Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Giulietta testi sonrası merak ettiklerim

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

menelaus

Öncelikle herkese selam. 28 yaşındayım, Bilgisayar mühendisiyim, Ataşehir'de ikamet ediyorum. Giulietta TCT almaya karar verdim. Bugün 1 araç test ettim. Hafta sonu birkaç araç daha test etmeye gideceğim. Pazartesi günü de almayı planlıyorum.

Bugünki testten sonra 2 noktada kafamda soru işareti oluştu.

1. Aracı çalıştırdım, rölanti önce artıp sonra 1000 devirin altına düştü. Az bekledim, D konumuna aldım, ayağımı fren pedalından kaldırdım gaza basmadım, devir hemen 1000 devirin üzerine çıktı ama araç hareket etmedi. ( tahmini 1100 devir olmuştur, belki 1200 devir ). Yarı otomatiklerde hareket etmez diye biliyorum ama giulietta kitapçığında hareket eder yazıyor. Özel olarak buna baktım hareket etmedi. Burada yanlış kitapçıkta mı araçta mı? Yanlış ne ve nerede? Bu bir sorun ise çözümü nedir?

2. olarak da birkaç kez stop edip dur kalk yaptım. Birinde aracı ilk çalıştırdım, vitesi D konumuna almadan P konumunda iken 2 saniye sonra kendiliğinden stop etti. Akü, ışıkları vs. hepsi yanıyor. Bu sorun neden olabilir.

Onun harici aracın kaporta, yürüyen sıkıntı yok. Fiyat olarak da aklıma yattı ama bu 2 gördüğüm olay aklıma takıldı. Bilgi ve yardımlar için şimdiden teşekkür ederim.

Sevgilerle.. :alfisti:

ihsany

#1 Kendi Giuliettamda ayağımı frenden çekince araç hareket ediyor (yokuş yukarı denemedim)

#2 Araçta Start-Stop var ise ondan olabilir, ayağınızı frenden çekince çalışması lazım bu durumda.

Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

menelaus

You are not allowed to view links. Register or Login
#1 Kendi Giuliettamda ayağımı frenden çekince araç hareket ediyor (yokuş yukarı denemedim)

#2 Araçta Start-Stop var ise ondan olabilir, ayağınızı frenden çekince çalışması lazım bu durumda.

Hafta sonu müsait olamadım ve yukarıdaki durumları kıyaslama şansım olmadı. Bu araçtaki sorular kafama takıldığı için şuan beklemedeyim.

1- Araç düzlükteydi, çalıştırdığımda devir 1100 civarına çıkmıştı, sonra 900 devire düştü, bir süre bekledim hareket etmek için sonra D konumuna aldım ama gaza basmadım, devir yine 1100 civarına yükseldi ama hareket etmedi. Gaza hafif dokunmamla hareket etti. Şimdi siz benim aracım hareket ediyor dediğinize göre bu araçta bir sorun var o zaman.

2- Stop etme durumunda dikkatli baktım start-stop değildi çünkü yağ ışığı yanıyordu, yani bariz bir stop etme. Çalıştırmamla beraber başka hiçbir eylem yapmadan 2 saniye sonra stop etmişti. Bujilerin yeni olduğu söylendi, bu durumda akü problemi olabilir mi? Yanlış hatırlamıyorsam akü ışığı yanmıyordu, sadece yağ ışığı yanıyordu. Araç stop ederse yağ ve akü ışığının birlikte yanması gerekmez mi?

Genel anlamda 2. problem akü ise sorun değil elbette, ama 1. problem acayip kafama takıldı. Bildiğim kadarıyla yarı otomatiklerde gaza basmadan gitmez deniyor, ama hem kitapçık hem siz böyle söyleyince şuan için ikinci bir araç test edene kadar bekleyeceğim.

ihsany

Otomatik bir arabanin stop etmesi soru isareti birakti bende.

Sent from my GT-I9190 using Tapatalk

Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

mertcancagla

benim aracımda düzlükteyken frenden ayagımı çekince ilerliyor ancak bazen diğer otomatikler gibi D konumundayken ayağı frenden çekince gitmiyor. Biraz gaz vermek yeterli oluyor. Ancak otomatik bir aracın stoplaması çok garip asıl soru işareti o bence.

murat

Dinçer Bey ben böyle bir problemi ilk kez duydum ki az çok içerisindeyiz markanın hepimiz. Burda da böyle bir konunun tartışıldığını ilk kez gördüm. Demem o ki; başka bir bayide başka bir araç ile yeni bir test yapmak en doğrusu olacak sanki
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

nazamarya

birkac kez stop ederek dur kalk yaptim dediginize gore motor soguk degil.

hareket halinde stop etme durumu da yok demissiniz.

arac calismamazlik da yapmiyor. calisip, 2sn ye sonra stop ediyorsa yakit sistemi ile alakali olabilir.

yakit sistem temizleyicileri giulietta icin uygun mu bilmiyorum ama servis ile gorusup bilgi alinabilir.
2015 - 2012 Model  Giulietta 1.4 TB Multiair Distinctive TCT
2017 - 2012 Model Urban Line BMW 1.16 Otomatik

mertcancagla

Buarada ben tekrar benim arabayı bugun denedim. D konumundayken diğer otomatik vitteslere nazaran anında kavramaya alıp gitmiyor. R konumunda ise gitmedi geriye araç frenden ayağımı çektiğimde. Gaz vermem gerekti. Ancak herhangi bir problem olduğunu düşünmüyorum. Bence aracın asıl problemi stop etmesi bununda birçok sebebi olabilir. Benim araç 17.000 de şuana kadar hiç stop etmedi.

h.t

You are not allowed to view links. Register or Login
Buarada ben tekrar benim arabayı bugun denedim. D konumundayken diğer otomatik vitteslere nazaran anında kavramaya alıp gitmiyor. R konumunda ise gitmedi geriye araç frenden ayağımı çektiğimde. Gaz vermem gerekti. Ancak herhangi bir problem olduğunu düşünmüyorum. Bence aracın asıl problemi stop etmesi bununda birçok sebebi olabilir. Benim araç 17.000 de şuana kadar hiç stop etmedi.

Bizim dsg de böyle çalışıyordu..
Tam otomatikler gibi değil çift kavramalar bencede normal..

Sent from my iPhone using Tapatalk