Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

GTV çeki demiri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Fatihob

Erkin beyin konularını okumak çok zevkli. Otobanda sağ şerit boşken sol şeritten keyfinin süre süre gitmesi detayını gözden kaçırmadım. Demekki sol şeridi kapatanlarda Hyundai Accent Eralarının keyfini alıyorlarmış soldan soldan.

Ben eğer 2.0TS alsaydım 12Kg mutfak tüpü bağlardım bagaja. Pikniğe falan giderken boşu boşuna 2Kglik piknik tüpüne para vermezdim. LT fiyatı pahalıya gelir ama işlevselliği süper olurdu. Tüm gün üstünde Fajita yapsam, suyuna ekmek bansam bile bitmezdi, tüpü bitenlere 10Dksi 1TLden tüpümü kiralar üstüne kâr bile edebilirdim. Hemde kömür mangalı yakıp, havayı kirletmemiş olurdum.

Senede 10 kere nakliyeci tutup bişi taşıttırıp ona para verceğize, 500TL çeki demirine-montajına-elektrik çekilmesine , 300TL muaneye, 100-200TL proje çizimine, 200TLde ruhsat yapraklarımının değişimine ve 1000TL+ fiyata römork alıp kullananmak pek mantıklı değil bana göre. Römorku işiniz bitti fabrikada bıraktınız diyelim arabayla eve döndünüz, sonraki gün şehir merkezinden fabrikaya gidicek bişi çıktı ama römork ucra köşedeki fabrikada. Gidip römorku alıp geri dönmek lazım. Yada GTV triger değişiminde serviste yatıyor veya ışıklarda arkadan biri size hafif dokunduğundan arka tampon pasta cilada ama taşınması gereken bişiler var.

Ben Şekerpınardan-Ambarlı limana 10 teker kamyonlarla 350TL+KDV , küçük H100 tarzı olanlarıda 200+KDV olarak yolluyorum. Sizde senede 10 kere 200TLden nakiyeye para verseniz çeki demiri maliyetine yakın ücret ödemiş olursunuz,  yakmadığınız yakıtta yanınıza kâr kalır. 1 sene sonunda fabrika kendini toplamış olması lazım zaten, o zaman 20BinTLye ticari bir alıp nakliye işlerinizi kendi bünyenizde halledersiniz.
..

erk1n

You are not allowed to view links. Register or Login
Erkin beyin konularını okumak çok zevkli. Otobanda sağ şerit boşken sol şeritten keyfinin süre süre gitmesi detayını gözden kaçırmadım.

"Otobanda sağ şerit boşken sol şeritten keyfinin süre süre gitmesi" Bu detayı nerede okudunuz merak ettim?

Aslında yazdıklarım okunabilse daha keyifli olabilir belki. :)

Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

Fatihob

Evren abi yazmis, ekonomi yapacam derken dikiz aynasina bakarak ve sagdan gitmenizi... ;)

Noktami virgulumu koydum, gayet okunabilcek sekilde yazdiklarim. Okuyamiyorsaniz yazalanlari google translate kopyalayin, o okusun siz dinlersiniz.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
..

erk1n

Sol mu?

You are not allowed to view links. Register or LoginOtobanda sağ şerit boşken sol şeritten keyfinin süre süre gitmesi detayını gözden kaçırmadım.

Sağ mı?

Evren abi yazmis, ekonomi yapacam derken dikiz aynasina bakarak ve sagdan gitmenizi... ;)

Hangi şeritten gidiyorum ki ben? Anlamadım ben bu işi :) Google translate'e yazdım o da anlamadı. "Evren Abi"ye soralım o biliyormuş hangi şeritte gittiğimi.

Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

sacak

156 2.0
INFINITI FX -35

Fatihob

Sol şerit. Translate anlamaz, o sadece okur.
..

evrenalpar

Özetle anlatayım; cumartesi sabahı iki araba İğneada'ya doğru yol alırken, açıkçası 140-160 aralığında seyreyliyorduk. Sol şeritte arkadaş yavaşlayınca (Beyaz Mercedes c200), şöyle hafif sağa yanaşıp önüne bakayım dedim (Beyaz A3 1.6tdi), aha bir de göreyim laci bir GTV sol şeritte hafiften süzülerek takılıyor, hemen sağ şeride geçip acaba tanıdık mı diye sağdan arkadaşın önüne geçiverdim, ana bir de ne göreyim arkada sağda "veloce" yazıyor, şöyle dikizden bir keseyim dedim yok Volkan değil, sonra dedim ki ulen bu saygı değer Alfista kardeşime bir selam çakayım da geçelim (içimden de yaw bu suratle bu niye soldan gidiyor ki diye de düşündüm), ana bir de ne göreyim ben selam vereyim derken, bir ton selektör, korna, el kol sallama küfür vs, tekrar yanıma gel diye bekledim ama ne hacet, sürati düşürdükçe düşürdüm, yanıma gelen yok giden yok, arada arkadaş yapıştırmış uzayıvermiş yakalayayım, boşver Evren devam et dedim. Ahanda forumda karşılaşıverdik gari..
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

Gouki

Özetle anlatayım; cumartesi sabahı iki araba İğneada'ya doğru yol alırken, açıkçası 140-160 aralığında seyreyliyorduk. Sol şeritte arkadaş yavaşlayınca (Beyaz Mercedes c200), şöyle hafif sağa yanaşıp önüne bakayım dedim (Beyaz A3 1.6tdi), aha bir de göreyim laci bir GTV sol şeritte hafiften süzülerek takılıyor, hemen sağ şeride geçip acaba tanıdık mı diye sağdan arkadaşın önüne geçiverdim, ana bir de ne göreyim arkada sağda "veloce" yazıyor, şöyle dikizden bir keseyim dedim yok Volkan değil, sonra dedim ki ulen bu saygı değer Alfista kardeşime bir selam çakayım da geçelim (içimden de yaw bu suratle bu niye soldan gidiyor ki diye de düşündüm), ana bir de ne göreyim ben selam vereyim derken, bir ton selektör, korna, el kol sallama küfür vs, tekrar yanıma gel diye bekledim ama ne hacet, sürati düşürdükçe düşürdüm, yanıma gelen yok giden yok, arada arkadaş yapıştırmış uzayıvermiş yakalayayım, boşver Evren devam et dedim. Ahanda forumda karşılaşıverdik gari..

:lol: :lol: Hoşgeldin abicim.

erk1n

Konu şimdi anlaşıldı :)

TEM 'in iki şeritli olduğu kısımda sağ şeritte 130 km/h hızla ilerlerken önümde 110 km/h hızla giden aracı sollamaya başladım. Ben sol şeritte sollama yaparken uzaklardan çok yüksek hızla gelerek tampona yapışacak derecede yaklaşan Audi A3 'ü siz kullanıyordunuz demek ki.

Bu yaptığınız çok yanlış bir hareket, arabanızdaki insanların, bizim ve yoldaki diğer 3ncü tekil şahısların canını tehlikeye attınız. Otoyollarda yapılan kazaların çok büyük kısmı takip mesafesi ihlalinden dolayı gerçekleşmektedir. "Yanlış yaptım, hatalıydım, pişmanım" deme şansınız bile olmuyor çünkü o hızlarda yapılan kazalar ölümle sonuçlanıyor.

Takip mesafesi nedir, neden önemlidir:

Ben "yapıştırıp uzamadım". Sabit 130km/h - 135 km/h bandında gittim. Siz farklı hızlarda seyrettiğinizden (bir yavaş/bir hızlı) size öyle gelmiş.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

erk1n

You are not allowed to view links. Register or Login Siz iyi niyetle selam vermek için yaptığınızı yazmışsınız ama yaptığınız yanlış bir hakaretti. Sizinle daha normal bir şekilde tanışmayı isterdim. Küfürler için kusura bakmayın.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

rain man

Erkin bey gerçekten çok ilginçsiniz. :D

Konuyu artık karikatür kıvamında takip ediyorum :D
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

Erdinc küflü

Bencede , kitlensin ... Uzman tv takip mesafesi , sarı ışıkta hazırlan yeşilde geçe kadar gidecek ...!!!  Satılık ilanı vermişsiniz , olmazsa takın demiri geçin !!

916GTV

Bencede , kitlensin ... Uzman tv takip mesafesi , sarı ışıkta hazırlan yeşilde geçe kadar gidecek ...!!!  Satılık ilanı vermişsiniz , olmazsa takın demiri geçin !!

Yok ya kitlenmesin stress atıyoruz.

Hem Erkin bey'den öğreneceklerimiz bitmedi.. Bugün de takip mesafesini kavradım, aydınlanıyorum..

tolga_ozhan

Takip mesafesine uymamak tabii ki kötü sürüş kuralları açısından. Fakat küfür, korna, el kol :(  Hiçbir insana yakışmıyor.
Trafik kuralları için örnek insan profili çizmek güzel. Fakat önce genel anlamıyla "örnek insan" profili çizmek gerekli ki bunun da forum ve mevcut konu ile alakası yok.

Murad

Takip edeni, takip ederim :)

916GTV

Takip edeni, takip ederim :)

hahahah takibe takip beyler  :))

agucba

Neler "çeki"yoruz bir "demiri"n yüzünden. Yazılacak çok şey var ama, sonra da Kamer Genç'in bir türlü kelimeleri bir araya getiremediği deyim aklıma geliyor.
Neler gördük bu forumda, kimler geldi kimler geçti. Bakalım daha neler ve kimleri göreceğiz!

///////////////

ozoozo

Ben şu takip mesafesi olayını anlamadım , kesinlikle yabancı bir forumdan alıntı gerekiyor :(

OZO..!!!

Murad

Ben şu takip mesafesi olayını anlamadım , kesinlikle yabancı bir forumdan alıntı gerekiyor :(

OZO..!!!
Senin ingilizcen iyi kardeşim. Bizi aydınlatır mısın lütfen. Özellikle İngiliz dergilerinde bir çok yorum olduğunu tahmin ediyorum.

rain man

OZO..!!!
Senin ingilizcen iyi kardeşim. Bizi aydınlatır mısın lütfen. Özellikle İngiliz dergilerinde bir çok yorum olduğunu tahmin ediyorum.

Güzel bir makale buldum konuyla ilgili. Çevirebilirseniz sevinirim.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

ali kaynak

Okurken ilk önce şaka zannettim erkin size cevap yazınca şarırdım açıkcası ilginç bi karşılaşma  olmuş...  ;)
Bakalım konu daha nerelere gidecek.
Lancia delta III

tolga_ozhan

Konu anlamsız yerlere geldiği için tarafımdan kilitlenmiştir.
Erkin Bey'e "çeki demiri" konusunda teknik ve teorik bilgi vermek isteyenlerin kendisine özel mesaj yoluyla ulaşmasını rica ederim.