Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sahibinden Efsaneler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Doğa Tosun

You are not allowed to view links. Register or Login Can Bey, öncelikle km tabiiki önemlidir. Yine Halit Abi'nin arabayı örnek vereyim. Kilometresi yüksekti fakat farzımisal ben alıcısı olsaydım içim rahat alır binerdim. Ama piyasadaki 159'larda bu rahatlığı yaşar mıyım, belki birkaç arabada. Ki onları da 45'e vermiyorlar bildiğim kadarıyla.

Sadece 159'un zor ve yıkıldı mı toplaması o kadar kolay olmayan bi araba olduğunu söylüyorum. Ayrıca forumda her zaman "şu şu kadar eder", "bunun ederi bu" vb. postlara bu düşüncelerimi dile getirdim. Zamanında daha büyük tartışmalar da yaşandı tam olarak bu konuyla ilgili. 45 etmesi de sizin görüşünüzmüş saygı duyarım ama bunun buraya yazılmasını hoş karşılamadığımı belirtmek istedim. En azından bu foruma yakıştırmıyorum.

bahsettiğiniz kutsal görevin kime yakışıp yakışmayacağını bilemeyiz fakat çok vaktiniz varsa inceleyin, asla burada bir marka bir model için max şu kadar eder, min bu kadar eder yazmışlığım yoktur. Bu benim fiyat belirleme bilgim yok demek değil, bunu buraya yazarak farklı düşünen insanları veya benzer araç sahiplerini irite etmek istemediğimdendir.
(benim de 159'um var ben rahatsız oldum gibi bir anlam lütfen çıkarılmasın)

konuyu kirletmeyelim, özel mesajınıza cevap verdim. Saygılar.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

master

Can Bey,

Temiz bir 159'un 45 edeceğini düşünüyorsanız ciddi anlamda yanıldığınızı söyleyebilirim.

Alakasız konuları birleştireyim. Geçen gün arkadaşın aracını İzmir Özgörkey servisten almaya gittik. O esnada showroomdaki araçlara bakıyoruz.

3.20i M paket vardı bir tane, 196.700 TL mi neydi. "Yuh" dedim, sonrakine baktım. 4.20d Cabrio, donanımlı falan. Kaç para? 382.000 TL. Evet ikinci el Ferrari Modena parası.

382.000 TL ne demek yahu.

Bugün, 200.000 TL bandında, ancak orta sınıf, 1.6lt benzinli motorlu biraz donanımlı bir BMW alabiliyorsunuz. 400.000 TL gibi eskiden süperspor alınabilen paraya da Yeditepe üniversitesi 2. sınıf öğrencisi arabası alınabiliyor.

Çünkü BMW stoklarını tüketmiş, yeni arabaları getirmiş. Bu ne demek? 2.9'a sabitlediği Euro kurunu 3.4'e çekmek zorunda kaldı demek. Bu yüzden fiyatlar anormal seviyelere gelmiş.

Hadi dedim neyse, halkın daha rahat eriştiği arabalara bakayım. Ford Fiesta 75hp dizel arabanın Titanium donanımlısı (ki o sınıfta ne kadar donanım olacaksa) 60.000 TL. Yuh arkadaş. Mini minnacık araba alıyoruz, 75hp üstelik, ve 60.000 TL istiyorlar.

Bir süredir benim GT ilandaydı. Gelen telefonlar da az ve özdü. Muhabbet etmek için arayıp alıcı olmayan bir iki kişinin dışında arayanların hepsi konuştu ve almak istedi.

Fiyatı 57.000 TL olarak koymuştum, gelen en düşük teklif 53.000 TL, en yüksek 55.000 TL oldu vermedim.

Çünkü benim niyetim eldekileri satıp yerine temiz ve daha önce kullandığımdan daha yeni model bir 159 alarak konforlu bir tek arabaya düşüp üstüne işime aktarabileceğim para bulmaktı. Ancak 159'ların temiz olanlarının da satacağım GT'nin üstüne para eklememi gerektirdiğini, alternatif olarak alınacak bir sıfır aracın da beni çok aşacağını görünce (donanımlı Golf TDI 100.000 TL, alacağımdan değil referans olsun diye diyorum:) ) vazgeçtim, çünkü ilana koyduğum para ve yakını rakamlara alacağım daha iyiyi geçtim, GT'ye yaklaşabilen bir araç bile yoktu.

İşte burada sizin dediğiniz noktaya geliyoruz. "Temiz" derken, ben gerçekten temizi kastediyorum. Benim tecrübelerime göre, 120.000 km üstündeki bir 159, eğer sürekli git-gel otobanda sabit hızla kullanılmadıysa, gerçekten temiz olması için minimum 10.000 TL, ideal olarak da daha fazla total masrafı 70-120.000 km arasında yapmış olmak zorundadır. Ve piyasada birkaç 159 inceledim, bu masrafı yapan -bu sene için bahsediyorum- 45.000 TL bandında satılan benim incelediğim araçlarda yok. Bu masrafı yapan da o paraya vermiyor zaten.

Geçtiğimiz sene için konuşsanız hak verirdim, ancak sıfır araç fiyatları ikinci el fiyatlarını da doğal olarak etkileyecek, ve 45'e geçen sene temiz ve düşük km 159 bulurken, ben bu sene birisi çok sıkışmadıkça ihtimallerin gerçekten düşük olduğunu düşünüyorum.

Bir de lütfen muadil E90 kasa 3 serisi fiyatlarına bir bakın. Evet ikinci elde daha pahalı olması normal, zaten sıfırı da daha pahalıydı. Ama kaç para daha pahalı bir bakın. 2009-2010 model, temiz bir 3.20d kaçtan gidiyor?

Doğa'nın dediği gibi, biz bile kendi arabalarımızı öldürürsek piyasa neden mezarcılık yapmasın?

Ayrıca doğru fiyat koymanın da önemli olduğunu düşünüyorum, bunu da tecrübe ettim. Bundan yıllar önce hiçbir masrafı olmayan ve muadillerine göre çok çok temiz 156'mı satmaya çalışırken yurtdışına çıkıyorum hemen gitsin diye km'si daha yüksek ve bakımsız olanlarla aynı fiyatı verdim. Kimse almadı, arayan bile olmadı doğru düzgün. Sonra yurtdışına çıktım, dedim ki artık olan oldu yemişim aciliyeti, verdim pedere vekaleti, fiyatı da olması gerekene çektim. Araba kısa süre sonra satıldı.

Bu örnek her zaman tutmayabilir ama malı ederinden düşüğe vermek de her zaman iyi bir şey değil. Price-perceived quality relationship diye bir konu var akademide, özetle fiyat arttıkça o fiyatı karşılayabilecek kişiler arasında algılanan kalite algısının da arttığını görmüşler. Dolayısıyla siz iyi malı düşük fiyata veriyorsanız o malın gerçek alıcısı "demek ki kalitesiz" diyebiliyor. İyi malı kötü maldan yüksek fiyata veriyorsanız, o zaman alıcısı gelip sizin malınızı alıyor.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

can4242

You are not allowed to view links. Register or Login
Can Bey,

Temiz bir 159'un 45 edeceğini düşünüyorsanız ciddi anlamda yanıldığınızı söyleyebilirim.

Alakasız konuları birleştireyim. Geçen gün arkadaşın aracını İzmir Özgörkey servisten almaya gittik. O esnada showroomdaki araçlara bakıyoruz.

3.20i M paket vardı bir tane, 196.700 TL mi neydi. "Yuh" dedim, sonrakine baktım. 4.20d Cabrio, donanımlı falan. Kaç para? 382.000 TL. Evet ikinci el Ferrari Modena parası.

382.000 TL ne demek yahu.

Bugün, 200.000 TL bandında, ancak orta sınıf, 1.6lt benzinli motorlu biraz donanımlı bir BMW alabiliyorsunuz. 400.000 TL gibi eskiden süperspor alınabilen paraya da Yeditepe üniversitesi 2. sınıf öğrencisi arabası alınabiliyor.

Çünkü BMW stoklarını tüketmiş, yeni arabaları getirmiş. Bu ne demek? 2.9'a sabitlediği Euro kurunu 3.4'e çekmek zorunda kaldı demek. Bu yüzden fiyatlar anormal seviyelere gelmiş.

Hadi dedim neyse, halkın daha rahat eriştiği arabalara bakayım. Ford Fiesta 75hp dizel arabanın Titanium donanımlısı (ki o sınıfta ne kadar donanım olacaksa) 60.000 TL. Yuh arkadaş. Mini minnacık araba alıyoruz, 75hp üstelik, ve 60.000 TL istiyorlar.

Bir süredir benim GT ilandaydı. Gelen telefonlar da az ve özdü. Muhabbet etmek için arayıp alıcı olmayan bir iki kişinin dışında arayanların hepsi konuştu ve almak istedi.

Fiyatı 57.000 TL olarak koymuştum, gelen en düşük teklif 53.000 TL, en yüksek 55.000 TL oldu vermedim.

Çünkü benim niyetim eldekileri satıp yerine temiz ve daha önce kullandığımdan daha yeni model bir 159 alarak konforlu bir tek arabaya düşüp üstüne işime aktarabileceğim para bulmaktı. Ancak 159'ların temiz olanlarının da satacağım GT'nin üstüne para eklememi gerektirdiğini, alternatif olarak alınacak bir sıfır aracın da beni çok aşacağını görünce (donanımlı Golf TDI 100.000 TL, alacağımdan değil referans olsun diye diyorum:) ) vazgeçtim, çünkü ilana koyduğum para ve yakını rakamlara alacağım daha iyiyi geçtim, GT'ye yaklaşabilen bir araç bile yoktu.

İşte burada sizin dediğiniz noktaya geliyoruz. "Temiz" derken, ben gerçekten temizi kastediyorum. Benim tecrübelerime göre, 120.000 km üstündeki bir 159, eğer sürekli git-gel otobanda sabit hızla kullanılmadıysa, gerçekten temiz olması için minimum 10.000 TL, ideal olarak da daha fazla total masrafı 70-120.000 km arasında yapmış olmak zorundadır. Ve piyasada birkaç 159 inceledim, bu masrafı yapan -bu sene için bahsediyorum- 45.000 TL bandında satılan benim incelediğim araçlarda yok. Bu masrafı yapan da o paraya vermiyor zaten.

Geçtiğimiz sene için konuşsanız hak verirdim, ancak sıfır araç fiyatları ikinci el fiyatlarını da doğal olarak etkileyecek, ve 45'e geçen sene temiz ve düşük km 159 bulurken, ben bu sene birisi çok sıkışmadıkça ihtimallerin gerçekten düşük olduğunu düşünüyorum.
Aslında aynı şeyleri söylüyoruz hocam, herkesin arabası temiz,herkesin arabası bakımlı malum sitede
Gerçek anlamda, bakımlı olduğuna şüphem olmayan gerçekten ekstralı bir 159 daha iyi paraları hak ediyor. Lakin şu an ki piyasada ve şartlarda hangi alfa hak ettiği değerlere satılabiliyor ki güzel ülkemizde. Zaten kilometre takıntısını, zihinlere kazıyanlar da malum sitede peynir ekmek gibi satılan,malum araçların, al satçıları.

Doğa bey, saygı duyuyorum, düsüncelerinize, forum içi tarzınıza. İyi forumlar olsun :rock:

ES53

Can bey 2 saat once ki postunuz da km onemli demissiniz simdi baska bisey soyluyosunuz.Benim aracimin bir ekstrasi yok kazasi belasi da yok 52 bin km de aldim suan 68 binde.45 ustu etmez ben mi yanlis anladim yoksa ? 50 bin km ye kadar servis bakimli ama bir ekstrasi yok standart 159.ekstradan kastiniz nedir ?

Benim her zaman savundugum sey bu konularda bence uzerine yapilan keyfi masraflar hicbir zaman araca tam fiyatiyla yansitilamaz.sen double din takarsin 2 bin liralik ama alcak adam orjinalcidir onu eksi olarak gorur siz arti olarak gorursunuz gibi.ben simdi bin liraya yazilim yaptirdim,ama bunu fiyata ekleyemem bence.

Sent from my iPhone using Tapatalk

can4242

Can bey 2 saat once ki postunuz da km onemli demissiniz simdi baska bisey soyluyosunuz.Benim aracimin bir ekstrasi yok kazasi belasi da yok 52 bin km de aldim suan 68 binde.45 ustu etmez ben mi yanlis anladim yoksa ? 50 bin km ye kadar servis bakimli ama bir ekstrasi yok.ekstradan kastiniz nedir ?

Benim her zaman savundugum sey bu konularda bence uzerine yapilan keyfi masraflar hicbir zaman araca tam fiyatiyla yansitilamaz.sen double dinden hosalnirsin 2 bin liralik double takarsin ama alcak adam orjinalcidir onu eksi olarak gorur siz arti olarak gorursunuz gibi

Tek başına km önemli bir kriter değil hocam, lakin arabanızın fiyatına paha biçecek olan da sizlersiniz ben değilim, ben sadece kendi kanaatimi söylüyorum. Temiz, bakımlı,km düşük diyorsunuz zaten siz aranan 159 bir çok insan için dolayısı ile fiyatı da muhtemelen yukarılardanolacaktır, muadillerine göre,iyi forumlarl

erdem1904

Ülkemizin güzide insanlarının km ve boya gibi güzide takıntıları var. Can Bey le tamamiyle aynı fikirde olduğum mevzu 200.000 üstü kilometrede ki ilanda ki araç gibi bir 2008 159 distinctive plus ın orijinal fabrikasyon haliyle ederinin belli olduğudur. İstediğiniz kadar bakım yaptırın cilalayın parlatın sonucu değiştirmeyecek sadece satışı hızlandıracaktır. Benim aracın 8 yıllık kayıtları Alfaline da mevcut. Tüm bakımları tamam. Performansı gidişi vs kusursuz. Forumda 3 159 kullanıcısı arkadaşım aracı kullandı tek kusuru olan O zaman ki ön takım kusuru daha sonra giderildi. Trameri pırıl pırıl vs vs vs  :) Bu yazdıklarım You are not allowed to view links. Register or Login da 159 bakan kimseyi ilgilendirmiyor. İlk başta km fiyat ilişkisine bakılıp sonra açıklama kısmına bakılıyor yurdumda... Es kaza km takıntısı olmayan benim gibi bir vatandaş ararsa anlatırsınız yaptığınız bakımları vs  vs  :) Salı günü beni aradı feci mutlu oldum :)

230.000 de ki fabrikasyon 159 unuza 50.000 tl yazarsanız aylarca telefonunuzun çalmasını beklersiniz...

Şuan da aramızda olmayan Can Bey'in de anlatmak istediği mevzu budur...

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

rain man

Ülkemizin güzide insanlarının km ve boya gibi güzide takıntıları var. Can Bey le tamamiyle aynı fikirde olduğum mevzu 200.000 üstü kilometrede ki ilanda ki araç gibi bir 2008 159 distinctive plus ın orijinal fabrikasyon haliyle ederinin belli olduğudur. İstediğiniz kadar bakım yaptırın cilalayın parlatın sonucu değiştirmeyecek sadece satışı hızlandıracaktır. Benim aracın 8 yıllık kayıtları Alfaline da mevcut. Tüm bakımları tamam. Performansı gidişi vs kusursuz. Forumda 3 159 kullanıcısı arkadaşım aracı kullandı tek kusuru olan O zaman ki ön takım kusuru daha sonra giderildi. Trameri pırıl pırıl vs vs vs  :) Bu yazdıklarım You are not allowed to view links. Register or Login da 159 bakan kimseyi ilgilendirmiyor. İlk başta km fiyat ilişkisine bakılıp sonra açıklama kısmına bakılıyor yurdumda... Es kaza km takıntısı olmayan benim gibi bir vatandaş ararsa anlatırsınız yaptığınız bakımları vs  vs  :) Salı günü beni aradı feci mutlu oldum :)

230.000 de ki fabrikasyon 159 unuza 50.000 tl yazarsanız aylarca telefonunuzun çalmasını beklersiniz...

Şuan da aramızda olmayan Can Bey'in de anlatmak istediği mevzu budur...

Can beyin anlatmak istediği mevzu nedir ne değildir ona birşey diyemem ama You are not allowed to view links. Register or Login önder abinin yazdığı şeylerden özellikle fiyat kalite ilişkisinin oluşturduğu algıya katılıyorum. Benim gözümde de aracınız çok temiz ve bakımlı göründüğü kadarıyla. Ancak benim 147'yi neredeyse aldığım fiyata 159 koymanız insanı kıllandıran birşey. Tuhaf ama gerçekte böyle bu. Daha az parayı vermek değil daha güzele daha çoğunu vermek piyasa veya bizler tarafından ister istemez düşünülen birşey.

Artık tramerim temiz değil mesela. Ama aracı alalı 10 ay olmadı. Afilli işlemlerimin hepsini yetkili serviste yaptırdım ve bu sürede görsel değişiklikler hariç harcadığım para 10bine yaklaştı. Aldığımda sözde bakımlı bir araçtı ve alfayı bilmediğim bilenle de konuşmamış olduğum için sırf sevdiğimden sempati duyduğumdan aldım.

Belli ki masraf yapmaya devam edeceğim. Etmekten de çekinmiyorum. Ama bu aracı yarın satmak istesem satın aldığım fiyatın üzerine harcamalarımı koyamam. Kazamda birşey olmamış olsa bile artık tramerim var ve aracım değişenli. Ama hiçbirisi umrumda da değil. Gerekirse iyice 0'a hazırlar daha da yeniler evladiyelik kullanırım.

Konuyla ilgili son postum olsun yoksa uzar bu mesele. Ama siz örnek veriyorum 45 binlik aracınızı 38 binden ilana koyarsanız da çağrı gelmez 53 binden koyarsanız da. Demek istediğim o.

Misal yakın zamanda satılan iki farklı 159 var. Gücenme olmasın forumda gördüğüm ciddi emek harcanan makinalardı. Birisi ilanda bile kalmadı, diğerinde de halit bey acelesi olduğu için fiyat kırdı. Halit bey fiyat kırmasa beklese yine alıcısını çabuk bulacaktı belki o bile insanları işkillendiriyor. Yoksa forumdan kimin çekincesi var ki aracında kusuru vardı da alınmadı?

Araba alım satım işi keşke herşey yolunda gitse de "acele" başlığı altında satılmasa. Ederine rahat zamanda satılsa. İsterim ki hem alan güzel bakımlı aracı parasına değmiş şekilde almış olsun hem de satan iyi baktığıma değdi desin.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

erdem1904

Fiyatı artırdım.. Satış için benim 2 ayım var. Ama şu anda satışta da almak istediğim araçlar var.  Bu sebepten olabilecek en mantıklı ve hızlı satılabilecek rakamı yazmıştım. Ama satış konusunda almadığı eğitim kalmamış olan Önder'in yazıyı okuyunca fiyatı biraz yukarı çektim :)

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Koful

Sanırım herkesin üzerinde anlaştığı şey, ikinci el işinin ülkemizdeki zorluğu. Alıcısıyla satıcısıyla büyük bir çoğunluk farklı kafalarda.
Aracınızı satacaksanız bu işlerden anlayan bir "binici" bulmak ta tamamen şans işi.

Km ve tramer gibi büyük çoğunluğun korkulu rüyaları için örnekler de var. Benim yakın bir arkadaşım 10bin'tl lik trameri olan 159'unu 52bine sattı. Forumda yüksek kilometreli ama iyi fiyata da gidebilen çok güzel araçlar oldu.

Şahsi fikrim, en iyi durum aracımızı satmaya niyetlendiğimizde "Alfa'ya kafayı takmış bilinçli bir binici" beklemeye vaktimiz olması ve biraz da şanslı olmamız.

You are not allowed to view links. Register or Login 'ın ve You are not allowed to view links. Register or Login 'ın da belirttikleri gibi, acelemiz varsa vay halimize. Kalite algısını yaratamadığına mı yanarsın, harcadığın emeğe mi, yoksa kafayı takacak daha bir çok şeye mi...

h.t

Fiyatı artırdım.. Satış için benim 2 ayım var. Ama şu anda satışta da almak istediğim araçlar var.  Bu sebepten olabilecek en mantıklı ve hızlı satılabilecek rakamı yazmıştım. Ama satış konusunda almadığı eğitim kalmamış olan Önder'in yazıyı okuyunca fiyatı biraz yukarı çektim :)

Abi valla bende şirketteki arabaları satacağım zaman ilk önce kuaför yaptırıyorum. Güzel fotoğraflarını çekip , şöyle temiz böyle bakımlı , trameride bu diyip kafamdaki rakamın 2-2.5 bin üstünden ilana çıkıyorum..
Gelen tipler genelde hep aynı oluyo "aa baksana içide tertemiz , herşeyi ortada vsvs" 1-2 bin kırmaya çalışıyorlar ve satış gerçekleşmiş oluyor.. Bizim ülke insanı pazarlık yapmayı seviyor..

Acı ama gerçek , dandik bi cila bile işi hızlandırıyor.. 150 binde linea sattım alan kişi "boyası cascanlı" diyip aldı :D

erdem1904

Haftaya yaptıracağım bir cilala parlat operasyonu  :) Bir de galerici işi koltuklar yatık direksiyon tam kırık fotolar koyarsam ilana + 5000 tl :D
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Kunteper156

Her şeyden önce Alfa Romeo gibi özel bir araca binmek biniciler için olmasa da "Acil İhtiyaç Durumundaki" satıcılar açısından biraz dez avantaj yaratabiliyor tabiki. Öyle bir durumda farzedelim ki bir megane 2 bin lira aşağısına gidiyorsa alfa romeo 7-8 bin lira aşağıya gidebilir. Bu o aracın özel olduğu anlamıne gelir. Ancak tam tersini düşünün. Bir megane'ı piyasasının üzerine satma şansınız yokken bir Alfa Romeo'yu binicisine ederinin 5-6 lira fazlasına da satabilirsiniz.

Bu durum sadece araçlarda geçerli değil. Özellikle de saat piyasası da böyledir. Biraz ilgilendiğim için söylüyorum. You are not allowed to view links. Register or Login arkadaşımızın da söylediği gibi "Alfa'ya kafayı takmış bilinçli bir binici" tabirindeki kullanıcılar için saatin ederi piyasası değildir ve onu özel kılan ise çok farklıdır. Bu işlerle hiç ilgisi olmayan bir kişiye pek bir mali değeri yoktur o saatin. Markalardan gitmek gerekirse o vatandaş gider Casio alır, satacağı zaman da 100 lira altına verir ve hemen satar. Ama limitli üretim bir Oris'e müşteri bulmak o kadar kolay olmaz. 8000 liraya sıfırı satılan ve biten bir saati diğer vatandaş belki para vermeden bile koluna takmak istemez. Ancak o saati takip eden eden ve kafayı takmış bir saat fenomeni ona paha biçemez ve sıfır fiyatından bile yükseklere çıkarak ona sahip olur. Tabiki öyle bir kullanıcı bulmak kaydıyla. (son söylediğim tecrübeyle sabittir :p  )

Ne renault'yu ne de casio'yu küçümsemek değil amacım, yanlış anlaşılmasın. Aksine her iki dev marka da kendini ispatlamış ve çok yüksek kullanıcı kitlesine ulaşmışlardır. Ama en büyük dezavantajları şudur ki, bunları kullanırken kendinizi asla özel hissetmezsiniz.

erdem1904

Casio edifice serisini kullanıyorum megane da alırsam tamamdır  :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Koful

Hahaha :)
Erdem hocam bende ikisinden de var,, yeterince isterseniz sizde olmayan için anlaşabiliriz :)

erdem1904

You are not allowed to view links. Register or Login feci imrendim :D
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Aşmış

Cinayete tanık olun.
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

Kunteper156

Hahaha :)
Erdem hocam bende ikisinden de var,, yeterince isterseniz sizde olmayan için anlaşabiliriz :)

Fena pot kırdık anlaşılan  :duvar:

erdem1904

Potluk bir şey yok. Güldük iyi oldu :) Gerçi sizin nick bende hep bir gülümsemeye sebep oluyor. zın zın zın  :D
gençlik yıllarımızda otobüste okuyup kendimi tutamayıp kahkaha attığım şahsiyetler ; Robinson, Cuma, Şerafettin ve de Kun..... :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Koful

You are not allowed to view links. Register or Login hocam estağfurullah, tespitinize kesinlikle katılıyorum. Megane açısından tabi..
Saat konusunda takipçilik ve bilinçten uzağım, işte ayağımızı yerden kessin hesabı, zamanı göstersin yeter seviyesinde takılıyoruz :)

Kunteper156

Potluk bir şey yok. Güldük iyi oldu :) Gerçi sizin nick bende hep bir gülümsemeye sebep oluyor. zın zın zın  :D
gençlik yıllarımızda otobüste okuyup kendimi tutamayıp kahkaha attığım şahsiyetler ; Robinson, Cuma, Şerafettin ve de Kun..... :)

Hahah evet. Bir süre etkisinde kaldığımız karakterler kendileri  :yukari-ok:

You are not allowed to view links. Register or Login hocam estağfurullah, tespitinize kesinlikle katılıyorum. Megane açısından tabi..
Saat konusunda takipçilik ve bilinçten uzağım, işte ayağımızı yerden kessin hesabı, zamanı göstersin yeter seviyesinde takılıyoruz :)

You are not allowed to view links. Register or Login önerebilirim size. Belki ilginizi çeken bir şeyler bulabilirsiniz  >:D

rain man

Cinayete tanık olun.
Hangi arap şeyhinin arabası ya o
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

master

Ben yapılan harcamaların fiyata dahil edilmemesi gerektiğine de inanmıyorum. Ama birebir değil, ve her harcama değil.

Eğer aciliyet yoksa ben yakın zamanda yaptığım harcamanın tamamını olmasa da bir kısmını yansıtırım. Sallıyorum 70.000'de turbo değişmiştir, araba 120.000'dedir evet o yansıtılmaz, saçmadır, ancak 115.000 km'de iken 15bin TL masraf yaptıysam, araba da 120.000 km'de ise onun bir kısmını mutlaka fiyata eklerim, piyasa rakamlarının aşırı derecede üstüne çıkmıyorsa arabanın fiyatı. Aşırı derecede üstüne çıkıyorsa zaten alırken hata edilmiş, bakımsız araba olmaması gereken fiyata alınmış demektir.

Hep aynı örnek üstünden gidiyorum ama, bekleyince alıcısı da çıkıyor. Ben arabayı aldığım fiyatın %50'si civarı da üstündeki parça ve bakımlara verdim. Çok çok daha önemlisi vakit harcadım. Bir tane ufacık hortumu değiştirmek için günlerce forumları gezip, nereden alınacağını, en iyisinin hangisi olduğunu bulup yurtdışından getirttim, ki aramızda çoğumuz böyle yapıyor. Onu geçtim neresi değişmeli, nereden sıkıntı çıkabilir diye bütün parçalarla uğraşıp sanayide o kadar vakit geçirdim. Sebep? Özellikle çok hoşuma giden bir araç olduğu için tamamen sıfır kondüsyonuna gelmesini istedim. Bu esnada parayla birlikte ciddi bir vakit de gitti.

Şimdi ben bu aracı bakımı yapılmamış, veya en kısa sürede 10.000 TL masrafı olan arabayla, Allah korusun çok büyük bir aciliyet olmazsa, aynı fiyata vermem. Kimisi arabayı masrafını bilerek alır, kendisi yaptırır, kimisi de hazır benzin koy git araba ister. İkinci kategoride olanlar da arabadan anlıyorsa ve aynı modelden birkaç tane daha baktılarsa bakımlı olana geldiklerinde o parayı veriyorlar.

Örnek veriyorum GTV almak istiyor olsam gidip kimlerin kapısını çalacağım belli. Piyasa fiyatının üstüne de 10.000 TL ekleyip satsınlar "helali hoş olsun" derim ve gidip o arabaları alırım. Kimsenin uğraşmayacağı detaylarla uğraşan Alfa Romeo sahipleri var, ve onların yaptıkları bakım masraflarından dolayı "bakımlı" arabaya muadillerinden fazla fiyat istemeleri de çok normal diye düşünüyorum.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ES53

Ben yapılan harcamaların fiyata dahil edilmemesi gerektiğine de inanmıyorum. Ama birebir değil, ve her harcama değil.

Eğer aciliyet yoksa ben yakın zamanda yaptığım harcamanın tamamını olmasa da bir kısmını yansıtırım. Sallıyorum 70.000'de turbo değişmiştir, araba 120.000'dedir evet o yansıtılmaz, saçmadır, ancak 115.000 km'de iken 15bin TL masraf yaptıysam, araba da 120.000 km'de ise onun bir kısmını mutlaka fiyata eklerim, piyasa rakamlarının aşırı derecede üstüne çıkmıyorsa arabanın fiyatı. Aşırı derecede üstüne çıkıyorsa zaten alırken hata edilmiş, bakımsız araba olmaması gereken fiyata alınmış demektir.

Hep aynı örnek üstünden gidiyorum ama, bekleyince alıcısı da çıkıyor. Ben arabayı aldığım fiyatın %50'si civarı da üstündeki parça ve bakımlara verdim. Çok çok daha önemlisi vakit harcadım. Bir tane ufacık hortumu değiştirmek için günlerce forumları gezip, nereden alınacağını, en iyisinin hangisi olduğunu bulup yurtdışından getirttim, ki aramızda çoğumuz böyle yapıyor. Onu geçtim neresi değişmeli, nereden sıkıntı çıkabilir diye bütün parçalarla uğraşıp sanayide o kadar vakit geçirdim. Sebep? Özellikle çok hoşuma giden bir araç olduğu için tamamen sıfır kondüsyonuna gelmesini istedim. Bu esnada parayla birlikte ciddi bir vakit de gitti.

Şimdi ben bu aracı bakımı yapılmamış, veya en kısa sürede 10.000 TL masrafı olan arabayla, Allah korusun çok büyük bir aciliyet olmazsa, aynı fiyata vermem. Kimisi arabayı masrafını bilerek alır, kendisi yaptırır, kimisi de hazır benzin koy git araba ister. İkinci kategoride olanlar da arabadan anlıyorsa ve aynı modelden birkaç tane daha baktılarsa bakımlı olana geldiklerinde o parayı veriyorlar.

Örnek veriyorum GTV almak istiyor olsam gidip kimlerin kapısını çalacağım belli. Piyasa fiyatının üstüne de 10.000 TL ekleyip satsınlar "helali hoş olsun" derim ve gidip o arabaları alırım. Kimsenin uğraşmayacağı detaylarla uğraşan Alfa Romeo sahipleri var, ve onların yaptıkları bakım masraflarından dolayı "bakımlı" arabaya muadillerinden fazla fiyat istemeleri de çok normal diye düşünüyorum.

Yapilan harcamalar derken verdiginiz ornek dogru.Ben keyfi seylerin yansitilmasindan rahatsizim.Mesela orjinali yaninda verilmedigi surece double din gibi.istedigi kadar pahali olsun orjinal seven biri icin para etmez.veya gidersiniz ustune 2 bin ₺ lik kendi goz zevkinize hitap eden jant koyarsiniz,ama satarken bunu ilana yazip ustune masraf diye eklersiniz yada ekstra bi ozellik gibi.bunlari yapan cok var,bana sacma geliyor

hi_cazz

Aslında yazmak istemiyordum bu konuda ama okudukça gaza gelip yazma ihtiyacı hissettim.

Burada tartışılan konuda birçok tespitin doğru, bazı tespitlerin ve yapılan yorumların yanlış olduğunu düşünüyorum.

You are not allowed to view links. Register or Login Önder bey aslında düşüncelerime tercüman olacak nitelikte cevaplar yazmış. Yinede ekleme yapmalıyım.

1- Araca yapılan masrafların (zaruri bakım masrafları hariç) belli oranda yansıtılması gerekir. Önder beyin söylediği gibi. Aslında yansıtmak değil alıcının sonradan masraf yapmayacağı aracı masraf yapacağı araçla aynı değerde tutmamak önemli olan.

2- Ekstra yapılan aksesuarlar ise bence yine yansıtılmalıdır. Nedenine gelince eğer ki alıcı zaten o aracı o şekilde beğendiği için alacaksa demekki o masrafları kendisinin yapma olasılığı yüksektir.
Double din olarak eklediğiniz bir parçayı kabul ediyorum sevmeyebilir herkes ve orjinal isteyebilir. Fakat yanında orjinalinide veriyorsanız o parçayı bedavaya vermek enayiliktir. Jant olayıda aynıdır bana göre şimdi ilanda satılık Ti paket bir 159 olsa aynı kondisyon, aynı donanımdaki normal distinctive paket bir araçtan daha fazla para edecektir. Nedenide gösterişidir. Burada da yine alıcı zaten o aracın %90 sizin taktığınız jantını ya da başka bir aksesuarını sevmiştir. Aracınızla ilgilenme sebeplerinden bir tanesi budur.

3- Diyelimki aracınızda ekstralar var ama aynı zamanda çok iyi kondisyon ve temizlikte bir aracınız var. Alıcı sadece temizliği için o aracı almak istiyorsa ve fiyat aksesuardan dolayı yüksek geliyorsa size aksesuarsız şekilde satıp satmayacağını sormalıdır. Burada da satıcının tutumu önemlidir. Kimisi benim gibi aksesuarları sökme takma işiyle uğraşmak istemeyeceğini belirtir. Kimisi kabul eder.

4- Hem tertemiz kondüsyonda hem aksesuar hem donanım yönünden zengin bir aracı, aynı durumda olmayan diğer araçlarla kıyaslayıp sizin aracınızın piyasası şudur demek satıcıya karşı hakarettir. Piyasa fiyatındaki araçlar zaten hoşuna gitmiş olsa sizin yüksek fiyatlı aracınıza kimse yönelmez. Demek ki sattığınız aracın piyasa fiyatından daha fazla ederi vardır ki sizin aracınıza yönelir alıcı.

Bu konu hakkında kısa zamanda fazlaca canım sıkıldığı için çok kurcalamak istemiyorum. O yüzden bu konudaki ilk ve son mesajımdır.

Not: Aracımı gerçekten değerini bilecek birisine sattığımı düşündüğüm için açıkçası gözüm arkada değil. O yüzden Forumda kalıp kalmamasınında çok bir önemi kalmadı benim için. İnşallah herkese sorunsuz, çok iyi ama kötü durumda olan araçlardan daha ucuz nasip olsun istediği araç. Daha ne diyeyim.

muğlalı

yeni 159 almış biri olarak bende 1-2 not düseyim ilk 159 um ve ilk alfa mı alırken hiç bir şey bilmiyordum, aldıktan sonra ne kadar büyük bir hata yaptığımı anladım ve adam etmek için  harcadığım paralar beni ciddi zarara uğrattı, sonrasında Giulietta aldim ve ayni markanin 2 farklı araci arasında sorunsuzluk anlaminda ne kadar fark  olduğunu gördüm ama bu 159 a olan tutkuma engel olamadı ve önüme çıkacak 159 lari beklemeye başladım sabırla sonunda aradigim aracı buldum, piyasasının çok üzerinde almama rağmen hiç pişman değilim çünkü ben o kafayi takmışlardan biriyim ve aradaki farkı vermesem zaten sahibi aracı satmazdi kısacası arz talebi dengeledi. Sözün özü  159 öyle bir araç ki biraz mustehcen olacak ama kusura bakmayın pavyondan karı çıkarıp ev açmak kadar zor bir araç.