Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 147 MK1 vs MK2

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dogan48586

Merhabalar; alfa romeo 147 almaya karar verdim. Karar vermemde etkili olan ise sizlerin bildigi fakat alfayla alakasi olmayan benim gibilerin detayli arastirmasi sonrasinda kulaktan dolma bilgilere kapattim kendimi ve ic sesimi dinleyerek bir cilginlik farklilik yasamak istiyorum:) ankaradayim servis v.s. sorun yaaayacagimi dusunmuyorum.
147 lilerin 4 paketi var ve 2005 ve sonralari makyajli kasalar edindigim bilgiler dogrultusunda . 2005 ve ustu model bakacagim.renk olarak kirmizi yada siyah dusunuyorum ama illaki o olacak diyede diretmem .sadece gri olmasinyeter.
sizlere sorum su olacak alfa kullanicisi yada bilgisi olan kisiler olarak ; hangi paketi almaliyim ( coolez.progresion.blacline ve dist..)
nelere dikkat etmeliyim ve var ise tavsiye edebileceginiz araclar nelerdir. Fiyat olarak 25.000 kadar cikabilirim.
tesekkurler iyi forumlar iyi günler dilerim...
2008  147 1.6 distinctive { ROSSO }

Selimsirkeli

İyi bir tercih yapmışsınız :alkis:
Ben de 1 senedir Alfa ve 147 kullanıcısıyım sınıfında çok zevkli araç :nazar: Bendeki siyah 2006 Distinctive donanım gayette memnunum bir arabadan beklediğim herşey var  :D (Hız sabitleyici,dijital çift bölgeli klima,esp,asr,abs,alcantra döşeme) , Blackline biraz daha spor bir donanım, collezione donanımın döşemeleri harici tam olarak farkını bilmiyorum, bilen arkadaşlar cevap verirse daha doğru olur, ama çok az var zaten  :)
İyi şanslar size, eğer sitede forumda aracını satan olursa kendinizi zorlayın çünkü alfayı alfistiden almak sizin için çok iyi olur  :alfisti:

Ruhumuz olmadan sadece birer Makine Mühendisiyiz...
34 SK 855

Aşmış

Ek olarak 105 beygirlik olan 1.6 motorlar var, varyatör yok ve 120 beygirliklerle neredeyse aynı tüketime sahip. 120'lik tavsiye ederim.
Hatta 2000 motor olanının yakıtı da neredeyse 120'lik le aynı sayırlır, yokuşlardaki ezilmeyi hissettirmeden oldukça keyifli bir sürüş sağlar fakat SS olmayanı yok bildiğim kadarıyla. Bu yüzden çok temiz ve vitesi çok bakımlı olanını bulursanız alın.
Hız sabitleyici lazım değilse Progresion paket alıp jant tekerlek değiştirerek bir de sunroof olmadan belki bütçenize uygun bir alternatif değerlendirebilirsiniz.
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

dogan48586

Distinctive paketi en full olan paket sinirlari biraz daha zorlayip distinctive 147 almak mantikli sanırım. 25 ortalama fiyatim 1-2 daha daha cikabilirim. İlk aracim olacagi icin cok fazlada abartmamak dogrusu sanirim. Degisensiz ve temiz 2005 2006 da sanirim bu fiyatlara bulabiliriz. Tabiki burada birbirini taniyan alfist arkadaslardan satacak olan varsa ve yardimci olacak olan var ise yardim bekliyorum.
İlginize tesekkurler

dogan48586

arkadaşlar yakın zamanda inşallah 147 alacağım.
2000-2004 arası ilk kasa ile 2005 ve sonrası üretilen makyajlı kasa arasındaki farklar nelerdir?
açıkçası pek fark göremedim ben merak ettiğim asıl konu ise 2000deki çarpışma testinde önden kazadan 3 alması ve bu 2004 sonrası makyajlı kasada düzenlendi yada sağlamlaştırıldımı?
2006 modellerin dist.paketli 80.000 lerde 25.000-30.000 arasında
2003-2004 ler ise 20.000 civarlarında 150.000 kmlerde.

fiyat karşılaştırması yaptığımda 2003 alfasını 30.000 e veren de var malum sitede.
konu hakkında bana yardımcı olabilecek arkadaşlara çok teşekkür ederim ve önerebileceğiniz alfa 147 varsa memnun olurum veya sitemiz içerisinde satılık olan var ise...
iyi bayramlar.

rain man

25 30 arasına temiz bir mk 2 alınıp binilebilir. İki kasa arasında daha yüksek kaza testi puanı almak için şase demiri ara sacı gibi bazı ufak noktalar ile ön farlar gibi değişiklikler dışında genel olarak aynı ama sonuçta bazı ufak tefek sorunların ve güncellemelerin yapılmış olması sebebiyle ikinci kasa tavsiye edilir. Ayrıca147de mk2, 156da mk1 daha yakışıklı duruyor benim için.

Onun haricinde distinctive donanım olarak en full'udur, almadan önce triger varyatör değişimi durumu ve ön takımların durumu baktırılıp kontrol edilirse bu güzel makineye binilir rahatça.

Şimdiden hayırlı ve hayırlısı olsun. İnşallah aracınızın da paylaşımını göreceğimiz günlerin girmesi dileğiyle.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

TRSemih

You are not allowed to view links. Register or Login
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

escape

Çoğumuz alfasını almadan önce senin sorduğun bu soruları eminim araştırmıştır sende doğru olanı yapmışsın aklındakileri buaradaki tecrübeli alfacılara sorarak,bende mk2 147 mi almadan önce çok araştırdım oyleki bu araştırma nerdeyse bir yıl sürdü ve en sonunda aklıma ve bütçeme yatan aracı buldum ve aldım ama preacher inde dediği gibi ister mk1 ister mk2 olsun mutlaka bakım geçmişini öğrenmeye çalışmalısınız ve iyi bir ustaya gerekli tüm kontrolleri yaptırmanız tavsiyemdir,ben misal aldıktan kısa bır sure sonra 1150 tl harcama yaptım sadece triger,yağ,filtre için,bütçenizi belirlerken bu harcamalarıda göz önünde bulundurmak gerekliki
yarın aracımızı daha keyifli bir şekilde kullanabilelim,inşallah en güzelinden bir 147 sahibi olursun :)
I ♥ YOU ALFA ROMEO

dogan48586

yorumlarınız için teşekkürler. bir ürün hakkında net bilgiyi en iyi şekilde onu kullanan kişilerden alabiliriz diye düşünüyorum.
araştırma yaparken ; değişen ve kaza durumlarına,bakımlarının düzenli ve serviste yapılıp yapılmadığına, motor ve ön aksamına,km.sine dikkat edeceğim. renk olarak koyu tonlarda istiyorum( kırmızı,siyah v.s.)
ilk arabam olacak alıp 3-5 yıl binmeyi daha sonrada imkanlarım doğrultusunda üst modele geçmeyi düşünüyorum.geniş br araştırma içerisindeyim rcliosundan 206-27 sine getzinden fabiasına paliosuna çoğunu araştırdım videolarını izledim forumları takip ettim. 147de olan donanım ve tarz hiçbirisinde yok sıradan geliyorlar bana.farklı olsun benim olsun yolda gördüğüm alfalara ve kullananlara selam verebileyim istiyorum :haydi:
geçen kayseriden bir arkadaş ilan koydu malum siteye 2 günde araç satıldı 2005 model kırmızı You are not allowed to view links. Register or Login kmlerde 23.500 aradım ama geç kalmıştım biraz konuştuk arkadaşla mümkünse tüp takılmamış olsun araştırırken ona dikkat et birde ilanları araştırırken yeni tarihli olanları daha çok incele eğer tarihi eski ise 3-4 aylık o araçta sıkıntı vardır dedi siz ne dersiniz bu durum ve fikir hakkında?
ankaradayım yardımcı olmak isteyen var ise yardımlarınıza açığım.
okuduğunuz için teşekkürler.

Koful

3-4 aylık ilanda bir sıkıntı vardır da, araçta mıdır ilan sahibinde midir bilinmez :) peşin hüküm verip bu araç sıkıntılı denemez bence... tembel ya da tok satıcı olabilir mesela :)
Tüp takılmamış olması, sahibinin aracına çok değer verdiğini göstermiyor malesef. Adam tüp taktırmamış ama bakımlarını da doğru düzgün yaptırmamıştır, bu ön yargıyla hareket etmemek gerektiğini düşünüyorum. Benim de ilk aracım 147'ydi, önceki sahibi tüp taktırmış, satarken de çıkartmıştı. Ben de 2 sene tüpsüz binip sonra taktırmıştım. Şimdi de başka bir arkadaşım biniyor.
Neyse, bence dikkat edilmesi gereken şey aracın bakımlı olması.

sbk0655

Alfadanadam

Hürcan'ın arabası di mi.

h.t

Hürcan'ın arabası di mi.

Aynen abi değişiklik için satmak lazım mecburen :(

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gouki

geçen kayseriden bir arkadaş ilan koydu malum siteye 2 günde araç satıldı 2005 model kırmızı You are not allowed to view links. Register or Login kmlerde 23.500 aradım ama geç kalmıştım biraz konuştuk arkadaşla mümkünse tüp takılmamış olsun araştırırken ona dikkat et birde ilanları araştırırken yeni tarihli olanları daha çok incele eğer tarihi eski ise 3-4 aylık o araçta sıkıntı vardır dedi siz ne dersiniz bu durum ve fikir hakkında?

Arkadaş güzel saçmalamış. Yoğurt mu alıyorsunuz da yeni tarihli olacak?

Siz de bir kendinizi tanıtsanız iyi olur. Ayrıca aklınızdaki her soru için yeni konu başlatmanıza gerek yok, bu forumda aradığınız her sorunun cevabı var: You are not allowed to view links. Register or Login

dogan48586

Siz de bir kendinizi tanıtsanız iyi olur. Ayrıca aklınızdaki her soru için yeni konu başlatmanıza gerek yok, bu forumda aradığınız her sorunun cevabı var: You are not allowed to view links. Register or Login

aklımdaki her soru için konu açmadım bakarsanız görürsünüz.konuların çoğunu okuyup takip ettim araştırıyorum demiştim konumun içerğinde de.
buradaki arkadaşlarla muhabbet tadında fikir alış verişi yapamayacaksam aranızda olmamın veya bu siteyi kullanmamın ne anlamı var peki? alfisti türkeyin kuruluş amacı nedir? kalıplaşmış forum konuları içinden git istediğini araştır kaybol mu? yoksa buradaki kişilerin birbirini tanıması yardımcı olması ve bldiği kadarı ile görüşlerini belirtmesimidir? bana göre You are not allowed to view links. Register or Login olması lasım

amacım kimseyi kırmak yada yazdıklarımla sizi rahatsız etmek değil. konumda da belirttiğim gibi fikir alışverişi yapıyorum tabiki dediğim gibi muhabbet tadında..

kendimi de tanıtayım buyrun;

Kullanıcı Adı: dogan48586
Yer:Ankara
İsim Soyisim:Mehmet doğan
Kan Grubu:0 Rh (+)
Medeni Durum:Evli
öğrenim: gazi üniversitesi resim öğrt.
Meslek:Serbest satış
Telefon Numarası:05332599843

madman1

aklımdaki her soru için konu açmadım bakarsanız görürsünüz.konuların çoğunu okuyup takip ettim araştırıyorum demiştim konumun içerğinde de.
buradaki arkadaşlarla muhabbet tadında fikir alış verişi yapamayacaksam aranızda olmamın veya bu siteyi kullanmamın ne anlamı var peki? alfisti türkeyin kuruluş amacı nedir? kalıplaşmış forum konuları içinden git istediğini araştır kaybol mu? yoksa buradaki kişilerin birbirini tanıması yardımcı olması ve bldiği kadarı ile görüşlerini belirtmesimidir? bana göre You are not allowed to view links. Register or Login olması lasım

amacım kimseyi kırmak yada yazdıklarımla sizi rahatsız etmek değil. konumda da belirttiğim gibi fikir alışverişi yapıyorum tabiki dediğim gibi muhabbet tadında..

kendimi de tanıtayım buyrun;

Kullanıcı Adı: dogan48586
Yer:Ankara
İsim Soyisim:Mehmet doğan
Kan Grubu:0 Rh (+)
Medeni Durum:Evli
öğrenim: gazi üniversitesi resim öğrt.
Meslek:Serbest satış
Telefon Numarası:05332599843
Merhaba Araç alım süreci nasıl gelişti acaba ne yaptınız memnun kaldınız mı? ne kadar bindiniz? :)