Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tolga_ozhan

Benim 2.4 JTD'den kastım farklı panpalar. Yani adamlar "sar ordan bir tane, motor fark etmez" demiyor. Performans-yakıt-tüketim parametrelerini harmanlayıp sonuca varıyorlar. Yoksa herkesin gönlünde V6 yatar.

max-ime

Avrupa'da vergi kriterleri hacim uzerine degil emisyon degerlerine bagli. Dusuk emisyon, az vergi.

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
Avrupa'da vergi kriterleri hacim uzerine degil emisyon degerlerine bagli. Dusuk emisyon, az vergi.

Düşük emisyon = düşük hacim. Tek belirleyici şey olmasa da doğru orantılı işler.

Yorumunda fakir.

OZO..!!!

tolga_ozhan

Kanks bu ezbere bilgi. Vergi sistemi AB'de de ülkeden ülkeye değişiyor.
İçinde emisyon olanı var, güç olanı var, tüketim var, yakıt tipi var, hacim var, ağırlık var.
Fakat tabanda hepsi hacim ile bağlantılı bir yolda birleşiyor.

max-ime

Kanks bu ezbere bilgi. Vergi sistemi AB'de de ülkeden ülkeye değişiyor.
İçinde emisyon olanı var, güç olanı var, tüketim var, yakıt tipi var, hacim var, ağırlık var.
Fakat tabanda hepsi hacim ile bağlantılı bir yolda birleşiyor.
Daraltalim araligi. Sanirim Ingiltere otomotiv kulturunun en gelismis oldugu ulkedir. Orda vergi sisteminde tek degisken emisyon degerleri.

halil

Bu araç 1.4 gelirse fiyatı tahminimce 140.000 TL den aşağı olmaz. Şu an açın You are not allowed to view links. Register or Login i guiletta nın liste fiyatı bir de opsiyonel donanımları koyduğunuz da 105.000 TL çıkıyor. %5 indirim yapsalar 98.000 TL ye gelir. Hiç opsiyon almasan 80.000 TL küsür zaten. Fakat şimdi piyasadaki çoğu arabalarda cam tavan ve diğer opsiyonlar var. Bmw 105.000 TL ye elindeki makyajsız 3 kasaları satıyor. Donanımı az fakat en azından 3 kasa. Şimdi düşünüyorum gelelim Guilia ya . Bu araba 140.000 TL den aşağı olması biraz zor. Zaten kaliteli olması bekleniyorsa arabanın fiyatının BMW ve Mercedes e yakın olması gerekir. Bu açıdan baktığımız zaman birkaç opsiyon ile araba 150.000 TL lere kadar çıkacaktır. Aynı paraya epey dolu Mercedes veya BMW alınır. Kar / zarar hesabını iyi yapmak lazım. Araba çok iyi anladık da fiyat ve sonrasında yaşayacaklarımız ne olacak? Arabayı 140-150 ye al, sonra git birmot a arabadan iyi kötü çok da süper anlamayan ustalara emanet et. Ayrıca resmi bayilerde gerçekten çok kazık fiyatlara arabalara bakım yapıyorlar. Birde arabada sorun çıktı mı çok yüksek bedeller ödetiyorlar ki alfa Romeo markasında mekanik sorun çıkması çok yüksek bir ihtimal. Yani alfa Romeo markasının birden çok sorunları var. Çok merak ediyorum bu araba kaç vites çıkacak? Bmw 8 vites ve şimşek gibi vites değiştiriyor. Hele ki son yapılan 1.6 170 hp BMW motoru gerçekten çok iyi. Keza Mercedes 9 vites yapacağını açıkladı. Çok satılmayan arabalarda her zaman maliyetten kısarlar. Bu da motor, şanzıman arabanın alt yapısını olumsuz etkiler bu gerçek.

O yüzden araba tanıtıyorlar ama gerisi boş. Gerçekten insan sinirleniyor. Biz napalım 530 hp Ferrari motorlu guilia yı? Dün biz model için bekledik. Evet tamam model iyi çıktı. Tatmin olduk mu? Ben kendi adıma olmadım. Çünkü daha bilinmeyen onlarca şey var. Eylül Frankfurt fuarı ve daha sonrasındaki zamanlara kadar hiçbirşey belli değil.

Arabayı çıkartırsın. İçini iyice görürüz bagajını filan. Otomatik versiyonlarını tanıtırsın. İnternete koyarsın 0-100 ve diğer hızlanmalarını görürüz ibreden nasıl vites attığını , hızlandığını sonra olumlu / olumsuz konuşuruz.

Alfa Romeo belli ki diğer markalar umuru değil ister az satılsın ister hiç satılmasın modundalar bana göre. Çünkü dünkü tanıtımdaki ciddiyetsizlik ancak bunu gösterir. Halkın bineceği arabayı bilmemesi ve hayal motorlu bir araba beğenmesi. Bmw M3 bende beğenirim fakat alabileceğimiz arabaları gerçek olarak tanıtsalar çok iyi olacaktı. Bu kafayla bu marka giderse 159 nasıl üretimden kalktı.Tabi üretim demek maliyet demek. Üretim arabanın satış oranına göre yapılır. Arabanın satışı üretimi karşılamıyorsa arabanın üretimi zarar etmemek adına durdurulur. Bununda akıbeti çıktıktan 4 yıl sonra öyle olur. Yani saçma sapan tanıtımlarla alfa Romeo hiç doğru bir yol izlemiyor.

alfa romeo gulia yı sadece türkiyede satışa sunacakmış gibi yorumlamışsınız olayı ama bu motor hacmi vs. gibi birçiok husus dünyanın geri kalanında türkiye kadar önem arzetmiyor malesef

Nasıl arz etmiyor olum. Öyle olsa yurt dışında her yer 2.4 JTD kaynıyor olmazdı. Benzin orda da benzin, vergi orda da vergi. Sadece bizde ki oranlar hayvani.

türkiye kadar önem arzetmiyor dedim abi :)

mercedes, bmw, audi, volvo gibi markalar  için türkiye önemli pazar.mercedes kompresörlü e 200 leri,1,6 lt c ve e serilerini burası için yapıyor.keza bmw de volvo da .o nedenle tr yi es geçmeyeceklerdir.(umarım)

esasında bende de biraz hayal kırıklığı oldu.ben daha radikal,sofistike,çarpıcı,etkileyici bir tasarım bekliyordum.çünkü yıllarca buna alıştık. alfa'lar diğer araçlara benzemeyen,kendine bir daha baktıran ,sıradan olmayan tasarımlara sahipti .eğer otomobile meraklı çoğu kimsenin hele bmw mercedes severlerin de ilgisini çekmişse bence biraz sıradanlaşıyor demektir.hep taklit edilen marka olmaktan,taklitçiliğe giden bir yoldayız.

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

Bar35

BU araç Avrupa'nın yanında USA'ya Alfa'yı orta lüks marka olarak sokmak için RWD oldu arkadaşlar. Yani Alfanın konumlandırması farklı olacak. O yüzden bu araçta düşük hacim beklemeyin.
"12 Audi A1 1.4TFSI Exclusive
"13 / VW Beetle 1.2TSI - Sold
"16 / Infiniti Q50 2.0T
"07 / Alfa Romeo 159 1.9JTS - Sold

erim

Bu araç 1.4 gelirse fiyatı tahminimce 140.000 TL den aşağı olmaz. Şu an açın You are not allowed to view links. Register or Login i guiletta nın liste fiyatı bir de opsiyonel donanımları koyduğunuz da 105.000 TL çıkıyor. %5 indirim yapsalar 98.000 TL ye gelir. Hiç opsiyon almasan 80.000 TL küsür zaten. Fakat şimdi piyasadaki çoğu arabalarda cam tavan ve diğer opsiyonlar var. Bmw 105.000 TL ye elindeki makyajsız 3 kasaları satıyor. Donanımı az fakat en azından 3 kasa. Şimdi düşünüyorum gelelim Guilia ya . Bu araba 140.000 TL den aşağı olması biraz zor. Zaten kaliteli olması bekleniyorsa arabanın fiyatının BMW ve Mercedes e yakın olması gerekir. Bu açıdan baktığımız zaman birkaç opsiyon ile araba 150.000 TL lere kadar çıkacaktır. Aynı paraya epey dolu Mercedes veya BMW alınır. Kar / zarar hesabını iyi yapmak lazım. Araba çok iyi anladık da fiyat ve sonrasında yaşayacaklarımız ne olacak? Arabayı 140-150 ye al, sonra git birmot a arabadan iyi kötü çok da süper anlamayan ustalara emanet et. Ayrıca resmi bayilerde gerçekten çok kazık fiyatlara arabalara bakım yapıyorlar. Birde arabada sorun çıktı mı çok yüksek bedeller ödetiyorlar ki alfa Romeo markasında mekanik sorun çıkması çok yüksek bir ihtimal. Yani alfa Romeo markasının birden çok sorunları var. Çok merak ediyorum bu araba kaç vites çıkacak? Bmw 8 vites ve şimşek gibi vites değiştiriyor. Hele ki son yapılan 1.6 170 hp BMW motoru gerçekten çok iyi. Keza Mercedes 9 vites yapacağını açıkladı. Çok satılmayan arabalarda her zaman maliyetten kısarlar. Bu da motor, şanzıman arabanın alt yapısını olumsuz etkiler bu gerçek.

O yüzden araba tanıtıyorlar ama gerisi boş. Gerçekten insan sinirleniyor. Biz napalım 530 hp Ferrari motorlu guilia yı? Dün biz model için bekledik. Evet tamam model iyi çıktı. Tatmin olduk mu? Ben kendi adıma olmadım. Çünkü daha bilinmeyen onlarca şey var. Eylül Frankfurt fuarı ve daha sonrasındaki zamanlara kadar hiçbirşey belli değil.

Arabayı çıkartırsın. İçini iyice görürüz bagajını filan. Otomatik versiyonlarını tanıtırsın. İnternete koyarsın 0-100 ve diğer hızlanmalarını görürüz ibreden nasıl vites attığını , hızlandığını sonra olumlu / olumsuz konuşuruz.

Alfa Romeo belli ki diğer markalar umuru değil ister az satılsın ister hiç satılmasın modundalar bana göre. Çünkü dünkü tanıtımdaki ciddiyetsizlik ancak bunu gösterir. Halkın bineceği arabayı bilmemesi ve hayal motorlu bir araba beğenmesi. Bmw M3 bende beğenirim fakat alabileceğimiz arabaları gerçek olarak tanıtsalar çok iyi olacaktı. Bu kafayla bu marka giderse 159 nasıl üretimden kalktı.Tabi üretim demek maliyet demek. Üretim arabanın satış oranına göre yapılır. Arabanın satışı üretimi karşılamıyorsa arabanın üretimi zarar etmemek adına durdurulur. Bununda akıbeti çıktıktan 4 yıl sonra öyle olur. Yani saçma sapan tanıtımlarla alfa Romeo hiç doğru bir yol izlemiyor.

alfa romeo gulia yı sadece türkiyede satışa sunacakmış gibi yorumlamışsınız olayı ama bu motor hacmi vs. gibi birçiok husus dünyanın geri kalanında türkiye kadar önem arzetmiyor malesef

Nasıl arz etmiyor olum. Öyle olsa yurt dışında her yer 2.4 JTD kaynıyor olmazdı. Benzin orda da benzin, vergi orda da vergi. Sadece bizde ki oranlar hayvani.

Amerika ve arabistan(ortadoğu vs) hariç yüksek hacime binen insan kitlesi iyice azaldı , avrupada yüksek hacimli binek araç öyle elini sallasan cinsinden değil ve çok az. Hepsi 1.0-1.2 motor tipleriyle geziyor , onlarında vergileri ve benzinleri var Tolga abinin dediği gibi :)

Amerikada dizel arabaya binenle billur geçildiğini bizzat şahit oldum ama artık orada da işler değişiyor.

Yukarıda ki Fatih bey'in  yorumuna bayıldığımı da ayrıca belirtmek isterim.

OZO..!!!

alfa bu aracı yaparken muhtemelen bir hedef kitle belirlemiştir, stratejsinide ona göre kurmuştur yani bence avrupada 1.0 1.2 araçlara ilgi duyan ve kullanan kitleyi kendine pazar olarak şeçtiğini düşünmüyorum fatih beyin yorumunu sadece biraz bölgesel buldum yoksa 1.4 1.6 gibi hacimler türkiye şartlarında çok güzel seçenekler, olursa güzel olur neyse bekleyip görücez artık

Doğa Tosun

Bmw nin aktarim organlarinin saglamligini birde bana sorun 100 bini geçtikden sonra komik arabalarin 6 silindirli 170 hp makinaya sahip bir e46 yi nasil gectigini uzun yillar degisik modellere binmis bir eski bmw fan indan dinleyin birde :) Burda amacim alfa fanatikligi degil ama bmw nin aktarim organlarinin cok iyi cok saglam oldugunu soylemek uzun sure binicisi olmus insanlara komik gelir bence..
Bmw fanıyımdır 1 sene kullandım ve kullandığım süre içerisinde arkadaştı eşti dosttu sanayi muhabbetiydi çok içine girdim bmw ortamının. Aktarmasını sevmeyen görmedim. Kalktı ki stage2 aktarma yüklemiş biri olarak bmw'nin aktarmasını çok başarılı bulur, sağlamlığına da birkaç alman markası dışında ulaşılamayacağını söylerim.
Her zamanki gibi bmw fan larinin objektif sekilde elestiri yapamayacagi bence asikar. Ben bmw ye 96 dan beri e34 535i den 2012 ye kadar cesitli cesitli modellerine bindim oyle 1 senw degil. Yasadigin yer ankaraysa bence aktarim maktarim hikaye tek mantigin araba cevirmek oldugu bi memlekette bence bmw hakkinda yapilan yorumlar ne objektif nede dogru olur :) Bmw nin aktarimina bu kadar guveniyorsan birgun 2.0 ts ile m54 u dene sonucu goreceksin :) Tum tecrubelerim 130-140 binden sonra tork konvertorlu sozum ona SAGLAM sanzumanlarin nasil selenoid dagittigini gormek. Diferansiyel den gelen ugultulardan vs bahsetmiyorum. Cokca para doktum o arabalara bircok modelinin cigerini bilirim :) Bu saglamlik muhabbetine isteyen ortak olur ama ben degil :)

Allahım kafalara bakar mısın.. 23 yaşında, ve tüm bmw'lere uzun tecrübe edecek kadar binmiş,170'lik giu'yu marelli beyin ile 230 beygir yapmış bir adam. 0'dan 100'e de 5 küsür saniyelerde çıkan bemeve katili seni..

Nedir bu samimiyet? Hayırdır sen nası sorguluyosun benim yorumumu, nedir bu gevşek ağızlar "objoktof olmodoğo oşokor" falan?  Kendi yorumunu yap geç.

Ankara'nın neresine geldin onu da merak ettim, bidahaki gelişinde gezdireyim biraz seni Ankara'nın "mantık"larını öğren.  Ankara'da görebileceğin bmw'leri daha hayatında görmedin sen. Araba çevirmenin olduğu gibi bmw'nin de başkenti buradır, burda saglam bmw'ciler sizin oralardan bmw de almaz mesela, bilgin olsun. manuel 170 lik m54 de 2.0 ts'yi her türlü deler, rüya görme. BMW'nin saglamlık muhabbeti nedir biliyo musun, benim 21 yaşında e36'ma hergün yaptığım şeyleri senin 2 yasında giulietta'na 1 hafta yapsam 2'ye ayrılır parçalarını gittiğin yollardan bulursun. Adam 320'ye m54 swaplayıp onu da atmosferik gırtlak yüklüyor, hala aynı 320i fabrikasyon aksıyla yürüyor araba, bizimki daha ben sağlamlık muhabbetine girmem diyor.. Difransiyelleri ötüyormuş, açık diff'ler yanlamasaydınız, araba döndürmeseydiniz. Bak, ankara'da öyle şeyler görmezsin ;) Benim bmw'm de otomatikti ben manuele çevirdim, bilirim yani rahat ol.

ha giulietta dediysem "TR NİN EN HIZLI 1.4'Ü" imişya, onu kastettim yanlış olmasın :)
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

TurboBenzina

Kaliteni ortaya koydun hayirli gunler :)

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

chao

Son 15 yilda senede ortalama 1000 adetten fazla araba satilmamis Turkiye pazari Alfanin cokta umrunda degildir heralde .. Adamlar her sunumda her aciklamada Amerika Amerika deyip duruyor. Alfa Romeo markasini Amerikadaki Maserati showroomlarinda mi satsak yoksa ayri bir showroomda mi satsak diye hesapliyor. Sportif ruh, tarihi dna soylemleriyle gecmisimize donuyoruz diyen bir marka, Vw 1.0 motor yapinca gozleri acilan Turkiye pazarina hic araba vermese birsey kaybetmez bence :)
FCA grup Turkiyede para kazanayim gibi bir derdi olsaydi, lanciada kullanilan yari otomatik sacma sapan sanzumani bile giuliettaya fazla bir maliyeti olmadan entegre edip, 100 sattiysa 150 satabilirdi.  Bir baska ornekte Renegade icin gecerli. 1.6 multijet motorlu jeep ama otomatik secenegi yok, gelecegine dair bir ipucu bile yok :)
Kendi gorusum Giulia cok ideal olmus, hedeflendigi pazarlarda basarili olacaktir, bizim ulkeye 1.2 tsi yakisir
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

erim

Son 15 yilda senede ortalama 1000 adetten fazla araba satilmamis Turkiye pazari Alfanin cokta umrunda degildir heralde .. Adamlar her sunumda her aciklamada Amerika Amerika deyip duruyor. Alfa Romeo markasini Amerikadaki Maserati showroomlarinda mi satsak yoksa ayri bir showroomda mi satsak diye hesapliyor. Sportif ruh, tarihi dna soylemleriyle gecmisimize donuyoruz diyen bir marka, Vw 1.0 motor yapinca gozleri acilan Turkiye pazarina hic araba vermese birsey kaybetmez bence :)
FCA grup Turkiyede para kazanayim gibi bir derdi olsaydi, lanciada kullanilan yari otomatik sacma sapan sanzumani bile giuliettaya fazla bir maliyeti olmadan entegre edip, 100 sattiysa 150 satabilirdi.  Bir baska ornekte Renegade icin gecerli. 1.6 multijet motorlu jeep ama otomatik secenegi yok, gelecegine dair bir ipucu bile yok :)
Kendi gorusum Giulia cok ideal olmus, hedeflendigi pazarlarda basarili olacaktir, bizim ulkeye 1.2 tsi yakisir

:yukari-ok:

ozoozo

Amerika ve arabistan(ortadoğu vs) hariç yüksek hacime binen insan kitlesi iyice azaldı , avrupada yüksek hacimli binek araç öyle elini sallasan cinsinden değil ve çok az. Hepsi 1.0-1.2 motor tipleriyle geziyor , onlarında vergileri ve benzinleri var Tolga abinin dediği gibi :)

Amerikada dizel arabaya binenle billur geçildiğini bizzat şahit oldum ama artık orada da işler değişiyor.

Yukarıda ki Fatih bey'in  yorumuna bayıldığımı da ayrıca belirtmek isterim.

OZO..!!!

alfa bu aracı yaparken muhtemelen bir hedef kitle belirlemiştir, stratejsinide ona göre kurmuştur yani bence avrupada 1.0 1.2 araçlara ilgi duyan ve kullanan kitleyi kendine pazar olarak şeçtiğini düşünmüyorum fatih beyin yorumunu sadece biraz bölgesel buldum yoksa 1.4 1.6 gibi hacimler türkiye şartlarında çok güzel seçenekler, olursa güzel olur neyse bekleyip görücez artık

Demek istediğini anladım Erim , 1.0-1.2 örnekti. Yani Fatih bey diyor ki ulaşamayacağımız bir model üzerinden benden beklentisi ne diyor. Bencede haklı hayalden öteye gitmeyecek 3.0 biturbo ferrari design engine'i ben napayım , bu nasıl tanıtım diyor. Herkes ses harika bayıldım diyor ancak bu sese TR de ulaşacak sayılı kişiler var onlarda bu parayı Alfaya verirse şayet. Zaten bu ön tanıtım gibi bir şey miş bakalım eylülde şanzımandan,motor tiplerine,yakıt tüketimine o zaman iyi mi kötü mü konuşuruz. Serinin en donanımlı,en güçlü modeli için gemileri yakmaya gerek yok. 1.4 motora tct koyar , 240 beygir elde eder o zaman şapka çıkartır,sigara yakar tebrik ederiz. El şeyiyle gerdeğe girmeye gerek yok. En azından gerçekci olmak lazım bu model dünyada kaç tane satacak verilere bakılırsa süper spor bir süre ortada ama bu ne kadar alfisti nin işine yarar bilmiyorum. Demem o ki tanıtılan aracı %5 lik bir kitle bekliyorsa , %95 lik kitle hala merak içerisinde motor tiplerini,şanzımanı,yakıt tüketimlerini vs vs merak ediyor.

OZO..!!!

Murad

Bu kadar basit işte olay. Forum ahalisi burada Alfa'nın Türkiye'ye 1,2-1,4 vs gelir mi? fiyatı 80-90 bin olur mu? diye tartışırken, Alfa Amerika pazarına girip, 2018 yılında 400.000 adete nasıl ulaşırımı hedefliyor.

ozoozo

O zaman bütün avrupa forumları ve Türkiyedeki alfa kullanıcıları boşa konuşuyor :D Nimeti celilullah youtube iyi ki var pagani zonda gibi açıp videolarını izleriz

ilbey666

:yukari-ok: :yukari-ok: :serefe:
Paddock Detailing

[url="https://www.instagram.com/paddockdetailing/"]https://www.instagram.com/paddockdetailing/[/url]
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/[/url]

agucba

Tanıtım 3: Alfa Romeo Giulia diye eklediğim yazıda Giulia'nın gerçek rengi belli oluyor. Cidden güzel. Bakmanızı tavsiye ederim.

///////////////

tolga_ozhan

O kadar da basit değil be.
Yani bir araba sadece ilk çıktığında alınır değil.
Hatırlamayanlar ya da takip etmeyenler için söyleyeyim. 3.0 Sportronic, donanımı ağzına yüzüne kadar bulaşmış 166'lar da 2004 yılında çok sağlam paralara satılıyordu. Eğer hafızam yanıltmıyorsa şimdinin 150-200 bin banında bir rakamı vermek gerekiyordu.
Tabii Gulia, 166'nın selefi değil fakat çok uzak da sayılmaz. Bugün ikinci el de yüzüne bakılmıyor bu arabaların ama zamanında bazı babayiğitler aldığı için bizimde şaka gibi rakamlara alma şansımız var bu arabaları.
Yani amaaaan bana ne, ben alamayacağım nasıl olsa böyle eşşek güçlüsünü. Bana 1.4 lazım dememek gerekli. Umarım Giulia için de bu geçerli olacak. En azından benim adıma böyle. İlk çıktığı zaman şak diye ön sipariş geçemeyebilirim fakat bir gün mutlaka sahip olacağım.
Zamanında bir ev parasına satılan GTV TB için de böyle demiştim. Üstelik bunu dediğimde 12 yaşındaydım.

Kimse kızmasın amacım polemik falan da değil. Asıl alfisti şudur budur diye gereksiz ve kalp kırıcı muhabbetler dönüyor. Anlatmak istediğim bambaşka birşey.
Hayvan gibi Alfa Romeo kalitesi, muazzam özgün tasarım, gırtlaktan gelen muhteşem  Arese motor sesi, çok pahalı olamayan vergi ve daha sayamayacağım Alfa Romeo adına var olan bir sürü detay mı istiyorsun. Al kardeşim 3 kuruş paraya V6 motorlu 166'lar var. Bunu yapabiliyorsan ya da hayal edebiliyorsan benim için gerçek Alfisti'sin. Diğerleri değildir demiyorum. Benim için var olan anlamını ifade ediyorum. Şahsi görüştür yani. Aman ne olur yine aynı basit detaylara kimse takılmasın.

Giulia'ya da uzun vaadeli bakmak gerektiğini düşünüyorum. Kendi adıma 1-2 yaşında 1.4 motorlusuna bineceğime 10 sene sonra V6 versiyonuna binerim. İlk seçeneği elimin tersi ile iterim demiyorum. Sadece hayal kurarken bir anda kendimi 2. senaryo içinde bumuyorum.
Şimdi ki 166'ım neden TS olduğunu sorgulayanlar olacaktır. O arabayı alış amacım da biniş amacımda bambaşka 3 sene de 160.000 km yaptım. Daha fazla açıklamaya gerek yok sanırım :)

Mesela 159 ilk çıktığında "vay anasını alırım inşallah demiştim" Fakat gerçek olmadı, olmayacakta. Konu tamamen motor seçenekleri ile alakalı. Mazutlu motor için zaten bizimle deyılsın diyorum. Geriye anlamsız JTS ve MPi kalıyor. Onlar da benimle deyıl.  TBi'nın parça sıkıntısı öyle had safhadaki, TR'de 30 küsür tane satılmış V6 TB parçaları bile bakkalda satılıyor kalır yanında.

Demem o ki bazı Alfisti organizmalar hayallerini farklı kurabiliyor. İdame edilebilir 10 yaşında bir Giulia şimdi ki hayalim :)
Kısmet belki minnak motorlu versiyonuna 1-2 sene içinde sahip olurum ama asıl hayalim o değil.

Bu yazımda anlatılmak istenenler kelimelerden anlaşılmadıysa söylemek istediklerimi Kutay ile kanka olarak da anlayabilirsiniz :)
GTV sahipleri zaten anlıyordur fakat konu binek otomobil olunca Kutay dedim.Kutay ile kanka olduktan sonra "Olsun yaw benim arabamın da scudettosu var hem de yeni hem de teknolojik ve daha pahalı, böylece daha alfisti vari" diyorsanız  zaten bir müddet sonra mevcut modeli sattıktan sonra ne bileyim hastra J kasa da sizi tatmin edecektir.

Edit: Mesajı yazdıktan sonra baktım da fena da forumu yokmuş hani

max-ime

Forum maalesef bir sürü riyakarlıklarla dolu, önce bunu cebimize bir koyalım..

Daha önce diğer premium  araçları 156, 159, Giulietta ile kıyaslayanlara, merak edenlere, foruma dışarıdan gelip Aaraştıranlara 'ama Alfa farklı, ama Alfa sıradan değil, ama alfa hiçbir arabayla kıyaslanmaz, diğer premiumlar birbirine çok benziyor,kaliteyi ne yapacağım önemli olan farklılık diyenler, soranların kafasında kürekle vurmaya çalışan tipler şimdi biz güzel, halen en güzeli ama şurasıda bu arabaya benziyor, eskisi kadar farklı veya radikal değil dediğimizde bize 'yok istemezükçü' diyorlar.

Alfa'nında çağa ayak uydurmasıyla, birbirine çok benzeyen, ufak nüanslar bulunan premiumlara Alfa Romeo da katıldı. Bu kötü mü oldu? Tabiki hayır. Alfa Romeo bir sivil toplum örgütü değil, kendisini yaşatabilmesi için araba satması lazım. Araba satabilmenin, yüksek satış rakamlarına ulaşabilmenin yoluda burdan geçiyor. Daha genele hitap eden, radikalliğe daha az önem veren ama daha rafine, birçok disiplinde iyi otomobiller üretmek. Giulia ile bu konuya çok iyi bir giriş yaptılar.

Bir dönemde Alfa Romeo haberleri başlığında Alfa Romeo'nun yaşayabilmesi için herkese hitap eden otomobiller tasarlaması lazım, hedef kitlesini genişletmezi lazım, otomobillerin daha rafine olması lazım yorumlarına itiraz edenler, ne gerek var, bizbize yeteriz, Alfa herzaman radikal olmalı olacaktır diyorlardı.

Edit: Ben hep 50bin liralık Alfa alırım.

erdem1904

Daha önce diğer premium  araçları 156, 159, Giulietta ile kıyaslayanlara, merak edenlere, foruma dışarıdan gelip Aaraştıranlara 'ama Alfa farklı, ama Alfa sıradan değil, ama alfa hiçbir arabayla kıyaslanmaz, diğer premiumlar birbirine çok benziyor,kaliteyi ne yapacağım önemli olan farklılık diyenler, soranların kafasında kürekle vurmaya çalışan tipler şimdi biz güzel, halen en güzeli ama şurasıda bu arabaya benziyor, eskisi kadar farklı veya radikal değil dediğimizde bize 'yok istemezükçü' diyorlar.

Alfa'nında çağa ayak uydurmasıyla, birbirine çok benzeyen, ufak nüanslar bulunan premiumlara Alfa Romeo da katıldı. Bu kötü mü oldu? Tabiki hayır. Alfa Romeo bir sivil toplum örgütü değil, kendisini yaşatabilmesi için araba satması lazım. Araba satabilmenin, yüksek satış rakamlarına ulaşabilmenin yoluda burdan geçiyor. Daha genele hitap eden, radikalliğe daha az önem veren ama daha rafine, birçok disiplinde iyi otomobiller üretmek. Giulia ile bu konuya çok iyi bir giriş yaptılar.

Bir dönemde Alfa Romeo haberleri başlığında Alfa Romeo'nun yaşayabilmesi için herkese hitap eden otomobiller tasarlaması lazım, hedef kitlesini genişletmezi lazım, otomobillerin daha rafine olması lazım yorumlarına itiraz edenler, ne gerek var, bizbize yeteriz, Alfa herzaman radikal olmalı olacaktır diyorlardı.

+1500  :yukari-ok:

You are not allowed to view links. Register or Login  giulietta kullanıcısı arkadaşlarımızın paranız yetmiyor da beğenmiyorsunuz yorumu ne kadar iticiyse gerçek alfisti yorumunda bir o kadar itici geldi bana maalesef ....  Bunu yapanlara tepki verip devamında kendin ters yönde sınıflandırmaya gidiyorsun.

Edit : Sahip olduğum en yeni Alfa 9 yaşında... Üstüme alınmıyorum...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Doğa Tosun

Kaliteni ortaya koydun hayirli gunler :)

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hahahaha "objektif" olabildiysem ne mutlu güzelim  :-* iyi günler
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

tolga_ozhan

You are not allowed to view links. Register or Login  giulietta kullanıcısı arkadaşlarımızın paranız yetmiyor da beğenmiyorsunuz yorumu ne kadar iticiyse gerçek alfisti yorumunda bir o kadar itici geldi bana maalesef ....  Bunu yapanlara tepki verip devamında kendin ters yönde sınıflandırmaya gidiyorsun.

Ben sınıflandırıyorum Abi bunu da inkar etmiyorum. Fakat bu görüştür isteyen katılır istemeyen katılmaz.  Bu sınıflandırma için de de kırıcılık yok. Tolga'nın görüşüdür dersin katılmazsın olur biter.
Diğeri bir görüş değil, başkası hükmünde bir yargıya varmaktır. Yani x'in parası yok y'nin babası izin vermiyor ondan almıyor dersen bunun adı görüş olmaz.
Daha detaylı yazarım ama yanlış anlama makinaları hemen harakete geçiyor kişilerin. O yüzden burda kesiyorum.

Vurgulayarak yazayım. BANA GÖRE gerçek Alfisti eski modele binen kişi demek değil. Model yılından bağımsız olarak da alabilen ya da almayı düşünebilen demek. Sadece yeni ve güncel olduğu için alıp sonra bir daha bu forumun da markanında önünden geçmeyecek kişi değildir.

Konumuz gerçek alfistilik değil. Bana katılmayanlarda olacaktır, konuyu dağıttığımı düşünenlerde. Bunun için özür dilerim. Erdem Abi bana göre üstüne alınma çünkü bana göre sen Alfisti'sin. Hatta diğer arkadaşlarda alınmasın. Kendilerine göre onlarda alfisti olduğuna göre bu konu da belirleyici olan benim şahsi fikirlerim olmadığına da göre problem yok :)

erdem1904

Ben üstüme alınmadım zaten Tolga... Sana göre olan kısmını da mesajını tekrar tekrar okuduğum için anlıyorum. :) Sadece objektif gözle bakınca bu tavrın da rahatsız ettiğini anlatmak istedim.

Bu paragrafa sonunda kadar katılıyorum :yukari-ok:

"Vurgulayarak yazayım. BANA GÖRE gerçek Alfisti eski modele binen kişi demek değil. Model yılından bağımsız olarak da alabilen ya da almayı düşünebilen demek. Sadece yeni ve güncel olduğu için alıp sonra bir daha bu forumun da markanında önünden geçmeyecek kişi değildir."

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Tolga033

Ben sınıflandırıyorum Abi bunu da inkar etmiyorum. Fakat bu görüştür isteyen katılır istemeyen katılmaz.  Bu sınıflandırma için de de kırıcılık yok. Tolga'nın görüşüdür dersin katılmazsın olur biter.
Diğeri bir görüş değil, başkası hükmünde bir yargıya varmaktır. Yani x'in parası yok y'nin babası izin vermiyor ondan almıyor dersen bunun adı görüş olmaz.
Daha detaylı yazarım ama yanlış anlama makinaları hemen harakete geçiyor kişilerin. O yüzden burda kesiyorum.

Vurgulayarak yazayım. BANA GÖRE gerçek Alfisti eski modele binen kişi demek değil. Model yılından bağımsız olarak da alabilen ya da almayı düşünebilen demek. Sadece yeni ve güncel olduğu için alıp sonra bir daha bu forumun da markanında önünden geçmeyecek kişi değildir.

Konumuz gerçek alfistilik değil. Bana katılmayanlarda olacaktır, konuyu dağıttığımı düşünenlerde. Bunun için özür dilerim. Erdem Abi bana göre üstüne alınma çünkü bana göre sen Alfisti'sin. Hatta diğer arkadaşlarda alınmasın. Kendilerine göre onlarda alfisti olduğuna göre bu konu da belirleyici olan benim şahsi fikirlerim olmadığına da göre problem yok :)
Bu durumda ben ne oluyorum abi,cidden merak ettim.

Avea inTouch 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tolga_ozhan

Bu durumda ben ne oluyorum abi,cidden merak ettim.

Avea inTouch 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kardeşim, bak ne güzel seni de dahil etmişim. Alan, almayı düşünen, hayal eden demişim :)
İmza olarak 3.2 V6 kullanman, kendi kendine verdiğin cevap bile sayılır. Bana sormana gerek yok.