Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Çocukluk aşkıma doğru giden yol..

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Exorchst

Hepiniz çocukluğunuzda bir şeylere aşırı şekilde ilgi duymuşsunuzdur. Kimileri çizgi film, kimileri kamyon veya iş arabaları. Bilirsiniz işte çocuk tutkusunu. Benimki ise farklı bir şey idi. Alfa Romeo tutkusu. Rahmetli babamın aldığı o küçük Alfa Romeo aracımı bulamazsam geceleri uyumaz kimseyi de uyutmazdım. Yolda Alfa Romeo gördüğümde görgüsüz gibi içini dışını inceler eve gittiğimde hayaller kurardım o arabayı sürerken. E şimdi büyüdük. İnşallah bu tutkumun gerçekleşmesine az bir süre kaldı ve sizlerden hiç araba sahibi olmamış birinin özellikle Alfa Romeo alırken nelere dikkat edip nelerin önemsiz ve önemli olacağını öğrenmek istiyorum. Bir çok yerde aynı soru sorulmuş olabilir ama ben bu konunun altına adını henüz koymadığım 147'min fotoğraflarını koyacağım. Rengi henüz belli değil, Belki kız olur kırmızı elbisesi, belki erkek olur simsiyah saçları.

Alfadanadam

Aramıza hoşgeldiniz, hoş bir giriş olmuş :)

Doğa Tosun

Böyle girişleri ben de çok hoş buluyorum :) hoşgeldiniz
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Murad

Hoşgeldiniz. İlk Alfa'mı alıyorken yaşadığım heyecanı anımsadım. :)

Recep Küçük

Öncelikle hoşgeldiniz. Bu giriş ve duyguların böyle içten ifadesi beni de duygulandırdı. Buradaki arkadaşlar biliyor benim de 147 mk1 var ve ilk arabam. Alabilmek için sigarayı bıraktım. Bu satırları okuyunca duygularım birdaha depreşti.  İnşallah gönlünüze göre bulursunuz. Saygılar

41 K 9803  147 1.6 ts progression 3K

TRSemih

Hoş geldiniz. En kısa zamanda gönlünüze göre bir 147 bulursunuz umarım.
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

legolas

Tutkunuzu çok güzel anlatmışsınız. İnşallah hayalinizdeki en güzel araç sizin olur.
Benim de bir yeğenim var, abimin de giu'su var ama illa benim 147'min yedek anahtarı ile uyuyor. Uyuduğunda bile elinden alamıyoruz diyebilirim

@ Recep Küçük,

Ben de arabamı almak için sigarayı bırakmıştım.
Her sigara canım çektiğinde pencereden dışarı park yerime 5 sn baktım 1 ay boyunca. Yetti :)

Recep Küçük

You are not allowed to view links. Register or Login
Tutkunuzu çok güzel anlatmışsınız. İnşallah hayalinizdeki en güzel araç sizin olur.
Benim de bir yeğenim var, abimin de giu'su var ama illa benim 147'min yedek anahtarı ile uyuyor. Uyuduğunda bile elinden alamıyoruz diyebilirim

@ Recep Küçük,

Ben de arabamı almak için sigarayı bırakmıştım.
Her sigara canım çektiğinde pencereden dışarı park yerime 5 sn baktım 1 ay boyunca. Yetti :)
You are not allowed to view links. Register or Login  inanırmısınız bende aynısını yapıyorum. İlk göz ağrısı daha bir kıymetli oluyor her aklıma geldiğinde pencereden bakıyorum :D

41 K 9803  147 1.6 ts progression 3K

legolas

Hiçbir dünya malına meyilim yoktur, ama ben de alfa konusunda çocuk gibiyim, dalga konusu bile oldum, virüs gibi:)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gouki

Aramıza hoşgeldiniz. Umarım karşınıza sahibi Alfista olan bir 147 çıkar.

Kurzuk

Kardeşim şimdiden hayırlı olsun. Hayalindeki, rüyandaki araba seni bulsun. Şimdi bir yerde seni bekliyordur o emin ol :D Ben yazana kadar yukarıda geçen her yazıyı alıntı yapasım geldi, hepsine katılıyorum. İşte burası böyle bir cumhuriyet :) Hoşgeldin...
Bu arada  bir Alfa için olmasa da onun kadar değerli "canım" :D için 18 yıllık dostum sigarayı bırakan birisi olarak, yürekli, zevkli ve sağlıklı alfista dostlarımı da sigarayı bıraktıkları için kutluyorum.
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

Selimsirkeli

Hoşgeldiniz   :alfisti:

Benimde sizin gibi ilk arabam 147 :yukari-ok: Aynı heyecanı tekrar hissettim sayenizde  :D
Alfa gerçekten şeytan tüyü olan araçlar üretiyor.147 iç mekan olarak o yılların en kaliteli malzemeleri kullanılmış araçlarından biri, Alfama binip aksini söyleyen olmadı  :)
Öncelikle aracınızı forumda bahsi geçen iyi alfa servislerinden birine expertiz ettirmeniz(ben öyle yapmıştım), aracın mekanik açıdan durumu ve size çıkarabileceği masraflar açısından daha doğru bi öngörü sağlayacağını düşünüyorum.
Ben ilk kriter olarak aracın bakım geçmişini koymuştum, İyikide öyle yapmışım Temmuz 2014'den beri şükür yağına (Herşeyden önemlisi çünkü eksiliyor) , suyuna dikkat ediyorum vızır vızır gidiyor. Sahibine aracın bakım durumu ile ilgili sorabildiğiniz kadar ayrıntılı sorular sorun ve mümkünse kayıtlarını isteyin :nazar:
Kaza durumu konusunda şahsi görüşünüzdür , ben çok takıntılı değildim yapılan bir kazanın gizlenip el altından yan sanayi veya çıkma parçalar ile giderilmesi yerine, orjinal parçalarla değişimi ve kabarık hasar kaydını tercih ederim. (Ama ülkemizdeki bakış açısı maalesef tam tersi)
Kronik sıkıntı olarak benim bildiğim;
- Varyatör ( Tamiri var belli bir km götürüyor ve triger seti değişiminde uyguna yaptırabilirsiniz, parça değişimi biraz tuzlu )
Ön düzeni biraz hassas araç yıpranmış olabilir ve gıcırtı yapar. Sahibi özellikle yağına dikkat ediyorsa motoru hiç sıkıntısız bir araç.
Çevrenizde sizi fikrinizden caydırmak isteyenler olabilir ( benim çok oldu :duvar:) hiç aldırmayın orjinal parçası "şahinden" pahalıdır diğer araçların orjinali ile aynı fiyatlardadır. Aslında bakımlı olduğunda arıza çıkarıp duran bir araçta değil, Bilinenin aksine
Çok uzun oldu ama elimden geldiğimce yardımcı olmaya çalıştım benden daha tecrübeli arkadaşlar eminim çok kritik bilgiler vereceklerdir. Forumu araştırsanız istediğiniz bilgilerin çoğuna ulaşabilirsiniz

Ruhumuz olmadan sadece birer Makine Mühendisiyiz...
34 SK 855

schumi

The Schuey

Aramıza hoş geldiniz. Umarım aradığınız Alfa'yı en kısa zamanda bulursunuz.