Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

tct vites hakkında.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gdemrat

Merhaba arkadaşlar.
Giulietta 1,4 170 hp tct  araç sahibiyim. Yaklaşık 3 aydır zevkle kullanıyorum. Küçük bir maruzatım var. Trafikte vites biraz beni endişelendiriyor. Evham mı yapıyorum bilmem. İki kere oldu. Debriyaj balatası kokusu duydum trafikteyken. ikinci seferinde bayaa tekledi araç. Kenara çekip biraz beklemek zorunda kaldım. Soğusun kendine gelsin diye. Bir de trafikte birinci ve ikinci vitesler arasında geçişlerde, durup kalkma sırasında titreme ve hafiften vurma hissediyorum. Bu anlattıklarım bir soruna mı delalet eder yoksa ben bir şeyleri hatalı mı yapıyorum?

agucba

Aracınızın modeli, kilometresi nedir ve şehir içinde ne sıklıkla ve nasıl bir trafikte kullanmaktasınız?

Yukarıdaki sorularımdan bağımsız olarak Giulietta'nız garanti kapsamında ise bence bir yetkili servise giderek, sorununuzu anlatın ve kontrol ettirin.

Sanıyorum ki debriyajın aşınması gibi bir durum yok, yetkili servisin yazılım güncellemesi ile sıkıntınız giderilebilecektir.

Tabi bunlar kendi fikrim. En iyisi bir kontrol ettirmek.

///////////////

mertcancagla

Benimde sizde olan aracın aynısından var, ve aynı şikayetler bendede mevcut. Araç 1 den ' ye yada 2 den 1 e geçerken bazen sesli geçiş ya da çok ufak vurma oluyor. Ancak bence şanzumanın genel özelliği bu yönde diye düşünüyorum.

gdemrat

You are not allowed to view links. Register or Login
Aracınızın modeli, kilometresi nedir ve şehir içinde ne sıklıkla ve nasıl bir trafikte kullanmaktasınız?

Yukarıdaki sorularımdan bağımsız olarak Giulietta'nız garanti kapsamında ise bence bir yetkili servise giderek, sorununuzu anlatın ve kontrol ettirin.

Sanıyorum ki debriyajın aşınması gibi bir durum yok, yetkili servisin yazılım güncellemesi ile sıkıntınız giderilebilecektir.

Tabi bunlar kendi fikrim. En iyisi bir kontrol ettirmek.

Aracım 2014 model. 3 ay önce sıfır aldım. Aracı çok sık kullanamıyorum. Ancak kullandığım zaman, özellikle akşam çok aşırı yoğun köprü trafiğinde kullanıyorum.

eminpar

Tct lerin hepsinde 3, 2 ve 1. vites geçişleri bazen sesli oluyor. Ben arabayı ilk aldığımda vardı sıfırında servise çok gittim . Başka araçlarla denedik hepsinde aynıydı. Herhangi bir sorun vermiyor saka maka 2 buçuk sene olacak bir sorun yasamadım. Balata kokusu araç yeni olduğu için olabilir. Ben de bazen saatlerce İstanbul trafiğinde kalıyorum balata kokusu yok. Ama trafikte kaldıkça özellikle dur kalk ta 2 saatti geçtiyseniz geçişler biraz daha sesli ve vuruntulu oluyor. Bazen çok yavaş ilerlendiğinde ve tam durulmadığında vites kararsızlık yaşıyor. Size tavsiyem 1 saatten uzun dur kalk trafikte kalacaksınız manüel olarak kullanın .

Ormanci

DSG'de de benzer bi sıkıntı var, böyle durumlarda manuel kullanın diyorlar. Hatta sanıyorum kullanma kılavuzunda da bahsediliyormuş. Trafikte ısınıyormuş baya...
Klasik otomatik gibi düşünmemek lazım.

The Schuey

Şanzıman D konumunda, dur-kalk trafikte mütemadiyen 1-2 yaptığından balata kokusu gelmiş olabilir. Bu gibi durumlarda manuele alıp 1. viteste seyretmek daha mantıklı

gdemrat

Bir arkadaşım bana, trafikteyken araç durduğunda vitesi boşa alıp bekle demişti, aşırı ısınma oluşmasın diye. Bu tavsiye tct vites için bana pek mantıklı gelmemişti. habire boşa al ve d ye tak. Problem olur diye düşünmüştüm. Sizce mantıklı bir tavsiye midir bu?

eminpar

Eğer duruyorsanız yani tam olarak fren yaptıysanız boşa alabilirsiniz. Bir sakıncası olacağını sanmıyorum. Ama hareket halindeyken yada yokuş aşağı giderken asla boşa almayın

halil

Bir arkadaşım bana, trafikteyken araç durduğunda vitesi boşa alıp bekle demişti, aşırı ısınma oluşmasın diye. Bu tavsiye tct vites için bana pek mantıklı gelmemişti. habire boşa al ve d ye tak. Problem olur diye düşünmüştüm. Sizce mantıklı bir tavsiye midir bu?

bu tavsiye sadece tct değil,diğer tüm otomatikleştirilmiş manuel şanzumanlı vitesler için geçerli bir tavsiyedir.ışıklarda çok beklediğinizde boşa almak balatanın aşınmasını engeller.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

muğlalı

1-2. 2-1 geçişinde ses ve sarsıntı edc vites meganda da var çift kavramaların doğası bu zaten

agucba

Konu ile ilgisiz olarak bugün  bir görüşmemiz vardı. Görüştüğümüz kişilerden biri Tofaş'ta görev almış bir mühendis idi. Konu Alfa Romeo'dan açıldı. Söylediği bazı şeyler.
Giulietta, sağlamlık konusunda Fiat kriterlerine uymayan, çok sağlam bir model. Aynı şekilde MiTo da öyle. Tüm satışlar içerisinde dünya genelinde sadece bin adet şikayet varmış. Bu genel olarak çok çok başarılı bir rakammış.
Özellikle dayanıklılığı konusunda şüphe duyulan TCT iyi ilgili hiç bir şikayet gelmemiş.
Çok övülen DSG'nin yanında TCT'nin çok başarılı olduğunu söyledi.
Söyledikleri ne kadar doğru bilmiyorum.

///////////////

ar.159

Benimde servisimden aldığım feedback bu yönde Gui nin beklenenin aksine çok sorunsuz bir araba çıktığı

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

mertcancagla

Bende onceden fiesta powershift kullaniyordum
Powershift TCT ye gore daha konforlu 1-2 hic vites gecisleri belli olmuyor ve kavrama sesi duyulmiuyor ama TCT bencede iyi bir sanzuman bazen kararsizlik yasasada genel anlamda iyi ve 1-2 vites gecislerinde benim aracimda genellikle ses cikariyor oyle kabul etmek gerekiyor sanirim:)

Increase

Benimde servisimden aldığım feedback bu yönde Gui nin beklenenin aksine çok sorunsuz bir araba çıktığı

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Merhaba,
kac paraca acaba bu feedback bende alayim bari hangi servisteydi ?
Increase
156 1.6 TS
159 1.9 JTDM
Giulietta 1.4 TCT 170
Tonale 1.6 Diesel Ti  130 DCT

eminpar

Tct kesinlikle DSG den sağlam. 50 bin km geçip hiç sorun çıkarmamış DSG sayısı çok az yada şöyle diyeyim ben daha önce hiç duymadım :) Bence giuliettalarda ki tek riskli parça multiair ünitesi. Sebebi ise yeni bir teknoloji olması :))

agucba

MultiAir'in de aslında beklenenin aksine çok sağlam olduğu kanıtlanmış. Ancak hidrolik sistem ile ilgili yaşanan sıkıntılar var, bunu takip ettiğim forumlardan görüyorum. Tam emin olmamakla birlikte bunun sebebinin kullanılan uygun olmayan yağ veya kullanım ömrünü tamamlamış olduğunu söyleyenler var.

///////////////

eminpar

Evet ben zaten alfaowner da ki multiair hataları dışında pek hata görmedim. Dediğim gibi tek risk yeni olması bu yüzden yanlış yağ yanlış bakım yada yanlış kullanımdan dolayı sorun çıkabilir . Onun dışında Giulietta da bir sorun yaşanacağını sanmıyorum en azından ben hala bir sorun yasamadım.