Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Pedalchips - Sprint Booster

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rain man

You are not allowed to view links. Register or Login
Veysel gayet güzel özetlemiş. Ek olarak sprint boosterlarda seçenek olması güzel birşey bence. Valeye verirken veya başka özel durumlarda pedal hassasiyetini arttırabildiğiniz gibi düşürmeniz de mümkün. Pedala full basıldığında pedala yarım basılmış gibi davranmasını sağlamak da mümkün.

Ben yararlı ve alınan keyfi arttırabilicek bir uygulama olarak görüyorum, fakat fiyat/performans kısmı çok sıkıntılı bence. Yazıda da bahsettiği gibi bu kadar düşük maliyetli bir parçanın böyle rakamlara satılması can sıkıcı.
Abi o özelliği ben de beğenmiştim gerçekten olması gereken bi özellik hatta normal araçlarda bile en azından sadece bu özellik kesin olmalı yani ikinci şahıslara aracı verdiğimizde, sanayideki ustadır valedir, aracı tanımayan arkadaştır falan içimiz daha çok rahat eder. Fiyatları bi kollayacagim abi bakalım.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

rain man

Dün asr.yi kapattım bir süre.boş yolda kalkış falan denedim. Göreceli olarak bi artış mevcut. Şimdi benim merak ettiğim şu,

Ola ki bu mereti taktik. Bunun spor veya spor plus modunda gaza yüklenme ile birlikte asr devreye girerse bi anlamı olmayacak mı? Yani asr.yi devreye sokmadan o kalkışı yapmak lazım yoksa istediğimiz çekiş kaybolacak. Bunun hakkında bi tecrübeniz var mı @passione .

Passione

Dün asr.yi kapattım bir süre.boş yolda kalkış falan denedim. Göreceli olarak bi artış mevcut. Şimdi benim merak ettiğim şu,

Ola ki bu mereti taktik. Bunun spor veya spor plus modunda gaza yüklenme ile birlikte asr devreye girerse bi anlamı olmayacak mı? Yani asr.yi devreye sokmadan o kalkışı yapmak lazım yoksa istediğimiz çekiş kaybolacak. Bunun hakkında bi tecrübeniz var mı @passione .
159 u alali 7 sene oldu ve daha 1 kere olsun 0 km den kalkis yapmadim ve kesinlikle yapmam. Benim olayim sehir ici ve virajli yollarda yani ani gaz tepkisi gereken yerlerde bu aractan faydalanmak. ASR yi devreye cok nadir sokarim bu alet uzerindeki etkisini o yuzden hic degerlendirmedim.
"centocinguantanove"

rain man

Ola ki bu mereti taktik. Bunun spor veya spor plus modunda gaza yüklenme ile birlikte asr devreye girerse bi anlamı olmayacak mı? Yani asr.yi devreye sokmadan o kalkışı yapmak lazım yoksa istediğimiz çekiş kaybolacak. Bunun hakkında bi tecrübeniz var mı You are not allowed to view links. Register or Login .
159 u alali 7 sene oldu ve daha 1 kere olsun 0 km den kalkis yapmadim ve kesinlikle yapmam. Benim olayim sehir ici ve virajli yollarda yani ani gaz tepkisi gereken yerlerde bu aractan faydalanmak. ASR yi devreye cok nadir sokarim bu alet uzerindeki etkisini o yuzden hic degerlendirmedim.
Hiç ışıklarda önce çıkman gerektiği, geç kaldığın bir durum olmadı mı? Ya da yol önceliğinin sende olduğu geçmen gereken bir durum ne bileyim aracı 0'dan çabuk kaldırabiliyor olmak bence daha önemli.

Bahsettiğiniz diğer tüm durumlarda zaten ihtiyacım yok.Sadece kalkışta kısa bir süre ne bileyim gaza basınca ilk 1-2 cm'lik alanda hiç bir işleme yok. Ben biraz daha hassas olmasını istiyorum doğru mu bu istek bilinmez tabi.

916GTV

Bence paranıza yazık, çok gereksiz bir parça.

Normalde gaza bastığınızda 2mm aşağıya inince tepki veriyorsa ecu, bunda 1mm'de tepki veriyor.

Tabii ki bu benim kişisel görüşürüm.

Passione

@preacher Bahsettigin gibi mesela sana biri yol verdiginde gecikmeyi Sprintbooster ciddi azaltiyor. Aslinda bu tepkiyi iyilestiren diger bir faktor 60mm lik downpipe. Gaz tepkisini arttiriyor ve turbo daha cabuk doluyor. Yani benim aracimda durum bu.

@916GTV Hic q-tronic 159 kullandiniz mi bilmiyorum ama Sprintbooster i bazen kapatiyorum inanin hem kor hem sagir bir arac oluyor 159. Surus zevki atiklik ve sehir ici kolay kullanim ciddi oranda azaliyor. Deneyen biri olsa bana hak verecektir diye dusunuyorum.
"centocinguantanove"

rain man

You are not allowed to view links. Register or Login abi benim tereddüt ettiğim nokta sadece adamlara şahin gaz pedalına benzer bir pedal sistemi yaşatsınlar diye 700 lira para veriyor olmamız. Yoksa ölcü ve oranı o şekilde değil. O ölçümün deneyin yapıldığı ufak yazıda normalde yarım ölcüde bastığınızda onu 1/4 olarak alan ecu sprintbooster ile 1/4 bastığınızda 3/4 alıyor. Yani ayağın daha az yoruluyor, daha rahat güce kavuşuyorsun. Son hız veya limitte bir sorun yok. Derdim 0-100 kasmak da değil. Sadece arada 1. viteste kalkış yaparken o kadar çok boşluğa düşüyorum ki o aradaki bir saniyelik bekleyiş ölüm gibi geliyor bazen.

Bahsettiğiniz etkenler de katkılıdır elbet ama ben cihazın o kadar boş olmadığını düşünüyorum. Yine de eder mi o kadar? Sanmam. Bilmiyorum ya 1. viteste biraz çok basmaya alıştıracağım kendimi ya da sahip olan birisinde deneyeceğim. Ama kullanan passione'nin yorumu ve iyileştirici etkisi ortada. Bir başka arkadaşım piyasa hantallarından 1.3 dizel astrada kullanmış. Aynı araçtan kendisinde de var. O kadar büyük bir değişim rastlamış olsa gerek ki öve öve bitiremiyordu.

fatihmehmet

Ben de Corsa da denemiş bir abimden 159'dan bile atik olmuş dediğini biliyorum.

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)