Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erdem1904

You are not allowed to view links. Register or Login

"Gelelim 159 a , stock 159 hantal eşşek gibi bir şey abartmaya gerek yok. "

Sen hiç kapırolu fehlisine denk gelmedin galiba You are not allowed to view links. Register or Login  :)

Hahahahah sizin attığınız duman bizim genzimizi açar.

OZO..!!!

:D  :D
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ar.159

Alfa Romeo 952 projesinin tanıtımına iki aydan az bir süre kalmasına rağmen yeni Alfa orta sınıf temsilcisinin tasarımı hakkında henüz daha bir bilgi yok. Dedikodulara göre bir kaç gün önce tamam haldeki model seçilmiş bir gruba gizlice gösterilmiş olmasına rağmen, henüz bizlere ulaşan aydınlatıcı bir bilgi yok deniyor. Bu gruptan bir katılımcı güzel ve hoşa giden bir tasarımdan bahsederken, farların yatay düzlemde olduğunu söylemekte. Bu bilgiler ışığından tasarımcı Alessandro Masera buna göre bir fotoşop çalışması yapmıştır. İki ay içerisinde bu tasarımın gerçek ile ne kadar benzeştiğini kendi gözlerimizle görme imkanına kavuşacağız.
Seçilmiş gruptaki katılımcının güzel ve göze hoş geliyor ibaresi beni korkuttu doğrusu vasat değildir inş

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Utku

Yatay duzlem farlar, giuliettaya benzemeyeceginin habercisi..cok yuksek ihtimal ghibli nin on tasarimindan izler You are not allowed to view links. Register or Login 159 kadar keskin nede giulietta kadar yuvarlak.
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

A.S.GÜMÜŞ

Bu motor seçenekleri ile zor bu iş

Optimus 4X HD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

07 DH 800

ar.159

Neden üstad bence tamda bu Sınıfa ve beklenen tasarıma yakışacak motor 1.8 300 bg heleki yakıtı optimum düzeyde tutabilirlerse şahane olur
Tabi Gönül ekonomide istiyor ama mevcut 159 da bile 150 bg olmuyorken 2016 için hiç çekilmez

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Doğa Tosun

Yetti gayrı gelsin artık dizel otomatik Giulia!!! :)

Elimdeki 1.6tdi s-tronic a3'ün şanzımanı elimde patlamadan değiştirmem lazım! :)

Sıkıntıdan 159'lara bakıp duruyorum ama maalesef bitik artık neredeyse 2.elin tamamı.. :(
Abi geçen hafta ankaradan istanbula giderken  arkama geldi bir A3 sedan, muhtemelen tdi  idi yanlış anlama ama baya bir rezil ettim kendisini, vag grubu araç sürenlerin cesareti takdire şayan 205-55-16 lastikli araçla virajlarda arkama yapışmaya çalıştı ama 159 un ne olduğunu görmüştür heralde tabi bende bunu yanına bırakmadım, önüne geçip bekledim yanıma gelince tekrar geçtim ki bir daha bu tür tehlikeli hareketlere kalkışmasın.ondan sonra pıstı yavaş gitti.
vag grubunda var öyle bir deli cesareti durumları. Muhtemelen tork kandırınca gittiklerini zannediyorlar. Zaten oldum olası hepsinin kadranı bilgisayar oyunu gibi. 147'nin 160'ı gösterdiği yerde onlar 110'u görüyorlar. Haliyle kadranları çok çabuk fırlıyor yukarı. E öyle olunca "ne gidiyom beee" diyolar.
147 ile az dalga geçmiyorum atılım'ın highline golf7 tdi'larıyla, 105 lik 122 lik tsı'larıyla..

120 hp atmosferik araç ile , 122 hp turbo beslemeli araç mı geçiyorsun doğa :)

147 kaç kilo ve golf 7 kaç kilo merak ettim imkanım yok bakamıyorum ama zor. Eğer ki golf 7 2 ton değilse.

OZO..!!!

147 ile 1.4 tsı 122'lik leon, jetta rahat rahat geçiliyor, golf 7'de 3.viteste bir buçuk boy arkadan gelinip geçiliyor, kötü yürütürsem 4.vitese kalıyor. İncel bulvarı bunlarla dolu, bir kısmı da arkadaşlarım zaten. A180 cdı'lar falan da rahat rahat geçiliyor. 110'luk fluence'ler de. Kafayı bile çıkartamıyorlar. 3 vites de rahat rahat ayıra ayıra gidiliyor.

(122'lik jettayı 1.6 105 beygir atmosferik mazda3 de madara ediyor )
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

The Schuey

Neden üstad bence tamda bu Sınıfa ve beklenen tasarıma yakışacak motor 1.8 300 bg heleki yakıtı optimum düzeyde tutabilirlerse şahane olur
Tabi Gönül ekonomide istiyor ama mevcut 159 da bile 150 bg olmuyorken 2016 için hiç çekilmez

Giulietta'da olduğu gibi performans-tüketim dengesi iyi olan bir motor olursa efsane olur.

erdem1904

BMW ve Mercedes bu işi hiç bilmiyor. Aynı sınıftaki araçlara dayıyorlar 1.6 turbolu motorları :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Sportivo

Arkadaşlar ne Alfa romeo ne eski romeo , ne Fiat eski Fiat eski Fiat ne eski italtya eski İtalya , bu romeo tuttu tuttu , tutmadı geçmiş olsun

Sent from my iPhone using Tapatalk
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

The Schuey

Arkadaşlar ne Alfa romeo ne eski romeo , ne Fiat eski Fiat eski Fiat ne eski italtya eski İtalya , bu romeo tuttu tuttu , tutmadı geçmiş olsun

Sent from my iPhone using Tapatalk
Aynen katılıyorum, artık Alfa Romeo'nun kaybetme hakkı yok.

A.S.GÜMÜŞ

Giulietta'da olduğu gibi performans-tüketim dengesi iyi olan bir motor olursa efsane olur.

Giu da 1,4 170 bg lik motor gayet yeterli vergi dilimi düşük tüketimi kabul edilebilir, zaman geçti teknoloji ilerledi şuna 1,4 200 bg de eklerlerse gayet yeterli olur ve bizde alabiliriz

07 DH 800

The Schuey

Giu da 1,4 170 bg lik motor gayet yeterli vergi dilimi düşük tüketimi kabul edilebilir, zaman geçti teknoloji ilerledi şuna 1,4 200 bg de eklerlerse gayet yeterli olur ve bizde alabiliriz

Umarım böyle olur. Chip ile bile 200 beygir yapılabiliyor sanırım.

Rotweiler

Haydi geçmiş olsun. =)
Daha doğrusu hayırlı olsun eğer doğru haberse. Önünde saygıyla eğilirler artık.
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

Ormanci

1.8 motorla bizde satması biraz zor olacak ama...
Küçük motorlu bişeylerin de gelmesi gerekli. 1.4 Multiair 170'liği koyabilirler, 1.6 dizel 120hp'lik motor yine iyi olur, biraz geliştirip yazılım mazılım, gücünü artırabilirler...

Yoksa bu aracı pek göremeyiz... BMW'ye falan da rakip makip olmaz, gider Kızılay dağıtmış gibi ortada dolanan 316i'nin M paketlisinden pahalı olur çünkü baz versiyonu, çok seven aşık olan haricinde de kimse para vermez.

Hele hele Giu'lardaki gibi bazı noktalarda özensizlikler, saçmalıklar, işçilik kalite hataları yaparlarsa büyük batırış olur. İnşallah bunları yapmazlar diyeceğim ama İtalyan ve Fransızlara bu konularda hiç güvenmiyorum. Keşke yanıltsalar beni de şöyle sınıfında manyak bi alet çıksa ortaya :)

Haa bu arada hep söyleyeceğim unutuyorum.
Demek ki alet Maserati platformu üzerinde, ya da sonra kullanılacak platformu deneyecekler VW'nin falan yaptığı gibi. Yani Giu ve Mito'da Fiat tabanı üzerinden devşirme yerine Maserati tarafından gelecekler gibi, bu sayede biraz daha "özen" bekleyebiliriz herhalde.

wolkanku

tam 50 gün kaldı, halen spy foto yok ya.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

halil

tam 50 gün kaldı, halen spy foto yok ya.

işin heyecanı burada.bu birazda alfa'nın stratejisi olabilir.son güne kadar aracı gizleyip,ilgiyi üst seviyelerde tutmak.esasında başarılıda olabilir.bekleyelim .
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

Gouki

İtalyan forumları da geyiğe bağlamış, giulia diye şunları paylaşıyorlar.

Ormanci

Elimdeki 1.6tdi s-tronic a3'ün şanzımanı elimde patlamadan değiştirmem lazım! :)

Sıkıntıdan 159'lara bakıp duruyorum ama maalesef bitik artık neredeyse 2.elin tamamı.. :(
Abi geçen hafta ankaradan istanbula giderken  arkama geldi bir A3 sedan, muhtemelen tdi  idi yanlış anlama ama baya bir rezil ettim kendisini, vag grubu araç sürenlerin cesareti takdire şayan 205-55-16 lastikli araçla virajlarda arkama yapışmaya çalıştı ama 159 un ne olduğunu görmüştür heralde tabi bende bunu yanına bırakmadım, önüne geçip bekledim yanıma gelince tekrar geçtim ki bir daha bu tür tehlikeli hareketlere kalkışmasın.ondan sonra pıstı yavaş gitti.
vag grubunda var öyle bir deli cesareti durumları. Muhtemelen tork kandırınca gittiklerini zannediyorlar. Zaten oldum olası hepsinin kadranı bilgisayar oyunu gibi. 147'nin 160'ı gösterdiği yerde onlar 110'u görüyorlar. Haliyle kadranları çok çabuk fırlıyor yukarı. E öyle olunca "ne gidiyom beee" diyolar.
147 ile az dalga geçmiyorum atılım'ın highline golf7 tdi'larıyla, 105 lik 122 lik tsı'larıyla..

147 kaç kilo ve golf 7 kaç kilo merak ettim imkanım yok bakamıyorum ama zor. Eğer ki golf 7 2 ton değilse.

OZO..!!!

147 ile 1.4 tsı 122'lik leon, jetta rahat rahat geçiliyor, golf 7'de 3.viteste bir buçuk boy arkadan gelinip geçiliyor, kötü yürütürsem 4.vitese kalıyor. İncel bulvarı bunlarla dolu, bir kısmı da arkadaşlarım zaten. A180 cdı'lar falan da rahat rahat geçiliyor. 110'luk fluence'ler de. Kafayı bile çıkartamıyorlar. 3 vites de rahat rahat ayıra ayıra gidiliyor.

"Rahat" nasıl geçiliyor onu pek anlamadım bu arada yav, senin 147 "iyi" galiba hocam :)

Zira, Golf 1.4 122'liğin 0-100 verisi 9.2sn. Kaldı ki bu motor seçeneği, 140hp'lik Astra'dan hızlı deniliyordu normal yol koşullarında.
1.2 TSI 105'in verisi 10 küsür.

147'nin 0-100'ünü birkaç yerden 10.2, 10.5 ve 10.9 şeklinde gördüm 120'lik 1.6 için.

Yani bırakalım 122'liği "rahat" geçmeyi, Golf 1.2 ile kafa kafaya yürümesi lazım şu verilerle.

Bilemedim, bana çok inandırıcı gelmedi açıkçası, eğer veriler "şişirilmiyorsa"...

Ormanci

Oyyy, yemişim Alfa'yı, ben bu Giulia'dan istiyorum :D

ozoozo

Oyyy, yemişim Alfa'yı, ben bu Giulia'dan istiyorum :D

Bunlar kaç motor ? Vergi diliminin altında mı kalıyor , üstünde mi ? Sanırım biturbo prototype'ı. Alfom romo ciğerli araba yapıyor Allah zeval vermesin. :nazar:

OZO..!!!

Murad

Bence yeni gelecek Giulia 1.2 ve 1.4 benzinli ve dizel motor seçenekleriyle gelsin. Şehir içi Km de 0,25 kuruş filan yaksın.
Maserati bandından çıksın, motoroları Ferrari tarafından üretilsin, malzeme kalitesi çok üst düzey olsun, uçsun, kaçsın, Bmw, Mercedes hepsini tokat manyağı yapsın.
Bide fiyatı 50.000 TL filan olursa varya tadından yenmez. İşte o zaman satar bu Alfa Romeo.

fevkalbeser12

Ama kesinlikle gerçek bi alfa romeo olamayacak:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

agucba

Bence Arna hariç üretilen tüm Alfa Romeo'lar hepsi gerçek Alfa Romeo'dur. Bunun ötesi yok.  ;)

///////////////

chao

OZO..!!!

"Rahat" nasıl geçiliyor onu pek anlamadım bu arada yav, senin 147 "iyi" galiba hocam :)

Zira, Golf 1.4 122'liğin 0-100 verisi 9.2sn. Kaldı ki bu motor seçeneği, 140hp'lik Astra'dan hızlı deniliyordu normal yol koşullarında.
1.2 TSI 105'in verisi 10 küsür.

147'nin 0-100'ünü birkaç yerden 10.2, 10.5 ve 10.9 şeklinde gördüm 120'lik 1.6 için.

Yani bırakalım 122'liği "rahat" geçmeyi, Golf 1.2 ile kafa kafaya yürümesi lazım şu verilerle.

Bilemedim, bana çok inandırıcı gelmedi açıkçası, eğer veriler "şişirilmiyorsa"...

valla ilginç cidden, bende 147 varken 1.4 122'lik tsi ile çok denedim dümdüz yolda rollingde aça aça gidiyordu. abartı açmıyordu ama ufak ufak uzuyordu arkadaş.147 kötü gitmiyor ama dediğin gibi 1.2 tsi ile kafa kafaya yürür bence de. 1.4 tsi hiçbir şartta mümkün değil. Dizel jettalar çok rahat geçiliyor 147 ile bahsedilen jetta dizelse tabi :)
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

Selimsirkeli

Giulia yeni spy fotolara rastladım nette  :clover:
Quadrifoglio Verde versiyonu denemeleri olduğu söyleniyor. Egzoz ve jantlar öyle olduğuna işaret  :rock:

Ruhumuz olmadan sadece birer Makine Mühendisiyiz...
34 SK 855