Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2007 Alfa Romeo 147 1.6 vs 2007 bmw 1.16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sarpgrey

herkesin kendi şahsi fikri tabi ama bana göre bmw nin 1 serisi sırf pazardan pay almak için yapılmış ve bmw adına yakışmayan bir araç. bana göre bmw 3 serisinden başlar. 147 ile bmw yi karşılaştırmak gerekirse 147 yi tekgeçerim.
Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

master

Aha yine aynı yorum :)

Neden 3'ten başlıyor BMW açıklayabilir misiniz?
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Kibitzer

Herhangi bir marka, bir ürünü kendine yakıştırıp piyasaya sürmüşse bize "Mercedes E serisinden başlar" gibisinden yakıştırmalar düşmemeli. O firma zaten o ürünü kendine yakıştırmamış olsaydı alt markalarından birinden piyasaya çıkarırdı.

Incablue

Bu kıyaslama için saatlerce tartışılır diye düşünüyorum. Her açından baktığımızda ikisininde birbirinden üstün olma durumları var. Tek belirgin fark bizler ruhu olan makineleri tercih ettik. Alman disiplinini ve italyan karizmasını arabalarında bile görebiliyorken; almanla mantık evliliği, italyanla aşk evliliği yapmaya benziyor bu iş. Airbag kapağının atması, kapısının her kademede tak tak diye ses yapması, alt takımından gacır gucur ses gelmesi, kapı içi döşemelerinin sarkması aşk evliliğinde çekilebilirken, mantık evliliğinde bu durumlar başa gelse arabanızla nasıl boşanacağınızı bilemezsiniz :D Biraz reklam koktu ama ben duruma bu şekilde bakıyorum.

sarpgrey

You are not allowed to view links. Register or Login
Aha yine aynı yorum :)

Neden 3'ten başlıyor BMW açıklayabilir misiniz?
Bana göre nasıl bmw 316 i compact saçma bir arabaysa 1 seriside gözümde ayni. 1 serisi yerine 100 defa Audi s3 yada vw golf tercih ederim. Neden çünkü 1 serisi sırf onlardan pay almak için sonradan uydurulmus bir araç olduğu icin.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

tolga_ozhan

Aynı mantıkla Porsche Cayenne ve Panamera'da Porsche'nin aslında ait olmadığı ama rakiplerinin pazarından pay çalmak için ürettiği modellerdir ama iki model içinde bulunabilecek kusur yok denecek kadar azdır.

master

E tamam, bu sizin tercihiniz.

Dünyada milyonlarca insan 1 serisi alıyor yalnız. Valla biz de gittik, gördük, arkadaşa aldık. Kompakt sınıfta Giulietta ile birlikte en güzel seçenek. Tasarımını ben hiç sevmiyorum, ama tasarımı dışında en ufak falsosu yok aracın. Arkadan itiş diye arkası dar, alan bunu bilerek alıyor zaten, onun dışında gerek iç mekan, gerek donanım, gerek sürüş olarak kompakt sınıftaki bütün modellerden Giulietta ile birlikte daha iyi bir araba.

3 compact da mesela size saçma gelmiş, bence 323ti çok güzel bir araba.

Sizin mantığınızla "BMW 7'den başlar" da denebilir. 3 serisi o sınıf için arkası dar, yeterince konforlu olmayan bir araba mesela. Ford Mondeo orta sınıfta ilk aranan şey olan iç mekanda ve sürüş konforunda 3 serisinden fersah fersah önde, üstelik yol tutuşta da 3 serisiyle başa çıkar.

O zaman neden 3 serisi zibil gibi satıyor o sınıfta?

Mercedes için de aynı hikayeyi söylerler "Mercedes E'den başlar" diye. Valla çok fazla tanıdığım C serisi sahibi var, hiç de E'den başlamıyor Mercedes. C serisi de premium orta sınıfta Mercedes ayrıcalığını çok güzel yaşatıyor. 159'da olmayıp C'de olan birçok pozitif yön var. Mercedes'e bindiğinizi de gayet güzel hissediyorsunuz. Ha tabii ki E serisi daha güzel, daha keyifli. Ekstra en az 20.000 euro veriyorsam bir zahmet de öyle olsun zaten.

Bu arada sizin tabirinizle sonradan uydurulan 1 serisi kompakt sınıfta hiçbir aracın sunmadığı arkadan itişe sahip, sırf bu bile o sınıfta sürüş keyfi arayan insanların aklını çelmek için çok büyük bir avantaj.

"X marka Y modelden başlar" bana çok doğru gelmiyor bu yüzden.

Bu arada ticaret mantığına göre halihazırda var olan bir pazara sürülen bütün ürünler o pazardan pay çalmak içindir zaten. Bu yüzden BMW'nin yaptığı oldukça doğru bir hareket, sonuçlara bakılırsa da oldukça başarılı gidiyorlar. En azından İzmir'de Özgörkey'de 1 serisi için olan talebin sabahları fırındaki boyoz sırasıyla benzer olmasından bu sonucu çıkarabiliriz.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Wolfshade1989

Performans olarak bir şey diyemeyeceğim. Konu harici olacak ama 2013 Bmw 116i Comfort  kullandım, bayılmıştım. Ben Bmw'nin daha kaliteli olduğunu düşünüyorum. Km bakımından da uzun yıllarca kullanılan dayanıklı araç bmw. Başlıktaki iki aracı önüme koysalar gönlümden geçen 147 olurdu. Alfa Romeo tutkusunu yaşamayan birisinin de bmw'yi seçeceği kuşkusuz.
Ne yapalım, birini alırken çok uğraşırsın, diğerini de satarken  :))
2003 - Alfa 147 Mk1 Distinctive
2008 - Alfa 147 Mk2 Blackline
2004 - Alfa 156 2.0 Selespeed

Atilla Özerten

ES53

E tamam, bu sizin tercihiniz.

Dünyada milyonlarca insan 1 serisi alıyor yalnız. Valla biz de gittik, gördük, arkadaşa aldık. Kompakt sınıfta Giulietta ile birlikte en güzel seçenek. Tasarımını ben hiç sevmiyorum, ama tasarımı dışında en ufak falsosu yok aracın. Arkadan itiş diye arkası dar, alan bunu bilerek alıyor zaten, onun dışında gerek iç mekan, gerek donanım, gerek sürüş olarak kompakt sınıftaki bütün modellerden Giulietta ile birlikte daha iyi bir araba.

3 compact da mesela size saçma gelmiş, bence 323ti çok güzel bir araba.

Sizin mantığınızla "BMW 7'den başlar" da denebilir. 3 serisi o sınıf için arkası dar, yeterince konforlu olmayan bir araba mesela. Ford Mondeo orta sınıfta ilk aranan şey olan iç mekanda ve sürüş konforunda 3 serisinden fersah fersah önde, üstelik yol tutuşta da 3 serisiyle başa çıkar.

O zaman neden 3 serisi zibil gibi satıyor o sınıfta?

Mercedes için de aynı hikayeyi söylerler "Mercedes E'den başlar" diye. Valla çok fazla tanıdığım C serisi sahibi var, hiç de E'den başlamıyor Mercedes. C serisi de premium orta sınıfta Mercedes ayrıcalığını çok güzel yaşatıyor. 159'da olmayıp C'de olan birçok pozitif yön var. Mercedes'e bindiğinizi de gayet güzel hissediyorsunuz. Ha tabii ki E serisi daha güzel, daha keyifli. Ekstra en az 20.000 euro veriyorsam bir zahmet de öyle olsun zaten.

Bu arada sizin tabirinizle sonradan uydurulan 1 serisi kompakt sınıfta hiçbir aracın sunmadığı arkadan itişe sahip, sırf bu bile o sınıfta sürüş keyfi arayan insanların aklını çelmek için çok büyük bir avantaj.

"X marka Y modelden başlar" bana çok doğru gelmiyor bu yüzden.

Bu arada ticaret mantığına göre halihazırda var olan bir pazara sürülen bütün ürünler o pazardan pay çalmak içindir zaten. Bu yüzden BMW'nin yaptığı oldukça doğru bir hareket, sonuçlara bakılırsa da oldukça başarılı gidiyorlar. En azından İzmir'de Özgörkey'de 1 serisi için olan talebin sabahları fırındaki boyoz sırasıyla benzer olmasından bu sonucu çıkarabiliriz.

Noktasi virgulune katiliyorum

Sent from my iPhone using Tapatalk

147BLACK

Arkadaşlar selamlar.. Bir sorum olacak, cevaplarsanız sevinirim. :-)
Kardeşimin 2005 model 1.4 dizel 206'sını satacağız, yeri hazır.
Biz babamla beraber 156 kullanıyoruz. Onda 2005 bende 2004 156 var...
Kardeşime bizim servisin bana önerdiği, bakımlarını yaptıkları 200bin km'de 159 önerdik. Alfa istememesine
rağmen 159'un tipini beğenince okeyi aldım ve bugün servise 159'u görmeye gittim. 41bin tl isteniyor. Araç 2006 model ve modeline
göre gördüğüm epey bir diri.. Fakat bu sefer de babam 200bin km'yi duyunca vazgeçti.

Kardeşim, Alman hastası olduğu için  arabayı BMW olarak belirlemiş kafasında aslen.
Ben de diyorum ki, BMW cidden bakım ve yedek parça pahalılığı bakımından yorucu bir araç. 116 almak yerine
daha uygun bir araç bulunabilir. Mesela şu 147 q2 gibi...
Ayrıca duyduğum bir şey var, yeni BMW'lerin bakımlarını sadece yetkili BMW servisleri yapabiliyor çünkü bmw'lerin anahtarları özel ve bu özel anahtarlar sadece yetkili servislerinde var diye. Efsane mi yoksa gerçeklik payı var mı diye merak ediyorum. :-)
Eğer böyle ise 116 bile alsa bakımları ve yedek parçaları çok tuzlu olacaktır diye tahmin ediyorum.

Sonuçta... BMW'nin bakımları Alfa'dan daha tuzlu olacaktır diyorum ve BMW almasın diyorum ben...
BMW az sorun çıkartır, paşa paşa rutin bakım yapar biner mi dersiniz? 159 veya 147 1.9 q2 alsın mı dersiniz yoksa onlar da 116 ayarında yorar, başka markalarda düşük araçlara mı yönlensin?
Biliyorum biraz referans noktası vermeden direkt soruyorum ama biraz öneri iyi olabilir. :-)
Teşekkürler.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

rain man

Arkadaşlar selamlar.. Bir sorum olacak, cevaplarsanız sevinirim. :-)
Kardeşimin 2005 model 1.4 dizel 206'sını satacağız, yeri hazır.
Biz babamla beraber 156 kullanıyoruz. Onda 2005 bende 2004 156 var...
Kardeşime bizim servisin bana önerdiği, bakımlarını yaptıkları 200bin km'de 159 önerdik. Alfa istememesine
rağmen 159'un tipini beğenince okeyi aldım ve bugün servise 159'u görmeye gittim. 41bin tl isteniyor. Araç 2006 model ve modeline
göre gördüğüm epey bir diri.. Fakat bu sefer de babam 200bin km'yi duyunca vazgeçti.

Kardeşim, Alman hastası olduğu için  arabayı BMW olarak belirlemiş kafasında aslen.
Ben de diyorum ki, BMW cidden bakım ve yedek parça pahalılığı bakımından yorucu bir araç. 116 almak yerine
daha uygun bir araç bulunabilir. Mesela şu 147 q2 gibi...
Ayrıca duyduğum bir şey var, yeni BMW'lerin bakımlarını sadece yetkili BMW servisleri yapabiliyor çünkü bmw'lerin anahtarları özel ve bu özel anahtarlar sadece yetkili servislerinde var diye. Efsane mi yoksa gerçeklik payı var mı diye merak ediyorum. :-)
Eğer böyle ise 116 bile alsa bakımları ve yedek parçaları çok tuzlu olacaktır diye tahmin ediyorum.

Sonuçta... BMW'nin bakımları Alfa'dan daha tuzlu olacaktır diyorum ve BMW almasın diyorum ben...
BMW az sorun çıkartır, paşa paşa rutin bakım yapar biner mi dersiniz? 159 veya 147 1.9 q2 alsın mı dersiniz yoksa onlar da 116 ayarında yorar, başka markalarda düşük araçlara mı yönlensin?
Biliyorum biraz referans noktası vermeden direkt soruyorum ama biraz öneri iyi olabilir. :-)
Teşekkürler.
Merhabalar. Aslında sınıfları aynı olan iki araç ancak alacağınız hangi yıla ait 1.16 olacak bilmiyorum ama son iki kasaya kadar - yani 2012 üretimin altında alınacaksa-  ben 147 q2'yi tavsiye edebilirim.

147q2'nin yürütme maliyetleri 159dan bariz derecede ucuz ki ben adıyaman'ın bir ilçesinde yürütebiliyorsam bence genel olarak sorunsuz derecede alınıp You are not allowed to view links. Register or Login'nin yürütme maliyetini bilmiyorum o konuda yorum yapamayacağım ama tek tavsiyem alıp satılma planı varsa ve kardeşinizin aklı bmw'de ise onu alsın bence.

Ben q2'den çok memnunum. Çok büyük bir karardı benim için ama şu an olsa yine seve seve alırım. Çünkü bulunduğum bölge dağlık asfalt ama yükseltili virajli arazi ve güçlü olması tercihimdi. Dış görünüşünü ve sürüş hissiyatını dahi bir kenara bırakın sırf o gücü hissetmek için dahi alırım. Fakat ilandaki araç daha ben geçen sene aracı alacağım zaman vardı. Hatta forumdan bir iki kullanıcı gidip görmüştü de belirgin birşeyi var mıydı hatırlamıyorum fakat alınmadan iyi değerlendirilmesi lazım.

Sonuçta daha az masraflı diye 170bin kmde en az bir yıldır yatan bir aracı almak da ciddi dikkat istiyor. Eğer bütçe yetiyorsa selim beyin gt q2'sini de düşünün, bir de Talha beyin idi sanırım. Erzurumda mavi 147 q2'si bir ara satılıktı. @tala bir sorun isterseniz.

Şimdiden hayırlı olsun.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009