Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm / 34 UZ 6998 / Alfisti'nin Geri Dönüşü

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TRSemih

Geçmiş olsun Volkan.

Boya dert olmaz olur mu ya? Boyayı tutturamayacak, sen ne kadar söylersen söyle adam gibi maskeleyemeyecekler arka tampon dahi boya tozu olacak. Macun zımpara tozu kirlenen iç kısım da cabası.. ayrıca macuna o kadar güvenme asıl dalgalanmayı o yapıyor.

Bana kalırsa pdr ile çöz derim ya da pdr'cılar düzeltsin boyası çatlarsa götürür o haliyle boyatırsın.
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

wolkanku

Yarın bir konuşayım, ama şu bostacının en iyisi dedikleri pdr ci rezaletti mesela..

Sent from my iPhone using Tapatalk
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

wolkanku

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Bıraktık oğlanı sabah

Bıraktığım yer esasen göçük düzeltme merkezi, ilaveten boya işi yapıyo, sahibi düzgün bir adam, güven verdi bana, bakalım sonuç nasıl olacak

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

can4242

You are not allowed to view links. Register or Login
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Bıraktık oğlanı sabah

Bıraktığım yer esasen göçük düzeltme merkezi, ilaveten boya işi yapıyo, sahibi düzgün bir adam, güven verdi bana, bakalım sonuç nasıl olacak

Son zamanlarda gördüğüm en güzel 159

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login teşekkür ederim, güzellik nazar çekiyor ama :(
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

francobaresi

Gecmis olsun , kisir dongu sen yaptiriyosun millet mahvediyo. Ankarada da avmden baska yapacak bisey yok, arada gitmek zorunda kalinca arabayi birakmaya korkuyosun, duvara sifir otesi yanassanda biri gelip kapina tiklamadan rahat etmiyor:) bosa ugras verdigini hissetirmeleri en cok arabadan sogutanda, cumartesi yine mukkemmel kondisyonda alirsin insallah :)

Cuore sportivo

can4242

You are not allowed to view links. Register or Login teşekkür ederim, güzellik nazar çekiyor ama :(
Nazar  var malesef hocam, güzel olmayan şeylere de degmiyor ki canı çıkası nazar :p

cem meric

Gecmis olsun , kisir dongu sen yaptiriyosun millet mahvediyo. Ankarada da avmden baska yapacak bisey yok, arada gitmek zorunda kalinca arabayi birakmaya korkuyosun, duvara sifir otesi yanassanda biri gelip kapina tiklamadan rahat etmiyor:) bosa ugras verdigini hissetirmeleri en cok arabadan sogutanda, cumartesi yine mukkemmel kondisyonda alirsin insallah :)

Ankara'da aynı dertten muzdaribim  >:(

Şirket aracım ile hergün avmlerdeyim birşey yok akşam kendi aracım ile gidiyorum kapıda gamzeler beliriyor  >:( >:(

rain man

Araba sürmeyi bilmiyormuş gibi park eden arkadaşlara kimse dokunmuyor, duvar dibine gidiyorum tamponu suyu buyu sürtmüş oluyorlar. Çıkmadı mı araç üstad?sonuç nasıl oldu.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

wolkanku

Salı günü teslim edecekler

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Rotweiler

Araban hiç güzel değil Volkan.
Boşuna uğraşıyosun, parıl parıl parıldamıyor da zaten.
Jantlar hiç olmamış, kesinlikle satmalısın.
(totem yapalım, belki tutar)
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

wolkanku

Araban hiç güzel değil Volkan.
Boşuna uğraşıyosun, parıl parıl parıldamıyor da zaten.
Jantlar hiç olmamış, kesinlikle satmalısın.
(totem yapalım, belki tutar)

Toteme kaldıysak yandık abi:)

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Kurzuk

2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

schumi

Volkan, orjinal olmayan çift egzos muayeneden geçmiyor mu? You are not allowed to view links. Register or Login

wolkanku

Volkan, orjinal olmayan çift egzos muayeneden geçmiyor mu? You are not allowed to view links. Register or Login
Dpf sökülü, arka sağ çıkışta susturucu yok, bu şekilde geçme ihtimali çok çok düşük, risk almıyorum ben, her seferinde orjinale dönüyorum

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

fevkalbeser12

Giulietta ile sorunsuz geçtim ben.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

schumi

Giulietta ile sorunsuz geçtim ben.
Teşekkürler... You are not allowed to view links. Register or Login

wolkanku

bir çok kişi merak ediyordur bu işçilik onarım işi ne oldu , ne bitti diye..sakinleşmek için bayramın geçmesini bekledim, artık yazabilirim.

öncelikli olarak 10 üstüne 6 alacak bir iş olmuş onu belirtmem lazım. çünkü arabaya şöyle bir baktığınızda hoş gözükse de tat kaçıran çok detay mevcut. yapılan hatalı işçilikleri şöyle sıralayalım;

*sağ ayna kapağında ufacık bir çizik ( pasta ile bile belki çıkabilirdi) boyayalım dediler peki dedim boyayın..sonuç; aynanın iç kısmı boyanmış ancak verniği atılmamış..aracın içinden bakınca ayna çok kötü gözüküyor. tekrar gidip bir yerde boyatma masrafı ve zaman kaybı ortaya çıktı yine.

*ön tamponun sağında hafif çizikler vardı, boyanmış ancak yanlış vernik uygulanmış, soyuluyor...teslim aldığımın ertesi günü detaylı yıkadıktan sonra çektiğim foto;

*arka tamponda rötuşlu duran bir çiziğim vardı onu boyamışlar, tabi bunun için tampon söküp takarken egzosların plastidipini söküp, ayarını kaçırmışlar..sol dışarıda sağ içeride duruyor...egzoscuda düzelttirdim ama adam bile anlamadı tamponu sökerken bu ayarı nasıl bozduklarını.

*sağ ön jantı sürtmüşler. (yine bayramda 1 saatimi ayırarak düzelttim ancak yama olduğu benim gözüme batıyor)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Koful

İşte insan Alfasına tutkuyla bağlı olunca böyle ufak şeyler bile çok sinir bozucu oluyor, benim bu tür serzenişlerime eşim anlam veremiyor, ben de ona anlam veremiyorum. Geçmiş olsun, hallolur inşallah.

sariertan

Piyasadaki bir çok dükkan ve usta pata küte iş yapıyor. Sonuç ortada. Çok can sıkıcı çoookkkkk. Geçmiş olsun Volkan.

francobaresi

gecmis olsun volkan, sinirleri yipraniyor insanin bu durumlarda :(

Cuore sportivo

TRSemih

Söylemiştim demek istemiyorum ama söyledim be..

Çok geçmiş olsun Volkan.
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

wolkanku

onarımı yapan yer ile görüştüm, gerçekten ilgili insanlar , aracı valeyle alalım, yakıtını da karşılayalım, tüm kusurları giderip geri verelim dediler ama artık uğraşasım yok , o yüzden de başka bir onarımda aradan çıkarırız dedim.
nası olsa istanbul gelir öküzün teki sürter eder vs. o ara yaptırırım.

You are not allowed to view links. Register or Login valla semih bostancı sanayide tüm alfa romeo sahiplerinin gittiği boyacıyı da zamanında kullandım, boyasını, işçiliğini gördüm..daha dükkanının önünden bile geçmiyorum öyle diyeyim. o yüzden bu işlem yerine , cebimden para verip oraya yaptırsam da çok farklı bir sonuç olmayacaktı, en kötü ihtimalle 4-5 ay içinde çatlayacaktı boyası.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

rain man

Bizim gibi detaycı olmayan adamlar için bile büyük kusurlar bence bunlar.

Jant eğriliğini bulduklarında düzeltsinler diye antep yetkili servise ok verdim aldığımda bir gördüm yeni boyatmış olduğum jantlar gıcır gıcır halini bir hafta koruyamadı, klima rekorunu tamir etsinler diye adıyaman fiat yetkili servise götürdüm gün sonunda şoför tarafı camını kontrol eden tuş kırılmıştı. Ve yine alt salıncak değişilsin diye bıraktığımda sol güneşlik kasislerden falan geçerken düşmeye başladı.

Açıkçası ben de üzerine düştükçe ustası bu hale getiriyorken kullanmaya kıyamayan ben her gördüğümde küfür ediyorum. Ne diyeyim.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

wolkanku

Bizim gibi detaycı olmayan adamlar için bile büyük kusurlar bence bunlar.

Jant eğriliğini bulduklarında düzeltsinler diye antep yetkili servise ok verdim aldığımda bir gördüm yeni boyatmış olduğum jantlar gıcır gıcır halini bir hafta koruyamadı, klima rekorunu tamir etsinler diye adıyaman fiat yetkili servise götürdüm gün sonunda şoför tarafı camını kontrol eden tuş kırılmıştı. Ve yine alt salıncak değişilsin diye bıraktığımda sol güneşlik kasislerden falan geçerken düşmeye başladı.

Açıkçası ben de üzerine düştükçe ustası bu hale getiriyorken kullanmaya kıyamayan ben her gördüğümde küfür ediyorum. Ne diyeyim.

ben şunu bilirim şunu söylerim, bir araba ne kadar çok "usta" tarafından mıncıklanıyorsa başına da o kadar çok şey gelir... sahibi istediği gibi mıncıklasın zarar vermez kendi malına...ama birşey yaptırtmak için ustaya bıraktın mı mutlaka başka bir şey arızalanıyor..istisna olan sayılı usta var.. onları tanımak da zaten ayrı bir keyif...ama malesef kaporta konusunda henüz öyle bir "usta"ya denk gelmedim.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia