Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Giulietta Kapı Ses Yapan Plastik

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

altugg34

Arkadaşlar kapı fitillerim ses yapıyor sanıyordum ancak sesin nereden geldiğini buldum.Sesi kapıları kapattığımız zaman metal aksama denk gelen sert plastik kısım yapıyor.Bu kısma plastik sprey sıkarsam ses kesiliyor ancak belli bir süre sonra ses devam ediyor.Sesi yapan aksamın fotosunu linke koydum.Ses çıtırtı şeklinde geliyor , düz asfaltta gelmiyor ama bozuk zemin ve titreşimli asfaltlarda ses geliyor.Benzer durum yaşayıp çözen var mı ? You are not allowed to view links. Register or Login

Ormanci

Aynı dertten muzdaribim, sanki kapılar çıtırdıyor :) Özellikle sıcak-soğuk değişimlerinde çok belirgin oluyor. Titreşimlerde çıtır çıtır ötüyor oralar. Ve aynen, silikon sprey falan sıkınca idare ediyor ama yalnızca bir süreliğine.

Belki onun üzerine ince lastik, sünger vs. gibi birşey yapıştırılabilir metale denk gelen kısımlara. Yalnız çok ince olması lazım ki kapının kapanmasına engel olmasın.

altugg34

Hocam ben uzun bir süre sesi kapı üstü fitilleri yapıyor sanıyordum ancak oradan değilmiş.Bu sert plastiğin üzerine kauçuk fitiller varmış onlardan yapıştıranlar sesin kesildiğini söylüyorlar.Bugün hırdavatçıdan alıp deneyeceğim.Resimde gösterdiğim sert plastiğe slikon spreyi sıktığımda arabada çıt yok :)

esatay

Arkadaş teşekkür ederim.benimde kapıda ses vardı bakalım buradan mi

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2004 147 distinctive
2014 Giulietta 1.4 m.a tct distincive
2015 Giulietta 1.4 m.a tct distincive
2016 Giulietta JTDM süper tct

ihsany

Ben de bazen konsolun sol üst tarafı veya sol ön direğin oralardan bir yerden zaman zaman bir plastik tıkırtı sesi gibi birşey duyuyorum. Kapıda gösterdiğiniz yerleri kontrol edeyim ama bendeki ses biraz farklı gibi sanırım. Servis te baktı geçenlerde, onlar da bulamadılar.
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

altugg34

You are not allowed to view links. Register or Login
Ben de bazen konsolun sol üst tarafı veya sol ön direğin oralardan bir yerden zaman zaman bir plastik tıkırtı sesi gibi birşey duyuyorum. Kapıda gösterdiğiniz yerleri kontrol edeyim ama bendeki ses biraz farklı gibi sanırım. Servis te baktı geçenlerde, onlar da bulamadılar.

Direklerin içerisinden ses gelme şikayetini Seat forumlarda okumuştum yeni kasa Leon'larda bu durum söz konusuymuş.Plastik ve tıkırtı sesi gibi ise bence kapı üst fitilleriniz yada benim bahsettiğim nokta ses yapıyor.Slikon sprey alıp mümkünse würth önce kapı üstü fitillerine sıkın bir süre aracı kullanın ses kesilmezse benim bahsettiğim yere sıkın yine kesilmezse fitillerden değilmiş :)

ihsany

Direklerin içerisinden ses gelme şikayetini Seat forumlarda okumuştum yeni kasa Leon'larda bu durum söz konusuymuş.Plastik ve tıkırtı sesi gibi ise bence kapı üst fitilleriniz yada benim bahsettiğim nokta ses yapıyor.Slikon sprey alıp mümkünse würth önce kapı üstü fitillerine sıkın bir süre aracı kullanın ses kesilmezse benim bahsettiğim yere sıkın yine kesilmezse fitillerden değilmiş :)

Bu silikon sprey dediğiniz tam olarak nedir? Nereden temin edebiliriz?
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak

altugg34

web sitesinden online alabilirsiniz yada kendi mağazaları var oralardan da temin edebilirsiniz.Her yerde satılmıyor ne yazık ki

ihsany

web sitesinden online alabilirsiniz yada kendi mağazaları var oralardan da temin edebilirsiniz.Her yerde satılmıyor ne yazık ki

Teşekkür ederim, yarın tekrar kontrol edip ona göre siparişi vereceğim.  :alfisti:
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak