Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2003-147-34 CRN 35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

jackoceans

Merhaba Arkadaşlar

Ben Burak

Aranıza yaklaşık 3 hafta önce katıldım ancak fırsat oldu
Uzun süredir arayışta idim
Yaşım 24 ve bu ilk arabam olacaktı
Annem ve babamın asla benzinli araba alma gibi söylemlerinin üzerine sürekli dizel araç baktım fakat hiç istediğim tarz bulamadım
Eee gencim ve yarış tutkunuyum(pistlerde izleme aşamasındayım sadece)
Ve o Alfa Romeo'yu gördüm ilanda şans eseri bakarken denk geldim
1 yıldan beri araba araştırdım bu kadar olumsuz yorum Yazılan bir araba görmedim ama tutulmuştum bir kere
Annemin ve babamın alma demelerine rağmen krediyi çektim ve arabamı aldım..
Bir kaç eksiği var
Km'dir ortalama 0.35 Kuruş yakıyor, tüp taktıracağım
Boyası biraz kötü
Ama istediğim gibi 3 kapı ve diri bir araba
Sadece bir Bakımdan geçmesi gerek
Fakat şuanda bile memnunum hala binerken heycanlanıyorum
Iyi ki almışım..
İşlerimin çok yoğun olması sebebiyle daha kendim arabayı yıkayamadım ve iyi Fotoğraflar çekemedim ama zamanla hepsini yapacağım..
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Sent from my iPhone using Tapatalk

MUU

Hoşgeldinşz aramıza hayırlı uğurlu olsun :) bende sizin gibi yeni bir alfa romeo sahibiyim ve söylenen cümleleri çok iyi biliyorum ama işin aslı öyle değil inşallah siz de memnun kalırsınız, alfa romeo bir tutkudur!

Gouki

Burak bey aramıza hoşgeldiniz.

krm1983

Aramiza hosgeldiniz. 147niz gayet iyi duruyor. Mekanda sanirim Kadikoy Altiyol

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

schumi

Hoşgeldiniz,147 niz hayırlı olsun...

ByAKINCI

Hoşgeldiniz.Alfanız hayırlı olsun.İlk araç ve ilk aracınızın alfa romeo olması ayrı keyifli ve heyecanlı bir durum  :yukari-ok: Keyifli iyi günlerde kullanmanız dileğimle...
147 Blackline Red

jackoceans

You are not allowed to view links. Register or Login

Stupendo aynen bahsettiğin yer :)

Biraz reklamda yapmışız ama olsun o kadar..

Teşekkürler Arkadaşlar, fazlaca desteğinize ihtiyacım olacak ama ilk iş olarak yürüyen kısımların bakımlarıı halletmem gerek ve vites topuzu pedal takımı ses sistemi sırasıyla elden geçecek..
Ve bu işlerin hepsini kendim yapmak istiyorum :D

krm1983

Stupendo aynen bahsettiğin yer :)

Biraz reklamda yapmışız ama olsun o kadar..

Teşekkürler Arkadaşlar, fazlaca desteğinize ihtiyacım olacak ama ilk iş olarak yürüyen kısımların bakımlarıı halletmem gerek ve vites topuzu pedal takımı ses sistemi sırasıyla elden geçecek..
Ve bu işlerin hepsini kendim yapmak istiyorum :D

Hemen hemen her gun yolumun ustu olunca :)

Zamanla hepsini yaparsiniz. Kendiniz yaptiniz mi daha da keyifli olur.

Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

TRSemih

Hoş geldiniz. Keyifli forumlar.
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

ku2

Hayırlı olsun..
Hoşgeldiniz.

Yılda kaç km yol yapıyorsunuz..?
15.000'den azsa bence tüpe hiç gerek yok.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

blackgear

Hoş geldiniz, keyifli forumlar, iyi sürüşler. Kazasız belasız inşallah  :nazar:

Hayırlı olsun..
Hoşgeldiniz.

Yılda kaç km yol yapıyorsunuz..?
15.000'den azsa bence tüpe hiç gerek yok.

+1

admin

0,35 kuruş demek, şu anki benzin fiyatlarını ortalama 4,50 TL/Lt olarak alırsak, yaklaşık 7,7 litrelik bir tüketim demek. Yaşı ve teknolojisini düşünecek olursanız, bu iyi bir rakam. LPG'ye geçiş yaparken zaten belli bir parayı sistem kurulumu ve evraklandırma için harcayacaksınız. Eğer çok fazla kilometre yapmayacaksanız ve 147'yi uzun yıllar kullanmayacaksınız, LPG'ye girişilmemesi tavsiye olunur.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

murat

Hayırlı olsun . Ben sizin yerinizde olsam ilk iş plakaları değiştirirdim ve farlara bir el atardım önce..LPG adminin de belirttiği gibi direk yapacağınız km ile ilgili, değmeyecekse hiç bulaşmayın derim
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

coyote

Evet, yapılacak km ne kadar fazlaysa, LPG'ye geçişin kendini amorti etmesi o kadar kısa sürüyor. Ancak, aracı uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız, benim tavsiyem hemen LPG'ye geçmeniz. Eninde sonunda, sistemin kendini amorti edeceği km'ye ulaşacaksınız ve bu dönüşümü ne kadar geç yaparsanız o kadar zarar etmiş olacaksınız.

İşin maddi boyutu böyle. Performans olarak değerlendirecek olursak, 2.0TS motorlu 156'mın LPG dönüşümü üzerinden yaklaşık 11.000 km geçti. Son zamanlarda benzine göre bir çekiş düşüklüğü hissetmeye başladım ama, onun sebebinin de 10000km'de bir değiştirmem gereken LPG filtresinin değişimini aksatmamdan kaynaklandığını düşünüyorum. Periyodik bakıma pek birşey kalmadığı için, LPG filtre değişimi ve genel LPG ayarlarını bakımdan sonra yaptıracağım. Muhtemelen ondan sonra yine benzin ve LPG arasında bir performans farkı kalmayacak.

Yanlız şöyle bir konu da var; Evet LPG sistemlerinin markası performans konusunda belirleyici olabiliyor, ancak sistemi uygulayacak servisin ve ustanın yetenek seviyesi, en az markanın kalitesi kadar önemli. En iyi markayı da taktırsanız, kötü bir montaj işçiliği, bir çuval inciri mahvedebilir.

Aracınızı güle güle kullanın.

jackoceans

Günlük 30km garanti yol yapıyorum, işe gidip gelirken.
Tabi bunun pazar gezmesi, bayramlarda tatili, genç olduğu için hafta sonu kaçamakları var
Arabayı beğendiğim içinde uzun süre kullanma düşüncem var, maddi durumumda muazzam iyi olmadığı için zaten 4 yıl içerisinde değiştirmem de mümkün olmaz.
Brc taktırmayı düşünüyorum Sponsor buldum(Annem sağolsun) :D
Çok araştırdım bana uzak olmasına rağmen Maslak-Çevre otogazda taktırmayı düşünüyorum.
Yıllık minimum 11000 km yaparım gibi duruyor şuanda.

jackoceans

Hayırlı olsun . Ben sizin yerinizde olsam ilk iş plakaları değiştirirdim ve farlara bir el atardım önce..LPG adminin de belirttiği gibi direk yapacağınız km ile ilgili, değmeyecekse hiç bulaşmayın derim

Plakalar özel yapım esasen ama sizce nesi kötü duruyor.
Hiç dikkatimi çekmemişti.
Evet farların bende farkındayım Neler yapabilirim diye araştırıyorum..
Var mı verebileceğiniz bir fikir?

murat

Plaka ile ilgili olarak: Baya bi yıpranmış görünüyor ki plaka araç için göze batmamasına rağmen tamamlayıcı unsur. Fontları da beğenmedim şahsen ama siz beğeniyorsanız sıkıntı yok tabi ki.

Farlar ile ilgili olarak: Bostancı sanayide bulunan güzide Alfa servisleri size temizlik konusunda yardımcı olurlar, ancak mercekti oydu buydu derseniz yine Bostancı'da İlker Kemal'i sorun o sizi bulacaktır  8)
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

ssg

Hoşgeldiniz. Kazasız, belasız, keyifli sürüşler. Jant, plaka değişimi ile birlikte harika görünür bence :nazar:
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

coyote

Farların bakımını da kendiniz yapmak isterseniz, 3M'in far yenileme kiti ile yapabilirsiniz.

e.ateskaya

Öncelikle hayırlı olmasını ve kazasız belasız kullanmanızı dilerim. Araç uzunca bir süre İstanbul piyasasında mevcut idi. 3 Kapı olmasından tercihim olmamıştı açıkçası fakat göz atmıştım. Daha geçenlerde ilana bakarken satıldığını gördüm demek ki size kısmetmiş. Araç kaporta olarak diri gibi gözüküyor fakat ön tamponda macun olduğu aşikar umarım yürüyen ve motor olarak sizi yormaz. Alfa ilgi isteyen araçtır ve bir tutkudur. Tutkunuz faciaya dönüşmesin tekerinize taş değmesin..  :nazar:
Mk1 147 Dist.
Mk1 156 1.6 Ts
Mk2 156 Dist.
159 1.9 JTD Dist.
Mk2 147 Dist.

jackoceans

Ön tampondaki macunu zaten direk fark ettik fakat değişeni yok, motor kısmında da bir sıkıntı şuana kadar yaşamam inşallah da yaşamam bir tek debriyaj ve vites kuyusunda çok Boşluk var

Teşekkür ederim

Tolga033

Hoşgeldiniz. Hayırlı olsun.  :nazar:

jackoceans

Bugün arabayı ilk defa zorladım
6. Devirdeyken ki motor sesi beni benden Aldı..

jackoceans

Evet arkadaşlar
28.09.2015 tarihi itibari ile aracıma brc lpg kiti taktırmış bulunuyorum
ilerleyen dönemlerde gelişmeleri paylaşacağım..

Utku

Hayirli olsun..
sizi sizden alan motor sesini aldiginiz devirlere lpg kullaniminda cikmamanizi tavsiye ederim.zaten arabada cikmak istemeyecektir
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic