Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

26 E 3456 / Alfa Romeo 159 1,9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Utku

Tebrikler..fotografta sahane olmus.

bende 147 mi gelin arabam yapmistim, ayri bir anlami oluyor o zaman, hatirladikca bi tebessum olusturuyor
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed

Gouki

erdem1904

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Tolga033

tayfun

ozoozo

talin

if in doubt, flat out!
Insignia OPC

brkcnn

Tebrikler hocam.. Allah mutluluğunuzu daim etsin..
159 zaten harika.. Nafiz de Eskişehir'deki en kral fotoğrafçıdır. (Benim düğün fotolarını da o çekmişti.)
Harika işler çıkarıyor gerçekten..

Alfadanadam

Mutluluklar tebrik ederim.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

fatihmehmet

Allah mutluluğunuzu daim etsin. Tebrikler. Bir Alfisti olduğunuz gayet açık :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

sabrican

You are not allowed to view links. Register or Login
Benim aracimda 19" jant ve 245/35 R19 lastiklerle 7.5 litre yakiyorum en fazla. Ustelik q-tronic sanziman.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu tüketim için biraz ayrıntı verir misiniz?

Mesela ne kadarı şehir içi, nasıl kullanıyorsunuz?
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

OzgurMR

Teşekkür ediyorum, mutlu bayramlar diliyorum...

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Alfa Romeo 159 1,9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic

OzgurMR

Aracımın konusunu bile bulmakta zorlandım. Hatta fotoğraf bile çekmemişim adam akıllı. Konuyu artık ihmal etmeme kararı aldım. =)  Burada bahsetmediğim yenilikler;
140.000 bakımı
Triger değişimi
Ayna kapakları( Mehmet Ali Bey sağolsun)
Cam filmleri
Yıpranan Giugiaro logosunun yenilenmesi
Beyaz yonca seti yapıştırılması
Bej kauçuk paspas alınması
Megachips soft yazılım, DPG ve EGR iptali. ( çok memnun kalamadım, bununla ilgili İstanbul'da birşeyler yaptırma planım var.)
İç dış detaylı temizlik (3 kez)
Motor temizliği (2 kez)
Boya koruma (2 ke)
İlk sahibinin park ederken görmediği mantara dokunması nedeniyle oluşan marşpiyeldeki ezikliğin düzeltilerek boyanması
APP Plaka (Eskişehir'de federaller huzur vermeyince önleri orjinale çevirmek zorunda kaldım)
Shark anten
Mustafa Kemal Atatürk imzalı sticker
Akü değişimi
Kapılardaki plastik aksamın karbon görünümlü kaplanması
Sürekli alıp deneyip memnun kalmayıp eşe dosta verdiğim telefon tutacağı sorunumu çözdüm.
Bir de eşim netten birkaç tane model araba almış hediye olarak sağolsun.
Dönemsel olarak çektiğim fotoğrafları da ekliyorum:
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

OzgurMR

Alfa Romeom ile arada bir de düğün albümü çekimi yapıldı. Daha önceki mesajlarımda paylaşmıştım.

Şimdi gelelim planlara; planlar oldukça masraflı görünüyor =) her biri ile ilgili deneyimli arkadaşların ve abilerimin de yardımına ihtiyacımın olacağı bir gerçek;

Yazlık lastik ve jant (ti jant beni çağırıyor)
Double din
Yazılımın yenilenmesi işlemi
Cam filmlerinin yenilenmesi
150.000 bakımı
Ön camlar için rüzgarlık
Ses izolasyonu
Plaka aydınlatmasının beyaz ledle yenilenmesi
Egsoz çıkışının çiftlenmesi
Kaliper kapaklarının kırmızıya boyanması ya da kırmızı kapak takılması
Pedal seti
İç plastik aksamın boya yenilenmesi
Kaputtaki taş izleri ve kendini bilmezlerin çizdiği şaheserlerin gözüme batmadı nedeniyle kaputun boyanması
Park sensöründeki problemin giderilmesi
Kapı gıcırtılarının giderilmesi
Trim seslerinin giderilmesi
Bagaj havuzu alınması
Ses sisteminin iyileştirilmesi
Sol arka camın otomatiğindeki problemin giderilmesi
Ön yolcu koltuğundaki ısıtma probleminin giderilmesi

Utku

Ne kadar yenileme, gelistirme yapilsada bitmek bilmiyor 159 un isi.
Arabaya bakiyosun hersey harika aslinda, ama insan duramiyor, hep bir kasinti halinde oluyorsun.

Bu kasinti durumu bir cok alfa icin gecerli olsada, eski nesilleri bir kenara birakirsak en fazla 159 da hissediliyor.

Jant icin orjinal jantlari cok yuksek maliyeti nedeniyle bir kenara birakirsak iki alternatif var, 18 icin 8c ve ti rahatlikla piyasada bulunuyor.Biri 900 digeri 1300 civari maliyet.Lastik icin goodyear eagle f1 oldukca revacta

Double din icin de cinlilerin yaptigi, mehmet alinin kullandigi ekranin yaklasik maliyeti 1500 tl civarinda.Cok basarili bir unite bence, ustelik android ozgurlugude var.Goruntu birebiir uyumlu konsolla.
Alternatif, pioneer yada kenwood gibi markalarin, navigasyonsuz uniteleri yaklasik 700 tl gibi.

Yazilim icin istanbul maslakta, pasaoglu kullandigimiz ve memnun oldugumuz bir firma, 700-800 civari maliyeti var, memnun kalacaginiz biyer.

Ruzgarlik, asla 159 a yakistiramadigim bir eklenti.Bana hep eski nesil araclari animsatiyor.

Aklima gelenler bunlar, kolayliklar dilerim hepsi icin

Bej ic mekanida ozlemisim valla, 159 un en guzel, en ozel kombinasyonudur benim icin
2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

OzgurMR

Ben de dün arabaya hiçbirşey yapmadığımı düşünüyordum ki alt alta yazınca anladım yazmaya değer şeyler yaptığımı. Epeydir sizin, Volkan Bey'in, Mehmet Ali Bey'in ve birkaç ismi aklıma gelmeyen aracın konularının sıkı bir takipçisiyim. Okudukça, takip ettikçe yapası geliyor insanın!

Jantlar için aslında ben de bu iki jant arasında kalmış durumdayım. Pek de zamanım olmuyor gerçi sms piyasada çok fazla bulamadım. Bulduklarım da oldukça yüksek fiyatlar istedi. Lastik konusunda da ölçüleri ne yapacağıma karar veremiyorum. Mevcut lastikler 225/55/18 Pirelli. Yeni lastikleri aynı ölçüden mi devam etsem yoksa biraz değişiklik mi yapsam kararsız kaldı . İlgili konuları takip ediyorum.

Double din için de dediğiniz gibi Mehmet Ali Bey'in paylaşımını ilgiyle izledim. Özellikle arabada sorunsuz TV izlemek istiyorum ben. Haziranda dijital yayına geçilme durumu varmış sanırım. Bu nedenle yayına uygun teknolojiye sahip bir cihaz almak mantıklı sanki. 700-800 TL vereceğim cihazlarda bu teknoloji yok sanırım, üstelik pek çoğunda navigasyon da yok. biraz daha bekleyip Mehmet Ali Bey'in aldığı cihazdan almak mantıklı gibi.

Yazılım için zaten ben de İstanbul'da yaptırma kararı aldım. İstanbul tayfanın yardımlarına ihtiyacım olacak gibi. Hatta ben jant, lastik ve double din işini bile orada çözmeyi düşünüyorum. Çünkü dediğim gibi çok fazla araştıramıyorum ve Eskişehir  şartlarında da işçilik ve malzeme konusunda pek seçeneğimiz yok.

Rüzgarlık konusunda da aslında benim de aklımda hiç yoktu, You are not allowed to view links. Register or Login'te indirime girince kurtlandım. =) Takanlar varsa fotoğraf paylaşılırsa karar verebiliriz.

Bej iç mekanın ben de hastasıydım, zaten 2 sene bu kombinasyonu aradım. Fakat derilerin bakımını da yaptırmam gerekiyor. O konu da İstanbul ister gibi.

Aslında ben arabamı İstanbul'a yollasam da  159'una hasta olduğum kullanıcıların arabalarının arasında kalıp o hale gelip dönse ne güzel olurdu. =)

Sent from my iPad using Tapatalk

muğlalı

hayırlı olsun, listenin rahat bir 5 bini var söyliyeyim meşhur alfisti atasözü derki normal bir 159 için 5 bin tadından yenilemeyecek bir 159 için 10 bin harcanır, bende ilk 5 i yeni doldurdum 2. ye 1-2 sene anca yeter

wolkanku

'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ar.159

Doğru yolda giden bir 159
Maşaallah çok güzel ve temiz duruyor
Dediğin gibi en mantıklısı yazılım ve Jant lastiği İstanbul'da çözmen
Lastikte bence sadece 2 Seçenek var
235x45/18 yada 40/18

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

OzgurMR

hayırlı olsun, listenin rahat bir 5 bini var söyliyeyim meşhur alfisti atasözü derki normal bir 159 için 5 bin tadından yenilemeyecek bir 159 için 10 bin harcanır, bende ilk 5 i yeni doldurdum 2. ye 1-2 sene anca yeter
Şimdi bakıyorum lastik fiyatlarına Good Year Eagle F1'lerin 235/45/18'leri 450 TL, 235/40/18'ler 400 TL bandında. Jantlarla ilgili Eskişehir'de pek fikrim yok, Utku Bey'in söylediğine göre en az 1200 TL civarı. Double Din'e 1500 TL, yazılıma da 700 yazdığımızda zaten 5000'i aşıyoruz.  :haydi:

sabrican

Ben de dün arabaya hiçbirşey yapmadığımı düşünüyordum ki alt alta yazınca anladım yazmaya değer şeyler yaptığımı. Epeydir sizin, Volkan Bey'in, Mehmet Ali Bey'in ve birkaç ismi aklıma gelmeyen aracın konularının sıkı bir takipçisiyim. Okudukça, takip ettikçe yapası geliyor insanın!

Jantlar için aslında ben de bu iki jant arasında kalmış durumdayım. Pek de zamanım olmuyor gerçi sms piyasada çok fazla bulamadım. Bulduklarım da oldukça yüksek fiyatlar istedi. Lastik konusunda da ölçüleri ne yapacağıma karar veremiyorum. Mevcut lastikler 225/55/18 Pirelli. Yeni lastikleri aynı ölçüden mi devam etsem yoksa biraz değişiklik mi yapsam kararsız kaldı . İlgili konuları takip ediyorum.

Double din için de dediğiniz gibi Mehmet Ali Bey'in paylaşımını ilgiyle izledim. Özellikle arabada sorunsuz TV izlemek istiyorum ben. Haziranda dijital yayına geçilme durumu varmış sanırım. Bu nedenle yayına uygun teknolojiye sahip bir cihaz almak mantıklı sanki. 700-800 TL vereceğim cihazlarda bu teknoloji yok sanırım, üstelik pek çoğunda navigasyon da yok. biraz daha bekleyip Mehmet Ali Bey'in aldığı cihazdan almak mantıklı gibi.

Yazılım için zaten ben de İstanbul'da yaptırma kararı aldım. İstanbul tayfanın yardımlarına ihtiyacım olacak gibi. Hatta ben jant, lastik ve double din işini bile orada çözmeyi düşünüyorum. Çünkü dediğim gibi çok fazla araştıramıyorum ve Eskişehir  şartlarında da işçilik ve malzeme konusunda pek seçeneğimiz yok.

Rüzgarlık konusunda da aslında benim de aklımda hiç yoktu, You are not allowed to view links. Register or Login'te indirime girince kurtlandım. =) Takanlar varsa fotoğraf paylaşılırsa karar verebiliriz.

Bej iç mekanın ben de hastasıydım, zaten 2 sene bu kombinasyonu aradım. Fakat derilerin bakımını da yaptırmam gerekiyor. O konu da İstanbul ister gibi.

Aslında ben arabamı İstanbul'a yollasam da  159'una hasta olduğum kullanıcıların arabalarının arasında kalıp o hale gelip dönse ne güzel olurdu. =)

Sent from my iPad using Tapatalk

225/55/18 mi? Yanlış yazmadınız değil mi?

Ben 225/55/17 takayım dedim herkes davlumbaza sürter dedi. Sizinki sürtmüyor mu?
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

OzgurMR

Doğru söylüyorsunuz almayı düşündüğüm ebatı yazmışım. Mevcut ebat 225/50/17

OzgurMR

Bugün biraz oksijen aldık =)[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]