Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm / 34 UZ 6998 / Alfisti'nin Geri Dönüşü

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ES53

Sinir bozucu gercekten abi.Ben yazin arabayi mengerler bostanci ya biraktim tampon boyandi.3 ayda catladi,boya dalga dalga.yapicak bisey yok

Sent from my iPhone using Tapatalk

admin

:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Erkay KAHYA

Ufak şeyler can sıkar. Ama yapacak bişey yok olmuş bi kere.
Detay ve ince işçilik konusunda malesef baştan sağma bir çok şeyle karşılaşıyoruz. Tek sıkıntı bunlar kalsın.  :nazar:

Eksozlar için de: Tamponun alt kısmı için sabit bişey yok. Esnek yapı olduğundan nasıl takarsan öyle şekil alıyor.
Ön tamponda aynı şekilde. Alt kısmını ayarlayacağın bir yer yok.
Eksoz uçlarının farklı durmasının sebebi odur.

ES53

Bu ara da autoking maltepe de ayni sekilde.arka tampon boyandi komple tamponu oturtamamislar.boya zaten dalga dalga

hi_cazz

Volkan en büyük hatan Autoking olmuş. O adamların yaptığı hiçbir iş düzgün olmuyorkş

fatihmehmet

Autoking'te 2 defa işlem yaptırdım. Birinin boyası attı diğerinin boyası tutmadı. Lanet ettim bir daha Allah uğratmasın

2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

ES53

Arkadasim 2005 focusunu goturdu.rengi maviydi.2 kez camurlugu boyadilar tutmadi renk.sonra bir olaylar oldu nasil oldu bilmiyorum ucretsiz komple boyadilar araci.yer tabi ki autoking

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
Volkan en büyük hatan Autoking olmuş. O adamların yaptığı hiçbir iş düzgün olmuyorkş

Autokingde yaptırmadım ki halit, başka bir arkadaş ortaya autoking bırakmış onu baz almışsın:) autokingde yaptracak kadar acemimiyim:)

'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

FB10ur

Kardeşim geçmiş olsun çok ufakta olsa detaylar can sıkıyor dediğin gibi maalesef bazıları usta sıfatını sadece lakap olarak kullanıyor ama sonrasında görüşüp hatalarını karşılamayı kabul etmesi güzel davranış her ne kadar iş işten geçmiş olsa bile..

hi_cazz

Autokingde yaptırmadım ki halit, başka bir arkadaş ortaya autoking bırakmış onu baz almışsın:) autokingde yaptracak kadar acemimiyim:)

Yanlış anlamışım.

tughan

Gülsuyu' nda RS Servis diye bir firma var, amcamın arabası doluya tutulduğunda çok temiz iş yapmışlardı. Sonra fırtınada kiremit düştü, onu da sanki hiç boyanmamış gibi tamir edip boyamışlardı. Aklınızda olsun, adamlar işlerinde iyi gibi. Yani benim gördüğüm öyle. Boyada hiç bir sıkıntı olmadı atma vs gibi. Bir araştırıp bakın derim.
Tuğhan.
156 Selespeed

wolkanku

alfistiler haydi fikirlerinizi bekliyorum;

159 ile 3. yılımızı yarın tamamlıyoruz; 64.000 km'de aldım ve bugün 96.000 km'de..haftasonları 50 km ve yazın çeşme-istanbul , sapanca istanbul yollarında kullanarak 3 yılda 32.000 km yapmışım...hala ilk günkü aşkla biniyorum ve her inişimde dönüp defalarca bakıyorum resmen aramda duygusal bir bağ var ancak işin mantık kısmına gelecek olursak ;

*şirket aracım 1.6 tdi dsg polo var ve şubatta büyük ihtimalle 1.6 tdi dsg jetta'ya geçiş olacak.
bu sebeple 159'u sadece hafta sonları, trafiğin olmadığı sabah saatlerinde ve akşam üstü saatlerinde turlamak için kullanıyorum, ve sırf bu lüksüm için senede 1000 TL vergi, 700 TL trafik sigortası , 800 TL kasko , 440 TL bakım ödüyorum ve açıkçası bu yaptığımı artık akıl karı bulmuyorum  :duvar:

özellikle jettaya geçiş olursa evde 2 adet dizel sedan araç olmasının bir manası kalmayacak.

bu noktada ocak ayı vergisini de ödemeden artık 159'u elden çıkartmaya niyetlenir gibiyim. amacım model yükseltmek, km ve boya takıntım hiç yok. önerilerinize bu noktada açığım;

*kesinlikle benzinli bir araç istiyorum , gönlümde alfa GT yatıyor ancak artık yüksek hacim vergisi ödemek manasız geliyor, yeni nesil tüm araçlar benden güçlü olup 1/3'üm kadar vergi ödüyor ve sadece haftasonu bineceğim araca da fazladan para yatırmak manalı gelmiyor.

* otomatik vites olması bir artı ama çok da şart değil.

*sw ve suv hariç her türlü segmentte otomobil olabilir, coupe olur,  cabrio da olur, sedan da olur.

*2010 model ve üstü olması şart.

*maximum 2lt düşünüyorum, atmosferikten ziyade turbo olması tercihim. 140hp civarı güçler benim için yeterli. ( 2.2, 3.2 vs. asla düşünmüyorum.)

*55-60.000 tl bandında olmasını istiyorum fiyat olarak çok da uçmak istemiyorum.

benim aklıma gelenler;

2013-2014 yeni beettle 1.2 tsi
2012 insignia 1.6t (aklıma en çok yatan seçenek)
2012 b7 a4 2.0t quattro
2009-2010 mazda rx8 (yeni kasa için bütçeyi biraz zorlayabilirim)
2010 scirocco ( kullanıcı kitlesinden dolayı en son seçeneğim olacaktır)

polo gti, mini cooper S,ibiza cupra vb. üniversite öğrencisi gazcısı arabaları pek düşünmüyorum..

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ES53

Belki sacma gelir sana abi ama ds3 thp dusunur musun ? 1.6 156 hp cok keyifli bir araba

Veya neden seceneklere 1.4 giu eklemedin acaba

wolkanku

Belki sacma gelir sana abi ama ds3 thp dusunur musun ? 1.6 156 hp cok keyifli bir araba

Veya neden seceneklere 1.4 giu eklemedin acaba

ds3 de aynı polo gti, ibiza cupra sınıfında benim için..o sınıf, gerektiğinde takım elbise giyip bir yere gidebilecek ağırlığı kaldırmıyor gözümde.. rayban gözlüklü dövmeli kirli sakallı gazcı üniversite öğrencisi arabası gibi geliyor.
159 bu bakımdan çok iyi tamamlıyor insanı..kot , tshirt giyip çıksan da, takım elbise giysen de uyum sağlıyor.

makyajsız giu'nin içini beğeniyorum sadece. (makyajlıda şalterlerin gitmiş olmasını hiç anlayamadım) dışına gözüm bir türlü alışamıyor malesef. füme renk , 19" prodrive jantlı ve coiloverlı olsa bile yine tam hayalimdeki alfa değil.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ES53

Bilmiyorum belki o fiyatlara bulunur mu ama 1.6 200 luk rcz kullandim asik oldum.pejoya hic sicak bakmazdim ta ki bu arabaya kadar

Theillest

Tercihlerin icinde senin kriterlere uygun  İnsigniadır abi , opelin yaptıgı en iyi arac (bence) takım elbiseyede tshirte de gider hatta  forma sort halısahayada gider :)

rain man

Piyasanın afilli coupe'lerini ben de tavsiye ederim size :) Siyah bir 2007 2.0 tfsi tt cuk oturabilir üzerine 10 kadar koyarak. Zaten tt önceden de kullanmıştınız sanırım. Ben de aynı tercih kriterlerine sahip olsam rcz ve tt'yi ayrıyeten düşünürüm. Scirocco da gerçekten güzel bir araç fakat ve düşük motor hacmi büyük avantaj ama yine de içimin ısınmadığı birşeyler var...

Bu arada, bu güzelliğe de kıyılmaz ki...
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

wolkanku

Piyasanın afilli coupe'lerini ben de tavsiye ederim size :) Siyah bir 2007 2.0 tfsi tt cuk oturabilir üzerine 10 kadar koyarak. Zaten tt önceden de kullanmıştınız sanırım. Ben de aynı tercih kriterlerine sahip olsam rcz ve tt'yi ayrıyeten düşünürüm. Scirocco da gerçekten güzel bir araç fakat ve düşük motor hacmi büyük avantaj ama yine de içimin ısınmadığı birşeyler var...

Bu arada, bu güzelliğe de kıyılmaz ki...

gerçekten kıyılacak gibi değil biliyorum, satmak da istemiyorum, babamla kaç gündür konu bu oldu, benim yaptığım sadece ego tatmini için bi dünya para harcamak oluyo..

işin garibi böyle bir durumda olmama rağmen ay başında ART CAR'da tavanım antrasit kumaş yapılacak, onu bile iptal ettirmiyorum..
satmayıp da ocak vergisini ödersem daha da ileri gidip coiloverla devam ederim biliyorum...bir yerde durmam gerekiyor halit'in yaptığı gibi.

TT küçük bir coupe , uzun ve yayvan araç daha çok seviyorum açıkçası o yüzden RCZ daha sıcak geliyor ama onun da kullanıcı kitlesi sebebiyle scirocco'dan aşağı kalır bi namı yok :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Koful

Hocam ds3 değil de ds5 çok afili duruyor yahu, ama bir miktar ek bütçe lazım 13-15 kadar...

wolkanku

Hocam ds3 değil de ds5 çok afili duruyor yahu, ama bir miktar ek bütçe lazım 13-15 kadar...

ds5 fiyatlarına benim bakacağım tek araba a5 1.8tfsi bomboş paket bile olsa alırım :) xenon olsun gerisi kolay :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

sariertan

İç ve ön dizayn insanı heyecanlandırmıyor ama tek kapı ve büyüklüğü ve arka görüntüsü ile LAGUNA SPORT da fena sayılmaz.

Ama bekar olsam gücüm yetiyorsa bir RX8 tadına bakmak isterdim. Yıllık vergisi düşük olan bir model. Kırmızı son kasa benim için harika. Cilalanmış bir rx8 kırmızı görmüştüm dön bak bak boynum ağrıyacaktı. Durduğu yerde bile tehlikeli duruyordu. Ama takım elbise ile içinden inmek değişik görünebilir =))

wolkanku

İç ve ön dizayn insanı heyecanlandırmıyor ama tek kapı ve büyüklüğü ve arka görüntüsü ile LAGUNA SPORT da fena sayılmaz.

Ama bekar olsam gücüm yetiyorsa bir RX8 tadına bakmak isterdim. Yıllık vergisi düşük olan bir model. Kırmızı son kasa benim için harika. Cilalanmış bir rx8 kırmızı görmüştüm dön bak bak boynum ağrıyacaktı. Durduğu yerde bile tehlikeli duruyordu. Ama takım elbise ile içinden inmek değişik görünebilir =))

laguna sport çok evladiyelik araba be abi.. yani piyasada kaç tane sattı da etrafta 3-5 manyağını bulayım da zamanı gelince satayım :) yoksa güzel araba içi biraz sıkıcı o kadar.

rx8 beyaz dışında her renk olur açıkçası benim için..vergi düşük, güç tatminkar, duruş güzel..abuk subuk spoiler, osuran egzoslar vs. takılmadığı sürece içinden takımla da insen mayoyla da insen rezil etmeyecek bir tarzı var bence.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ealprsln

RX8 dışında saydığın araçların hiçbiri çok da olacak gibi değil Volkan. 1.6T 180 HP içinde asla 159'umu satmazdım, tasarımını çok beğeniyorum ayrıca üretimde olan o fiyat bandındaki en güzel D segment olduğunu düşünmeme rağmen yine yapmazdım. Piyasada peynir ekmek gibi bulunuyor, çok güzel olsada yinede hayır bence.

Temiz bir GT 2.0 SS  senin yerinde olsam ilk düşüncem olurdu. Takım elbisede gider ona  8)
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

sariertan

Bir de şu var 159 yerine koyacağın bir araç vergi haricinde sana masrafı aynı olacak. Duruma göre yakıt belki fazla belki az olacak. Ama ne koyarsan koy 159 karizması olmayacak. Bu durumda bir vergi yüzünden satılmaz. He amaç yeni bir heyecan ise ki öyle görünüyor kafandakileri bul, git, bak, incele ve içine sineni kesene uygununu al.

wolkanku

RX8 dışında saydığın araçların hiçbiri çok da olacak gibi değil Volkan. 1.6T 180 HP içinde asla 159'umu satmazdım, tasarımını çok beğeniyorum ayrıca üretimde olan o fiyat bandındaki en güzel D segment olduğunu düşünmeme rağmen yine yapmazdım. Piyasada peynir ekmek gibi bulunuyor, çok güzel olsada yinede hayır bence.

Temiz bir GT 2.0 SS  senin yerinde olsam ilk düşüncem olurdu. Takım elbisede gider ona  8)

insignia'nın aklıma yatan kısmı yaşı yenileyip km olarak belki biraz daha aşağı inebilecek olmam..yani 2012 model 60.000km'de bi insignia alırsam, yine sadece haftasonu kullanacağım için yine piyasadaki düşük km'li araçlardan olacağı için kolay da satarım diye düşünüyorum... yoksa tasarım olarak 159 çok üstün, hele ki iç tasarım olarak zaten 159'un kalitesini kıyaslamam bile. tamamen mantık kısmına odaklandığımda insignia. (benim 159'um kimse inanmasa da 2006 model yani 10 yaşına giriyor )

GT tasarım olarak beni çok çekiyor, sürüş olarak ise en beğendiğim alfa romeo diyebilirim. ama mantıklı hiç bir yanı yok..yine yüksek vergi, yine yüksek yaş ve yine yüksek km'ler.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia