Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 147 - Tavandan Su Sızıntısı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

jackoceans

Merhaba Arkadaşlar

yaklaşık 1 ay önce aldığım aracımın tavanından içeriye su sızıntısı mevcut.
tam olarak sızdığı bölge sağ yolcu kapısıyla ön cam arasında bir yerde.
cam'ın birleştiği kısımda bir boşluk mevcut gibi fakat oradan sızca içeride de camdan başlar ve su yukarıya değil aşağıya gider diye düşünüyorum. bu yüzden camın biraz daha üstüne doğru bir yerde
fakat ne tavanda delik vs bir sıkıntı var, nede içerideki kısımda.
sunrooftanda baya uzak bölgede oluyor bu sızıntı bu yüzden sunrooftan olduğunu düşünmemekteyim fakat genede sizlerin tecrübelerine başvurmak istedim.
sizce bu durum neden olabilir

ayrıca ilk arabamda tecrübe etmiş bulunuyorum aracı kesinlikle kış ayında almak gerek D:

jackoceans

Merhaba

Dalgınlıktan yanlış yere açmışım konuyu teknik kısıma taşınabilir mi?

teşekkürler.

TRSemih

%90 "A" sütunundaki sunroof tahliye hortumlarından kaçırıyordur. kronik bir problem, ilk bakılması / müdahale edilmesi gereken yer.

sunroofunuzda 2 arkada 2önde olmak üzere 4 adet tahliye hortumu var. arka taraftakiler davlumbaz keçesinin arkasında kalıyor. serum hortumundan hallice siyah renkli hortumlar, eğilirseniz görürsünüz. bu hortumların ucunda kapakçık şeklinde lastikler var. onları çıkarın. zamanla irili ufaklı pislikler burada takılıp, suyun tahliyesini engelleyebiliyor. tornavida yardımı ile hortumun uç/iç kısmını da temizlemeye çalışın.

asıl ulaşmanız ve uğraşmanız gereken yer ön tahliyeler. onlara ulaşmak için silecekler ve silecek ızgaralarını sökmeniz gerekiyor. söktükten sonra tahliye hortumlarının uçlarında tıkanıklık varsa görürsünüz zaten. görünürde bir şey yoksa, bisiklet fren teli ile klavuzlayarak temizleyin. bu esnada sunroofu açıp bir yandan da deliklere su dökerek her bir hortumdan suyun kesintisiz tahliye olduğuna emin olun.

hortumlarda içten yırtık, delik vs yoksa sorun hallolur.

geçmiş olsun.
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Alfadanadam

Tam ve kesin çözümü budur.  Hiç başka çözüm aramayın :)

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

jackoceans

İçim rahatladı teşekkürler, yarın bir ustaya götürmeyi düşünüyordum fakat kendim yapabilirim gibi..
yarın ilk işim bu..
elinize sağlık tekrardan iyi akşamlar..

jackoceans

Evet arkadaşlar şuanda bahsedilen yerleri sökmüş ve bahsedilen su giderini temizlemiş bulunuyorum
Baya bir pislik çıktı içerisinden bakalım sorun çözülecek mi
Çözülmez ise yüksek ihtimalle boruda çatlak meydana geldi..
Bu gibi bir durumda nerede tamir ettirebilir veya değiştirtebilirim?
İstanbul anadolu yakasındayım önerebileceğiniz bir yer var mı?

Sent from my iPhone using Tapatalk

admin

Bagajın açılması ile ilgili sorunda belki bundan kaynaklı olabilir. Yani aynı anda iki soruna çare bulmuş olacaksınız.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

jackoceans

Umarım @admin

Alfista35

benim aracımda sunroof yok. ama tavanda su lekeleri fark ettim bugün. sunroofu olmayıp böyle bir sorunla karşılan var mı 156'da?
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

kupavale

Mrb arkadaşlar aynı dertten düştüm dara sanırım benim aracımda su alıyor bagajdan şüpeleniyorum bagaj içindeki halıflex de nem var içerde de koku yapıyo nem kokusu ne tesadüftürki bu gün bagaj kapısını kumandayla açamadım kilit açmıyo.aracım 2004 156

kupavale

Aracımı alalı yaklaşık 2 ay oldu sürekli biyerleri bozuluyo daha bugün tamircideydim bijon kesmiş ve sol ön cam ara sıra tutukluk yapıyo ama yinede alfamı çokdan da çok seviyorum

MUU

Aynı aorun benim de başıma geldi kanalları temizlettim sotun çözüldü:)

kupavale

Acaba kendim temizleyebilirmiyim.herhangi bir tamirciye götürsem olurmu

TRSemih

You are not allowed to view links. Register or Login
benim aracımda sunroof yok. ama tavanda su lekeleri fark ettim bugün. sunroofu olmayıp böyle bir sorunla karşılan var mı 156'da?
Antenden alabilir bir ihtimal. Aklıma başka bir yer gelmedi.
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Alfista35

Antenden alabilir bir ihtimal. Aklıma başka bir yer gelmedi.

İşin garibi benim aracımda anten yok  :) yetkili servise sormuştum. onlarda orijinalinden böyle olduğunu söylemişlerdi
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

jackoceans

Evet arkadaşlar bugün istanbuldaki yoğun yağmur sonrası aracımın içinde damla su sızması yok gibi gözüküyor
Yardımcı olan bütün arkadaşlara tekrardan teşekkürer..