Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm / 34 UZ 6998 / Alfisti'nin Geri Dönüşü

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

Burçların salıncaktaki yuvasına oturan yerlerine de sürmemiştir inşallah tornacı :)

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
Burçların salıncaktaki yuvasına oturan yerlerine de sürmemiştir inşallah tornacı :)

içime kurt düşürdün he.
ilk defa arabayla ilgili bir iş yapılırken başında durmadım. bahattin usta ve hayati abiyle muhabbet ederken, kaşla göz arasında tornacıya gitti salıncaklar.
hayati abi götüren çocuğa anlattı bak bunu böyle böyle sürüp takacak vs. diye de nasıl tarif ettiğini hatırlamıyorum.

ne sakıncası olur öyle olursa?
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Alfadanadam

Normalde bu burçların yuvasında oynamaması gerekir. O sebeple sıkı sıkıya geçiyor zaten. Yağlanması gereken yeri hareketli kısımları yani orta kısımları. Mantıken de zaten hareketsiz yere yağ sürülmez. Sürersen hareket etmeye başlar di mi :)

En kötü senaryoda tekrar sökülür sonradan, güzelce temizlenir, tarif ettiğim gibi takılır. Fiziki aşınma olmayacağı için dert etme. PU malzeme bu konuda çok güvenilir.

wolkanku

Normalde bu burçların yuvasında oynamaması gerekir. O sebeple sıkı sıkıya geçiyor zaten. Yağlanması gereken yeri hareketli kısımları yani orta kısımları. Mantıken de zaten hareketsiz yere yağ sürülmez. Sürersen hareket etmeye başlar di mi :)

En kötü senaryoda tekrar sökülür sonradan, güzelce temizlenir, tarif ettiğim gibi takılır. Fiziki aşınma olmayacağı için dert etme. PU malzeme bu konuda çok güvenilir.

abi evet mantıken öyle ama şöyle bir şey de var ki,
ortası ince ,dış kısımları kalın, ve 100lerce kilo baskı ile oraya zar zor giren bir malzeme.
yani salıncağın metal kısmına değen kısmı yağlanmış olsa bile dış kısımlardaki o etli kısımları ittirip de çıkması çok olası gelmiyor bana, fotoğraftan anlaşılmasa siyah dudak kısımları baya  kalın ve o kalın yerler hiç esnemiyor..plöck diye çıkıp fırlama ihtimali çok düşük :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Alfadanadam

Ben yerinden çıkar falan demedim ki zaten :) Mesele o yuvada oynamaması meselesi. Sıkı sıkıya geçen bir yere yağ sürersen hareket etmeye çalışır hiç gerekmediği halde. Yağ hareketli yere sürülür. Anti-sieze bir grestir bakırlı gres, yani aşınmaya dayanıklı. Normalde hiç yerinde hareket etmeyen, sabit duran bir ürün aşınmaz ki :)

ar.159

Yerine cakilirken daha kolay girsin diye disida yaglaniyor olmasin

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login gelin biz bu konuyu unutalım :)
ti direksiyon falan güzel şeyler , bakalım hayırlısı olsun diyelim, önümüzdeki ayı görelim:)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Alfadanadam

Ek bilgi verelim madem yazıyoruz. Salıncak yada viraj demiri burçlarının gıcırdamasının sebebi dakikada yüzlerce defa bir o yöne bir yöne hareket eden metal parça, içinde bulunduğu lastiğin yüzeyini parlatıyor. Sonra bu parlayan lastik yüzeyler gıcırdamaya başlıyor. Zaten o sebeple metalin yani aslında salıncağı araca bağlayan metal civatanın çalıştığı yere sürüyoruz gresi.

You are not allowed to view links. Register or Login daha kolay giren daha kolay çıkar. Benim ereğlideki ustam 156'nın üst salıncak burçlarının dışlarını da yağlayıp takmış. 5 kilometre uzağa anca gidebildim ve zor geri dönebildim. Bizzat tecrübemdir. 159 alt salıncakları daha sıkı bir bağlantı olduğu için yerinden çıkmayabilir ki çıkabilir de gerçi...

ar.159

Eğer risk öyle büyükse kontrol ettirmek lazim gerçi 5 km zor gittim diyorsunuz o zaman wolkanku da hisseder

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

tayfun

Kurt  düşürdünüz şimdi Volkan'ın içine. adam bu gece uyuyamaz:)

wolkanku

uykumu kaçıran başka plan projelerim var :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

tayfun

sen birşeyler dusunuyorsan, eminim uyku kaçıracak kadar güzeldir.

Alfadanadam

Volkan'ım sen bu işlerden istifa etmemiş miydin ya? :))

wolkanku

Volkan'ım sen bu işlerden istifa etmemiş miydin ya? :))

öyle dedim valla abi , ama ne varsa oem'de var.
sanayi işi çözümlerden, sanayi işi hareketlerden kaçıp, 3-5 lira fazla verip orjinal olarak herşeyi yapmaya gayret ediyorum..
bundan sonra da oem parçalarla geliştirmeler devam eder.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

quattroporte sevdasından sonra tesla S sevdası başladı..

159'da gunmetal jant ve kırmızı kaliper ister oldum bu foto sonrasında.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Tolga033

Arkadaki Jaguar'da iyiymiş.  :D
Maşallah 159'a her renkle güzel.  :) :nazar:

hi_cazz

Volkan yalnız jantın tonu çok iyi. Tam kararında yapılmış. Aynı tonda gunmetal boyanırsa mükkemmel durur ama daha koyu olursa genelde öyle oluyor sonradan boyananlar gördüğüm kadarıyla kötü olur.

Sent from my iPhone using Tapatalk

agucba

Tesla Model S'i ben de çok beğenirim ve mümkün olduğu kadar yazılı ve görsel basında takip ederim. Gerçi Türkiye şartlarında ne kadar kullanılabilir bilmiyorum ama yaklaşık 450-500 km'lik menzili ile bence çok çok başarılı bir otomobil.
Özellikleri ise yine bence muhteşem. İnşallah Tesla Motors firması dünya ekonomisinin saçma sapan şartları nedeni ile yok olmaz çünkü devamlı olarak zarar etmekte. Gerçi 4 milyar dolara yaklaşan cirosu ve otomobil harici işletme gelirleri ile bir şey olmaz herhalde.
Neyse, senin 159'u fotoğraftaki Tesla S'e benzetirsen güzel olacaktır.  :)

///////////////

ozoozo

Bende amsterdam dayken showroom'da incelemiştim tesla yı , gerçekten efsane bir şey. Araba zaten uzay mekiği gibi orta konsolda yan yatırılmış bir laptop yatıyor , her şey elektronik ordan ayarlanıyor. Arabanın menzilini bile oradan ayarlayabiliyorsunuz aynı telefondaki güç tasarrufu gibi :) baya bir seçenek vardı çok hoşuma gitmişti. Amerikadayken de çok sık görüyordum yolda yurtdışı fiyatları nasıl bilmiyorum ama TR şartlarında o parayı vermem :) bizim alfom romolar daha iyi  :p

Doğa Tosun

Tesla'yı ben de seviyorum ama bir yandan da yaygınlaşmasından çok korkuyorum. Düşünsenize, 10 yıl sonra.. Benzinli mazotlu araba kalmamış hepsi elektrikli.. Korku filmi gibi.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

The Schuey

Tesla'yı ben de seviyorum ama bir yandan da yaygınlaşmasından çok korkuyorum. Düşünsenize, 10 yıl sonra.. Benzinli mazotlu araba kalmamış hepsi elektrikli.. Korku filmi gibi.
Motor sesi açlığımızı da hoparlörler ile gideririz artık.

wolkanku

Alfa romeo ne kötü araba yapmış Yıkadıkça rengi açıldı
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

fevkalbeser12

Alfa romeo ne kötü araba yapmış Yıkadıkça rengi açıldı
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Aynen, yakında bu azur mavisi olur:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Rotweiler

Olm bak ikidir böyle foto koyuyorsun, bu araba kesin lacivert.
Ruhsatı çek gönder, yoksa inanmayacam :P
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||