimda olan fren gelistirme projesini de tamamlamis bulunmaktayim.
- Brembo 4pot fren kaliperleri ( 159 - 1750 TBI , 2.4jtdm, 3.2 V6 JTS )
- 330 X 28 mm EBC USR Slotted diskler
- OMP Road&Sport yuksek isiya dayaniklikli fren balatalari
- Goodridge celik fren hortumlari

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

"centocinguantanove"

fevkalbeser12

Vay çok yakışmış. Eee ne oldu şimdi 100-0?:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

ozoozo

Hayırlı olsun abi. Bu tip bir geliştirmede maliyet ne oluyor aşağı yukarı , sanırım malzemeler dışarıdan geldi.

wolkanku

sessizce içime ağladım  :o

candoğan arabanı kıskanıyorum kardeşim bak buraya açık ve net yazdım.
çok güzel , çok özel ve her hareketi özenle yapılan bir 159 oldu  :nazar:
maşallah :nazar:  gözü olanın gözü çıksın diyelim :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ES53

Gercekten guzel dokunuslar nazar degmesin.Fakat fotografta tamami gozukmesede sanki marspiyellerin rengi tutmamis gibi ?

OğuzCanAlantor

Maşallah Gül'e Gül'e kullanın  :nazar:

Alfadanadam

Maaşallah harika değişiklikler.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Passione

Vay çok yakışmış. Eee ne oldu şimdi 100-0?:)
100-0 galiba 35 metreye inmistir abi :)
Hayırlı olsun abi. Bu tip bir geliştirmede maliyet ne oluyor aşağı yukarı , sanırım malzemeler dışarıdan geldi.
Sagol kardesim. Parcalarin sifirini almaya kalksam 5-6 bin TL tutacakti, ben Polonya'dan ikinci el 1/4 fiyata aldim hepsini.

sessizce içime ağladım  :o

candoğan arabanı kıskanıyorum kardeşim bak buraya açık ve net yazdım.
çok güzel , çok özel ve her hareketi özenle yapılan bir 159 oldu  :nazar:
maşallah :nazar:  gözü olanın gözü çıksın diyelim :)
Volkan'im sagolasin kardesim iyi dileklerin icin:) Elimizden geleni yapiyoruz iste onemli olan su 159'un kiymeti bilinsin bu ulkede o bana yeter. Gozu olaninda gozu cikmasin abi ben inanmam nazara :D
Gercekten guzel dokunuslar nazar degmesin.Fakat fotografta tamami gozukmesede sanki marspiyellerin rengi tutmamis gibi ?

Sagolasin tesekkur ederim. Marspiyellerde renk tonu farki yok gibi zaten su an bu aracta yakismayan tek parca marspiyel cunku fiber :(
Maşallah Gül'e Gül'e kullanın  :nazar:
Sagolun tesekkur ederim.
Maaşallah harika değişiklikler.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Sagolun Bulent Abi tesekkur ederim.

"centocinguantanove"

Passione

@wolkanku Bu arada "su 159'un kiymeti bilinsin" derken kendimin ki degil butun 159 lar icin dedim yanlis anlasilmasin :)

"centocinguantanove"

TRSemih

Nokta konmuş son uygulamalarla. Koca bir maşallah :nazar:
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

francobaresi

harika olmuş, türkiyenin en özel 159'larından birine binmek çok güzel olsa gerek :)
Cuore sportivo

Passione

Nokta konmuş son uygulamalarla. Koca bir maşallah :nazar:
Tesekkurler :)
harika olmuş, türkiyenin en özel 159'larından birine binmek çok güzel olsa gerek :)
Eyvallah Onur sagolasin :)

"centocinguantanove"

Anıl

İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Utku

Dis goruntu olarak volkanin araci favorim,
Ic mekan/donanim olarak ar.159 mehmet ali nin araci benzersiz.
Bu arac ikisinin karisimi, uzerine de mekanik ve yuruyen aksamda rakipsiz.Oldukca basarili iyilestirmeler var, masallah  :clover:

Marspiyeller bencede bozuyor, bu guzele ti yakisir.
Cikacak marspiyelleri de istanbula kargolayabilirsiniz :)

2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed

wolkanku

Bu arac ikisinin karisimi, uzerine de mekanik ve yuruyen aksamda rakipsiz.Oldukca basarili iyilestirmeler var, masallah  :clover:

utku valla bu jantlar ve coiloverla dış görüntü olarak candoğanın aracı rakipsiz, fren kiti ile noktayı koymuş..daha iyi bir 159 tr'de henüz göremedim..yurtdışından fotoğraf koymuştum, 8c kırmızı 19"bbs ck jantlı bir 159 vardı, daha iyisi oydu o kadar :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

hi_cazz

Candoğan harika olmuş. Güle güle kullan. Artık dışta yapılacak bişey kalmadı bence de. Marşpiyerlerde bence çok kibar naif duruyor. Utku'ya bakma sen senin marşpiyere göz koydu ondan sök diyor :D

Utku

utku valla bu jantlar ve coiloverla dış görüntü olarak candoğanın aracı rakipsiz, fren kiti ile noktayı koymuş..daha iyi bir 159 tr'de henüz göremedim..yurtdışından fotoğraf koymuştum, 8c kırmızı 19"bbs ck jantlı bir 159 vardı, daha iyisi oydu o kadar :)

Belkide gormedigimden oyle diyorum :) Ama senin hayvan baska geliyo gozume.
Marspiyel mevzusu espri tabi, gayet uyumlu.
Ama birazda bizim usengecligimiz, dolassak bi kac duzgun yer, illaki yaptiririz uygun rakama.

Bu arada, hepinize bir rakip geliyor, yoldaki siparisleriyle.
Ipucu You are not allowed to view links. Register or Login :)

Rakip kelimesine, kiyaslamalara bakmayin tabi, isin latifesi.
Maksat candoganin dedigi gibi, 159 larin kiymetinin bilinmesi.
Yapilanlari gordukce seviniyorum
2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

Passione

@Anil Abi sagolasin, gozumuz senin canavarin uzerinde ;)

@Utku Eyvallah iyi dilekler icin, belki bir ihtimal TI marspiyele girebilirim belli olmaz ama onden once ic mekana gecicem yavastan :) cikanlari direk yollayayim lafi olmaz:)

@wolkanku Volkan utandiriyorsun kardesim beni eyvallah :) bir gun denk gelsek tum 159 sahipleri cok keyifli olur.

@hi_cazz Sagolasin Halit. Su senin bebekler gelsede gorsek:) 20 gun gecmez simdi sana :)

"centocinguantanove"

ar.159

Siyahta @wolkanku ama diğer tüm renklerde seninkini tek geçerim gerçekten Nirvana bi 159 hersey mi nokta atışı olur gerçekten tebrikler dış görüntü gerçekten kusursuz ama sen illa ti marspiyel dersen seninkiler için kargo adresimi pm atıyorum :)
Bu arada benim araçta da bu kaliperlerden var orjinalinde, kırmızıya boyatmayı düşünüyordum ama böyle daha şık gibi bi geldi gözüme ne dersin?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Passione

@ar.159 Eyvallah abi sagolasin. Bu kaliperler seninkilere benziyor ama ayni degil biraz buyuk bunlar 330mm diskle de kullaniliyor. Renk olarak ben koyu jant yaptigim icin kontrast olsun diye silver yaptim. Kirmizi baydi beni kaliperde bence hic elleme.

"centocinguantanove"

ar.159

Haklısın bir boy küçük gibi
Aslında bende hiç boyatmaya niyetli değildim ama şu fotoyu görünce ve yeni jantlarda kaliperler direk göz önüne çıkınca boyatayım dedim
Bu arada stickerler yerli mi ebay mı?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!

hi_cazz

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login
yarın ilk sürpriz gelebilir :D