Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erdem1904

You are not allowed to view links. Register or Login
Benim kalbimde zipliyor o sahnede ama yaa tam tunelden cikarken onden goruntusu bana 156 mk1 bakisini hâtirlatiyor dikkat edin benzemiyormu

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bende Yaylı, lipli mk2 ye benzettim :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

blackgear

Genel görüşlerim (yazmasam olmazdı :D)

Tasarım iç mekan haricinde çok aman aman iddialı değil, nerden baksanız bir başka markaya benziyor ki bu da kaçınılmaz son zaten. Alfa Romeo 159 itibari ile satış stratejisini yeni müşterilere yöneltti. Eskilerden de gidenler oldu kalanlar oldu. Ama -bence- başarılı oldu.

İlk dikaktimi çeken iç mekan. Kesinlikle Alfisti ruhuna hitap ediyor. Kokpit tasarımı ve donanım gayet başarılı. Sürücü kesinlikle Alfa ruhunu tadacak. Sesi de duyduktan sonra (3.0 mı bilmiyorum ama) Alfisti tatmini doruk noktalarda. Buna bir de arkadan itiş eklenince muhtemelen bu ruh mitoz mayoz bölünerek çoğalacak.

Dış tasarıma bakarsak, beklentimin ne üzerinde ne de altında. Yukarıda da belirttiğim gibi sağdan soldan -araklanmış- gibi gözüken çok detay var. Ama neticede bu bir araba. 4 teker bir kaporta. Müşteri kitlesine bakıldığında uçmak imkansız. Tasarımcıların bu donanım üzerinde inanılmaz çalışmaları vardır muhakkak ama hayaller biraz ütopik kaçar günümüz şartlarında. Pazarda iyi bir yer edineceğine de çok net olmasa da eminim.

Ön tasarımın Giulietta - Mito bakışından uzaklaşması hoş, BMW çizgilerine yaklaşmış olması kötü noktası. Farda yuvarlak yerine keskin hatlar daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum. Markayı tanımayan biri olsam, dikiz aynamda gördüğümde muhtemelen önce BMW sonra bu nemiş yaw diyeceğim. Ama aracın arkası -bence- kesinlikle Giulietta çizgileri taşımalıydı. Modeli tanımayan biri olsam, bu araba yanımdan geçtiğinde aklıma ilk önce Audi gelecek bu kesin. Sonra japon mu bu diyeceğim. Logoyu görürsem ne ala, göremezsem herşeye yorabilirim :) O yüzden bu canavarı alacak Alfistilere -bence- çok iş düşüyor. Mümkün mertebe yavaş, sağ şeritten, ufak ufak takılmalı. Reklam kokan hareketler ile sürüş keyfi yakalanmalı :)

Söyleyeceklerim bunlar, dedim ya yazmasam olmazdı :)

Beğendim mi, evet ben beğendim. Teşekkürler Alfa Romeo :) :clover: :nazar:

Utku

Ozdemir uc harfli fena etkilemis seni, gecis zamanin gelmis hatta, her konuda bmw den ornek verir oldun.
Tamam bizde begenir takdir ederiz de, giulianin govdeyi f30a, direksiyonu m direksiyonuna, aktarmayi da basarisiza kadar tasidin.Yok oyle bisey.(Sahip oldugun 105 lik multijet disinda)

Giulia, muazzam bir muhendislikle geliyor, tipki 4c gibi.Zamanla goruruz

Motor ve süspansiyon sisteminde kullanılan teknoloji , Alfa 'yı bambaşka bir noktaya getirmiş. 
Ön kısımdaki amortisörlerde çok köklü değişiklikler içeren bu yeni sistem kısaca şöyle işliyor; yolun durumuna göre ön lastikler de yol ile aynı açıyı alıyor. Yani lastik tabanları yolun eğimi ne olursa olsun her zaman asvalta tam anlamıyla yapışıyor. Her türlü hız ve yol koşulunda tam yol tutuşu bu sistem sayesinde mümkün oluyor. Ayrıca araçta %50-%50 ağırlık dağılımı olduğunu da söyleyelim.

Bir diğer önemli gelişme motorda yaşanmış. Ferrari mühendisleriyle birlikte geliştirilen 2.9 lt V6 Çift turbo motor 510 beygir güç üretiyor. Torq Vectoring yani diferansiyele giden gücü kontol eden ve diğer elektronik sistemler sayesinde araç 0-100 hızlanması 3.9 saniye.Bu değer bugün tanıtılan V12 motorlu Aston Martin DB9 GT den daha kısa. (Bknz: You are not allowed to view links. Register or Login)
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

miracozdag

Ben henüz ısınamadım, sürekli resimlere bakıyorum ama ön farlar bmw arka farlar jetta farı gibi geliyor :'(

ozoozo

Ozdemir uc harfli fena etkilemis seni, gecis zamanin gelmis hatta, her konuda bmw den ornek verir oldun.
Tamam bizde begenir takdir ederiz de, giulianin govdeyi f30a, direksiyonu m direksiyonuna, aktarmayi da basarisiza kadar tasidin.Yok oyle bisey.(Sahip oldugun 105 lik multijet disinda)

Motor ve süspansiyon sisteminde kullanılan teknoloji , Alfa 'yı bambaşka bir noktaya getirmiş. 
Ön kısımdaki amortisörlerde çok köklü değişiklikler içeren bu yeni sistem kısaca şöyle işliyor; yolun durumuna göre ön lastikler de yol ile aynı açıyı alıyor. Yani lastik tabanları yolun eğimi ne olursa olsun her zaman asvalta tam anlamıyla yapışıyor. Her türlü hız ve yol koşulunda tam yol tutuşu bu sistem sayesinde mümkün oluyor. Ayrıca araçta %50-%50 ağırlık dağılımı olduğunu da söyleyelim.

Bir diğer önemli gelişme motorda yaşanmış. Ferrari mühendisleriyle birlikte geliştirilen 2.9 lt V6 Çift turbo motor 510 beygir güç üretiyor. Torq Vectoring yani diferansiyele giden gücü kontol eden ve diğer elektronik sistemler sayesinde araç 0-100 hızlanması 3.9 saniye.Bu değer bugün tanıtılan V12 motorlu Aston Martin DB9 GT den daha kısa. (Bknz: You are not allowed to view links. Register or Login)

Abi benim ağzımdan Giulia nın aktarımı başarısız diye bir kelime çıkmadı bir daha okumanı rica edeceğim. Tamamen kapalı kutu dedim zamanla göreceğiz dedim.

Sadece yukarıda beygir güçleri kıyaslanmış bildiğim bir şeyi söyledim aldatmasın kağıtta yazan güçler dedim , bir arabanın yürümesi farklı oluyor onuda zaman gösterecek. Kendi şahsi aracım 105 hp mjet olsada ailemde ve arkadaş çevremde bir çok ekonomi aracıda kullandım , yine hem kendi ailemde hem arkadaş çevremde  spor 300+ hp arabada kullandım yani üfürükten sallamıyorum.

Verilere göre giulia bomba gibi geliyor bakalım bir testlere :)

OZO..!!!

DcD-Semih

Konu boyunca hiç yazmadım, şimdi tüm resimlere kaç defa baktım video yu kaç defa seyrettim bilmiyorum. Söyleyebileceğim tek şey var bu araç olmuş hatta beklediğimden de iyi olmuş. Hem günceli takip etmeyi becerebilip hemde Alfistileri yeteri kadar doyuracak bir tasarım ancak bu denli yapılabilirdi. Geri kalan teknik özellikleri, sürüş keyfinden yana bir zerre şüphem yok zaten. Daha ne olsun ki.
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

ozoozo

@Utku abi şunuda söylemek istiyorum 0-100 aldatmasın bugün bmw nin güncel bütün araçlarında şanzıman oranları vs den dolayı 0-100 rakiplerine göre , o güçlerde daha iyidir ancak uzun solukta kesiliyorlar. İnsana uçuyor kaçıyor hissi yaratsada 150-160 gibi stabil hızlanmaya bağlıyor , o düşük hızlarda uçan kadrav ivmelenmesini arıyor insan , giulia hakkında yapmadım bu yorumumu da genel olarak yaptım.

Ps : burda bmw yi kötülüyorum.

Aracı bmw ye benzeten de tek ben değilim zibil gibi yorum var yukarıdaki gif te cuk olmuş. Bmw ye benzetmek kötü bir şey değil yahu bugün bmw dünya otomobil pazarına sahip bir marka , başarı var ki bu pazara sahip. Dünyanın neredeyse her yerinde marka değerini koruyor.

OZO..!!!

muğlalı

2.0 4cyl petrol In 178bhp, 247bhp and 326bhp tune
2.2 4cyl diesel In 133bhp, 178bhp and 207bhp tune
3.0 V6 diesel 335bhp

birde 2.9 v6 510 bg  var yani 2.0 altı motor yok 1.8 tct  yi beklerdim en azından bu durumda başlangıç 150 bile olmayabilir,  1.4 tct yi getirsinler :(

erhankocabas

Kendine has ince detayları olan bir dış dış tasarım beklentilerimin üzerinde.   :yukari-ok:
Önden BMW'ye veya başka bir araca benzetemedim; Bazı arkadaşların yorumlarını okudukça ulen ben farklı bir arabaya mı bakıyorum oluyorum.
Olmuş mu EVET. 1.4 1.6 gibi seçenekler ile gelirse 4. arabam olur. Diğer motor seçenekleri bana uymaz. Yollarda görürsem iç geçirir miyim Evet.. Heyecenlandırdı mı Evet .. Daha ne olsun :)

Bakalım benziyor mu? İkisinin ortak özelliği 4 teker olmaları  :D

Alfa 159 1.9 JTDm Distinctive Plus  - Q-tronic

coni-wayt

Üç senedir falan konuşuyoduk ha geldi ha gelecek diye. Arada bi sürü fake fotolar çıktı ama neyse sonunda görücüye çıkmış. Hayırlı olsun yollara yakışacağı kesin  :alkis: 8)

DcD-Semih

İlk tanıtım video sunun ingilizce seslendirmesi yapılmış, dinlemek isteyenler buyursun.

2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

milano 75

delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

milano 75

delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

Fatihob

Vayy hemen basmışlar arabayı :D
..

vozkol

Birkaç saattir aracın önünü bir şeye benzetiyordum ve sonunda bulabildim. VAG grubu bile giderek daha agresif bakışlar kazanıyorken bizim Giulia açıkçası bana fazlasıyla karaktersiz ve yumuşak geldi. Bence hiç de agresif falan değil. Belki ilk görüşte aşk yaşayamamış olmanın sitemiyle söylüyor olabilirim ama 500 küsür beygirlik aracın alien-devekuşu bakışlı olmasına alışmam kolay olmayacak.

Üzgün bakışlı, küçük gözlü 166'yı ilk gördüğümde inanılmaz karizmatik ve sıradışı yakışıklılıkta bir beyefendi bulmuştum.

Biraz şehla bakan 145 benim için hala seksi ve özgür ruhlu gelir.

156'ların MK1'i agresif-kaslı-hırçın bir erkek, MK2'si ise çok güzel bir şehirli hatundur benim için. Bir facelift bu kadar değiştirebiliyor arabanın havasını :)

Giulietta ve mito Alfa'nın özgün çekiciliğinin harikulade örnekleri. İlk giulietta çıktığında defalarca fotoğraflarına bakmaya doyamamıştım.

Giulia'da otomotiv trendi ve modasına ters giden bir şeyler var. Aracın önü dışında her yeri çok mantıklı ve güzel duruyor, içi muhteşem gibi, gidişi ve yol tutuşu eminim sınıf standartlarının üzerindedir. Fakat 180-200 beygir civarı sportif sedanıma bir ton para bayılacaksam bana o ayrıcalığı yaşatabilecek daha karakterli bir yüz ararım. Benim için biraz hayal kırıklığı oldu. Alfa'nın spor sedanı dururken gidip Almanlara binebileceğimi sanmıyorum ama ciddi arada kalacağım bir gerçek. Zamanla alışırım belki. Alfa belki birkaç küçük olumlu değişikliklerle sunar piyasaya. Motor ve fiyat seçenekleri cazip olabilir. Enseyi karartmıyorum.   
2004-2008 : 1997 145 1.6 Boxer
2010-2014 : 2006 156 1.6 TS Distinctive
2014-2016 : 2008 159 1.9 JTDM Distinctive plus
2016-....... : Giulietta 1.6 JTDM Super TCT

hi_cazz

Ben beğendim. Başka birşey söylememe gerek yok.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ar.159

Defalarca izledim videoyu ve başka videoyu ve biraderlerlede tekit ettik evet video cok etkileyici gördüğüm en etkileyici tanıtımlardan biri evet arabada cok guzel sınıfında elbette farklı bi Havası olacak ama bu fark 159 daki gibi degilde cla daki gibi bir fark birde en uzucusu gerçekten 3 serisine cok fazla benziyor maalesef en azından kapı kulplarinda farklı bi tasarım yapsalardı biraz kurtarırdı sonuç olarak beklediğim mi hayır guzel mi evet cok alirmiyim kesinlikle
4c tanıtıldığında muhteşem farlara sahipti piyasaya çıktığında farlar rezil oldu bi umut belki Buda piyasaya çıkana kadar daha keskin farlara kavuşur

Bu arada f30 gerçekten sınıf standardını belirleyen bir tasarım zira tek benzeyen giulia degil bknz jaguar xe
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

156vs

mhaktan

Bence olmayan tek yanı üçgen kısım ızgaralı olmalıydı 159 modeli krom kaplamalı ızgara ile muazzam durabilir araba

Mehmet Ulusoy

Beni yeterince etkiledi, benim hoşuma gitti. Bakalım ülkemize hangi motor seçenekleriyle getirilecek. Umarım bizi çok zorlayacak hacimler olmaz.. Eğer pazarı dikkate alıp birşeyler düşünmüşlerse bir sonraki aracım olabilir, inşallahhh... Üstelik 159 ti'den sonra da ilaç gibi olurdu ya :)

Nicola Larini

Çok haklısın Utku, bu teknolojilerle yüklenmiş 2.9 lt versiyonunda €140-150k dan daha düşük fiyat beklemek hayalperestlik olur.

wolkanku

Ben yeni logoya bayıldım

'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

tughan

Resmi sitesinde de tanıtımı yapılmış.
Inside Alfa Romeo > Alfa Romeo Soul sekmesindeki video  :yukari-ok:
This is not just a car. It's much more.  8)

Tuğhan.
156 Selespeed

Ormanci

Ben ilk başta bi nötr kaldım, ne beğendim ne beğenmedim gibi oldu, allah allah dedim... Sonra arkadaşlara gönderdim, hepsinden oha süper, yuh tasarıma bak, muhteşem vs. gibi şeyler geldi. Hiçbiri de Alfa sahibi falan değil bu arada...

İçini merak ediyordum, olmuş...

Sonradan arabaya tekrar tekrar bakmaya başladım. Yan profil muazzam görünüyor. Arka zaten Maserati :) Önde karar kılamamıştım, Giulietta'da da böyle olmuştu.

Ancak tek açıdan çekilmiş ve arabayı salak gösteren fotoğraflara takılmayın.
Gerçek hayatta çeşitli açılardan gördüğünüzde bence daha çok beğeneceksiniz.
Şu anda farlar aracın boyutlarına göre garip görünüyor fotoğraflarda. Gerçeğini gördüğümüzde hepimiz "ne güzel duruyomuş lann??" diyeceğiz çok büyük ihtimalle.

Doğa Tosun

Bmw nin aktarim organlarinin saglamligini birde bana sorun 100 bini geçtikden sonra komik arabalarin 6 silindirli 170 hp makinaya sahip bir e46 yi nasil gectigini uzun yillar degisik modellere binmis bir eski bmw fan indan dinleyin birde :) Burda amacim alfa fanatikligi degil ama bmw nin aktarim organlarinin cok iyi cok saglam oldugunu soylemek uzun sure binicisi olmus insanlara komik gelir bence..
Bmw fanıyımdır 1 sene kullandım ve kullandığım süre içerisinde arkadaştı eşti dosttu sanayi muhabbetiydi çok içine girdim bmw ortamının. Aktarmasını sevmeyen görmedim. Kalktı ki stage2 aktarma yüklemiş biri olarak bmw'nin aktarmasını çok başarılı bulur, sağlamlığına da birkaç alman markası dışında ulaşılamayacağını söylerim.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)