Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Araba konusunda tavsiyesine ihtiyacım var

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

omerbilgehan

Uzun bir aradan sonra herkese merhaba :),

Tayinimin Batman'a çıkması nedeniyle malesef Alfamı satmayı düşünüyorum :( ve aklımda dizel, az yakan, 4 yıl kullanabileceğim Polo, Fiesta, Hyundai İ20 gibi arabalar var. Ayrıca eğer arabamı değiştireceksem Batman'da yetkili servisi olan araçları tercih ederim.

Öncelikle ikinci el ve sıfır arasında kalıyorum. İkinci el arabaların fiyatlarının yüksek olması ve gittiğim yerde ikinci el arabalarda olabilecek sorunlarla karşılaşmak istemediğim için sıfır almayı düşünüyorum. Ama en büyük kararsızlığı bu noktada yaşıyorum. :S

Volkswagen, Ford ve Hyundai'den fiyat teklifi aldım. Polo (55000), Fiesta (56000) ve İ20 için (54000) fiyat teklifi verdiler. Genelde bu sekmentteki araçların iki donanım seçeneği var. Bu fiyatlar üst donanım paketleri ve herhangi bir opsiyon ilave edilmeden olan fiyatlar. Bu fiyatlara göre uygunu bana Polo gibi geliyor. Ama gözden kaçırdığım başka bir model var mı bilmiyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkürler...
2006 147 1.6 TS Distinctive "60 ZC 100"

A.S.GÜMÜŞ

Astra j, 2016 yeni kasası yolda 2015 model güzel indirime girer, 1.6 dizel 136 bg lik var ya da 2 el 1.3 dizel alabilirsiniz, 1.3 dizel pedal komuta cihazları ile güzel kullanılıyor diye okuyorum forumlarda

LG-P880 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

07 DH 800

Adalı35

Alfayi satıp polo alan biri olarak önerim saydiklarinin içinde polo olacak.  Hem 2. El çok iyi (yarın bi gün alfayi dönmek icin) Hem de masraf yok. Bakım giderleri minimum. Bana kalırsa temiz 2. El alıp keyfini sur Batman'da. İş bitince de zararsız şekilde elden çıkarırsiniz.

SM-N915F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır....

chao

Ben olsam polo alirdim, tekrar biseyler degisir satmaniz gerekirse kayip minimum olur
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

omerbilgehan

You are not allowed to view links. Register or Login
Astra j, 2016 yeni kasası yolda 2015 model güzel indirime girer, 1.6 dizel 136 bg lik var ya da 2 el 1.3 dizel alabilirsiniz, 1.3 dizel pedal komuta cihazları ile güzel kullanılıyor diye okuyorum forumlarda

LG-P880 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evet kesinlikle haklısınız yeni astra çıkınca opel eski modellini classic olarak baya uygun fiyata satmaya devam ediyor. Ancak hem o kadar bekleyecek zamanım yok hem de Batman'da Opel yetkili servisi yok malesef. Ama yinede ikici el dizel astralara bakmamıştım hemen değerlendiriyorum. Teşekkürler tavsiyeniz için... :yukari-ok:

omerbilgehan

Ben olsam polo alirdim, tekrar biseyler degisir satmaniz gerekirse kayip minimum olur

Alfayi satıp polo alan biri olarak önerim saydiklarinin içinde polo olacak.  Hem 2. El çok iyi (yarın bi gün alfayi dönmek icin) Hem de masraf yok. Bakım giderleri minimum. Bana kalırsa temiz 2. El alıp keyfini sur Batman'da. İş bitince de zararsız şekilde elden çıkarırsiniz.

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Evet ben de sizler gibi düşünüyorum. Sıfıra yakın bir temizlikte Polo almak en mantıklısı gibi duruyor.

Ama diğer yandan da Alfamdan ayrılmak istemiyorum.  :'( Batman Alfa olur mu? Ne diyorsunuz? Dün dizel Mitolara da baktım. Ama servis sıkıntısını ciddi seviyede yaşayacağım. Ayrıca fazla dikkat çekecek falan filan gibi bir sürü olumsuz etmen var. :(

ibrahim

Arabanı satmana gerek yok :) Nedir yani batman'da alfa'ya bakacak servis , usta yok mu ? Ayrıca bahsettikleri gibi çok dikkat çekmezsin. Batman genel olarak zengin bir şehir. Gittiğinde piyasada ki arabaları görünce anlarsın zaten :)

max-ime

Ben biraz daha radikal bir oneride bulunacagim. Suzuki swift dusunmez misiniz? Hem saydiginiz modellerden fiyati daha uygun, hem surus dinamikleri, yakit tuketimi konularinda cok basarili, hem de cok hos, sirin bir dizayni var.

2.el konusunada cik takilmayin, bu segmentte otm her modelin 2. eli cok iyi.

Utku

Değil batman da, dünyanın en ücra köşesinde olsam 50 milyara polo almazdım.
Sırf ikinci eli iyi diye bir otomobil alınırmı yahu
Başka bi üstünlüğü yok çünkü.

İkinci el Golf 7 1.2 tsi manuel, çok daha doğru bir seçenek.Tüketimde sakin kullanımda oldukça düşük
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

ES53

Ben yeni kasa i20 yi tercih ederdim.İc/dis tasarimi cok guzel bir araba yaptilar.Arkadasimda benzinlisi var o bile yakmiyor dencek kadar az.Goruntusunu filan ben cok begendim.Alisilmis polodansa boyle bi tercih yapilabilir.Kalite olarak poloyu yakalayamaz belki ama en azindan artik korelerin standart bi seviyeyi yakaladigini dusunuyorum ben

Sent from my iPhone using Tapatalk

erdem1904

Ömer bence de satma.. 147 1.6 ts'e Batman'da işini düzgün yapan Fiat servisi, bosch car servisi falanda bakar. Ağır bakımlarını Ankara'da yaptırmaya devam edersin.. Aracın zaten sıkıntısız ve temiz...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

OnurCangir

156'ma parça beklerken birkaç gün kiralık i20 kullanma şansım olmuştu. 156'dan sonra akülü araba gibi geldi. 147'den sonra da farklı şeyler hissettirmez gibi geliyor. Bence diğer alternatiflere bakın.

Adalı35

156'ma parça beklerken birkaç gün kiralık i20 kullanma şansım olmuştu. 156'dan sonra akülü araba gibi geldi. 147'den sonra da farklı şeyler hissettirmez gibi geliyor. Bence diğer alternatiflere bakın.
İ20 ve sen :) akülü araba yakıştırması tam yerinde olmuş. 35 40 k arası polo alın geçin illa seçenekler onlar ise.
Aklıma takas seçenekleri de düşmüyor değil

OnurCangir

İ20 ve sen :) akülü araba yakıştırması tam yerinde olmuş. 35 40 k arası polo alın geçin illa seçenekler onlar ise.

Eninde sonunda olucak oyle birsey zaten belli :)
konu dagilmasin, insallah icinize sinecek bir sekilde hallolur isiniz :)

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ibrahim

İlla ki değiştireceğim diyorsanız , bravo bakın 1.6 dizel sport style bakın. Fiyatları sınıfına göre çok uygun. Hem ailenin dışına çıkmamış olursunuz :)

rain man

Yetkili servisi yok diye binilmez diye birşey yok. 6 aydır adıyamanda hatta adıyamanı da geçin Adıyamanın da en ücra dağında dizel 147ye biniyorum. Bir daha alacak olsam yine düşünmeden 147 bakardım :)

Eğer sadece elden çıkarma sebebiniz oysa bence çıkarmayın. Kullanacağınız yollar asfaltsa bence hiçbir sıkıntı olmaz. Ayrıca diyarbakır oldukça yakın yetkili servis olmasa da anlayan fiat ustaları vardır elbet, rutin bakımları bildiğiniz bir yerde yaptırabilirsiniz, elektronik veya motora özgü bir sıkıntı olmadığı sürece yetkili servise ihtiyacınız yok. Ama yine de olursa da antep 3-4 saat.

İlla birşey alacaksanız, sırf kafanız rahat olsun diye ben de poloyu tavsiye edebilirim ama dsg almayın :)
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

Erdinc küflü

Hocam o paraya polo alınmaz , 1.2 tsi golf al bin , degerde kaybetmez , polo 6r serisi kötü degil , Ortalama 5 lt yakıyor , yok ben 4 yılda 100000 km deviririm diyorsan , dizel al ...

omerbilgehan

Arabanı satmana gerek yok :) Nedir yani batman'da alfa'ya bakacak servis , usta yok mu ? Ayrıca bahsettikleri gibi çok dikkat çekmezsin. Batman genel olarak zengin bir şehir. Gittiğinde piyasada ki arabaları görünce anlarsın zaten :)

Öncelikle herkese çok teşekkürler. Dikkatimden kaçan bir çok nokta varmış. :)

Doğru Batman zengin bir şehir Mercedes, Bmw, Audi tarzında arabalar bol miktarda var. Ama Alfa bu araların arasında da dikkat çeker bunun asıl nedeni de insanların fazla görmüyor olmasıdır. Bir de kırmızı olunca daha da dikkat çeker. Mesela İstinye Park ın önünde duran bir 8C veya 4C oradaki 4-5 Ferrari den daha çok dikkat çeker. Çünkü insanlara farklı gelir.  ;)

Fiat Bravo ya gelince... Hasas araba istemiyorum. Çünkü yollar kötü ve Fiatlar malum. Ha bir de sanırım Fiat Bravo üretmeyi kesmiş.

Suzuki ya hiç bakmamıştım. Cidden fiyatları çok uygun. Hem de bildigim kadarıyla hem mekanik hem de motor açısından dayanıklı arabalar. Değerlendireceğim. ;)

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login
Benzinli araba konusunu yeniden değerlendiriyorum. Ama 147 den dolayı benzinli arabanın az yakabileceğine inanamıyorum. Alfa için benzine giden paraya acımam ama başka bir araba için olmaz  :) Gazlı arabaya ise sonuna kadar karşıyım.

omerbilgehan

Isterseniz neden olmasın :)

Erdem abi kararsızım. İftar da daha ayrıntılı görüşürüz.

omerbilgehan

İ20 nin test sürüşüne çıktım. Doğru Hyundai resmen kendini aşmış. Ancak Ford ve Volkswagen ile arasında hala ciddi farklar var. 1-2 bin lira için değmez diye düşündüm.

Alfanın hissettirdiğini aynı segmentteki hiç bir araba hissettiremez. Onu birşeyi zaten beklemiyorum.

Volkswagen in DSG yi neden önermiyorsunuz? Hani pek otomatik düşünüyorum zaten ama DSG yi ben iyi diye biliyordum.

Ford Fiesta konusunda ne düşünüyorsunuz?

max-ime

1.2 Tsi+dsg kombinasyonu çok çok iyi ancak DSG kapalı kutuda bir bomba, patlayıp patlamayacağı, nezaman patlayacağı belli değil.

Fiesta tasarım olarak güzel, yürüyen olarakta sessiz vs ama aracın içinde çok ciddi işçilik kusurları var. Ön göğüsün bittiği yer ile kelebek camının birleşimine bakın, serçe parmağı girer, bir daha da çıkmaz :) Böyle kusurlar açıkcası beni rahatsız ediyor.

Ben ısrarla Swift diyorum. Kız arkadaşıma çok baskı yaptım, gitti polo aldı. Kardeşim araba kullanma işini halletsin, kısmetse ona aldıracağım :) Evimizde muhakkak bir Swift olacak :)

Erdinc küflü

Hyundai  dışında hepsini kullandığım için yazdım , bence 4 yıl binecek ve 100000km yaparım diyorsanız , diesel
En iyi cözüm araç sayısını 2 ye düşürün 2'şer gün rent yapın 300-400 tl fazladan vermiş olursunuz ...! Yakıtına vsss , herseyi gorursunuz ..

rain man

You are not allowed to view links. Register or Login max-ime açıklamış. Dsg güzel bir vites, keyifli zevkli ama ne olacağı belli değil ve ne yazık ki şu km'den sonra sorun çıkarıyor diyebileceğim bir parça da değil. Tamamen şans işine bakan bir riski var ve ciddi masraflı. O yüzden geçici düşündüğünüz bir araçta dsg'yi tavsiye etmiyorum.

Şöyle örnek vereyim adıyamandaki tek güvendiğim usta wv ustası. Adamda 1.4 tsi golf dsg vardı. 2013 veya 14 model. Öncesinde de muhabbet etmiştik wv ustası adamsın nasıl dsg'nin sorun çıkarabilen bir şanzıman olduğunu bilmezsin diye takılmıştım, geçenlerde bir defa sağlam bir sorun çıkardı direk satıp 3.20 ied almış :)

Bu arada suzuki swift tam bir kullanıcı arabası ben de polo'dansa ona artı 1 vermeyi tercih ediyorum. Sırf piyasada alım satımı rahat diye de araba almak bana ters geliyor :)
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

Adalı35

Bende eşime araba bakarken alfa dan sonra otomatik polo da arar olmuştuk ammavelakin her kullanıcı ve ustadan Dsg sanziman ile ilgili kötü şeyler duydum. Genelde 10 Dsg nin 8inin garanti kapsamında -ki 10k kmye gelmeden ya değiştirildiğini yada onarim yapıldığını söylediler. Belki bizim alfa ların parçasının pahalı olması, piyasada tutulmaması gibi şehir efsaneside olabilir bilmiyorum. Ben isim gereği araç kiralıyorum bir çok farklı modeli denedim eğer alfayi satacaksaniz vw doğru tercih olacaktır. 
Benim tavsiyem önce alfa ile batmana gidip bir iki ay ordaki ortami gormek Durma göre de değiştirmek yada devam etmek olur.

147BLACK

Anneme 3 sene önce MAZDA 3 dizel aldırdım. Bir önceki kasa MAZDA 3 dizeller çok uygun fiyata sıfır olarak satıştaydı en son. 115 Hp 270 nm tork ve düz vites. Az yakıt çok kaçış... Diyarbakır'da da MAZDA servisi varmış...
Gerçi bana kalırsa 2000 model bir SWİFT 10-12 bine alınır ve Alfa satılmaz, Tokat'ta aile evinin önünde durur. Ama illaki Alfa satılsın diyorsan o zaman yeni araç kaçınılmaz. :-)
Demokrasilerde çareler çok. :-)
please teach me how to dream
I long to be more than a machine