Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Daha Önce Fırsatım Olmamıştı ☺

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kaan

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

herkese oncelikle selamlar. cok uzun zamandir icimizde Alfa tutkusu olmasina ragmen kismet olmamisti bunu paylasmak.iki yili geckin zamandir kendi 156'im var. ondan once babamin 156 mk1 1.6 ts ve 2.0 ts leri vardi. e bende haliyle o kucuk yaslarda kaptim virusu. nazar falan degiyor diye :)) cok fazla resmimiz yok ama ilk gunden bu gune birkac resim eklemek istedim. herkese saygilar. esen kalin abilerim kardeslerim.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1 hayal
5 duyu
6.his

a-y-k-u-t

yeni bir şey yaratacaksan eskiyi tamamen yok et!!

Theillest

MuRaT34

maşallah  :nazar: allah kaza bela vermesin.

Kaan

Allah razı olsun. Teşekkür ederim.
1 hayal
5 duyu
6.his

cgokce

Hayırlı olsun, güle güle kullanın. :nazar:

pasa_caan

Hayırlı olsun inşallah

MI 3W cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

schumi

Koful

Maşallah  :nazar: kazasız belasız sürüşler olsun...

ByAKINCI

Hayırlı olsun.Maşallah kazasız dertsiz iyi günlerde kullanın  :nazar:
147 Blackline Red

krm1983

Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

Sercan Keklik

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Tolga033

Kaan

herkese selamlar öncelikle. çok değerli fikir ve düşüncelerinize ihtiyacım var. önümüzdeki yaz 17" gt jantları ile birlikte eibach 35 mm spor yay takmayı düşünüyorum. forumda çok defa okudum ve örneklerini gördüm. gerçekten çok şık duruyor ve özellikle yol tutuşu artırdığını biliyorum kule gergisi ile birlikte. ama aklımdaki tek soru normale göre yaylar daha sert olduğu için acaba konforda azalma yaşarmıyım. yada bu azalma çok belirgin olup da alfa yerine apaçi hondalarına biniyor gibi hissedermiyim. ve spor yaylar ile birlikte 156 nın mevcut konforunu korumak adına neler yapabilirim. hepinize şimdiden görüş ve önerileriniz için teşekkür ederim.
1 hayal
5 duyu
6.his

blackgear

Merhaba, öncelikle daha önce konunuzu farketmemişim :) Hoşgeldiniz.

Yay için birşey diyemem. Hiç tecrübem olmadı. İyi olduğunu söyleyen de var, kötü olduğunu belirtende. Bu bağlamda tecrübesi olanlardan faydalanmak daha faydalı olacaktır.

Jant konusunda ise, evet, 17' ye geçince araç sertleşiyor. Ama öyle aman aman bir sertleşmeden bahsetmiyorum. Sert çukurlarda farkedebileceğiniz bir sertleşme. Dolayısıyla konforu çok fazla bozduğunu söyleyemem. Çok bozuk yollarda tabiki farkedecektir ama ortalama bir yolda çok büyük bir konfor kaybınız olmayacak.

Konfordan ziyade, 2004 model 156' ma 2011-2012 gibi 17 GTA jantı taktım. O güne kadar duymadığım, hatta forumda konuşulurken garipsediğim ön düzen gıcırtıları, 17 GTA sonrası bir yıl içerisinde benim araçtada hissedilir olmaya başladı.

Size önerim, eğer ön arka düzenlerde gıcırtı sorunu yok ise, 16 Teledial bulun ve onu kullanın :) Benden daha çok tecrübesi olan arkadaşlar da farklı yorumlar yapacaktır. Söylediklerim benim kişisel deneyim ve görüşlerimdir :)

Selamlar ve keyifli forumlar...

ArinFırat

öncelikle güle güle kazasız belasız kullanın...fikir vermesi açısından; ben 2004 156'mda kule gergisi,17 jant ve APEX 3.5 cm yay kullandım, görsel olarak çok şık durduğu kesin,konforda hiçbir kusur hissetmedim,,sadece arkaya 3-4 kişi bindiği zaman esnemelerde sürtme yapıyordu o kadar.,,kule gergisinin en güzel avantajı ise gacırtı gucurtuları bi nebze azaltması.yol tutuşuna gelince; 120-150 km/saat ile virajları dönmüyoruz ki o farkı görelim,Tr'nin yolları belli ve o yollarda max. yapabileceğimiz hız belli.dolayısıyla yol tutuşum iyi olsun diye yay düşünmeyin,alfanız daha şık olsun diye düşünün derim.

Kaan

You are not allowed to view links. Register or Login
öncelikle güle güle kazasız belasız kullanın...fikir vermesi açısından; ben 2004 156'mda kule gergisi,17 jant ve APEX 3.5 cm yay kullandım, görsel olarak çok şık durduğu kesin,konforda hiçbir kusur hissetmedim,,sadece arkaya 3-4 kişi bindiği zaman esnemelerde sürtme yapıyordu o kadar.,,kule gergisinin en güzel avantajı ise gacırtı gucurtuları bi nebze azaltması.yol tutuşuna gelince; 120-150 km/saat ile virajları dönmüyoruz ki o farkı görelim,Tr'nin yolları belli ve o yollarda max. yapabileceğimiz hız belli.dolayısıyla yol tutuşum iyi olsun diye yay düşünmeyin,alfanız daha şık olsun diye düşünün derim.

değerli görüşünüz için teşekkür ederim. tek düşüncem 156'mın daha şık duracağına inandığım için yay+jant değişimine gitmek istiyorum. Performans, yol tutuş vs. kaygım kesinlikle yok. zaten son derece yol tutuşu iyi olan ve performanslı araçlara sahibiz. yani bu konuda sizinle aynı fikirleri paylaşıyorum. en çok merak ettiğim şeyin cevabını vermişsiniz. konforda eksilme hususu aklımda soru işaretiydi lakin. ayrıca arkaya 3-4 kişi bindirmek yılda 1 bilemedin 2 oluyor bende. sizin gibi spor yay+17"jant kullanan diğer alfistilerinde görüşleriyle soru işaretleri tamamen gidecek. tekrar teşekkür ederim.
1 hayal
5 duyu
6.his

Kaan

Merhaba, öncelikle daha önce konunuzu farketmemişim :) Hoşgeldiniz.

Yay için birşey diyemem. Hiç tecrübem olmadı. İyi olduğunu söyleyen de var, kötü olduğunu belirtende. Bu bağlamda tecrübesi olanlardan faydalanmak daha faydalı olacaktır.

Jant konusunda ise, evet, 17' ye geçince araç sertleşiyor. Ama öyle aman aman bir sertleşmeden bahsetmiyorum. Sert çukurlarda farkedebileceğiniz bir sertleşme. Dolayısıyla konforu çok fazla bozduğunu söyleyemem. Çok bozuk yollarda tabiki farkedecektir ama ortalama bir yolda çok büyük bir konfor kaybınız olmayacak.

Konfordan ziyade, 2004 model 156' ma 2011-2012 gibi 17 GTA jantı taktım. O güne kadar duymadığım, hatta forumda konuşulurken garipsediğim ön düzen gıcırtıları, 17 GTA sonrası bir yıl içerisinde benim araçtada hissedilir olmaya başladı.

Size önerim, eğer ön arka düzenlerde gıcırtı sorunu yok ise, 16 Teledial bulun ve onu kullanın :) Benden daha çok tecrübesi olan arkadaşlar da farklı yorumlar yapacaktır. Söylediklerim benim kişisel deneyim ve görüşlerimdir :)

Selamlar ve keyifli forumlar...

16 vela, teledial jantlar çok hoşuma gidiyor aslında ama gt jant sevdam ve zaten orjinal jantlarında 16" olması 17"gt jantına geçmeye itiyor beni. bahsettiğiniz gıcırtıları geçtiğimiz yaz hallettim. artık ses yok  :haydi:
aslında yay fikrim yoktu ama forumda örneklerini gördükçe kafama yatmaya başladı görsel olarak. daha önce sadece 17"gt jantı düşünüyordum. ama bu sefer de lastik ve çamurluk arasındaki mesafenin şık durmayacağı düşüncesi vardı. çok uzatıyorum sanırım   :)
değerli görüşünüz için teşekkürler.
1 hayal
5 duyu
6.his

ArinFırat

değerli görüşünüz için teşekkür ederim. tek düşüncem 156'mın daha şık duracağına inandığım için yay+jant değişimine gitmek istiyorum. Performans, yol tutuş vs. kaygım kesinlikle yok. zaten son derece yol tutuşu iyi olan ve performanslı araçlara sahibiz. yani bu konuda sizinle aynı fikirleri paylaşıyorum. en çok merak ettiğim şeyin cevabını vermişsiniz. konforda eksilme hususu aklımda soru işaretiydi lakin. ayrıca arkaya 3-4 kişi bindirmek yılda 1 bilemedin 2 oluyor bende. sizin gibi spor yay+17"jant kullanan diğer alfistilerinde görüşleriyle soru işaretleri tamamen gidecek. tekrar teşekkür ederim.
rica ederim.bu arada konfor için kullanacağınız yayın markası da önemli,örneğin benim APEX sertti ve alt takımlarla ilgili sıkıntı yaşamadım,,bildiğim kadarıyla eibach yumuşak,onuda eibach kullananlar yorumlasın..piyasada 200-250 tl ye satılan ne idüğü belirsiz bir marka aldığınız zaman alt takımlarınızın ömrü kısalabilir..resimlere bakınca yay+jant şart gibi görünüyor :) bir diğer tavsiyem ise 3,5 cm den şaşmayın.

Kaan

rica ederim.bu arada konfor için kullanacağınız yayın markası da önemli,örneğin benim APEX sertti ve alt takımlarla ilgili sıkıntı yaşamadım,,bildiğim kadarıyla eibach yumuşak,onuda eibach kullananlar yorumlasın..piyasada 200-250 tl ye satılan ne idüğü belirsiz bir marka aldığınız zaman alt takımlarınızın ömrü kısalabilir..lakin resimlere bakınca yay+jant şart gibi görünüyor :) bir diğer tavsiyem ise 3,5 cm den şaşmayın.

yayı eibach düşünüyorum ama sizin deneyimleriniz ile doğru orantılı olarak apex i de araştıracağım. hr de eibach tan bir tık geride bir marka bilgi edindiğim kadarıyla. sizin de dediğiniz gibi kesinlikle piyasa malı birşey kullanmayı düşünmüyorum. ayrıca tavsiye ettiğiniz gibi 35 mm benim içinde araç içinde ideal görünüyor. 40-50 mm lere inmeyi kesinlikle düşünmüyorum. 
1 hayal
5 duyu
6.his

ArinFırat

50 mm abartı olur,ideali 3,5cm..dediğim gibi ben kullandığım markayı yazdım.yay-kule gergisi vb. farklı marka ve tecrübelerle ilgili bu başlığıda incelemeni öneririm.istemediğin kadar bilgi var,iyi kötü fikir sahibi olursun :) You are not allowed to view links. Register or Login

Kaan

50 mm abartı olur,ideali 3,5cm..dediğim gibi ben kullandığım markayı yazdım.yay-kule gergisi vb. farklı marka ve tecrübelerle ilgili bu başlığıda incelemeni öneririm.istemediğin kadar bilgi var,iyi kötü fikir sahibi olursun :) You are not allowed to view links. Register or Login

teşekkür ederim. birçok bilgiye buradan ulaştım zaten  :D
1 hayal
5 duyu
6.his

ArinFırat

teşekkür ederim. birçok bilgiye buradan ulaştım zaten  :D
:alfisti: :yukari-ok:

Kaan

kar yagmadan once cilalanmistik :))

bunlarda dogaclama :D

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1 hayal
5 duyu
6.his

hannibal

Kondisyonu iyi bir araç, diri duruyor araba, kazasız belasız sürüşler. :) Görüntüsü arabayı ilk aldığım zamanları hatırlattı, cam filmi hariç aynı keza.
Bende yay yok ama kule gergisi ve 17 gta selespeed jantı var, alt takımlarım fena halde -gıcırtıdan da öte diyebilirim- bariz bir sertleşme oldu tabi, trim sesleri arttı iç mekanda hatta. Hiç ses gelmeyen yerlerden ses gelmeye başladı. Yayla birlikte nasıl olur bilmem tabi, bundan daha iyi olmayacağı kesin :)