Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm / 34 UZ 6998 / Alfisti'nin Geri Dönüşü

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ealprsln

55-60K bandında bir bütçen var ise o paralar TR'deki en inanılmaz GT yapılabilir oynamak istersen. Çok detaylı bilmiyorum ama 2.0 JTS için Supercharger kit bile getirtilir. Blackline janttan, blackline scudetto'dan, veasireden konuşmamıza bile gerek yok  ;)  Ama tabi bunlardan sonra GT'yi nikahına almış olabilirsin  :))  Benimde bu aralar aklımdaki en "olabilir" AR olarak GT SS geçiyor. Marka fetişizmi de gitgide artıyor bende sanırım.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

coyote

RX8 marjinal bir seçenek olmakla beraber, en eğlenceli seçenek sanırım. Fifth Gear'ın bir bölümünde Jason Plato, 2. el spor coupe testinde, Z4, Boxster ve RX8 arasında birinci olarak RX8'i seçmişti. Ancak bu tarz otomobiller hep bana "yazın yediğin hurmalar, kışın g..tünü tırmalar" sözünü hatırlatır  ;)

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
55-60K bandında bir bütçen var ise o paralar TR'deki en inanılmaz GT yapılabilir oynamak istersen. Çok detaylı bilmiyorum ama 2.0 JTS için Supercharger kit bile getirtilir. Blackline janttan, blackline scudetto'dan, veasireden konuşmamıza bile gerek yok  ;)  Ama tabi bunlardan sonra GT'yi nikahına almış olabilirsin  :))  Benimde bu aralar aklımdaki en "olabilir" AR olarak GT SS geçiyor. Marka fetişizmi de gitgide artıyor bende sanırım.

yok be abi valla gt'yi alıp o kadar uğraşmam açıkçası.. şu an veloce'nin sattığı gri GT tam benlik mesela jant yay duruş olarak..alıp da yapacak bişey göremiyorum ona...daha öncede binmiştim o arabaya zaten diriydi..ama dediğim gibi, aynı vergiyi ödeyeceksem daha güçlü bişey isterim..yoksa aynı vergiyi ödeyip, daha az güçlü, daha çok yakıt masrafımın olduğu, aşağı yukarı 10 yaşında , 100.000km civarında bir araba almak manasız olur benim için..başa döneriz yani..

amaç gençleştirmek :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

wolkanku

RX8 marjinal bir seçenek olmakla beraber, en eğlenceli seçenek sanırım. Fifth Gear'ın bir bölümünde Jason Plato, 2. el spor coupe testinde, Z4, Boxster ve RX8 arasında birinci olarak RX8'i seçmişti. Ancak bu tarz otomobiller hep bana "yazın yediğin hurmalar, kışın g..tünü tırmalar" sözünü hatırlatır  ;)

ben rx8 de alsam pek hurma yemem gibi geliyo :)
yani arkadan itişli çok otomobil kullandım ama öyle her sokak köşesinde yanliyim gazliyim patliyim mantığım olmadı:)
bir de rx8 süpürge sesi sebebiyle , insanı gazlamaya pek tahrik etmiyor zaten :)))
ortalama 15-16 litre yakacağını biliyorum ama dediğim gibi haftasonu max 50 km kullanıyorum.. km'de 1 lira yaksa yakacağım 50 TL. komik bir şey söyleyeyim herkes gülsün ; 50 TL 159'a koyduğumda tam 3 haftasonu kullanıyorum :) aylık benzin giderim 70 TL :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Oğuz

Şöyle bi filtreleyip baktım çıkanlar :

Yeni Leon 1.4 TSI FR 140hp (Cam tavan, Led Paket vs alınabiliyor)

Rx-8

Kia Pro Cee'd GT 1.6 204hp (Donanımı ve teknik verileriyle çok başarılı bence)

Citroen DS4 1.6 THP
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

wolkanku

Şöyle bi filtreleyip baktım çıkanlar :

Yeni Leon 1.4 TSI FR 140hp (Cam tavan, Led Paket vs alınabiliyor)

Rx-8

Kia Pro Cee'd GT 1.6 204hp (Donanımı ve teknik verileriyle çok başarılı bence)

Citroen DS4 1.6 THP

proceed GT varmıymış yahu..aklımdan geçirmiştim ama pahalıdır diye bakmamıştım bir bakayım..beğendiğim bi otomobil.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

tughan

Proceed GT var yakın bir arkadaşımda, ciddi güzel gidiyor alet. Yola oturuşu, yol tutuşu falan çok güzel.
Tuğhan.
156 Selespeed

Oğuz

70 bine 2013 model sıfırı var. Elde kalmasın sonra. :D

Bundaki parçaları söküp 159 TBI'a geçmek de var aslında. :p
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

wolkanku

70 bine 2013 model sıfırı var. Elde kalmasın sonra. :D

Bundaki parçaları söküp 159 TBI'a geçmek de var aslında. :p

70 bine sıfırı görünce evladiyelik bir araç olduğunu anladım oğuz ve hızla sayfayı kapadım :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

admin

Volvo C30. 45.000-55.000 TL aralığında, 35.000-125.000 km aralığında. Benzinli ve dizel, otomatik vites ve manuel seçenekli, 1,6 litre motorlu (en genci 2012 model).

Renault Megane Coupe. 45.000-55.000 km aralığında, 28.000-150.000 km aralığında. Benzinli ve dizel, otomatik vites ve manuel seçenekli, 1,4 ve 1,6 litre motorlu (dizel motor Mercedes A serisinde de kullanılmakta).

Peugeot 208 THP. 15.000-50.000 km aralığında, 45.000-55.000 TL aralığında. Benzinli, manuel. 1,6 litre motorlu (Mini ve BMW'de de kullanılmakta).

Honda CR-Z.

Fiat 500 (eğer VW Beetle seçenekler arasında ise, bu da olabilir belki).

Audi A1.

Alfadanadam'ın MiTo QV. You are not allowed to view links. Register or Login

NOT
* Seçimler, Alfadanadam'ın MiTo QV hariç, 45.000-55.000 TL aralığında yapılmış olup, daha düşük ve daha yüksek fiyatlı seçenekler de mevcuttur.
* Farklı marka ve modeller de mevcut, ancak onlar zaten belirtilmiş veya daha belirtilecek.

:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

wolkanku

Volvo C30. 45.000-55.000 TL aralığında, 35.000-125.000 km aralığında. Benzinli ve dizel, otomatik vites ve manuel seçenekli, 1,6 litre motorlu (en genci 2012 model).

Renault Megane Coupe. 45.000-55.000 km aralığında, 28.000-150.000 km aralığında. Benzinli ve dizel, otomatik vites ve manuel seçenekli, 1,4 ve 1,6 litre motorlu (dizel motor Mercedes A serisinde de kullanılmakta).

Peugeot 208 THP. 15.000-50.000 km aralığında, 45.000-55.000 TL aralığında. Benzinli, manuel. 1,6 litre motorlu (Mini ve BMW'de de kullanılmakta).

Honda CR-Z.

Fiat 500 (eğer VW Beetle seçenekler arasında ise, bu da olabilir belki).

Audi A1.

Alfadanadam'ın MiTo QV. You are not allowed to view links. Register or Login

NOT
Seçimler, Alfadanadam'ın MiTo QV hariç, 45.000-55.000 TL aralığında yapılmış olup, daha düşük ve daha yüksek fiyatlı seçenekler de mevcuttur.

admin 'im bunlar ilk etapta akla gelen otomobiller oluyor ama 159'dan sonra bunlar (QV hariç) ağızda kekremsi bir tat bırakır gibi :)
*beettle ile rakip gibi gözükse de fiat 500'ün kapısını açıp içine oturup çıkmam 45 saniye sürmüştü. beetle çok önde bir otomobil.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

admin

Tek çare, yaylı, navigasyonlu, kameralı, yeni lastikli, cam tavanlı, alüminyum pedallı, 1,4 litre hacim ile az vergili, 170 BG modern motorlu MiTo QV. Yeni araba bir telefon mesafesi uzaklıkta.  8)  :yukari-ok:
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

wolkanku

Tek çare, yaylı, navigasyonlu, kameralı, yeni lastikli, cam tavanlı, alüminyum pedallı, 1,4 litre hacim ile az vergili, 170 BG modern motorlu MiTo QV. Yeni araba bir telefon mesafesi uzaklıkta.  8)  :yukari-ok:

mito QV akıl mantık çerçevesinde bir otomobil gerçekten.
ama segment bana çok uymuyor sıkıntı bu. iç hacim, dingil mesafesi çok şeyi değiştiriyor bir segment bile üste çıktığında ki, 159 mito arasında 2 segment var. baya ufalmak demek.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

rain man

Giu qv niye düşünmüyorsunuz peki üstad?

Şu an satılık olan belki tercih edilebilir değil ancak vergi olarak çok tatminkar olmayacak olsa da tercih edilebilir ve genç :) Mantık kısmı ise giu qv elbet alıcı bulur kanaatindeyim.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

wolkanku

Giu qv niye düşünmüyorsunuz peki üstad?

Şu an satılık olan belki tercih edilebilir değil ancak vergi olarak çok tatminkar olmayacak olsa da tercih edilebilir ve genç :) Mantık kısmı ise giu qv elbet alıcı bulur kanaatindeyim.
Bi kaç post yukarıyı okuyalım

Sent from my iPhone using Tapatalk
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

rain man

Konuyu takipteyim üstad ama d'den c'ye iniş aman aman bi segment kaybı yaşatmaz diye düşündüm. Takdir sizin.

Giu qv ile de ilgili birşey yazdıysanız görmedim. Mito qv görünce aklıma geldi sadece.

wolkanku

Belki sacma gelir sana abi ama ds3 thp dusunur musun ? 1.6 156 hp cok keyifli bir araba

Veya neden seceneklere 1.4 giu eklemedin acaba

ds3 de aynı polo gti, ibiza cupra sınıfında benim için..o sınıf, gerektiğinde takım elbise giyip bir yere gidebilecek ağırlığı kaldırmıyor gözümde.. rayban gözlüklü dövmeli kirli sakallı gazcı üniversite öğrencisi arabası gibi geliyor.
159 bu bakımdan çok iyi tamamlıyor insanı..kot , tshirt giyip çıksan da, takım elbise giysen de uyum sağlıyor.

makyajsız giu'nin içini beğeniyorum sadece. (makyajlıda şalterlerin gitmiş olmasını hiç anlayamadım) dışına gözüm bir türlü alışamıyor malesef. füme renk , 19" prodrive jantlı ve coiloverlı olsa bile yine tam hayalimdeki alfa değil.
@preacher

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

rain man

QV için de geçerli ise aradan çekildim o zaman :)

Benim nedense hayalim 1.8 tbi giu. Binmek istediğim son nokta şimdilik. Hayırlısı olsun ne diyeyim.

coyote

alfistiler haydi fikirlerinizi bekliyorum;

159 ile 3. yılımızı yarın tamamlıyoruz; 64.000 km'de aldım ve bugün 96.000 km'de..haftasonları 50 km ve yazın çeşme-istanbul , sapanca istanbul yollarında kullanarak 3 yılda 32.000 km yapmışım...hala ilk günkü aşkla biniyorum ve her inişimde dönüp defalarca bakıyorum resmen aramda duygusal bir bağ var ancak işin mantık kısmına gelecek olursak ;

*şirket aracım 1.6 tdi dsg polo var ve şubatta büyük ihtimalle 1.6 tdi dsg jetta'ya geçiş olacak.
bu sebeple 159'u sadece hafta sonları, trafiğin olmadığı sabah saatlerinde ve akşam üstü saatlerinde turlamak için kullanıyorum, ve sırf bu lüksüm için senede 1000 TL vergi, 700 TL trafik sigortası , 800 TL kasko , 440 TL bakım ödüyorum ve açıkçası bu yaptığımı artık akıl karı bulmuyorum  :duvar:

özellikle jettaya geçiş olursa evde 2 adet dizel sedan araç olmasının bir manası kalmayacak.

bu noktada ocak ayı vergisini de ödemeden artık 159'u elden çıkartmaya niyetlenir gibiyim. amacım model yükseltmek, km ve boya takıntım hiç yok. önerilerinize bu noktada açığım;

*kesinlikle benzinli bir araç istiyorum , gönlümde alfa GT yatıyor ancak artık yüksek hacim vergisi ödemek manasız geliyor, yeni nesil tüm araçlar benden güçlü olup 1/3'üm kadar vergi ödüyor ve sadece haftasonu bineceğim araca da fazladan para yatırmak manalı gelmiyor.

* otomatik vites olması bir artı ama çok da şart değil.

*sw ve suv hariç her türlü segmentte otomobil olabilir, coupe olur,  cabrio da olur, sedan da olur.

*2010 model ve üstü olması şart.

*maximum 2lt düşünüyorum, atmosferikten ziyade turbo olması tercihim. 140hp civarı güçler benim için yeterli. ( 2.2, 3.2 vs. asla düşünmüyorum.)

*55-60.000 tl bandında olmasını istiyorum fiyat olarak çok da uçmak istemiyorum.

benim aklıma gelenler;

2013-2014 yeni beettle 1.2 tsi
2012 insignia 1.6t (aklıma en çok yatan seçenek)
2012 b7 a4 2.0t quattro
2009-2010 mazda rx8 (yeni kasa için bütçeyi biraz zorlayabilirim)
2010 scirocco ( kullanıcı kitlesinden dolayı en son seçeneğim olacaktır)

polo gti, mini cooper S,ibiza cupra vb. üniversite öğrencisi gazcısı arabaları pek düşünmüyorum..

156'dan sonra geçmeyi düşündüğüm araç 159 olduğu için, bir şey sormak istiyorum. Dizel 159'dan sonra 159 TBI'a geçmeyi hiç düşündünüz mü? Ya da şöyle sorayım, Dizel 159'dan sonra 159 TBI'a geçmek, sizin kriterlerinize göre basamak yükseltmek midir?
Sahibinden'de uzun süredir satışta olan bir TBI var, resmen ilanlara demir attı. Eğer o araca has bir sıkıntı yoksa, 159 TBI'ın müşterisi çıkmamasını pek anlayamıyorum. Aynı şekilde geçen yıl Zincirlikuyu Birmot'dan satılık gri bir TBI vardı, o da aylarca ilanlarda süründü. Hem de o araç TI donanımlıydı. Sizin alternatiflerinizin arasında da 159 TBI'ı göremeyince, bu araçlarla ilgili bir sıkıntı olduğunu ciddi ciddi düşünmeye başladım.

wolkanku

alfistiler haydi fikirlerinizi bekliyorum;

159 ile 3. yılımızı yarın tamamlıyoruz; 64.000 km'de aldım ve bugün 96.000 km'de..haftasonları 50 km ve yazın çeşme-istanbul , sapanca istanbul yollarında kullanarak 3 yılda 32.000 km yapmışım...hala ilk günkü aşkla biniyorum ve her inişimde dönüp defalarca bakıyorum resmen aramda duygusal bir bağ var ancak işin mantık kısmına gelecek olursak ;

*şirket aracım 1.6 tdi dsg polo var ve şubatta büyük ihtimalle 1.6 tdi dsg jetta'ya geçiş olacak.
bu sebeple 159'u sadece hafta sonları, trafiğin olmadığı sabah saatlerinde ve akşam üstü saatlerinde turlamak için kullanıyorum, ve sırf bu lüksüm için senede 1000 TL vergi, 700 TL trafik sigortası , 800 TL kasko , 440 TL bakım ödüyorum ve açıkçası bu yaptığımı artık akıl karı bulmuyorum  :duvar:

özellikle jettaya geçiş olursa evde 2 adet dizel sedan araç olmasının bir manası kalmayacak.

bu noktada ocak ayı vergisini de ödemeden artık 159'u elden çıkartmaya niyetlenir gibiyim. amacım model yükseltmek, km ve boya takıntım hiç yok. önerilerinize bu noktada açığım;

*kesinlikle benzinli bir araç istiyorum , gönlümde alfa GT yatıyor ancak artık yüksek hacim vergisi ödemek manasız geliyor, yeni nesil tüm araçlar benden güçlü olup 1/3'üm kadar vergi ödüyor ve sadece haftasonu bineceğim araca da fazladan para yatırmak manalı gelmiyor.

* otomatik vites olması bir artı ama çok da şart değil.

*sw ve suv hariç her türlü segmentte otomobil olabilir, coupe olur,  cabrio da olur, sedan da olur.

*2010 model ve üstü olması şart.

*maximum 2lt düşünüyorum, atmosferikten ziyade turbo olması tercihim. 140hp civarı güçler benim için yeterli. ( 2.2, 3.2 vs. asla düşünmüyorum.)

*55-60.000 tl bandında olmasını istiyorum fiyat olarak çok da uçmak istemiyorum.

benim aklıma gelenler;

2013-2014 yeni beettle 1.2 tsi
2012 insignia 1.6t (aklıma en çok yatan seçenek)
2012 b7 a4 2.0t quattro
2009-2010 mazda rx8 (yeni kasa için bütçeyi biraz zorlayabilirim)
2010 scirocco ( kullanıcı kitlesinden dolayı en son seçeneğim olacaktır)

polo gti, mini cooper S,ibiza cupra vb. üniversite öğrencisi gazcısı arabaları pek düşünmüyorum..

156'dan sonra geçmeyi düşündüğüm araç 159 olduğu için, bir şey sormak istiyorum. Dizel 159'dan sonra 159 TBI'a geçmeyi hiç düşündünüz mü? Ya da şöyle sorayım, Dizel 159'dan sonra 159 TBI'a geçmek, sizin kriterlerinize göre basamak yükseltmek midir?
Sahibinden'de uzun süredir satışta olan bir TBI var, resmen ilanlara demir attı. Eğer o araca has bir sıkıntı yoksa, 159 TBI'ın müşterisi çıkmamasını pek anlayamıyorum. Aynı şekilde geçen yıl Zincirlikuyu Birmot'dan satılık gri bir TBI vardı, o da aylarca ilanlarda süründü. Hem de o araç TI donanımlıydı. Sizin alternatiflerinizin arasında da 159 TBI'ı göremeyince, bu araçlarla ilgili bir sıkıntı olduğunu ciddi ciddi düşünmeye başladım.

Ben neden bu değişikliğe gittiğimi tam anlatamadım sanırım

Aracm 2006 model mümkünse 2012 ve üzeri bir modele geçmek istiyorum
2012 model 159 üretimi yok?

Aracım dizel ve sedan
Şirket de bana dizel ve sedan bir araç vereceği için tarz ve yakıt değişikliğine gitmek istiyorum

Sorunuzun temelini tam anlayamadım ama eğer jtd tbi kıyası ise;
2012 model tbi 159 , bunun üzerine 10-15 koyarak alınsaydı hiç düşünmeden alırdım

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Bar35

B7 Quattro + yazılım + dp + dv + yay = Go :rock:

Kasası hem spor hem ağır, yakışıklı, sorunsuz, fazlasıyla keyifli, İstanbulda 11lt ortalama ile gezersin.
"12 Audi A1 1.4TFSI Exclusive
"13 / VW Beetle 1.2TSI - Sold
"16 / Infiniti Q50 2.0T
"07 / Alfa Romeo 159 1.9JTS - Sold

coyote

Birmot'tan satılık olan TI TBI, 2011 modeldi diye aklımda kalmış. Fiyat olarak da, 60K'nın altındaydı fiyatı. Benzinli şartınızı yakalamışım ama, sedan olmama şartınızı atlamışım. Buna rağmen, "2012 model tbi 159 , bunun üzerine 10-15 koyarak alınsaydı hiç düşünmeden alırdım" cümlenize dayanarak, 159 TBI'larla ilgili korkulacak bir şey olmadığı sonucunu çıkarıyorum. Teşekkürler.

wolkanku

Kasası hem spor hem ağır, yakışıklı, sorunsuz, fazlasıyla keyifli, İstanbulda 11lt ortalama ile gezersin.
Yazılı hali bile ağız sulandırdı:)

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

coyote

Güzel kombinasyon ama, yanılmıyorsam B7 2007'de bitmişti (2008 de olabilir emin olamadım) Her halükarda yaş ve hacim kriterlerini sağlamıyor. Ama güzel yürür, o ayrı.

wolkanku

Güzel kombinasyon ama, yanılmıyorsam B7 2007'de bitmişti (2008 de olabilir emin olamadım) Her halükarda yaş ve hacim kriterlerini sağlamıyor. Ama güzel yürür, o ayrı.
Aynen ya b7 yaşlı kalıyor ama yakışıklıdır
Amaç model yükseltmek olmasa direk alınacak mantıklı araba

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia