Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

26 E 3456 / Alfa Romeo 159 1,9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

francobaresi

You are not allowed to view links. Register or Login
ben hayatımın hatasını yaparak 8c'leri satıp 18"ti aldım. 1 hafta dayanamadım görüntüsüne ve satıp 19" bbsleri aldım.
18" ti replicanın 19"ti ile alakası yok.
ben 8c derim. en azından 18" olarak da üretimi yapılan bir model olduğu için göze eğreti gelmiyor.

Resimlerde benim gozume hos geldi senin 18ti'lar volkan:) ayni resimdeki gibi duruyosa gonlumu celdi 18 ti'lar

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cuore sportivo

ar.159

Volkan harbiden yanlis Paylaşım olmuş bu ya
Resmen tl ye oynamissin

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

ES53

Bizim araclar zaten sert 40 yanak 18 jant iyi dusunun derim bende lastikleri degistircem 45 yanak alcam ama ondan bile suphelerim var

rain man

ben hayatımın hatasını yaparak 8c'leri satıp 18"ti aldım. 1 hafta dayanamadım görüntüsüne ve satıp 19" bbsleri aldım.
ben 8c derim. en azından 18" olarak da üretimi yapılan bir model olduğu için göze eğreti gelmiyor.

Abi jantlarına çok haksızlık ediyorsun ya. Senden başka herkes beğeniyor 8c'ye diyecek söz yok ama bbs'ler o kadar tatlı duruyorlar ki. Şu halleriyle dahi harikalar.

Dilleri olsa sana o kadar veryansın edecek ki o jantlar :D Yatacak yerin yok bile diyebilirler. Şaka bir yana 8c'ler gerçekten güzelmiş yalnız..
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

ES53

Abi jantlarına çok haksızlık ediyorsun ya. Senden başka herkes beğeniyor 8c'ye diyecek söz yok ama bbs'ler o kadar tatlı duruyorlar ki. Şu halleriyle dahi harikalar.

Dilleri olsa sana o kadar veryansın edecek ki o jantlar :D Yatacak yerin yok bile diyebilirler. Şaka bir yana 8c'ler gerçekten güzelmiş yalnız..

8c leri bir begenmeyen benim 159 da.Benim fikrim senin aracta ne bbs ne 8c sen dayanamamissin abi ama ti ler cok guzel durmus.tek kotu yani 18 e gore kucuk durmasi.

8c ler cok boguyor renk olarak 159 lari bence

OzgurMR

Bizim hanım da Ti'cı çıktı başıma arkadaş. Yarın sanırım Halit Bey'in linklerindeki jantı sipariş vereceğim. Lastiği de 235/40 düşünüyorum artık. Yatıp kalkınca fikir değiştirmezsem tabii.  =)) Volkan Bey'in aracında 2 fotoğrafta 8 C biraz boğmuş gibi dursa da son fotoğrafta o kadar şık duruyor ki kafamı karıştırıyor. Öte yandan Ti da çok asil duruyor.

Alfa Romeo 159 1,9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic

hi_cazz

8c leri bir begenmeyen benim 159 da.Benim fikrim senin aracta ne bbs ne 8c sen dayanamamissin abi ama ti ler cok guzel durmus.tek kotu yani 18 e gore kucuk durmasi.

8c ler cok boguyor renk olarak 159 lari bence

Yok yalnız değilsin. 8C yi çok seviyorum ama 159da değil.

OnurCangir

Volkan ben mi yanlış hatırlıyorum, senin arabanın üzerinde 8C'ler varken sarı kaliper kapakları vardı. En azından ben öyle birkaç foto gördüm diye hatırlıyorum. O hali en güzel haliydi. Sarı kapaklar olmadan boğucu duruyor hakkaten.

wolkanku

Volkan ben mi yanlış hatırlıyorum, senin arabanın üzerinde 8C'ler varken sarı kaliper kapakları vardı. En azından ben öyle birkaç foto gördüm diye hatırlıyorum. O hali en güzel haliydi. Sarı kapaklar olmadan boğucu duruyor hakkaten.

doğru doğru, bu fotolar kaliper kapaklarını takmadan önceye ait olan fotolar.
fikir olarak koydum sadece.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

OzgurMR

Bugün aracın 150.000 bakımları tamamlandı, sağ park ampulü değişti Park sensörü ana bağlantısındaki sorun giderildi. Plaka ampulünün beslemesindeki problem giderildi. Beyaz led takılacak bugün. Ayrıca teybe AUX bağlantısı yapıldı.

Dün şu lastikleri, siteden sipariş verdim;

Bugün de Halit Bey'in paylaştığı linkteki Ti jantların siparişini veriyorum;

Görüş bildiren, ilgilenen herkese sonsuz teşekkürler.

hi_cazz

Lastik seçiminiz çok iyi olmuş. Jantlarda hayırlı olsun. Sıradaki işiniz yay olsun derim.

francobaresi

Cok basarili secimler, gule gule kullanin

Cuore sportivo

OzgurMR

OPEL CHEVROLET UYUMLU 18 İNC 5X110 JANT ÜCRETSİZ KARGO
İlan No: 174656436

Pazarlık ederek 0 ını 1100e falan alırsınız

Lastiklerin gelmesinin ardından janta yeni sıra geldi, Halit Bey'in linkte gönderdiği ilandaki jant tam olarak Ti jant mıdır?

ar.159

Lastiklerin gelmesinin ardından janta yeni sıra geldi, Halit Bey'in linkte gönderdiği ilandaki jant tam olarak Ti jant mıdır?
evet tam olarak 18" ti replikası
mutlaka pazarlık et vaktiyle çok inmişlerdi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

hi_cazz

evet tam olarak 18" ti replikası
mutlaka pazarlık et vaktiyle çok inmişlerdi

Aynı Satıcı değil abi. Başka firma bu

OzgurMR

Valla epey sıkıştırdım bir kuruş inmediler

OzgurMR

Bugün jantlar ve lastikler takıldı, ancak jantların birinde bir sıkıntı var, iç kısmında, fotoğrafı aşağıda. Yarın görüşeceğim. [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

rain man

Çok yakışmış maşallah :) Güle güle kullanın  :nazar:
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

Utku

Masalah sonunda kavustunuz,gayet guzel olmus.
Nacizane, siyah gobekler yerine orjinal daha guzel duracaktir.

Hatali jantida mutlaka iade edin, sakaya gelmez
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

hi_cazz

Öncelikle hayırlı olsun. Utku ile aynı fikirdeyim göbekleri orjinal renkli takın. 17lerden çıkanlar direk oluyor.

Hatalı jantı da hemen değiştirin.

ar.159

Maşaallah çok güzel olmuş
Ama anlaşılır gibi değil adamlar bunu huy edinmişler 3 sağlam jantın yanına bir bozuk iliştiriyorlar aynı şey Halittede oldu Aytaç tada gerçi onlarınki gözle görülmüyor ama balans tutmama var dı bencede biran önce bildirin ve yenisini isteyin

34 AV 0020 COMING SOON!!

OzgurMR

Çok yakışmış maşallah :) Güle güle kullanın  :nazar:

Teşekkür ederim, sağolun  :)

Masalah sonunda kavustunuz,gayet guzel olmus.
Nacizane, siyah gobekler yerine orjinal daha guzel duracaktir.

Hatali jantida mutlaka iade edin, sakaya gelmez

Epey sancılı oldu ama kavuştuk.  :) Siyah jant göbekleri jantın içinden çıktı, eski jant göbeklerim de epey yıpranmıştı. O yüzden mecburen bir süre bunlarla gezeceğim. Sonra jant göbeği için başınızı ağrıtacağım.  :))
Hatalı jantla ilgili olarak konuştum, fotoğrafı yolladım; geri dönecekler bakalım.

Öncelikle hayırlı olsun. Utku ile aynı fikirdeyim göbekleri orjinal renkli takın. 17lerden çıkanlar direk oluyor.

Hatalı jantı da hemen değiştirin.

Maşaallah çok güzel olmuş
Ama anlaşılır gibi değil adamlar bunu huy edinmişler 3 sağlam jantın yanına bir bozuk iliştiriyorlar aynı şey Halittede oldu Aytaç tada gerçi onlarınki gözle görülmüyor ama balans tutmama var dı bencede biran önce bildirin ve yenisini isteyin

Teşekkür ediyorum, sizlerin fikirleri sayesinde karara varabildik, eksik olmayın. Şimdi önceliğim hatalı jantın değişimi, ancak  " distrübütörün elinde aynı janttan olmayabilir" gibi bir dönüş yaptılar az önce. İçinize sinmediyse tamamını iade alırız dediler. Bugün cumartesi olduğundan dönüş alamıyorlarmış, pazartesiye kaldı o iş.
Jant göbeği meselesini de araştırmaya başladım.  :)

Tolga033

OzgurMR

Hayırlı olsun ,güle güle kullanın.  :nazar:

Teşekkür ediyorum. Egzoz olayı, kaliper kapakları ve jant göbekleri ile 2015'i kapatırım artık. =))

Bu arada özürlü olduğunu düşündüğüm jantla ilgili olarak firma devamı olmadığını söyledi. Hepsini yollamamı, iade alacaklarını söyledi. Hem dönemsel olarak uğraşamadığımdan hem de biraz daha dikkatli bakınca çok da sıkıntı yaratacak bir durum olmadığını düşündüğümden kullanıyorum.

Birkaç gün önce yıkanırken fotoğrafını çekmiştim.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

OzgurMR

İşlere güçlere daldık, aracımın başlığı çok öksüz kalmış, egsoz olayı, jank göbekleri, kaliper kapakları ile 2015'i kapatacağımı ummuşum. Ancak hiçbirini halen yapamadım. Neler oldu o arada, biraz yazayım istedim.

O süreçte 159'uma pek dokunamadım. Bakımlarını düzenli yaptırdım. Yıpranan direksiyonu konsola en yakın renkte kılıf kaplattım. Plaka ampullerini ledlerle değiştirdim. Aliexpress'ten krom yonca logoları getirttim. (ki yenisini getirteceğim, seramik kaplattığım için üst kısmı tutmuyor.) İstanbul'dan bir arkadaşımın tavsiyesiyle titizliğine güvendiğim bir arkadaşa iç detaylı temizlik, motor temizliği ve seramik kaplama yaptırdım. Aracın durumuna dehşetle şahit oldum. Epey pismişiz.  :duvar:

Çok ama çok katılmak istediğim ama elimde olmayan sebeplerle kaçırdığım bir Abant buluşması oldu.

Yine bu süreçte küçük de bir kaza yaşadım. Bir hanzo İzmir'de ben kırmızı ışıkta beklerken telefona dalıp sol arka çaprazımdaki taksiye çarptı, taksi de bana dokundu. Arka kapıda boya ve düzeltme gördük maalesef. En son 180.000 bakımını yaptırdım. 28 Şubat 2014'te 129.815 km'de aldığım 159'um 180.000'i devirerek doğum gününü kutladı. Çünkü doğum günü bana geldiği gündü.  :)

Şimdi neler yapacağımı buraya yazayım, yoksa yapılmıyor.  :)
1) Bir arkadaşıma hayırlı olsun amaçlı yaptırdığım berbat işçilik ve malzemeli cam filmlerini komple söktürüp, kaliteli birşeyler yaptıracağım.
2) Yine memnun olmadığım (performansından değil de yakıtından dolayı) yazılımı da muhtemelen You are not allowed to view links. Register or Login'nun başlığından gelecek haberlere göre yenileyeceğim.
3) İstanbul'a gelmişken orada İstanbul ekibinin yazdıkları ve dönüşlerine göre iyi bir ustaya baştan aşağı göstereceğim. Zira yakıtımın fazla gelmesinin tek sebebi Eskişehir yolları ve yazılım değil diye düşünüyorum.
4) Ailemize bir fıstığın mayıs ayında katılacak olmasından dolayı bugüne kadar pek gereksinim duymadığım bagaj havuzu almam gerekecek.
5) Artık egsoz işini çözmeliyim. Ancak sanırım cam filmi+ egsoz+ yazılım hepsi İstanbul'da olacak zira Eskişehir'de egsozla ilgili görüştüğüm ustalar da pek tatmin edemedi beni.
6) Yeni logolardam almayı planlıyorum. Ancak karasızım, üretim yılındaki logoyla devam etmenin de şık olabileceğini düşünüyorum. Yeni logo yerine mevcut logoyu yenileme ihtimalim daha yüksek.
7) Motor kaput kilidim kırılmıştı, onun yenisini alacağım. Alfayedek'te gördüm. 85 TL idi yanlış hatırlamıyorsam.
8) Yine motor kaputunda bir kastırma söz konusu, birimi dürttü ne oldu anlamadım, bunu yaptırmam gerek.
9) Ön takımları genelde buradaki ustamın yönlendirmesi ile yan sanayi alıyordum. 2-3 ayda da tekrar ses yapıyordu. Ancak ben ön takımları komple orjinalleştireceğim. Çok çok daha uzun ömürlü olacağını düşünüyorum. Yine bu konuyla ilgili de sizlerin geçmiş mesajlarınızı inceliyorum.
10) Yine yakıtla ilgili şüphelendiğim şanzumana baktırmam gerektiğini düşünüyorum. Yine burada okuduklarıma istinaden şanzuman yağını değiştireceğim.
11) İstanbul'a gidince farlarıma da baktırarak far temizliği ve mercek değişimi düşünüyorum. İlker Kemal'le görüşeceğim. Bu konuda geri dönüşlerini esirgemeyen You are not allowed to view links. Register or Login'ya da teşekkür ederim.
12) Marşpiyel ile ilgili de kaşınmıyor değilim. Yine bu konuda da adres belli. alfayedek! ( You are not allowed to view links. Register or Login )
13) Yalıtıma da bugünlerde kafayı takmış durumdayım. Ses yalıtımını yaptırmak istiyorum. Ayrıca açılan aksamların tamamının fitillerinin de kontrol edilmesi ve değişmesi gerekiyor.

Keşke Eskişehir'de de diğer şehirlerdeki gibi ıslık çalınca toplanabileceğimiz, araçlarımızla uğraşırken öğrenebileceğimiz, birbirimize aktarabileceğimiz bir ortam olsa. Bizdeki toplantılar çay-kahve üzerine oluyor genelde. Oradan buralara gelemiyoruz. Umarım ilerde olur.

Biraz da fotoğraflar: