Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gececiler Gündüzcüler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rain man

Buradan tüm bordo klavyelere de selam olsun o zaman :D

Şişirme milletiz dostum yapacak birşey yok. Bir tane düzenli düzgün işimiz yok, hiçbir kamu kuruluşu - devlet organizasyonu işini düzgün yapmadığı gibi sadece kavga da değil hayatın geri kalanında da leş kargasıyız :) Ama lafa gelince, oooo şöyle süper milletiz, böyle süperiz, zamanında bu ve en yakın coğrafyanın toprağını altüst etmişiz, onları dize getirmişiz falan deriz ama bariz tırtız haberimiz yok.

Hiç tek başıma dayak yediğim olmadı. Yurtta kaldığım zamanlarda en son benzer bir olay başımdan geçti, bütün bir yatakhane lavabo çıkışı ışıkları kapatıp girmişlerdi :) o günden beri kavgada kimseye güvenmiyorum hele bizim delikanlılara, hiiiiç :)
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

ozoozo

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

milano 75

haberlerde verdiler az önce,dükkan sahibinin iddiasına göre (ki bu suçlu oydu hakim bey,bizimkisi mudafaydı muhabbeti için hazırlıkda olabilir) adam içki almak istemiş ilkinde,alkol satılmıyomuş büfede,kızmış çıkmış,sonra otelden diğer arkadaşıyla tekrrar gelmiş(otelde kalmıyomuş bu arada,arkadaşı orda kalıyomuş) dolabı mahsus olay çıkarmak için yıktı diyolar.adam aslen kuveytliymiş bu arada.esnafın toplu dalma olayına gelince kimse kusura bakmasın,üstüne alınmasın bazı memleket grubuna giren vatandaşlarımızın genel özelliğidir bu,bunca yıllık pazarcılık tecrübem var,kimsesiz arkası olmıyanı yaklarlarsa komple çullanırlar,dişli birileri varsada abii derler,arya adam sokup barışmaya uğraşırlar.meyve sebze kasalarının havada uçtuğu,tezgah arabölmeleriyle kafa göz kırıldığı çok kavga gördüm pazarda,hatta bir defasında birbirine girenler hem amcaoğlu,hem birbirinin enişteleriydi,savşta düşmanını bıçaklamazsın o şekilde,adam amcaoğlunu bıçakladı,cenaze çıktı o derece.ister haklı ister haksız,ellerine sağlık adamın,o ne lan 20 kişi bi kişiye çullanmak
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

Tolga033

O değilde, olan en sağlam yumruğu yiyip , yere yapışana oldu.

milano 75

o anı alttaki elemanın anlatımıyla dinledinizmi,hasta oldum sunuş tarzına  :D
You are not allowed to view links. Register or Login
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

01hakan

Bahçeşehirde yatan bir GTV. Her gün servisle önünden geçiyorum fotoğraflamaya çalıştım çok düzgün duruyor, düşünen varsa yerini paylaşabilirim.

Gözlerim beni yanıltmıyorsa ön tamponun boyasını tutturamamışlar :)
Bende ilk baktigimda gozume carpti.

Algıda seçicilik :)
Abi yeri nere

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

COURE SPORTİVO

blackgear

You are not allowed to view links. Register or Login bey, ne kullanıyorsunuz bu kafaya ulaşmak için?  :yukari-ok: :nazar: Dün saat 11:00 sularında zaten yerini yazmıştınız kendi konunuzda :))

V6 turbo İstanbul bahçeşehirde

ANDROID cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

01hakan

Yani Bahcesehir'de olduğunu biliiyorum mahhalle sokak neresi bilmiyorum

HTC Desire 820 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

COURE SPORTİVO

Tolga033

Hakan bey bir şey merak ettim. Her iletide tapatalk imzaniz neden farklı. 5 farkli marka telefon mu kullaniyorsunuz.

erdem1904

insan gibi vurmuyordu, beton gibiydi :)

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

tayfun

Abi iki gündür gülüyorum şu işportacı şeref'e, b.......k çuvalı gibi kaldı yerde

Sent from my iPhone using Tapatalk

01hakan

telefona rom attıgım için oyle gözüküyor..
COURE SPORTİVO

ES53

sizce takilir mi gumruge ? Kargoyla beraber 88 €

fevkalbeser12

Bunun gümrüğe takılacağını sanmıyorum.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

rain man

Takılmaz tahminen. Faturada shipping olmuyor. Yani 70 eu ise 70 yazar o şekilde takılmaz.

ES53

Cok tesekkur ederim ilginize.Siparisi gecicem sanirim cok guzel gozukuyorlad

rain man

Arkadaşlar forumda türeyen trollerin aksine troll gibi sanılabilecek ama ciddi bir soru soracağım.

Alfalarımız ne kadar sağlam? Yani kaporta vs anlamında soruyorum.MK1 147'nin 3 yıldız aldığını biliyorum sonrasındaki güncellemelerle tekrar crash test'e de alınmamış. Giu'ler de aldıkları 5 yıldızla daha güvenlidir ancak 147-156-gt'lerimiz için bir bilgim yok. Sürüş keyfi ve yol tutuşunda sıkıntı yok o hepimizin test ettiği bir şey ancak yaşadığı büyük kazası olup da not verebilecek olan var mı?

Yaptığım ufak kazadan sonra aklıma takılan şeylerden birisidir. Bana çarpan transit benim duruyor olmamdan kaynaklı sahip olduğu kinetik enerjiyi benim kaportada dağıttığı için mi onda hiç birşey olmadan benim çamurluk değişime götürecek kadar hasar aldı merak ediyorum. Çok büyük bir hasar görüntüsü oluşmadı belki ama 30 40 ile vurmayla bu kadar ezildiyse diye aklımın bir ucunda da var böyle bir soru. Endişeden daha çok da merak konusu.

engin uzun

Aynısından bende giuliettam için almıştım. Hic bisi gelmedi başına. Rahatlıkla alabilirsiniz.
Bir zamanlar Giulietta 1,4 TB idi....

blackgear

You are not allowed to view links. Register or Login dostum, bu konu çok tartışılan konulardan biri. Ama şu bir gerçek, kaporta hasarı ile kabin hasarı arasında dağlar kadar fark var.

Şöyle ki, dışı komple cam binalar var. Hatta gökdelenler. Taş atsanız kırılır belki ama depremde ayakta durabiliyor.

Otomobilde bu taşıma görevi şasededir. Şasenin de sağlamlığı materyal kalınlığından ziyade, materiyal ve tasarıma bağlıdır. Ne kadar mukavim bir tasarım yapılırsa o kadar iyi denilebilir. Mukavimlik de yine kaza anında şaseye zarar gelmemesi anlamı taşımaz, aksine kaza durumuna göre uygun deformasyon beklenir. Sürüşte amortisör ne ise, kaza anında da şase bu görevi üstlenir. Amaç kabine gelecek yüklerin azaltılması ve kabin deformasyonunun önüne geçmektir. Önden gelen darbenin sönümlenerek kabin üzerinden arka tarafa transferi ne kadar başarılı olursa, kabin o denli güvenli olacaktır. Bu da yükün abaorbe edilebilmesi ve hali ile kaporta ve şasenin deformasyonu ile gerçekleşir. Pc başında değilim, geçersem video lu ve fotoğraflı örnekler de sunarım.

Selamlar...

rain man

You are not allowed to view links. Register or Login dostum, bu konu çok tartışılan konulardan biri. Ama şu bir gerçek, kaporta hasarı ile kabin hasarı arasında dağlar kadar fark var.

Şöyle ki, dışı komple cam binalar var. Hatta gökdelenler. Taş atsanız kırılır belki ama depremde ayakta durabiliyor.

Otomobilde bu taşıma görevi şasededir. Şasenin de sağlamlığı materyal kalınlığından ziyade, materiyal ve tasarıma bağlıdır. Ne kadar mukavim bir tasarım yapılırsa o kadar iyi denilebilir. Mukavimlik de yine kaza anında şaseye zarar gelmemesi anlamı taşımaz, aksine kaza durumuna göre uygun deformasyon beklenir. Sürüşte amortisör ne ise, kaza anında da şase bu görevi üstlenir. Amaç kabine gelecek yüklerin azaltılması ve kabin deformasyonunun önüne geçmektir. Önden gelen darbenin sönümlenerek kabin üzerinden arka tarafa transferi ne kadar başarılı olursa, kabin o denli güvenli olacaktır. Bu da yükün abaorbe edilebilmesi ve hali ile kaporta ve şasenin deformasyonu ile gerçekleşir. Pc başında değilim, geçersem video lu ve fotoğraflı örnekler de sunarım.

Selamlar...
Eyvallah abi yine de teşekkürler açıklaman için bu haliyle de bilgilendirdi.

Yaşam alanına zarar gelmemesi asıl güvenlik kalitesini ortaya koyan şey ona eyvallah. Ancak yine de ufak bir karşılaştırma yapabilecek birisi var mı diye merak ettim. Şu anki araçlarla olmasa da en azından üretildiği yıllardaki araçlarla.

Mesela mk4 golf, mk2 focus gibi araçlarla karşılaştırırsak 147'nin kaza anındaki güvenliği hangi noktada olur bunu merak ediyorum.

Amacım sadece merak. Kullandığım aracın nerede olduğunu bilmek istiyorum sadece.

Hareketsiz olan bir araca tampon çamurluk far bileşkesinden çarpıldığı anda 30 40 ile bile olsa sonuçta o enerjiyi sönümleyeceği için belli bir deformasyona uğraması beklenen birşey ona diyecek sözüm yok ama farzı misal böyle bir kazada zaten yaşam kabini etkilenmediği için aslında negatif bir nokta sayılmaz mı?

Doğa Tosun

Selamlar...
Eyvallah abi yine de teşekkürler açıklaman için bu haliyle de bilgilendirdi.

Yaşam alanına zarar gelmemesi asıl güvenlik kalitesini ortaya koyan şey ona eyvallah. Ancak yine de ufak bir karşılaştırma yapabilecek birisi var mı diye merak ettim. Şu anki araçlarla olmasa da en azından üretildiği yıllardaki araçlarla.

Mesela mk4 golf, mk2 focus gibi araçlarla karşılaştırırsak 147'nin kaza anındaki güvenliği hangi noktada olur bunu merak ediyorum.

Amacım sadece merak. Kullandığım aracın nerede olduğunu bilmek istiyorum sadece.

Hareketsiz olan bir araca tampon çamurluk far bileşkesinden çarpıldığı anda 30 40 ile bile olsa sonuçta o enerjiyi sönümleyeceği için belli bir deformasyona uğraması beklenen birşey ona diyecek sözüm yok ama farzı misal böyle bir kazada zaten yaşam kabini etkilenmediği için aslında negatif bir nokta sayılmaz mı?
internette golf6 R ile mk1 147'nin hatırladığım kadarıyla kontrolsüz bir kavşakta kafa kafaya gibi görünen bi kazası vardı. Daha doğrusu çaprazdan kafa kafaya gibi. Alakaları yoktu. Golf hala net biçimde ortadayken mk1'in ön tarafı çaprazdan aldığı hasar ile harap olmuştu. Ama tabi tam olarak hangi vektörel yön ile çarpıştılar, hangisi kaç kilometre hızla geldi, hangisi o an için diğerinden ağırdı vs vs bilinmez. Ayrıca bu çok fikir verici değil sonuçta biri 2003'ün diğeri 2010+ mühendisliği.

bu forumda yada başka bir yerde okuduğumdan aklımda kalan, mk2'lerde mk1'in zayıf güvenliğini artırmak için  motor ile kabin arasına bi parça mı eklenmişti neydi aklımda kalmadı ama bu tarz bişey okumuştum.

Mesela e36 için sanayi vb yerlerde piyasanın diğer çakal tercihi araçların yanında tank gibi olduğunu söylerler. Ama arka köşeleri hariç sağlam bir yeri yoktur. salon e36 ile minik corsa c'ye arkadan 40 kmh civarı bir süratte vurduğumda corsa'yı net 1-1buçuk boy öne sektirdim. Vurmanın şiddeti ve çıkan ses ile de bagajı magajı komple katladım heralde demiştim bi an. Ama inip baktığımızda top gibi corsa c'nin arka tamponu sadece biraz rötuş boyası istiyordu.

yani aslında çok dağılması güvensiz/az dağılması güvenli olduğunu göstermiyor Kadir Abi'nin de dediği gibi. 2007-2008'de kaporta aksamlarında plastiğe geçen renolar için yurdumuzun ön çamurluğa tık tık yapıp gelen sese göre euroncap yıldızı verdiği güzel insanı; "kağıt la bu", "reno mu? teneke resmen" vb. kendi kriterlerinde yıldız bile vermemiş, ama renault tüm modelleriyle 5 yıldızı euroncap'dan çatır çatır alıp buna gönderme yapan hoş bir commercial bile çekmişti.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Tolga033

Adam ***sör olsa kim bilir neler olacaktı . :lol:

Ormanci

salon e36 ile minik corsa c'ye arkadan 40 kmh civarı bir süratte vurduğumda corsa'yı net 1-1buçuk boy öne sektirdim. Vurmanın şiddeti ve çıkan ses ile de bagajı magajı komple katladım heralde demiştim bi an. Ama inip baktığımızda top gibi corsa c'nin arka tamponu sadece biraz rötuş boyası istiyordu.

Hocam yalnız arkadan çarpmalar hep öyle oluyor zaten. Arka taraflar ön gibi darbe emmiyor. Arabaların önleri hep daha fazla darbe emmeye yönelik tasarlanıp, ona istinaden deliler gibi kırılıp bükülüyor. Muhtemelen indiğinde Corsa rötuşluk, senin araba da dağılmış vaziyetteydi. Arabaların yerlerini değiştirsen Corsa aynı hale gelecekti.

Bir arkadaşım da 156 ile arkadan birisine "dokunmuştu". Kaput tam orta noktadan gömlek katlar gibi çizgi halinde hemen zırt diye katlandı, 3-5cm yukarı kalkmıştı. Arkadaş söylüyordu "demek ki ciddi kaza anında kaput tam buralardan katlanacak, belli oluyor baya" diyordu :)

erdem1904

156 nın çok sağlam olmadığını düşünenlerdenim.  :) Ama aşağıda ki linkteki güzelim 156 içinde 4 kişiyle yüksek süratle kaza yaptı ve ağır yaralanan / ölen olmadı... You are not allowed to view links. Register or Login  Metin siteye uğruyorsa kötü tecrübesini aktarır diye düşünüyorum :)

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

blackgear

MK1 147 NCAP Test

Giulietta NCAP Test

Bahsettiğim şey çok bariz gözüküyor :) Her iki kazada da, yükleme şekli aynı. Araç kaportasındaki deformasyonlar da benzer. Ama kabin bölgesine dikkat ederseniz, MK1 147' nin neden 3 yıldız aldığını çok bariz görebilirsiniz :)

2 yıldızlı mk1 156 için:

Bu da 5 yıldızlı 159 testi: