Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Fren diskleri arasındaki kalite farkları konusunda yardım

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

OğuzCanAlantor

You are not allowed to view links. Register or Login

Geçen cumartesi 4 balata ve ön iki diskimin Zeki Usta'da değişimi yapıldı. Ön disklerin markasının ne olduğunu bilmiyorum ancak frene basınca ses yapıyordu. Şimdi sorun yok. Bu tabi balatadan kaynaklı da olabilir.
Sesin asil suphelisi balata o zaman, bana yetkili serviste eger disk sorunluysa balata degisimiyle ses kesilmez dendi o yuzden disk degisiminide dusundum

Sent from my iPhone using Tapatalk

Disklerinizde eğer aşınma varsa,bence balatalar ile birlikte onlarıda değiştirin. Daha sağlıklı olur. Diskleri değiştirmeyip sadece balata değişimi yaparsanız ve hala ses geliyorsa,burada etken sadece balata değil,demek ki disklerinde etkisi var.

Zaten diski sanayide gosterip asinma varsa degistirmeyi planliyorum, iki hafta once muayeneye gittim fren degerleri iyiydi bu bi gosterge olur mu bilmiyorum ama asinma varsa hemen degistiririm

Alışma sürecinde Balata ses yapar disk Balata değişimi yaptığınız değil diğer taraf ötüyorsa diskinizi torna ettriniz veya değişime gidin ses kesilecektir .

Eğer arka taraftan ses geliyorsa biraz daha kullanıp servisinize gidin arka taraf daha geç alışır.

Onur abi marka olarak dersen brembo ve Ate dışındaki ürünlerin çoğu ses yapıyor . 2 markadan birini seçebilirsin.

sağol cevap için oğuz, disklerin durumu kolay bi şekilde anlaşılıyor mu yoksa söküp ölçüm mü yapmak lazım ? balatayı alıp taktırsam daha sonra ses kesilmez yeni disk gerekirse balatayı da tekrar yeniletmek gerekir mi ?

Diskin durumu anlaşılır abi

Eğer Balata taktıktan sonra ses yaparsa disk torna ister veya yeni disk , 2. Kezde balatayı değiştirmeye gerek kalmaz abi :)
Sagolasin oguz bilgiler icin, haftaici bir arar ugrarim sizin servise o zaman. Bu arada gecen karsilastigimiz da buraklada tanismistik, tesadufen gordum benim arabanin ilk sahibinin arkadasiymis, ersin akkaya isimli biri benim arabanin ilk sahibi, tesadufe bak :)

Tamamdır abicim bekliyorum Çarşamba'da yarım gün açığız.

Evet Burak'ta söylemişti. :)

francobaresi

Araba hakkinda bilgiler aliyim o zman sizden , iyi bakmis mi ersin , yormus mu diye
PTesi sali carsamba bosum, gelmeden ararim ben

Cuore sportivo

Alfista35

1.6 ile 2.0 diskleri ölçüleri farklı mı? 2.0 için olan 1.6 156'ya uygulanabilir mi? (2004 model)
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

francobaresi

1.6 ile 2.0 diskleri ölçüleri farklı mı? 2.0 için olan 1.6 156'ya uygulanabilir mi?

159 icin baktigimda her motor seceneginin diskleri ayriydi, 156 da da boyle olabilir

Cuore sportivo

harunk

Ate balata ve disk 3-4 ay sonra yapacagim degisim kombinasyonu daha bu sabah You are not allowed to view links. Register or Login  ile bu konuyu konustuk  :yukari-ok:
Ford Focus 1.6ecoboost 180hp
Alfa Romeo 159 1.9jdm  10 HK 757  & Regal Raptor E350-6
Polo 2011 1.6tdi            10 HK 216
A4 2010 1.8tfsi             10 HR 358
A3 2010 1.4tfsi             10 HR 355 & Borelli Ledow 250cc
Golf 6 2011 1.4tsi         34 GT 5151

06BA7907

Ate balata ve disk 3-4 ay sonra yapacagim degisim kombinasyonu daha bu sabah You are not allowed to view links. Register or Login  ile bu konuyu konustuk  :yukari-ok:

sanırım  bu balatalar fren kaliperlerine göre de değişiyor. ben fiyat almak için bir iki yedek parçacıyı aradığımda balata için aracın şasi nosunu istemişti.
yaşamak direnmektir.

06BA7907

yaşamak direnmektir.

judge_85

Merhaba,

Yakında fren disk ve Balat'larımın hepsini değişmeyi planlıyorum.
Bu konuda tavsiye ve önerilerinizi yazabilir misiniz?

Brembo ların fiyatları düşük, ithalatçı firmayı bulmak gerek, birkaç yerde orjinali İtalya parça yazmakta.

Tecrübe ve bilgilerinizi paylaşır iseniz sevinirim.
Aracım; 156 1.6 2006 model
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
2016-05 / 93756KM

evrenalpar

159'un arka disk balata bitti. Ate'ler ile yeniledik. Aldığımdan beri frenlerden gelen ses sıfırlandı. Otomatik araçlarda balatanın diski ısırma sesi vardır ya ondan bahsediyorum.  Frenlerin tutuşu, hissiyatı pamuk gibi oldu. Çok memnun kaldım. Önler de bitsin değiştireyim diye iple çekiyorum. Biraz daha pahalı ama değer. Tavsiye ederim.
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

etimat

Hazır frendi, balataydı sesti fln duymusken bende bi atlayım ortaya.. Yahu 2 aydır ara sıra karşılaşıyorum; hızlanırken özellikle 1 ve 2 de franden ses geliyor... Islık sesi gibi sanki fren yapıyormusum gibi. Frene basinca sesi soluğu kesiliyor elemanın.. Birde 90-100 km gibi hızlarda direksiyonu hafif cevirdigimde benzeri bir ses var... Ben çözemedim mevzuyu.. :clover:
06 UJ 192
    147

Kaan

Merhaba,

Yakında fren disk ve Balat'larımın hepsini değişmeyi planlıyorum.
Bu konuda tavsiye ve önerilerinizi yazabilir misiniz?

Brembo ların fiyatları düşük, ithalatçı firmayı bulmak gerek, birkaç yerde orjinali İtalya parça yazmakta.

Tecrübe ve bilgilerinizi paylaşır iseniz sevinirim.
Aracım; 156 1.6 2006 model

Ben 156 1.6 2004 model aracıma ate marka balataları taktım. Orjinal den sonra en kaliteli ürün diyebilirim. Orjinal diskler ile kullanıyorum. Hiç ses yapmıyor. Fren mesafesi iyi. Tavsiye ederim.
1 hayal
5 duyu
6.his

judge_85

Ben 156 1.6 2004 model aracıma ate marka balataları taktım. Orjinal den sonra en kaliteli ürün diyebilirim. Orjinal diskler ile kullanıyorum. Hiç ses yapmıyor. Fren mesafesi iyi. Tavsiye ederim.

Teşekkür ederim, disk Balata komple değişecek bende, ate yi ustamız da tavsiye etti. Bayram sonrası detaylı bakım var :)

2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
2016-05 / 93756KM

kuti147

Aynen benimde yeni değişti disk balata. Disk ferodo balatalar ate. Ate den memnundum ama ferodo disk ilk defa deniyecem. Sanirim sonuç güzel olacak.
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147