Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm / 34 UZ 6998 / Alfisti'nin Geri Dönüşü

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozoozo

Hayırlı olsun abi güle güle kullan. 159'a diyecek bir şey yok zaten parıl parıl.   :nazar: Ay ışığında cilaya devam  :lol:

TRSemih

A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

yaman50

You are not allowed to view links. Register or Login
Eveet bu sabah erkenden kalkıp köprü trafiğiyle uğraşmamak için erkenden yola koyuldum, 07:30 da maslakta bahattin ustadaydım, tabi onlar gelmemişti:))
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Dükkanı açar açmaz söktük salıncakları ve burçları ayırdık. Eski burçlar iki noktadan destekliyordu aksı ve bu iki nokta da yırtılmıştı yani burçlar sadece fiziken oradaydı
Bu esnada You are not allowed to view links. Register or Login ve You are not allowed to view links. Register or Login geldiler kahvaltı ettik, mehmet abi tekrar teşekkürler kahvaltı için bu 2 etti bi dahakine siz misafirsiniz ben anlamam:)
Bugün baya yoğun ve hızlı bir gün olacağı için köprü trafiğini yarabilmek adına 11:30 gi fırladım oradan
Yolda ilk izlenimim powerflex bariz şekilde tokluk katıyor, sertlik denilemez buna..düz giderken bile tankta gidiyormuş hissi veriyor
Ani hareketlerde burun daha iyi tepki veriyor, 20km kullanımda ilk gözlemlerim bunlar
Ardından zr53 uygulamasının ardından ilk defa yıkadım arabayı, bir kere arabanın şampuanı boya üstünde tutunamıyor ve köpüremiyor onu fark ettiö:) güzel kurulanmazsa hemen kireç lekesi oluşabiliyor ama bez darbesi ile anında çıkıyor..en güzel noktası ise kuş pisliği gerçekten tutunamıyor, suyla direkt gidiyor
Kurulamanın ardından arabamın lacivert olduğunu fark ettim:)
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Sent from my iPhone using Tapatalk
dün ugradım bende bahattin ustaya bilseydim randevuyu bugüne alırdım. kacırdık bu guzel ekibi desene  :duvar:
2006 156 1.6 ts distinctive (34 FB 0209)
2008 159 1.9 jtdm distinctive plus (34 PVL 22)
2014 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive TCT (34 HE 1918)
2018 Giulietta 1.6 JDTM SÜPER TCT (34 ZMH 42)

Erkay KAHYA

Pf ler hayırlı olsun.
Waxlaya waxlaya arabayı laciverte çevirmişsin. :)

ar.159

Lafımı olur kahvaltının Volkan ama erken kaçtım
Arabanın boya bakımına bir kere daha hayran kaldım bugun gerçekten Bambaşka bir siyah vardı aramızda
Birde ben kendimce yaptıgım ufak tefek şeylerden dolayı arabama 159 plus diyorum ama asil seninkine demek Lazım hatta 159 aygır versiyon demek Lazım :)
Gerçekten o 19 gösterişli jantlarla ve marspiyelle cok daha iri cok daha hayvansı duruyor

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Rotweiler

Güle güle eskit Volkan. Sitede kendi tarzında bi 159 yapan nadir adamlardansın, gıptayla bakıyorum.
Lakır lokur sesler kesildi mi bi nebze?
Var mı vuruntu girinti, ilk yeni diye kasıntı felan? Hissedilir düzeyde fark yarattı mı yani, onu öğrenmek amacım.
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

wolkanku

Güle güle eskit Volkan. Sitede kendi tarzında bi 159 yapan nadir adamlardansın, gıptayla bakıyorum.
Lakır lokur sesler kesildi mi bi nebze?
Var mı vuruntu girinti, ilk yeni diye kasıntı felan? Hissedilir düzeyde fark yarattı mı yani, onu öğrenmek amacım.
Teşekkür ederim:)
Bende iki burç da yırtık olduğu için lakırtı vardı, powerflexle tamamen yok oldu hiç ses yok ve çok tok.
Hiç kasma ya da vurma yok, hatta vites değiştirirken debriyaja basıldığında anlık güç kaybında burun hafif öne yatip vitese oturduğunda tekrar burun kalkar ya, o ortadan kalktı ve bu sebeple yere güç daha iyi aktarılıyor gibi geldi hatta debriyajı bırakıp vitese oturduğu anın hissi daha farklı. Bunu betimleyerek anlatmak çok zor ama arabasını tanıyan birisi farkı ilk 500metrede direkt anlar
En beğendiğim yanı ani frenleme oldu, burçlar yırttıkken ani frenlemede yolun eğimi ve asfaltın aşınmışlığına göre kafa biraz geziyordu. Şu an ellerimi bırakıp ani fren yapsam da direksiyon ne yöndeyse oraya doğru gidiyor.
Ani şerit değişikliği ise dha hızlı ve daha kontrollü. İşçilik ile birlikte 450 tl ye gelmiş oldu, kesinlikle değer. ÖZellikle yıpranmış burçları olan bir 159 için, orjinal burçtan 80lira daha fazla verip yırtılma ihtimali olmayan ömürlük parça almak çok daha mantıklı.

'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

francobaresi

Gule gule kullan volkan, ozendirdin bizi de :)  yurtdisindan mi siparis verdin?

Cuore sportivo

wolkanku

Gule gule kullan volkan, ozendirdin bizi de :)  yurtdisindan mi siparis verdin?

evet ebay'den sipariş verdim, 3 günde shipping ile geldi.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Passione

Gule gule kullan Volkan. Aracin surus kalitesini arttiran super bir parca.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"centocinguantanove"

Fatihob

Güzel parlatmıssın eline sağlık Volkan, ayrıca PFler hayırlı olsun. Darısı başıma :)
..

koroglubrk

"Aracın renginin lacivert Oldugunu farkettim." Baya güldüm buna  :) Emeğin çok abi olur tabi  :) burçlarda hayirli olsun bu arada
10 AHU 04 Jarama Black Mk2 147
10 ABK 64 Jarama Black Mk2 156 SS

erdinc147

Maşallah 159'a ateş parçası harika duruyor güle güle kullanın PF'leri  :nazar:  :alfisti: :)

wolkanku

Maşallah 159'a ateş parçası harika duruyor güle güle kullanın PF'leri  :nazar:  :alfisti: :)

"Aracın renginin lacivert Oldugunu farkettim." Baya güldüm buna  :) Emeğin çok abi olur tabi  :) burçlarda hayirli olsun bu arada

Güzel parlatmıssın eline sağlık Volkan, ayrıca PFler hayırlı olsun. Darısı başıma :)

sağolun arkadaşlar, burçları yırtık olan varsa hiç düşünmesin pf alsın derim.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

tayfun

Millet arabaya biniyorum zannediyor. ama binmiyor. Onlarınki araba ise  seninki ney arkadaş? Maşallah ' dan daha fazlası ne ise onu demek lazım senin araba için. herşeyiyle bi harika bu araba.

wolkanku

Millet arabaya biniyorum zannediyor. ama binmiyor. Onlarınki araba ise  seninki ney arkadaş? Maşallah ' dan daha fazlası ne ise onu demek lazım senin araba için. herşeyiyle bi harika bu araba.

sağol tayfun utandırdın, cuma akşamı senin 156'yı gördüm ataşehire giderken, yeni sahibi de güzel bakıyordu, araba yine baktırıyordu :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

emree

Volkan hayırlı olsun, güle güle kullan. Çıtayı her seferinde bir tık yukarı taşıyorsun, bizim işimizi zorlaştırıyosun. Biraz ağırdan al da rekabet ortamı oluşsun biraz  :D
Volkan bu PF burçlar sadece ön salıncaklar için mi var? Sanki ben internettte set halinde PF var diye bir şey okumuştum, yanlış mı hatırlıyorum? Yani viraj demir çubukları vs de olan bir set? Geçen bahsetmiştim benim 159'un arka kısmından belli belirsiz bir gıcırtı geliyor ama sinir bozucu diye, belki komple set varsa benim derdime derman olabilir.

wolkanku

Volkan hayırlı olsun, güle güle kullan. Çıtayı her seferinde bir tık yukarı taşıyorsun, bizim işimizi zorlaştırıyosun. Biraz ağırdan al da rekabet ortamı oluşsun biraz  :D
Volkan bu PF burçlar sadece ön salıncaklar için mi var? Sanki ben internettte set halinde PF var diye bir şey okumuştum, yanlış mı hatırlıyorum? Yani viraj demir çubukları vs de olan bir set? Geçen bahsetmiştim benim 159'un arka kısmından belli belirsiz bir gıcırtı geliyor ama sinir bozucu diye, belki komple set varsa benim derdime derman olabilir.

abi whatsapp'dan da söyledim ama burdan da linkini vererek söylemiş olayım;
ARKA için powerflex YOK. üretimi yok yani. bir çok araba için var doğru, hatta kit olarak ön arka olarak da satılıyor ancak 159 için geliştirilmemiş, üretilmemiş.

kit olanı aldığın zaman, SADECE ÖNLER İÇİN , üst burcun önü ve arkası, önün alt burcunun arkaları, ve ön viraj çubuklarının burçlarını almış oluyorsun o kadar.
black series'e de baktım yok. başka bir marka olan strongflexte de yok..büyük ihtimalle arka burçlar çok yıpranmadığı için değişim gerekmiyor ve bunun için arge yapmıyorlar.
senin sorunun da büyük ihtimalle burç değil.

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Fatihob

Volkan Strongflex daha ucuz olması lazım. Sen bu PFleri almadan kesin o ucuzlarada bakmıssındır ama neden onlardan sipariş vermedin. Araştırmıssındır sen, kalite problemimi var yoksa işlevinde falan mı bişi var. Yadaa amaan kim uğraşcak bilindik marka varken diye düşünüp PF siparişi verdin :)

Araştırmaya üşendim o yüzden sana soruyorum. Hazır bilgiye konasım geldi :D
..

wolkanku

Volkan Strongflex daha ucuz olması lazım. Sen bu PFleri almadan kesin o ucuzlarada bakmıssındır ama neden onlardan sipariş vermedin. Araştırmıssındır sen, kalite problemimi var yoksa işlevinde falan mı bişi var. Yadaa amaan kim uğraşcak bilindik marka varken diye düşünüp PF siparişi verdin :)

Araştırmaya üşendim o yüzden sana soruyorum. Hazır bilgiye konasım geldi :D

fatih strongflexin orada gördüğün fiyatı adet fiyatı.
shipping 10,30 euro.

yani benim için 30,29 x 2 + 10 euro shipping = 70,58 euro.
205 TL ye geliyor.
ben 291 TL ye aldım.
86 lirayı bilindik ve daha önce bir çok 159'da denenmiş olduğu için powerflexe verdim :)

strongflexin de aynı işlevi göreceğini, hatta yırtık burçtan tabi ki daha iyi olacağına şüphem yok tabi ki..ama dayanıklılık konusunu bilemediğim için powerflex dedim.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Fatihob

Anladım Volkan, o kadar az fark oluyorsa mantıklı olanı yapmıssın :)
..

aytcblgn4

Hayırlı olsun burçlar, ayrıca ellerinize sağlık araç quattroporte un yarım tık altı gibi duruyor maşallah :)

wolkanku

Hayırlı olsun burçlar, ayrıca ellerinize sağlık araç quattroporte un yarım tık altı gibi duruyor maşallah :)

teşekkür ederim, hayaller quattroporte gerçekler 159 diyelim :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Alfadanadam

Hayırlı olsun Volkan'cım. Mjd128 nickli satıcıdan mı aldın? Ayrıca bakırlı gres çıkmıştır paketin içinden, güzelce uyguladınız di mi?

wolkanku

Hayırlı olsun Volkan'cım. Mjd128 nickli satıcıdan mı aldın? Ayrıca bakırlı gres çıkmıştır paketin içinden, güzelce uyguladınız di mi?
Aynen ondan aldım abi aşırı hızlı adam inanamadım
Evet kutusundan bakırlı gres çıkıyor onunla pres yapıldı tornacıda

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia