Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Mito QV Ses

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

LUCI0

Arkadaşlar aracımı geçen hafta yıllık bakım için yetkili servise götürdüm.Standart işlemler yapıldı sadece.Servisten sonra aracımdan bir ses gelmeye başladı :) Araç vitesteyken gaza basınca fıssss diye turbo emiş sesi duyulmaya başladı.Boştayken duyulmuyor sadece viteste gaza basınca geliyor.Yetkili servisteki usta normal hepsinde duyuluyor bu ses diyor.Bu yüzden lifte alıp incelemedi bile.Ancak bakımdan önce kesinlikle yoktu.Ben turbo borularında bir kaçak ya da kelepçe unutulması vb birşey var sanıyorum ama şöyle bir bakınca birşey göremedim.Ses torpido gözünün altından  orta bölümden geliyor ve gelen ses kesinlikle havanın emilme sesi.Özellikle 170bg lik motoru olan Alfa kullanıcılarına sormak istiyorum.Sizlerin aracında böyle bir ses var mı dikkatinizi çeken?

ilkerbenli

You are not allowed to view links. Register or Login
Arkadaşlar aracımı geçen hafta yıllık bakım için yetkili servise götürdüm.Standart işlemler yapıldı sadece.Servisten sonra aracımdan bir ses gelmeye başladı :) Araç vitesteyken gaza basınca fıssss diye turbo emiş sesi duyulmaya başladı.Boştayken duyulmuyor sadece viteste gaza basınca geliyor.Yetkili servisteki usta normal hepsinde duyuluyor bu ses diyor.Bu yüzden lifte alıp incelemedi bile.Ancak bakımdan önce kesinlikle yoktu.Ben turbo borularında bir kaçak ya da kelepçe unutulması vb birşey var sanıyorum ama şöyle bir bakınca birşey göremedim.Ses torpido gözünün altından  orta bölümden geliyor ve gelen ses kesinlikle havanın emilme sesi.Özellikle 170bg lik motoru olan Alfa kullanıcılarına sormak istiyorum.Sizlerin aracında böyle bir ses var mı dikkatinizi çeken?

Hocam selamlar,

Bende QV kullanıcısıyım, 3 hafta önce bakımını yaptırdım, aynı şekilde, araç yükteyken içerden emiş sesi çok daha fazla duyulmaya başlandı. Ama şimdi azaldı baya ses. Hava filtresi yeni/temiz olunca normal sanırım bu ses (=
2012 Mito QV

LUCI0

Teşekkürler İlker, zaten sıkıntılı bir ses değil ama servisten önce olmayınca insan biraz düşünüyor :).Umarım dediğin gibi zamanla azalır...

mythos

Cekiste veya gucte azalma hissetmiyorsaniz bir sorun olacagini sanmiyorum...
2017 Nissan Navara 4x4 Platinium 2017-...
2016 BMW 320i ED 40th Year Edition 2016-...
2015 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TCT 2015-2017
2009 Infiniti FX50s 2015-2016
2010 Dodge Charger 5.7 Police Edition 2014-2015
2010 Fiat Bravo 1.6 Multijet 2010-2015
2005 Fiat Panda 1.2 Duologic 2005-2010
2001 Fiat Marea 2.0 HLX 2001-2011
1993 Fiat Tempra 2.0 ie 1993-2001

Fatihob

Torpido tarafiysa ve gucte dusus yoksa hava filtresi temizdendigi icin olabilir yada hava filtresine gelen hortumlarda catlak, kelepce takilmamasi gibi biside olabilir. Ama Ilkerbenlidede ayni ses olmus ve kesilmis, o zaman hava filtresindendir :)

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

..

Alfadanadam

2 gün önce polen filtresi ve hava filtresini değiştirdim. Çıkanlar da orjinaldi, takılanlar da. Ben bir ses değişikliği hissetmedim. Dün de alıcı gözle dinledim hatta yazılanları okuduğum için ama...

EHY

Bende normal zamanlarda da camlar açıkken aşırı olmasa da yüke binince duyuluyor o emiş sesi normal  :)

LUCI0

Güçte düşüş yok arkadaşlar.Ancak eminim ki bakımdan önce bu ses kesinlikle yoktu :) Bir de bu üçüncü yıllık bakımım.Daha önceki bakım sonrasında bu ses yoktu.Biraz beklemedeyim bakalım kesilecekmi ses...

Alfadanadam

Bakabileceğiniz tek yer hava filtresinin kabının tam oturup oturmadığı. Biraz gıcık bir yapısı var, sökmesi neyse de takması zor.

LUCI0

Bakabileceğiniz tek yer hava filtresinin kabının tam oturup oturmadığı. Biraz gıcık bir yapısı var, sökmesi neyse de takması zor.

Teşekkürler ilginize, ben görsel kontrol yapmıştım ama daha çok boru ve kelepçelere yoğunlaşmıştım.En güzeli şu hava filtresini bir söküp takayım ben :)

Monogram

Valla o ses hep vardi ben de bir ara ne oldugunu merak etmistim normalmis. Aldigimdan beri de yuklendigim zaman o ses geliyor normal yani canınızı sıkmayın :)

LUCI0

Valla o ses hep vardi ben de bir ara ne oldugunu merak etmistim normalmis. Aldigimdan beri de yuklendigim zaman o ses geliyor normal yani canınızı sıkmayın :)

Teşekkür ederim ama dediğim gibi başta olmayıp servis sonrası duymaya başlayınca biraz endişelendim ben :)

Monogram

Teşekkür ederim ama dediğim gibi başta olmayıp servis sonrası duymaya başlayınca biraz endişelendim ben :)
Anladim soyle soyliyim ben acik hava filtresiyle kullaniyorum gaza bastigim an itibari ile yuksek bir sekilde aliyorum o sesi. Eger gorunurde bir sey yoksa tahminim normal oldugu yonde. Umarim bir sikinti yoktur guzel gunlerde kullanalim :)

Edit: unutmadan, demek istedigim suydu hava filtresi temizlenince hakikaten cok net duyuluyor ses.

LUCI0

Anladim soyle soyliyim ben acik hava filtresiyle kullaniyorum gaza bastigim an itibari ile yuksek bir sekilde aliyorum o sesi. Eger gorunurde bir sey yoksa tahminim normal oldugu yonde. Umarim bir sikinti yoktur guzel gunlerde kullanalim :)

Edit: unutmadan, demek istedigim suydu hava filtresi temizlenince hakikaten cok net duyuluyor ses.

Anladım Arda Teşekkürler ilgine...Benim de adım Arda bu arada,

Dün filtreyi sökeyim dedim yıldız tornavida ucu düştü motor bölmesine, oradan da karter korumaya...yolda giderken de asfalta düştü... :)

LUCI0

Konuyu açalı bir yıl olmuş.Dolayısıyla yıllık bakım ve lastik değişimi için aracımı iki gün önce tekrar yetkili servise götürdüm.Tekrardan turbo hortumlarına bakmalarını istedim.Benim geçen sene de görmüş olduğum fakat usta tarafından önemsenmeyen yere bu defa başka usta baktı. Söz konusu yer hava filtresi ile turbo girişi arasındaki borunun turbo giriş yeri.Burada 3-4 mm kadar bir boşluk vardı.Yani boru turbo hava giriş yerinin biraz gerisinde kalıyordu. Sağolsun usta kelepçeyi çıkarıp boruyu güzelce oturtup kelepçeyi tekrar sıktı.Şimdi kesinlikle o fıslama sesi yok...

O sesi duyan arkadaşlar varsa bence turbonun o bölümüne dikkat edin.Boru ve turbo arasındaki en ufak bir boşluk bile o sese sebep olmakta...