Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Deri Koltuk Temizliği İçin Öneriler ?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ES53

Herkese hayirli pazarlar öncelikle.Aracimin koltuklari epey bir kirlenmiş,uzun zamandir temizlemeyi dusunuyorum ama nasil bir yol izleyecegim bilmiyorum.Hangi urunu kullanmaliyim vs onerilere acigim.Araci ilk sahibinden aldim cok kullanilmamis olmasina ragmen kopek besledikleri icin filan koltuklar baya kirlenmis bide gri/bej karisimi bir renk oldugu icin cok kotu gozukuyor resmen siyahlasmaya basladi.Temizlerken iz kalmasi ve zamanla catlama yapmasindan korkuyorum.Bunun icin sanirim temizlik sonrasi koruyucu urunler varmis.Gidip bir oto kuaforede birakmak istemiyorum kendim ugrasmayi seviyorum zamanimda var.Sizin onerebilceginiz urunler vs filan varsa bu baslik altinda tartisirsak hazir sezon gelmisken belki ben ve bircok kisinin isine yarar diye dusunuyorum.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ataozcan

Ben bir derici olarak tek onerecegim sabunlu su dur
Kullandiginiz butun cozuculer derinin uzerindeki koruyucu cilayi inceltir veya alir elle tatbiki mumkun degildir su bazli sabunlu asindirici olmayan temizlemeler buhar ile yapabilirsiniz
Daha sonrakoruyucu sutler kullanabilirsiniz yani waxlar
Bu arada deriyi fazla islatmayim microfibre bez ve sabun ile bezi iyice sıkarak kullanin sonra temiz bez ile durulayin.

ES53

You are not allowed to view links. Register or Login
Kullandiginiz butun cozuculer derinin uzerindeki koruyucu cilayi inceltir veya alir elle tatbiki mumkun degildir su bazli sabunlu asindirici olmayan temizlemeler buhar ile yapabilirsiniz
Bu arada deriyi fazla islatmayim microfibre bez ve sabun ile bezi iyice sıkarak kullanin sonra temiz bez ile durulayin.

Tesekkur ederim oncelikle.Arap sabunu oneriyor musunuz acaba ?

ataozcan

Kesinlikle arap sabunu  ancak deriyi ıslatmadan temizleyin nemli bezle yumusatmak icin rengini koyulastirmayan silikon esasli el kremi kullana bilirsiniz veya yumos vernel cok cok az

ES53

Kesinlikle arap sabunu  ancak deriyi ıslatmadan temizleyin nemli bezle yumusatmak icin rengini koyulastirmayan silikon esasli el kremi kullana bilirsiniz veya yumos vernel cok cok az

Cok tesekkur ederim bunu deneyecegim

Brabus

Merhaba,

Ata Bey'e teşekkürler bilgiler için. Detailing konusunda da You are not allowed to view links. Register or Login çok konuşuldu. Oradaki bilgiler de faydalı olacaktır.
156 1.6. 05.10.04 - 05.10.09, 100K

ataozcan

Bende simdi okudum
İşimle alakali oldugu icin cevap yazdim dosemelik deri cok boyadim o yuzden ne yapilmasini yazdim.

ES53

Cok tesekkur ederim tekrar.o konuyu gormedim orayada bakayim bi

umutqx

Deride çizilmeler varsa ne yapabiliriz,kolutuğun arkakısmında kalan yer tornavida gibi birşeyle çizilmiş.
166 V6 TB

ataozcan

Sadece boyaya bilirsin oda deneyim ister siyahsa problem degil ama renkli ise renk tutmak lazim yeniden

alperuzi

Temizledikten sonra koruma amaçlı Gyeon Q2 Leathercoat diye bir ürün var,

araştırın isterseniz. Ben direksiyonu yaptırdıktan sonra koltuklar, körükler vs dahil tüm deri yüzeylere uyguladım ve oldukça memnunum.

umutqx

Sadece boyaya bilirsin oda deneyim ister siyahsa problem degil ama renkli ise renk tutmak lazim yeniden

Önerebileceğiniz bir marka var mı?
166 V6 TB

ataozcan

umutqx

166 V6 TB

nanotechmilas

Yaz için bende düşünüyorum deri temizliği hatta boyamayı düşünüyorum...Ata bey önereceğiniz bir boya varmı

ataozcan

Onerecegim bir boya yok bu is biraz profosyonel is cunku giyisilere cikma yapabilir
Ben ayarlamaya calisayim ancak uygulamayi yapabilecekmisiniz

yekucur

Ben aşağıdaki seti aracımı ilk aldığım zaman kullanmıştım. Gerçekten çok çok başarılı bir ürün. Arabanın kafalıklarından birini firmaya kargo ile gönderdim. Rengine göre özel çalışma yaptılar ve bire bir rengini tutturdular. Aşınan yerleri kendim boyadım ve şuan çok memenunum. Uygulama videoları zaten ürünün nasıl birşey olduğunu gösteriyor. Bir inceleyen derim.

2004 156 2.0 TS Selespeed Jarama Siyahı

umutqx

Onerecegim bir boya yok bu is biraz profosyonel is cunku giyisilere cikma yapabilir
boyayı temin edebileceğimiz bir yer var mı?
166 V6 TB

ataozcan

Ben yollarim ancak uygulamayi yapabilecekmisiniz acaba
Neyse siz adresinizi yollayin ben size rutusluk siyah boya yollayayim ufak bir yerde deneyin  bakin

ES53

Bugun sivi arap sabunu aldim gercekten resmen rengi degisti aracin nemli mikrofiber bezle uygulasim.tavsiyeniz icin cok tesekkur ediyorum.Peki sonrasinda deriyi korumak icin ne kullanmaliyim ? İnternette badem yagi vazelin vs bir ton sey yaziyorlar

erd

çok güzel bir uygulamaymış bende deneyeceğim

ES53

Sivi arap sabunu gercekten iyi hem ucuz hem etkili 4-5 liraya aldim.Korumak icinde bir tavsiye bekliyorum bakalim.Diger turlu hepsi icin ayri ayri bircok markanin temizleyicisini alinca sonax meguiars vs cok pahaliya geliyor.Biraz alternatiflere yonelmek lazim boyle :)

ali kaynak

boyayı temin edebileceğimiz bir yer var mı?
Aşağıdaki boyayı 99 modelin direksiyonda ve ön koltukların aşınmış yerlerinde 2003 modelinde direksiyonunda kullandım ve memlun kaldım boyanın çıkması ve bulaşması olmadı fiyatına bakıp aldanmayın sonucuna şaşıracaksınız.tek sıkıntısı boyadıktan sonra 1 gün aracı kullanamadım kokusu gercekten iğrençti

Lancia delta III

ES53

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Bu on koltuk.ellemedim henuz.arkalar baya yordu one gecemedim

Bu da arka koltuklar.kabaca sivi arap sabunuhla giristim.baya yordu.yine de tatmin etti

ES53

Bi before after daha yapayim