Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

The Schuey

You are not allowed to view links. Register or Login
sızdırılan spy fotoda çok beğenmiş, şimdi ise o kadar da değilmiş modundayım. Açıkçası motorlar, detaylar, o kanatlar, içi, start-stop tuşu falan çok hoşuma gitti. Ama nedense, ön farları çok kaba geldi bana. Bu yüzden bazı açılardan beğensem de bazı açılardan eh deyip geçiyorum. Hele beyaz renkte tüm açılar benim için "dead".. Ama olsun, herşey tasarım, herşey burun tasarımı değil. Genel olarak 952 projesini başarılı buluyorum. Ama spec'lerini artık açıklamaları gerek.
Evet farları biraz daha estetik olabilirdi. Mesela 159'un önü daha güzeldi. Ama bence yine de hoş duruyor. Benim tasarım anlamında en çok beğendiğim yeri içi. İtalyan zevki ve Alman kalitesinin harmanlanmış hali gibi.

Sent from my Discovery using Tapatalk

halil

Araç tanıtımı değil bu araç önizlemesi. Eylül'de Frankfurt'ta tanıtılacak.

Arkadaşlar, Araç tanıtıldı da neden tüm motor versiyonları tanıtılmadı ? Şanzıman motor KG vs.. gibi ?
Sonuçta bir araç tanıtıyorsunuz herşeyin dün açığa çıkması gerekmiyor muydu ? Üstelik aracın iç resimleri de henüz yok.

tanıtım 26 sında olacak.piyasaya çıkması yılbaşını bulur.memleketimize gelmesi 2016 nın ilk üç ayı içerisinde olur tahminimce demiştim daha evvel.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

fatih159

Merhaba,

Araba çok güzel oldu. Fakat tanıtım yapılırken arabanın içi, motor seçenekleri ve diğer teknik özelliklerini tanıtmaları gerekiyordu. Şu an tanıttıkları araç tamamen fantezi motorlu ve sanırım Türkiye'de kimsenin almayacağı ya da o paraya onu almak istemeyeceği motor seçeneği. Daha gerçekçi olup 1.4 , 1.6 mı ya da 1.8 seçeneklerinden dizel / benzin , otomatik/ manuel seçeneklerini ayrı ayrı açıklamaları lazımdı. Sanroof ya da panaromik cam tavanda araçta göremedim. Demek ki bir şeyler tam anlamı ile % 100 yerine oturmamış. Bir araç tanıtılırken tam anlamı ile tanıtılmasından yanayım. Yoksa öteki türlü tüketiciyi oyalama ya da kafa karıştırma diye düşünürüm.
Şu an piyasa da iki tane sınfında iyi araç var. Biri yeni 3 serisi diğeri de  yeni Mercedes c serisi. İki araç da ailemde var. İkisini de kullanıyorum. En önemli özellikleri ön takım sağlamlığı ve mekanik olarak sorun çıkartmamaları. 2007-2012 arası Alfa Romeo 159 sahibi biri olarak, alfa Romeo 159 da birçok sorunlar yaşadım. 2.viteste motorun titretmesi jik jik diye çıkan sorun ( 8 ay uğraştık sonra yeni bir yazılım ile hallettiler ) ,  ön takımların çok çabuk bozulup dağılması ( alt/üst salıncak, aks vs.. ) , direksiyon kutusunun bozulması, otomatik ön camların bozulması, koltuk ısıtmanın bozulması vs.. daha bir sürü şey sayarım. Hepsi de garanti kapsamında iken oldu. Birmot servislerindeki kalitesizlik, arabanın taksiler ile aynı yerde stajyer çocukların boyaması vs. gibi alfa Romeo markasının da '' Satış Sonrası '' konusunda gerçekten çok eksiği vardı. Şimdi guiletta kullanan arkadaşlar kendi araçları hakkında servis araç kalitesi vs. ne düşünürler bilmiyorum ama... ben bu sorunların hepsini bizzat yaşadım. Hemen hemen tanıştığım ve tanıdığım bütün 159 sahipleri de bu ve benzeri sebepler ile servis kapılarını çok aşındırdı.

Sonuç olarak, BMW ve mercedesteki sağlamlığı ve servis memnuniyetini gördükten sonra, uzun yıllarda alfa Romeo yeni araba imal etmeyip boşluk bırakarak 159 sahiplerini başka markalara kaçırdı. Bunun sonucunda kimimiz yine alfa kullandı, kimimiz diğer markalara yöneldi. Herkesin iyi kötü yada az / çok tecrübesi var. Alfa Romeo araba yapıyorsa % 100 tam anlamı ile ne yaptığını açıklamalı. Halkın alabileceği motorları model ve çeşitleri belirtmeli. Ayrıca bu araba hiç de ucuz olmayacak. Sanırım 3 ve c kasadan bir tık aşağıda olur fiyatı. Bu da geçmişe dönük şahsım adına konuşuyorum bende soru işareti bırakacak. Sonuçta az para değil ve her insan parasının karşılığını almak ister. Bu karşılığı alamama korkusu beni gerçekten çok tedirgin ediyor. Marka iyi model iyi ama yürüyen aksamın sorunları ve diğer sorunlar ile dolu bir guilia sahibi olup Birmot ya da diğer servislerin problem çözme kobayı haline gelmek kesinlikle istemiyorum. Bu yüzden araba çıksın , Türkiye'ye geldikten sonra en az 1.5 - 2 yıl geçsin ve sonra + / - lerini gördükten sonra alınsın düşüncesindeyim. Yoksa araba iç ve dış model olarak gördüğüm en güzel araba...

Giulia Fan!

agucba

Bu sadece Alfa Romeo'nun 105. yılı şerefine yapılan bir tanıtım. Resmi lansman ve veya başka bir şey değil.

Tüm versiyonları kapsayan asıl tanıtım Eylül ayındaki Frankfurt Otomobil Fuarı'nda olacak, satışına da 2016'da başlanacak.

Benim fikrime göre Türkiye'ye gelmesi 2016 ortasını hatta sonunu bulur, 2017 bile olabilir. Tabi eğer Tofaş bizleri şaşırtırsa bilemem.

///////////////

misket

2 senelik bekleyişten piyasa arabası çıktı, zamane tasarım trendine uyuyor mu evet uyuyor muhtemelen motor seçenekleri de piyasadakiler kadar olacaktır satar mı bence satar, tabi ülkemizde yakıtı gözden çıkarsak dahi vergilendirmeden dolayı sayı yüksek olmayacaktır belki ama dünyada güzel bir rakama ulaşır diye düşünüyorum velhasılı kelam genel hatlar ile piyasayı tatmin edici bir model olmuş satışı bol yolu açık ola diyorum.

Diğer yandan "Alfa Romeo yeni model çıkarmış" cenahından "Nasıl bir ALFA gelecek bekliyorum" cenahına geçer isek,

Bu modele baktığıma şunu diyemiyorum "İşte bu Alfa". Zira çok geriye gitmeyelim 145 den 8c ye kadar tüm modellerinde iyisi ile kötüsü ile bir "Alfa Romeo" görürüz. Şurası şöyledir burası böyledir vs. konuşuruz ama herkesin üzerinde mutabık olduğu net, kesin bir konu vardır ki "bu Alfa Romeo diğerlerine benzemez" dir.

Her modelde hem kendine has bir hava ve ruh, hem de markanın getirdiği bir farkındalık imzası vardır ama dün tanıtılan modelde ben ne bu ruhu görebildim ne de bu farkındalığı. Tam tersine gördüğüm diğer markaların modellerinden çok da bir farkı olmayan öndeki scudetto yu çıkarırsak (ki şükür o duruyor) yolda gördüğünüzde Alfa dışında başka markalara benzetebileceğiniz, yıllar sonra model yılının getirdiği genel geçer çizgilerinin yaşattığı hisler dışında bir +heyecan uyandırmayacak, sürüye dahil olmuş bir model.  Başta da dediğim gibi piyasa için güzel denilebilir, Alfa ile çok haşırneşir olamayan eş dost için göz kamaştırıyor da olabilir, ( ki o eş dost değilmidir Alfa alınmaz diyen o da ayrı mevzu) yeni olmasının getirdiği heyecanla beğenide toplayabilir ama baktığınızda aklınıza başka markalar geliyor ise ki gördüğüm kadarı ile çoğumuzun geliyor kendimizi kandırmayalım demo da olsa verdiği heyecan Alfa olmasından değil yeni model olmasından malesef.

Her şey aslında bir Alfa'nın Alfa gibi duruşundan başlar motor önemli midir evet önemlidir, iç mekan önemli midir evet önemlidir bagaj, keza oda önemlidir ama hepsinden öte önce duruşudur bakışıdır Alfa yı Alfa yapan.
Motor, sürüş dinamikleri, iç mekan vs. tümü opsiyonlanabilir motor 2,5 olmazda 1,4 olur gam geniştir biri seçilir, konfor donanım paketi vs ama
çamurlu yoldan yeni çıkmış balçık içinde kızgın kızgın bakış atan 159 sadece 159 dur,
güneş altında yeni kurulanmış cayır cayır yanan kırmızı bir 156 sadece 156 dır,
peşinde iken size derin derin stoplardan bakan bir giu giu dur,
ya da dikizden dedi deli geliyorum diyen bir mito vb.
aklınıza sadece o modelin çizgileri bakışı duruşu gelir başka markaların şurası burası değil oysa dün lanse edilen modelde bunlardan hiçbiri yok, var demek bana göre iyimserlik sınırlarını zorlamak demek.

Ha şu denebilir "kardeşim piyasa böyle Alfa da buna uymak zorunda idi uydu" doğrudur ama sırf "uymak" adına bu kadar da diğer Alfa lara göre (Arna modeli hariç) vasat bir tasarım olmamalıydı.

Bunlar benim "sübjektif" görüşlerimdir...
K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]

ozoozo

Ahahaha Audi, Bmw konsoluna mok atanlar ic dizaynini cok begenmisler ahaha.

Şimdi çarpılırsın.

Giulia yı beğenmediğimizi kim söylüyor ? Araba hakkında görüşlerimizi yazıyoruz , alfa kullanıyoruz diye alfayı beğenmek zorundamıyım ?

Çok şükür ellerimiz kalemde,kitapta,dergi de tutuyor.

Hayran olunan iç dizaynı BMW ve AUDİ yıllardır kullanıyor , aksini iddia eden You are not allowed to view links. Register or Login. Bazı gerçekleri kabul edin ALFA yeni jenerasyona ayak uydurmuş. Bu kötü bir şey mi ? Kesinlikle hayır. Eğer ölücü müşteri potansiyeli ve kötü marka imajından kurtulmak istiyorsa bunları yapmak zorunda. Sen,ben giulietta nın içini retro diye beğeniriz ama ülkenin gerçek yüzü olan bir kesim var ve bu insanlar kardeş 2011-12-13 de araba yapıyorsun o teyp ne diyor ? Sen,ben %5 lik kesimde olduğumuz için Alfa Romeo nun güncel modelleri rakipleri kadar satmadı. Yol tutuş yol tutuş ee ? Benim köydeki el arabasına da eşşeğin kafası kadar sert alt takım yapar,sert süspansiyonlar koyarsam bende yol tutuşu alırım. Şikayetçimiyim , kesinlikle hayır arabamın sert olmasını seviyorum. Ama kalan %95 bu ne diyor. Bu hoşumuza mı gidiyor ? Evet gidiyor , herkes almasın bu arabayı diyoruz , sonra ağlıyoruz Alfa satmıyor diye tabiki de satmaz , diğer markalar Yol tutuşunu hem konfor hemde iyi yol tutuşu olarak sunabiliyor. Halı tabanını kaldırdığın da içeride kalan vidalar görmüyor vs vs vs bu yüzden Alfa yeni jenerasyona ayak uydursun , kendi benliğini yeni modellere benzeyerek göstersin.

İçeride gördüğünüz 3 kollu direksiyon bana laf edenler oldu M direksiyon yazın bakın , bmw ve audi iç dizaynı açın bakın ortadan ünite kontrolünü yıllardır kullanıyor. Karbon trimler vs zaten M3-M4 vs gibi araçlarda var. Bunları söylememiz bu arabayı beğenmediğimiz anlamına G E L M İ Y O R. Araba çok güzel olmuş , kendi görüşümüzü dile getiriyoruz yazdığım konularda fanatiklik yapmıyorum ne gördüysem onu söylüyorum. Alfa kullanıyorum diye alfaya tapma zorunluluğum da yok.

Tüm bunlara ek olarak arabanın her yerini bir markaya benzettik , evet benzettik çünkü Alfa araba yaptığın da piyasa da şurası da aynı şu olmuş diyen insan azdır , kendine has tasarımıyla kendinden bahsetirirdi. Arabadan hiç anlamayan insanlar bile "namussuzlar güzel araba tasarlıyor abi" derdi. Şuan o durum ortada yok , heryeri bir markaya benziyor haliyle insanların bunu söylemesinde ki sebep nerde alfa özgünlüğü ? Oldu. Kimse beğenmediğinden bir şeylere benzetme yapmıyor , yada *** atmıyor yada arabanın değerini düşürmüyor. Tüm bunlara rağmen herkes rahat olsun ki dün tanıtımı yapılacan Alfa Romeo Giulia QV Türkiyede taş çatlasa,yer yarılsa ya 5 yada 10 tane satılacak ki ben 4C kadad olacağını düşünüyorum. Yani senin,benim yorumumla değeri düşmez merak etme :)

OZO..!!!

147BLACK

Acaba, BMW benzerliği tepkilerini görüp de ön tarafı eylül ayına kadar makyajlarlar mı? Belki de başka bir versiyon daha var ellerinde ve kobay olarak bunu sürdüler öne. Bakıp görecekler, bu araç tepki alıyor daha 159 benzeri bir ön taraf gelecek! (hayal kurmak sanırsam bizimkisi ama taktik taktiktir) :-)
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

depeche101

SES !

:rock: :rock: :rock:

canselmo

Valla begenmeyenler ne bekliyodu anlamıyorum, bu araç herkesin alfa sevmeyen bir toplulugu bıle kendısıne begendirmiş aldgım tepkilerle yolda görseniz oha denecek kadar guzel..

Tek eksiği bi159 cıktıgındaki havayı farklılıgı vermemiş olması bize göre, fakat sirket artık daha cok araba satmak istiyor, bunun içinse herkesin gönlünü okşucak bir dizayn yaptılar bnce. Artık sirlet daha fazla arac satmak istiyor bu bir gercek, ilerde suv ve farklı modeller cıkararak yarım milyon satıs rakamını ulasmanın cabaları bunlar
2.memleket  = İtalya

muğlalı

You are not allowed to view links. Register or Login     tamda aklımdan geçenleri yazmışsın eline sağlık,  daha önce reno kullandım garanti bitmesine rağmen talebim dahi olmadan deri direksyon,motor kulağı ve kapı gergilerini yenilemişler ordayken başka bir arabanın garanti bitmesine rağmen yetkili servis bakımlı olduğu için edc otomatik vitesini yenilediler sadece işçiliğini aldılar helal olsun dedim.(bunu sadece reno yapmıyor vw ve audi dede benzer şeyler var).
premium marka böyle olunur müşteriyi korumakla,malına sahip çıkmakla yada sadece iyi araba yapıp garantin bitmiş başının çaresine bak demekle premium olunmaz artık bunu anlamalılar.

miracozdag

Ben henüz ısınamadım, sürekli resimlere bakıyorum ama ön farlar bmw arka farlar jetta farı gibi geliyor :'(

Bu Yaptıgın saglıklı bir bakış acısı değil.Göz doktoruna görünmen lazım hemen ;)

gunumuzde bir cok aracı bırcok acıdan birbirine benzetebilirsiniz.

O zaman  hyundai i20 ön farlarınada benzetebilirim.

Bu araba Olmuş Arkadas
hiç kendinizi kasmayın.
Umalımda düzgun fiyatlara gelsin'de Almak isteyen alabilsin

Bu gif'i yabanci bir blogda gordum, arkadasin yorumunu gorunce de alintilamak istedim. Aslinda vurgulamak istedigim hic olmus mu sence yorumu vermekti.
Ben araci gayet begendim zaten. ;)

rain man

Alfista olsak da Alfa ne çıkarırsa beğenmek zorunda mıyız acaba? Alt tarafı araba, metal ve insan üretimi bir araç. Üstelik sahip olabilmek için bu ülkede ciddi paralar vermek zorundayız. Bir araba için yapılacak yorumun olgunluğu ne ola ki? Kişileri aşağılamıyoruz. Bu iş beğeni işi, biri beğenir biri beğenmez, biri yerin dibine sokar, biri göklere çıkarır. Tamam Alfa çizgisini Giulietta ile birlikte değiştirmeye başladı, modern-retro çizgiler hakim ama Giulia bence hiçbiri. Bu aracı hiç beğenmediğim ve satın almayacağım anlamına gelmez ama tuhaflık şurda; müşteri benim ama ben sevmeye zorluyorum kendimi. Alfa uzun bekleyişten sonra bizi ilk görüşte hayran bırakacak tasarım yapamaz mıydı? Alfa'yı zerre bilmeyen arkadaşlarımın hepsi ''ooo süper, çok güzel, çok beğendim..vs'' yorumlar yaptılar. Birisi ''bence Alfa'nın bu zamana kadar yaptığı en güzel araba'' dedi. Bu kişilerin hepsi de Alman ya da Japon arabalarına sahip.

Birçok alfista binecekleri bir sonraki Alfa'yı yıllardır merakla bekliyordu. Ama Alfa, Giulietta ya da önceki numaralı modellerinin çizgisi dışında apayrı bir model çıkardı. Beğenen de beğenmeyen de çıkacak elbette.

Amacım tartışma çıkarmak değil ama;

Evet alfistiysek hayran olmak zorundayız. Diğer türlü eleştirmen oluyoruz veya kendi çıkarımıza düşeni alıp gerçekleştiren. Beğenip beğenmemek tabiki mümkün ama bana sorulursa alfisti eğer tek modelle markayı sorgulayacaksa (ki modele söz yok), bence alfistilik sorgulanmalı.

Bu aracı bu markayı ısrarla ülkemizde daha az tutuluyor da bmw'ye mercedese binemiyoruz bari buna binelim ayarında binen insanlar türedi bu son iki haftadır. Alfayı kendi çizgisi dışında seven her kimse alfisti değildir benim için. Belki 20 tane alfa romeo'ya binmedim ama bildiğim ilk modelde bu kadar hayran kalan ben sizlerin o kadarına bindikten sonra bunları söylediğini görünce garipsiyorum kusura bakmayın.

edit: 159 en sevdiğim ön yapıya sahip alfa serisi ama bu da birebir aynı gelse sıkılmış olmayacak mısınız merak ediyorum. 159 devamı diye onunla aynı olmak zorunda değil olmasın da, her modelin her serinin değişime ihtiyacı var ve ben bu değişimden memnunum. Eminim bundan 1 yıl sonra burada bu yorumu yapan arkadaşların hepsi eğer fırsatları olur da alabilirlerse 159'un farlarından daha çekici göründüğünü savunacaklar :)
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

TurboBenzina

Bmw nin aktarim organlarinin saglamligini birde bana sorun 100 bini geçtikden sonra komik arabalarin 6 silindirli 170 hp makinaya sahip bir e46 yi nasil gectigini uzun yillar degisik modellere binmis bir eski bmw fan indan dinleyin birde :) Burda amacim alfa fanatikligi degil ama bmw nin aktarim organlarinin cok iyi cok saglam oldugunu soylemek uzun sure binicisi olmus insanlara komik gelir bence..
Bmw fanıyımdır 1 sene kullandım ve kullandığım süre içerisinde arkadaştı eşti dosttu sanayi muhabbetiydi çok içine girdim bmw ortamının. Aktarmasını sevmeyen görmedim. Kalktı ki stage2 aktarma yüklemiş biri olarak bmw'nin aktarmasını çok başarılı bulur, sağlamlığına da birkaç alman markası dışında ulaşılamayacağını söylerim.
Her zamanki gibi bmw fan larinin objektif sekilde elestiri yapamayacagi bence asikar. Ben bmw ye 96 dan beri e34 535i den 2012 ye kadar cesitli cesitli modellerine bindim oyle 1 senw degil. Yasadigin yer ankaraysa bence aktarim maktarim hikaye tek mantigin araba cevirmek oldugu bi memlekette bence bmw hakkinda yapilan yorumlar ne objektif nede dogru olur :) Bmw nin aktarimina bu kadar guveniyorsan birgun 2.0 ts ile m54 u dene sonucu goreceksin :) Tum tecrubelerim 130-140 binden sonra tork konvertorlu sozum ona SAGLAM sanzumanlarin nasil selenoid dagittigini gormek. Diferansiyel den gelen ugultulardan vs bahsetmiyorum. Cokca para doktum o arabalara bircok modelinin cigerini bilirim :) Bu saglamlik muhabbetine isteyen ortak olur ama ben degil :)

leonheart

Valla begenmeyenler ne bekliyodu anlamıyorum, bu araç herkesin alfa sevmeyen bir toplulugu bıle kendısıne begendirmiş aldgım tepkilerle yolda görseniz oha denecek kadar guzel..

Tek eksiği bi159 cıktıgındaki havayı farklılıgı vermemiş olması bize göre, fakat sirket artık daha cok araba satmak istiyor, bunun içinse herkesin gönlünü okşucak bir dizayn yaptılar bnce. Artık sirlet daha fazla arac satmak istiyor bu bir gercek, ilerde suv ve farklı modeller cıkararak yarım milyon satıs rakamını ulasmanın cabaları bunlar

Herkese hitap etme konusuna katılıyorum. Yukarıdaki yorumları okuyorum, bazı arkadaşların " VW, BMW, Mercedes kullanan arkadaşlarım çok beğendi" gibi yorumları dikkatimi çekti. Alfa'nın da hedefi artık bu bence. Kendi tarzından izler taşıyacak şekilde güncel otomobil dünyası ile harmanlaşarak herkesin beğenisini kazanmak. Bunun için de belki sadece arabanın görüntüsü yetmez. BMW, Audi, Mercedes gibi rakiplerle baş edebilmek için sağlamlık ve servis hizmeti de bu olayı desteklemeli. Zamanında 159 için Almanlaşmış İtalyan tabiri çok kullanıldı. Alfa Romeo bu adımı belki de 159 ile attı, herkesin beğenisini ve saygısını kazanan bir model oldu. Satış rakamları tatmin etti mi etmedi mi orası tartışılır ama şu bir gerçek ki Alfa Romeo, Giulia'nın 159' a nazaran çok daha başarılı olmasını istiyorsa artık her konuda dikkatli olmak zorunda.
159 JTDM Distinctive

fatih159

Bu araç 1.4 gelirse fiyatı tahminimce 140.000 TL den aşağı olmaz. Şu an açın You are not allowed to view links. Register or Login i guiletta nın liste fiyatı bir de opsiyonel donanımları koyduğunuz da 105.000 TL çıkıyor. %5 indirim yapsalar 98.000 TL ye gelir. Hiç opsiyon almasan 80.000 TL küsür zaten. Fakat şimdi piyasadaki çoğu arabalarda cam tavan ve diğer opsiyonlar var. Bmw 105.000 TL ye elindeki makyajsız 3 kasaları satıyor. Donanımı az fakat en azından 3 kasa. Şimdi düşünüyorum gelelim Guilia ya . Bu araba 140.000 TL den aşağı olması biraz zor. Zaten kaliteli olması bekleniyorsa arabanın fiyatının BMW ve Mercedes e yakın olması gerekir. Bu açıdan baktığımız zaman birkaç opsiyon ile araba 150.000 TL lere kadar çıkacaktır. Aynı paraya epey dolu Mercedes veya BMW alınır. Kar / zarar hesabını iyi yapmak lazım. Araba çok iyi anladık da fiyat ve sonrasında yaşayacaklarımız ne olacak? Arabayı 140-150 ye al, sonra git birmot a arabadan iyi kötü çok da süper anlamayan ustalara emanet et. Ayrıca resmi bayilerde gerçekten çok kazık fiyatlara arabalara bakım yapıyorlar. Birde arabada sorun çıktı mı çok yüksek bedeller ödetiyorlar ki alfa Romeo markasında mekanik sorun çıkması çok yüksek bir ihtimal. Yani alfa Romeo markasının birden çok sorunları var. Çok merak ediyorum bu araba kaç vites çıkacak? Bmw 8 vites ve şimşek gibi vites değiştiriyor. Hele ki son yapılan 1.6 170 hp BMW motoru gerçekten çok iyi. Keza Mercedes 9 vites yapacağını açıkladı. Çok satılmayan arabalarda her zaman maliyetten kısarlar. Bu da motor, şanzıman arabanın alt yapısını olumsuz etkiler bu gerçek.

O yüzden araba tanıtıyorlar ama gerisi boş. Gerçekten insan sinirleniyor. Biz napalım 530 hp Ferrari motorlu guilia yı? Dün biz model için bekledik. Evet tamam model iyi çıktı. Tatmin olduk mu? Ben kendi adıma olmadım. Çünkü daha bilinmeyen onlarca şey var. Eylül Frankfurt fuarı ve daha sonrasındaki zamanlara kadar hiçbirşey belli değil.

Arabayı çıkartırsın. İçini iyice görürüz bagajını filan. Otomatik versiyonlarını tanıtırsın. İnternete koyarsın 0-100 ve diğer hızlanmalarını görürüz ibreden nasıl vites attığını , hızlandığını sonra olumlu / olumsuz konuşuruz.

Alfa Romeo belli ki diğer markalar umuru değil ister az satılsın ister hiç satılmasın modundalar bana göre. Çünkü dünkü tanıtımdaki ciddiyetsizlik ancak bunu gösterir. Halkın bineceği arabayı bilmemesi ve hayal motorlu bir araba beğenmesi. Bmw M3 bende beğenirim fakat alabileceğimiz arabaları gerçek olarak tanıtsalar çok iyi olacaktı. Bu kafayla bu marka giderse 159 nasıl üretimden kalktı.Tabi üretim demek maliyet demek. Üretim arabanın satış oranına göre yapılır. Arabanın satışı üretimi karşılamıyorsa arabanın üretimi zarar etmemek adına durdurulur. Bununda akıbeti çıktıktan 4 yıl sonra öyle olur. Yani saçma sapan tanıtımlarla alfa Romeo hiç doğru bir yol izlemiyor.
Giulia Fan!

erim

Bu araç 1.4 gelirse fiyatı tahminimce 140.000 TL den aşağı olmaz. Şu an açın You are not allowed to view links. Register or Login i guiletta nın liste fiyatı bir de opsiyonel donanımları koyduğunuz da 105.000 TL çıkıyor. %5 indirim yapsalar 98.000 TL ye gelir. Hiç opsiyon almasan 80.000 TL küsür zaten. Fakat şimdi piyasadaki çoğu arabalarda cam tavan ve diğer opsiyonlar var. Bmw 105.000 TL ye elindeki makyajsız 3 kasaları satıyor. Donanımı az fakat en azından 3 kasa. Şimdi düşünüyorum gelelim Guilia ya . Bu araba 140.000 TL den aşağı olması biraz zor. Zaten kaliteli olması bekleniyorsa arabanın fiyatının BMW ve Mercedes e yakın olması gerekir. Bu açıdan baktığımız zaman birkaç opsiyon ile araba 150.000 TL lere kadar çıkacaktır. Aynı paraya epey dolu Mercedes veya BMW alınır. Kar / zarar hesabını iyi yapmak lazım. Araba çok iyi anladık da fiyat ve sonrasında yaşayacaklarımız ne olacak? Arabayı 140-150 ye al, sonra git birmot a arabadan iyi kötü çok da süper anlamayan ustalara emanet et. Ayrıca resmi bayilerde gerçekten çok kazık fiyatlara arabalara bakım yapıyorlar. Birde arabada sorun çıktı mı çok yüksek bedeller ödetiyorlar ki alfa Romeo markasında mekanik sorun çıkması çok yüksek bir ihtimal. Yani alfa Romeo markasının birden çok sorunları var. Çok merak ediyorum bu araba kaç vites çıkacak? Bmw 8 vites ve şimşek gibi vites değiştiriyor. Hele ki son yapılan 1.6 170 hp BMW motoru gerçekten çok iyi. Keza Mercedes 9 vites yapacağını açıkladı. Çok satılmayan arabalarda her zaman maliyetten kısarlar. Bu da motor, şanzıman arabanın alt yapısını olumsuz etkiler bu gerçek.

O yüzden araba tanıtıyorlar ama gerisi boş. Gerçekten insan sinirleniyor. Biz napalım 530 hp Ferrari motorlu guilia yı? Dün biz model için bekledik. Evet tamam model iyi çıktı. Tatmin olduk mu? Ben kendi adıma olmadım. Çünkü daha bilinmeyen onlarca şey var. Eylül Frankfurt fuarı ve daha sonrasındaki zamanlara kadar hiçbirşey belli değil.

Arabayı çıkartırsın. İçini iyice görürüz bagajını filan. Otomatik versiyonlarını tanıtırsın. İnternete koyarsın 0-100 ve diğer hızlanmalarını görürüz ibreden nasıl vites attığını , hızlandığını sonra olumlu / olumsuz konuşuruz.

Alfa Romeo belli ki diğer markalar umuru değil ister az satılsın ister hiç satılmasın modundalar bana göre. Çünkü dünkü tanıtımdaki ciddiyetsizlik ancak bunu gösterir. Halkın bineceği arabayı bilmemesi ve hayal motorlu bir araba beğenmesi. Bmw M3 bende beğenirim fakat alabileceğimiz arabaları gerçek olarak tanıtsalar çok iyi olacaktı. Bu kafayla bu marka giderse 159 nasıl üretimden kalktı.Tabi üretim demek maliyet demek. Üretim arabanın satış oranına göre yapılır. Arabanın satışı üretimi karşılamıyorsa arabanın üretimi zarar etmemek adına durdurulur. Bununda akıbeti çıktıktan 4 yıl sonra öyle olur. Yani saçma sapan tanıtımlarla alfa Romeo hiç doğru bir yol izlemiyor.

alfa romeo gulia yı sadece türkiyede satışa sunacakmış gibi yorumlamışsınız olayı ama bu motor hacmi vs. gibi birçiok husus dünyanın geri kalanında türkiye kadar önem arzetmiyor malesef. alfa romeo bmw ve mercedesle sadece türkiyede değil dünyanın heryerinde rekabet edicek bu modelle

tolga_ozhan

Heralde şunu beklediğim için olsa gerek, dünden beri defalarca kez resimlerine bakıyorum, içine bakıyorum, motorlarını hayal ediyorum. Çocuk kafamla 156-166-916 versiyonları bende nasıl heyecan uyandırdıysa  aynı heyacan içimde var.

Beğenmeyenler nesini beğenmiyor demiyorum. İstediklerini de yazıp, görüş beyan edebilirler. Onları da anlıyorum. Muhtemelen benim göremediğim kusurları görüyorlardır. Herkes her modeli beğenmek zorunda değil.

Bir önceki gün sızan düşük çözünürlüklü fotolar tam bir hayal kırıklığı olmuştu fakat resmin tamamı baş yapıt.

Beklentim.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

tolga_ozhan

alfa romeo gulia yı sadece türkiyede satışa sunacakmış gibi yorumlamışsınız olayı ama bu motor hacmi vs. gibi birçiok husus dünyanın geri kalanında türkiye kadar önem arzetmiyor malesef

Nasıl arz etmiyor olum. Öyle olsa yurt dışında her yer 2.4 JTD kaynıyor olmazdı. Benzin orda da benzin, vergi orda da vergi. Sadece bizde ki oranlar hayvani.

erim

alfa romeo gulia yı sadece türkiyede satışa sunacakmış gibi yorumlamışsınız olayı ama bu motor hacmi vs. gibi birçiok husus dünyanın geri kalanında türkiye kadar önem arzetmiyor malesef

Nasıl arz etmiyor olum. Öyle olsa yurt dışında her yer 2.4 JTD kaynıyor olmazdı. Benzin orda da benzin, vergi orda da vergi. Sadece bizde ki oranlar hayvani.

türkiye kadar önem arzetmiyor dedim abi :)

depeche101

Şu an  20 adet Giulia  üretim bandlarında bilgisi var . Farklı  renkler , motor seçenekleri ve konfigürasyonlarda olacağı söyleniyor .  Eylül ayındaki fuara , asıl tanıtımda gösterileceği konuşuluyor. Detaylar için biraz daha bekleyeceğiz gibi görünüyor.

You are not allowed to view links. Register or Login kısmet be kardeşim hele bi görelim ayrıntıları  :yukari-ok:

tolga_ozhan

Heralde Amerika ve Dubai falan için geçerlidir. 2-3 gündür gündemini takip ettiğim Avrupa kaynaklı forumlarda laflar aynı. -Düşük hacim mazutlu isterük

Murad

İşte sihirli cümle o zaten, her yer 2,4 jtd kaynıyor ama biz 1,4 istiyoruz. Herkesin görüşüne saygılıyım, isteyen istediği yorumu yapar ki yapıyorda zaten forumun amacı tartışmak görüş sunmaktır. Fakat herkes otomobil gurusu gibi, karar alıcı ceo gibi, üst düzey otomotiv mühendisi gibi konuşuyor ya, bu beni benden alıyor. Olmamış, Alfa bu işi yapamıyor, beceremiyorlar, şurası böyle olması gerekirdi, burası şu markadan alınma... Biraz mütevazi olmak her zaman iyidir. Sonuçta bu araçları üretirken sadece göz zevki değil kriter, yüzlerce norm var yerine getirilmesi gereken ve bir sürü mühendis bunun için çalışıyorlar. Giulia beni heyecanlandırdı. Bunu alabilecek kadar ''zengin'' olmasam da, gerçekten çok ama çok güzel. Ayrıca adamlar daha önce gelecek vizyonlarını ve hedef kitlelerini açıkça ifade ettiler. Türkiye'de satılacak 3-5 bin adet Alfa Romeo'nun bundan sonrası için Fiat grubunun çok umurunda olacağını düşünmüyorum.

ozoozo

türkiye kadar önem arzetmiyor dedim abi :)

Amerika ve arabistan(ortadoğu vs) hariç yüksek hacime binen insan kitlesi iyice azaldı , avrupada yüksek hacimli binek araç öyle elini sallasan cinsinden değil ve çok az. Hepsi 1.0-1.2 motor tipleriyle geziyor , onlarında vergileri ve benzinleri var Tolga abinin dediği gibi :)

Amerikada dizel arabaya binenle billur geçildiğini bizzat şahit oldum ama artık orada da işler değişiyor.

Yukarıda ki Fatih bey'in  yorumuna bayıldığımı da ayrıca belirtmek isterim.

OZO..!!!

depeche101

fatih159

You are not allowed to view links. Register or Login doğru italyadaki arabaların çoğu ya 2.4 jtdm ya da 3.2 olan motordan. diğer Avrupa ülkelerinde de bu oran bi hayli fazla.

You are not allowed to view links. Register or Login sizin cümlenize cevap olarak Avrupa pazarına bakarsanız 1.4 ve 1.6 motorların ne kadar ön planda olduğunu görebilirsiniz. Alfa romeonun öncelikli piyasası avrupadır. Buna türkiye de dahildir. Ben alfa Romeo guilia almak isteyen birisi olarak tabiki de gerçekçi motorları görmek isterim. Bunu bu forumdaki herkes ister diye düşünüyorum. Demek ki motor konusunda bazı şeyler netleşmiş değil. Arabanın kasasına uyan ve iyi hızlanabilen teknolojik yeni bir motor geliştirip 1.4 olur 1.6 olur piyasaya sürmesi lazım. Yoksa bindik 1.9 jtdm 159 a başka markanın eski motorunu alfaya entegre ettirmişlerdi ve arabanın ağırlığına göre hızlanması gerçekten kötü idi. Ben arabanın turbo basıncını yükselttirdim de bir nebze araba ferahladı. O bile kurtarmıyordu. Yani bu yeni yapılan arabada çok bilinmeyen durumlar var. İlerleyen aylarda motor şanzıman konuları netleşir inşallah da biraz rahatlarız...
Giulia Fan!