Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yeni Fiat Ægea

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

agucba

Bugüne kadar Türk tüketicisinin neleri beğenip aldığına bakarsak bence başarılı olacaktır. En azından filo satışları yüksek olur. Araç kiralama şirketleri, ticari işletmeler ve tabi ki münferit kullanıcılar bence tercih edeceklerdir.
Ama yukarıda da belirtildiği fiyat/fayda oranı çok belirleyici olacaktır. Ayırca fotoğraflardaki en üst donanımlı olandır. Daha ulaşılabilir olanlar tasarımı çok farklı olacaktır.

///////////////

halil

fiat ege olarak mı telaffuz edilecek?
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

misket

Dış tasarım güzel de iç konsol olmamış, adı ege olur ters A ile uğraşmaz kimse sanmıyorum  :D
K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]

krm1983

Gayet güzel olmuş.

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

sbk0655

Onden bakinca direk kia ceed gordum , passat havasini da ikinci bakisimda gordum.

hi_cazz

Fiat şu anki tasarımlarına bakarsak bravo Hariç başarılı bir tasarım gibi duruyor.
Ama fiat logosunu çıkarıp bu araba nasıl derseniz o zaman kötü bir tasarım derim. Burada herkesin hemfikir olduğu gibi fiyat çok belirleyici olacak satışında.

Sent from my iPhone using Tapatalk

rikizlerli

Giuliettanin klima kumandalari tum Fiatlarda var artik. Sinyal kolunu anlarim da en azindan klima kumandalarini ayni yapmasalar.

Resul Ikizlerli/Giulietta

A.S.GÜMÜŞ

Bence bu en dolu versiyon değildir, yani bu doluysa diyecek birşey bulamam, insan en dolu modeline bir mercekli far koyar, led yapar.

07 DH 800

alihsans

İlk izlenimim:
İyi mi? Değil.
Kötü mü? Değil.
Tercih eder miyim? Asla.
Orta karar bir şey olmuş ama ben satılacağını düşünüyorum.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

hi_cazz

Tavan yapısına bakarsak sunroof gibi bir opsiyonda olmayacak sanırım

h.t

You are not allowed to view links. Register or Login
İlk izlenimim:
İyi mi? Değil.
Kötü mü? Değil.
Tercih eder miyim? Asla.
Orta karar bir şey olmuş ama ben satılacağını düşünüyorum.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Beyaz boş pakedi , tam şirket arabası :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

iNtEGrAL

Araç yakından bence çok güzel duruyor. Ama kesinlikle passat sınıfına giremez. Görünüşü de bence o kadar heybetli değil. Her ne kadar fotolar yanıltıcı düşündürsede. Aslında boyut olarak fluence kıvamında eğerki fluence rakamlarına yakın rakamlarda çıkarsa bence tutulur diye düşünüyorum.
-= Alfa Romeo Giulietta =-
-67 TC 644 -

fatihcan

Peugeot 301 / Citröen C-Elysee ayarında gibi geldi. Fiyatı uygun olursa 1.6 JTDM ve TCT ile çok satar gibi. 
2004 156 1.6 TS Distinctive (2012-2015)
2008 159 1.9 JTDM Distinctive (2015-2022)
2016 Giulietta 1.6 JTDM Super TCT (2022-....)

The Schuey

fiat ege olarak mı telaffuz edilecek?
Tam olarak bilmiyorum ama adını Ege'den alıyor.

rikizlerli

Arabanin passat veya pejo301 ile karsilastirilmasini yanlis buluyorum. Rakipleri focus veya fluence olarak dusunmek gerekir.

Ormanci

Aynen, alet kompakt sedan... Ama biraz ucuz yollu modda.

Yani mesela Skoda Octavia değil de, Rapid gibi...

301-C-Elysee vs. gibi süperdandik araçların yanında bence daha iyi bir seçenek gibi duruyor. Dizeli falan baya satacak, Linea'nın bile başarısını düşündüğümüzde... İlk izlenim olarak birçok kişi beğenmiş yalnız. Ben de beğendim. En azından "müthiş" olmasa bile, "alınabilir" modda. Hatta tasarımı sayesinde yalnızca şirket değil, ailelerin de tercihi olabilir. Binek olarak da satar yani.

agucba

Bir yerde göremediğimden soruyorum. Bu araç Türkiye'de satışa sunulacak mı ki?

Bazen oluyor ya, bir ülkede üretilir ama o ülkede satılmaz, sadece üretim üssü olarak kullanılır. Bu model de Dünya Otomobili olarak düşünüldüğünden belki burada olmaz. Düşük bir ihtimal ama merak ettim işte.

///////////////

rikizlerli

Arka bagajdaki plakalik cok bos kalmis. Belki oraya biseyler ekleme yaparlar.

Incablue

Bir yerde göremediğimden soruyorum. Bu araç Türkiye'de satışa sunulacak mı ki?

Bazen oluyor ya, bir ülkede üretilir ama o ülkede satılmaz, sadece üretim üssü olarak kullanılır. Bu model de Dünya Otomobili olarak düşünüldüğünden belki burada olmaz. Düşük bir ihtimal ama merak ettim işte.

Türkiye'de de satışa sunulacak. Hatta aracın, Türkiye şartlarına uygun ve Türkiye'de daha çok beğenilmesi beklenen bir araç olduğu konuşuluyordu. İlk sayfadaki son resimde, Türk ve İtalyan mühendislerin ortak çalışması olduğunu belirten reklam yazısını da görebilirsiniz.

alprkrtls

Fiat yeni modeli Aegea yı dün İstanbul AutoShow2015 de tanıttı. İç tasarıma baktığımızda özellikle klima bölümünün ALFA ROMEO modellerinden esinlenildiği görünüyor. Dış tasarımı ile ilgili fotoları nette arattığınızda görebilirsiniz. Fiat orta sınıf için bir araba yapmış diyebilirim ben. Ancak ALFA ROMEO'nun bu yıl sonunda beklediğimiz Gulia modeli son dönemde üretilen en havalı araba olacaktır. Bu girişimi 156-159 dan sonra beklemek de bizim hakkımız diye düşünüyorum...

rain man

Yeni ilaç mümessili arabamız hayırlı olsun arkadaşlar :D
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

rikizlerli

Umarim hatchback modeli daha iddiali olur.multiair motor ve tct sanziman koyarlarsa alinabilir.

agucba

Bazı özellikleri. Kısaca yazıyorum.

- Araç Dodge Dart, dolayısı ile Guilietta paltformunda.
- İtalya'da tasarlandı ve Türkiye'de gelişirildi.
- En başından beri sedan olarak tasarlanırken bir hatchback temel alınmadı Linea'da olduğu gibi.
- Uzunluk 4,50 mt, genişlik 1,78 mt, yükseklik 1,48, tekerlek aralığı 2,64. Böylelikle 5 yetişkine yer sağlanmış oluyor.
- Bagaj hacmi 510 lt. (Eğer bagaj kapağı kolları mesela 301 ve Fluence'daki gibi içeri giriyorsa, bu yükleme kapasitesini çok ama çok düşürüyor. Yani 450 litre olarak düşünmek gerek bence)

- İç mekanda 5" ekran var. Opsiyona göre ekrandaki fonksiyonlar direksiyondan da kumanda edilebilecek.
- Bluetooth ile mobil telefonlara bağlantı giriş paketinden itibaren olacak.
- Yine opsiyon olarak geri görüş kamerası ve TomTom navigasyon alınabilecek.

- 95 ile 120 BG arasında iki turbo dizel ve iki benzinli motor olacak.
- Yüksek dayanıklılık ve ekonomik olacaklar.
- Dizel motorlar için 100 km'de 4 litrenin altında bir tüketimden söz ediliyor.

- Türkiye Pazarı'na Kasım 2015'te sürülmesi bekleniyor. Daha sonra 40 EMEA ülkesinde.
- 2016 ilkbaharında da Almanya'da olacak.
- Sedan haricinde hatchback ve station versiyonu da planlanmakta.
- Fiyatlar henüz belli değil.

///////////////

ar.159

yani tekrar tekrar bakıyorum kesinlikle citroen c-elyse veya 301 sınıfına sokmak büyük haksızlık olur
fluence ve focus sınıfında bir araba olmuş
tasarım benim çok hoşuma gitti (sınıfını düşünerek)
fluence'e her halükarda tercih ederim eski focusada ama yeni focusta fiyat önemli olur arada 7-8 bin tl fark olursa yine tercih edilir
muhtemelen yeni 9 ileri otomatik kullanılacak bu şanzımanla 120 lik dizelde olursa bence octavianında rakibidir ve gayet keyifli olur
guinin klima bölümünü görmek üzücü ama yapacak birşey yok
sonuç olarak fiatı alkışlıyorum :alkis:
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

rikizlerli

Bazı özellikleri. Kısaca yazıyorum.

- Araç Dodge Dart, dolayısı ile Guilietta paltformunda.
- İtalya'da tasarlandı ve Türkiye'de gelişirildi.
- En başından beri sedan olarak tasarlanırken bir hatchback temel alınmadı Linea'da olduğu gibi.
- Uzunluk 4,50 mt, genişlik 1,78 mt, yükseklik 1,48, tekerlek aralığı 2,64. Böylelikle 5 yetişkine yer sağlanmış oluyor.
- Bagaj hacmi 510 lt. (Eğer bagaj kapağı kolları mesela 301 ve Fluence'daki gibi içeri giriyorsa, bu yükleme kapasitesini çok ama çok düşürüyor. Yani 450 litre olarak düşünmek gerek bence)

- İç mekanda 5" ekran var. Opsiyona göre ekrandaki fonksiyonlar direksiyondan da kumanda edilebilecek.
- Bluetooth ile mobil telefonlara bağlantı giriş paketinden itibaren olacak.
- Yine opsiyon olarak geri görüş kamerası ve TomTom navigasyon alınabilecek.

- 95 ile 120 BG arasında iki turbo dizel ve iki benzinli motor olacak.
- Yüksek dayanıklılık ve ekonomik olacaklar.
- Dizel motorlar için 100 km'de 4 litrenin altında bir tüketimden söz ediliyor.

- Türkiye Pazarı'na Kasım 2015'te sürülmesi bekleniyor. Daha sonra 40 EMEA ülkesinde.
- 2016 ilkbaharında da Almanya'da olacak.
- Sedan haricinde hatchback ve station versiyonu da planlanmakta.
- Fiyatlar henüz belli değil.

Dodge dart-tan tasarim olarak esinlendigi dogru, ancak ayni platform oldugunu dusunmuyorum:

Dodge Dart C-wide platformdan yapildi. Wheelbase 2.70 genislik 1.83 uzunluk 4.67

Fiat aegea B-wide platform. Wheelbase 2.64 genislik 1.78. Uzunluk 4.50