Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Giulietta'ya Elveda, 159'a Merhaba Demeli miyim?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Erenbal

Arkadaşlar , kardeşler, agabeyler merhaba...

Giulia'nın tanıtımı ile beraber kalbimin derinliklerine gömdüğüm 159 sevdam dayanılmaz bir hal aldı. Sahip olduğum beyaz meleğimi satıp, kara şeytana kavuşmak şuan tek hedefim.

159 ile birçok konuyu okusam da sizlerden yine fikir almak, bildiklerimi teyid etmek istiyorum .

1- Giu'dan sonra 159'a bindiğimde sürüş zevki konusunda bir eksiklik yaşar mıyım ?

2- Makyajlı diye tabir edilen 2009 ve sonrası düşük km'de değişensiz servis kayıtlı bir 159'u ne kadar bir fiyata alırım ?

3-Kendi aracımı (2012 44.000 km'de hatasız giulietta progression 1.6JTD - yetkili servis bakımlı, 8c jantlı, eibach3.5 yaylı, komple krom egzozlu(ankara - nevzat) ve yazılımlı(ankara-ümit doğan)) ne kadara satabilirim ?

Alfisti ailesine saygılarımı sunarım, sorularımdan öte nacizane fikirleriniz de benim için önemlidir.

Erenbal

Sn moderetörler konumu Alfa Romeo Genel bölümüne taşıyabilirlerse çok memnun olurum, istemeden bu bölümde açmışım konuyu

balesanist

"Mantığınla sev, duygularınla seç"

Evo34

159'u yeni kullanmaya başladım,
sürüş konusunda şunları söyleyebilirim,
Hızlanma ve yol tutuş anlamında bana sürekli daha önce sahip olduğum Audi A4 Quattro'yu çağrıştırıyor.
Çok iyi bir sürüş karakteristiğine sahip, direksiyon tepkilerini doğrudan hissedebiliyorsunuz.
Çoğu zaman arakdan itişli bir araç kullanıyorum hissine kapılıyorum.
Çok zorlamama rağmen Esp ışığını çok nadir yakabiliyorum.
Giulietta kullanmadım ama D segmenti olması münasebetiyle 159'un daha keyifli ve konforlu olacağını tahmin ediyorum...
Arabalarım/Testlerim
[url="http://otomobiltestgaraji.blogspot.com.tr"]http://otomobiltestgaraji.blogspot.com.tr[/url]

ES53

Temiz 159 bulmak cok zor.159 bence 2. El alinacagi zaman orta hallisi bile degil,tam nokta atis duses bir arac bulunmali.159 etrafimda hep sahit oldum ufak bir sikinti bile cikarinca yeni sahibine artik sans mi desem bilemiyorum hep ardi ardina masraf cikariyor.bana gore giu satilip 159 alinir gercekten umarim istediginiz araci bulursunuz

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gouki

Ne bekliyorsunuz peki 159'dan, sert bakış, büyük bagaj? Bu konuda Bülent abi gibi her iki modele de sahip olmuş insanları dinleyin. Yoksa benim için de Giulietta'yı savunmak kolay :)

rain man

Aracımdan memnun olmama rağmen neredeyse aldığımdan beri 159 ve giu ilanlarına bakıyorum. Arkadaşlar demiş ben de diyeyim gerçekten 60 bin km'nin altında 159 bulmak çok zor varsa da diğerlerinden yüksek ederi var. Ama ben yerinizde olsam binmeden almam 159'u :)

Doğru bir karşılaştırma için sağlam bir 159 sürüşünü de yaşayın öyle karar verin.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

erdem1904

Jetta ve Giulietta karşılaştırılması istendiğinde, karşılaştırılamaz diyen arkadaşlar hadi buyrun...

Biri C segment hb, diğeri D segment sedan... Tamamiyle beklentiler ile alakalı bir durum.

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ozoozo

Eren iki aracı karşılaştırmak biraz güç bir durum. Tamamen beklentiyle alakalı ;

159 daha keskin bakışlı,karizma,oturaklı ve ağır bir araba.

ve farklı segmentlerde araçlar düz mantıkla 159 malzeme kalitesi olsun,araç olsun giuliettadan daha kaliteli ve konforludur.

Yol tutuş herkesin övdüğü gibi 159 da zımba gibi ancak Giulietta ile arasında uçurum yok.

Motor performansı 1.5 ton civarında bir araç için o güçler , ağırlığın altında kalıyor. Şuan ki bindiğin bu güçlerde giulietta , stock 150 hp bir 159 dan daha iyi. Ancak yaptığın işlemleri 159 a yaptığında , yazılımlı giu dan daha keyifli ve performanslı oluyor.

Diğer bir taraftan birisi daha modern ve güncel bir araç diğeri daha eski bir araç , demek istediğim o ki bir çok Alfaya has kronik sorunlar giulietta da en aza inmiş durumda , 159 ile biraz daha haşır neşir olman sanayi yollarını tutman , giu dan daha muhtemel.

Kaldı ki şuan temiz bir 159 veya üzerine masraf yapmayacağın 159 bulmak zor gibi.

Giu yu sattığında cebinde muhtemel para kalacaktır bunuda 159 u güzelleştirmek için kullanırsın.

Ben olsam almazdım çünkü benim tarzıma veya beklentime göre ters bir araç.  Zevk ve renk meselesi , zaten farklı segment araçlar teknik açıdan veya konfor vs olarak kıyaslamak biraz yanlış olur.

OZO..!!!

max-ime

Giulietta'nın yakıt tüketimi, daha yeni model olması, düşük vergi, daha yeni bir model olması gibi mantıklı birkaç argüman  dışında 159'dan daha iyi sunabildiği hiçbir şey yok.

Not: 159'umu taze sattım, Giu arıyorum.

alihsans

You are not allowed to view links. Register or Login
Jetta ve Giulietta karşılaştırılması istendiğinde, karşılaştırılamaz diyen arkadaşlar hadi buyrun...

Biri C segment hb, diğeri D segment sedan... Tamamiyle beklentiler ile alakalı bir durum.
Bence Giulietta; Jetta ile olduğu gibi 159 ile de karşılaştırılamaz. Jetta karşılaştırması ile buradaki nüans her ikisinin de Alfa olması. Soruyu "Alfa'nın bir modelini kullandım, diğerini de kullansam mı?" diye algılarsan birkaç cevap verebilirsin. Yoksa denebilecek bir şey yok, bütün teknik ve donanımsal veriler ortada. Hangisi sana yakın geliyorsa onu al. Aslında arkadaş kararını vermiş bile. Arada kaldım, ne yapsam diye bir tavrı da yok. :)

Şimdiden hayırlı olsun 159.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

Erenbal

Yanıtlar için teşekkür ederim ;
Elbette bi c segmenti bir d segmenti aracı kıyaslaştırmak değildi niyetim ; hani alfaya has bir sürüş zevki vardır ya; bnm 3 5 serisinde audi a3 a4 de bulamadığım, yolu hissettiren; arabayı bir parçanız gibiymişçesine kullandıran his, işte o his açısından karşılaştırmanızı isterim.

Peki dostlar, özellikle Özdemir kardeşim(aracımı bildiği kullandığı için) aracım ne kadar bir fiyattan gider ? Bu konuda düşüncelerinizi alabilir miyim

Saygılar

leonheart

Kafaya koyulmuş belli, o 159 alınacak :)

Şimdiden hayırlı olsun. Her ne kadar yollara ilk çıktığından beri tam 10 sene geçmiş olsa da, bana göre çoğu sedandan hala çok çok güzel ve modern duruyor. Mümkün mertebe en az masraflısını bulmaya çalışın. Masrafsız demiyorum dikkatinizi çekerim :)
159 JTDM Distinctive

Doğa Tosun

ya bu 159'lar söylendiği kadar masraflı mı ?
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

tolga_ozhan

916GTV

Bence olayı kendiniz güzel özetlemişsiniz, iki otomobilde farklı segmentlerde.

Sizin beklentilerinizi ve isteklerinizi hangisi karşılıyorsa, onun ile devam edilmeli.
Bence sizin ilacınız 159 ile uygun bir zamanda test sürüşü olacaktır.

Murad

Hb ile sedanin karsilastirilamayaci gercegini birkac gun once giu mu? Jetta mi? konusunda ogrenmistik. Bunlarda aslinda pek farkli olmasa da Alfa olmalari isi kurtardi neyse ki. His olarak ben 159 tercih ederdim.

iskoc

Giulietta nızı sattıktan sonra bütçeniz 35 bin tl lik 159 a yetecek ise mevcut Alfanızı satmayın derim.

Sent from my 166
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

ES53

Şimdiden hayırlı olsun. Her ne kadar yollara ilk çıktığından beri tam 10 sene geçmiş olsa da, bana göre çoğu sedandan hala çok çok güzel ve modern duruyor. Mümkün mertebe en az masraflısını bulmaya çalışın. Masrafsız demiyorum dikkatinizi çekerim :)

Oyle demeyin bence.Tamam giuya gore daha masrafli bi araba giuda kronik sorunlar en aza indirildi ama ben 159 umu 52 bin kmde aldim suan 65 bin kmde zorunlu bir masraf hic yapmadim.Hatta zeki ustaya gittigimde on takimin 0 gibi oldugunu soylemisti.Birkac tane de olsa cok temiz saklanmis 159 lar var tabi ona gore para istiyolar ama

leonheart

Oyle demeyin bence.Tamam giuya gore daha masrafli bi araba giuda kronik sorunlar en aza indirildi ama ben 159 umu 52 bin kmde aldim suan 65 bin kmde zorunlu bir masraf hic yapmadim.Hatta zeki ustaya gittigimde on takimin 0 gibi oldugunu soylemisti.Birkac tane de olsa cok temiz saklanmis 159 lar var tabi ona gore para istiyolar ama

Siz şanslısınız. Teslim aldığınız km ciddi anlamda düşük. Zaten bahsedilen masraflardan kasıt km den kaynaklı masraflar. 159 unuz ne kadar temiz olursa olsun 130 bin üstünde olduğu sürece yapılacak masraflar bellidir. kaçışı olmayan bir turbo yenileme durumu vardır 3500 tl. Dpf tıkanır iptal edersiniz 1500 tl. Yine o km lerde alt takıma girişirişsiniz 2-3 bin öyle. Enjektörleri revize etmeniz gerekir, ortalama 800-1000 tl. 2006 model alırsınız emme manifold mağdurusunuzdur, 800-1000 tl. Tabi bunları bakım masrafları olarak değerlendiriyorum. Ekstradan arıza masrafları illa ki çıkacaktır. Düşük km lerde 159 bulmanın çok çok zor olduğunu düşünerek belirttim fikrimi.

1 seneyi geçti 159 kullanmam, km si biraz yüksek olsun ama olabildiğince temiz olsun mantığı ile aldım. Yaptığım masraflar konusunda hiç pişman olmadım. Şu an satsam ilerde yine  alacağım araba 159 olur, öyle severek kullanıyorum. Açıkcası yerine konumlandırabildiğim bir araba da yok :)
159 JTDM Distinctive

ES53

Siz şanslısınız. Teslim aldığınız km ciddi anlamda düşük. Zaten bahsedilen masraflardan kasıt km den kaynaklı masraflar. 159 unuz ne kadar temiz olursa olsun 130 bin üstünde olduğu sürece yapılacak masraflar bellidir. kaçışı olmayan bir turbo yenileme durumu vardır 3500 tl. Dpf tıkanır iptal edersiniz 1500 tl. Yine o km lerde alt takıma girişirişsiniz 2-3 bin öyle. Enjektörleri revize etmeniz gerekir, ortalama 800-1000 tl. 2006 model alırsınız emme manifold mağdurusunuzdur, 800-1000 tl. Tabi bunları bakım masrafları olarak değerlendiriyorum. Ekstradan arıza masrafları illa ki çıkacaktır. Düşük km lerde 159 bulmanın çok çok zor olduğunu düşünerek belirttim fikrimi.

1 seneyi geçti 159 kullanmam, km si biraz yüksek olsun ama olabildiğince temiz olsun mantığı ile aldım. Yaptığım masraflar konusunda hiç pişman olmadım. Şu an satsam ilerde yine  alacağım araba 159 olur, öyle severek kullanıyorum. Açıkcası yerine konumlandırabildiğim bir araba da yok :)

Evet soylediklerinize katiliyorum.Suan standart paralara alinacak bi 159 a tahminen ortalama alindiginda en kotu ihtimalle 3 bin tl masraf edilmesi gerekebilir iyimser dusunursek.

balesanist

Hocam 159 satın alma arefesinde biri olarak; hem belirli km den sonra mutlaka masraf çıkarır hem de km si biraz yüksek olsun ama olabildiğince temiz olsun mantığı ile aldım demeniz biraz kafamı karıştırdı.
"Mantığınla sev, duygularınla seç"

156vs

159 alacak birine ne desen boş kendimden biliyorum  :D haydi diyorum takılmayım o paraya neler var.... dönüp dolaşıp 159 da kalıyorum , şansız bir insan oldugumdan aldıgım araç sanki o gün elimde patlayacak hissi çok yüksek şu an beni tutan tek şey bu risk :) sizede hayırlısı olsun demekten öte yol yok :)

leonheart

Hocam 159 satın alma arefesinde biri olarak; hem belirli km den sonra mutlaka masraf çıkarır hem de km si biraz yüksek olsun ama olabildiğince temiz olsun mantığı ile aldım demeniz biraz kafamı karıştırdı.
Hocam karışmasın çünkü  159 alırken bu konularda bilgim yoktu ve o mantıkla hareket ettim. Ha bilgim olsaydı nasıl davranırdım? Km yi önemserdim ama 159 da düşük km bulmak zor olduğu için yine ister istemez km si 100 bin üstü temiz bakardım. Ha artı olarak da olabildiğince saydığım masrafların yapılmış olmasına dikkat ederdim :) demek istediğim buydu aslında
159 JTDM Distinctive

ozoozo

Yanıtlar için teşekkür ederim ;
Elbette bi c segmenti bir d segmenti aracı kıyaslaştırmak değildi niyetim ; hani alfaya has bir sürüş zevki vardır ya; bnm 3 5 serisinde audi a3 a4 de bulamadığım, yolu hissettiren; arabayı bir parçanız gibiymişçesine kullandıran his, işte o his açısından karşılaştırmanızı isterim.

Peki dostlar, özellikle Özdemir kardeşim(aracımı bildiği kullandığı için) aracım ne kadar bir fiyattan gider ? Bu konuda düşüncelerinizi alabilir miyim

Saygılar

Valla kardeşim ben hiç piyasa,fiyat değerlendirmesi vs neye göre para eder,neye göre etmez bilmiyorum ve ilgilenmiyorum.

Aracını kullandığım kadarıyla gayet konforlu,düzgün ve alınabilecek bir araçtı. Tabi kimseyi yanlış yönlendirmim ne var ne yok bilemem :D ben sürdüm gayet güzeldi bayada yol yaptım. Kaldı ki jantlar,dif,egsoz,yazılım vs de benim bildiğim extralar.

@OğuzcanAlantor daha iyi yardımcı olur kardeşim, piyasayı daha iyi takip ediyor az çok sana ilana gireceğin fiyatı söyler.

OZO..!!!