Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gececiler Gündüzcüler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

francobaresi

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cuore sportivo

rain man

Yazsam mı yazmasam mı bilemedim ama paylaşmanın yeri burası sanırım.

2 - 3 gün önce arkadaşla beraber yeni golf'ün 1.6 tdi dsg test sürüşünü yaptım. Çok uzun süre kullanmadım çok zorlu yollara girmedim bir kaç arkadaşın beni önyargılarımdan kurtaracağını söyledi. Ben de iyi bakalım görelim dedim.

Otomatik vites'lisini denemiş olmak tam bir karşılaştırma sağlamaz ama gerçekten dsg keyifli bir vitesmiş. Geçişler çok tatlı idi, ve 0 - 100 değil de 0 - 80'i oldukça başarılıydı. 150'ye kadar da hiç fena çıkmıyordu fakat konfor artısının dışında bana gerçekten hala güzel gelmedi.Yol sesi ise 110'a kadar yok gibi idi sonrasında o da başlıyordu. Kalkış ve istenilen km'ye şehir için ulaşım güzel fakat tok kapı sesi ve c sınıfı bir araca göre konforu dışında ( 16 " jant ve amortisör farkından da olsa gerek) 17"lik sert amortisörlü q2'den sonra bir acaba dedirtti. Bozuk yola girmedim, direksiyon ise nedense çok hisli gelmedi. Tepkisi gecikmeli gibiydi. Yola oturuyordu fakat direksiyonu çevirdiğimde q2'den daha fazla kendini kaybetmeye meyilli gibi geldi.

Fakat arkadaşlar ısrarla yol tutuşunun da iyi olduğunu savunuyorlar. Ben10 yıldan uzun süreli bir şase ve altyapı üzerine eklenen 8-9 senedir de piyasalarda olan bir model olan 147 q2 ile karşılaştıramadım bile. Benim aracımda şu an 120'nin üstünde sunroof'tan aldığım fitillerden dolayı bir ses mevcut onun haricinde tekrar tümseklerde sorun teşkil eden salıncak sorunum, ses yapan sağ çamurluk arkası davlumbazıma rağmen hala dahi daha rijit geldi.

Baktığım paket comfortline ve bahsettiğim özelliklerde idi (1.6 tdi + dsg ve comfor sürüş paket vardı sanırım) 88 bin tl kampanyalı fiyat çektiler highline içinse 94 bin. Kötü araba değil ama öpseler vermem o parayı. Tamam wv gerçekten iyi yerlere götürmüş golf'ü de, caddy ile aynı takoyu görünce valla çekilir kılan bir tarafı yokmuş gibi geliyor bana :)

Bugünlük de wv'yi yerden yere vurma görevimi getirdim elhamdülillah. Yarın ola hayrola.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

milano 75

2010 sıfır km jetta vardı yakınımızda,kayınçım ilk 156 sını perte çıkartmış araba bakınıyordu,dayısındaydı jetta ve 156 dan daha fazla yol sesi verdiğini söylüyordu ısrarla jettanın,ben yok yav değildir dedikçe.dsg ise araçtan araca farklılık gösteriyor.jetta sahibi yakınımız onu satıp octavia aldı 2014 sıfır km,bikaç kez kullandım,vites geçişleri  hoşuma gitti,aynı kişide 2013 ünü satıp 15 ini aldığı skoda yeti var şu an,onda dsg geçişleri bariz hissediliyor,2 defa servise gitti dsg sıkıntısından ve artık satışa koymayı düşünüyor.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

radar54

You are not allowed to view links. Register or Login
Tamam wv gerçekten iyi yerlere götürmüş golf'ü de, caddy ile aynı takoyu görünce valla çekilir kılan bir tarafı yokmuş gibi geliyor bana :)

Sen caddy diyosun başkan bizim patronun 115bine aldığı 2015 passat ile caravelle'nin takosu bile aynı  :))
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-2025

rain man

2010 sıfır km jetta vardı yakınımızda,kayınçım ilk 156 sını perte çıkartmış araba bakınıyordu,dayısındaydı jetta ve 156 dan daha fazla yol sesi verdiğini söylüyordu ısrarla jettanın,ben yok yav değildir dedikçe.dsg ise araçtan araca farklılık gösteriyor.jetta sahibi yakınımız onu satıp octavia aldı 2014 sıfır km,bikaç kez kullandım,vites geçişleri  hoşuma gitti,aynı kişide 2013 ünü satıp 15 ini aldığı skoda yeti var şu an,onda dsg geçişleri bariz hissediliyor,2 defa servise gitti dsg sıkıntısından ve artık satışa koymayı düşünüyor.

Yeni modellerinde umarım sorunsuzluk artmıştır ama ne kadar keyifli ve konforlu olursa olsun benim gözümde itici ve sorunlu bir araba.

Bir çok iş için gittiğim ustam özel wv ustası aynı zamanda. Geçen sene ön düzende değişiklik yaparken ben bu araç kadar kompleks ve güzel bir ön düzen tasarımı görmedim demişti. Motorunu da çekişini vs de kendi elindeki 140 hp'lik 1.4 tsi dsg golf'ten çok çok iyi olduğunu söylemişti. Koskoca wv ustasısın dsg vites alınır mı diye sorduğumda neyi var hocam abartı o söylenenler falan dedi.

2 ay sonra gittiğimde golf'ü dsg sorunundan dolayı serviste sorunu çözüp satmış 3.20i almıştı :)

Yani ustası bile artık kabullenirken kullanıcının kabullenmemesi gerçekten tuhaf bazı absürtlükleri

Tamam wv gerçekten iyi yerlere götürmüş golf'ü de, caddy ile aynı takoyu görünce valla çekilir kılan bir tarafı yokmuş gibi geliyor bana :)

Sen caddy diyosun başkan bizim patronun 115bine aldığı 2015 passat ile caravelle'nin takosu bile aynı  :))

Ya belki standart olması gerekiyordur falan filan denilecek ama ben modelden modele değişmesinin düşüncesindeyim. Zaten sayısı fazla araçlarının, desem ki satışları çok az tek tip tako üreterek maliyeti yükseltmemeye yedek parçasının da çabuk bulunmasına uğraşıyorlar ama zibil gibi satıyorsun. Benim için büyük bir ayıp bu :)

radar54

Ya belki standart olması gerekiyordur falan filan denilecek ama ben modelden modele değişmesinin düşüncesindeyim. Zaten sayısı fazla araçlarının, desem ki satışları çok az tek tip tako üreterek maliyeti yükseltmemeye yedek parçasının da çabuk bulunmasına uğraşıyorlar ama zibil gibi satıyorsun. Benim için büyük bir ayıp bu :)

Bari ticari ile binek araçları ayır dimi. Segmentleri ayrıma tamam ama bi transporter ile golf farklı olsun yani. Yoksa biz mi fazla estetik düşünüyoruz??
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-2025

ihsany

Bildiğiniz üzere 4 gün önce Giuliettamı sattım. Alan beyefendi de kendi DSG dizel Golfünü satıp Giulietta almak istediği için bir araya geldik. Kendisi ile beraber sürüşe çıktık ve sürüş esnasında karşılaştırmalı konuşmalara girdik. Söyledikleri şu şekilde idi;

+ Henüz 3 bin km de DSG sorunu yaşadım, garantiden yaptırdım ve aracı sattım.
+ DSG bozuk yolda çok ses çıkarıyor, sanki arabanın içerisinde bilyeleri şıngırdatır gibi bir ses, katlanmaz oluyor. Ancak TCT de bu sesi duymadım, TCT daha sessiz ve vites geçişleri de çok iyi.
+ Golf ün iç malzeme kalitesi ve işçiliği daha kaliteli.
+ Tasarım konusunda Giulietta çok güzel bir araba.
+ N modda alt devirlerde cansız ama D modda şimdi oldu diyor.

Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

rain man

Bari ticari ile binek araçları ayır dimi. Segmentleri ayrıma tamam ama bi transporter ile golf farklı olsun yani. Yoksa biz mi fazla estetik düşünüyoruz??

Bence istemek düşünmek ve beğenmek kişiye özel kavramlar. O yüzden isteklerimizde bir tuhaflık olsa bile -ki yok- yine de sorgulamaz kimse :) Neyse pek de umrumda değil açıkçası hatta daha çok işime geliyor.

You are not allowed to view links. Register or Login hayırlı olsun üstad.
Arkadaşlar komforlu ve sessiz olduğundan çok beğendiler. Ama atladıkları bir nokta var. 0 araç zaten sessiz olur  o seviyede ne alsan aynısını yaşarsın. Zaten şehir içi ve düzgün yolda kullandık hep. Pürüzsüz asfaltta o sessizlik beni tatmin etmez. Kullandığım tüm yolları bir kez onunla kullanayım en az bir 100 150 km her tip yolda sürmüş olayım sonrasında yorumlarım demiştim.

Neyse piyasanın bu yönde değişimine anlam veremesem de umursamıyorum. Benim için o arabanın değeri 50 küsür bin civarıdır. Giulietta ne ediyorsa -10 ile 20 bin arasıdır. Ama bizde para ediyor çok farklı bir şekilde bu araçlar.

admin

Ortak parça üretimi Fiat grubunda da var ve üyelerimiz arasında bunu eleştirenler var bilindiği üzere. MiTo ve Giulietta'nın silecek ve sinyal kollarının Doblo ile ortak olması, MiTo ve Giulietta'daki bilgilendirme ekranının Fiat'larda ve Jeep Renegade'te olması, Jeep Renegade'de kullanılan klima kumanda düğmeleri ile vites topuzunun Giulietta'dan alınması mesela eleştirilen noktalar. Hatta Alfa Romeo 4C'de arka stopların Mito'dan alınması ve dış aynalarının Fiat 500 ile aynı olması (ufak bir hatırlatma, aynalar ABD versiyonu ile aynı) bile eleştiri konusu oldu.  :)

Eğer VW'de bunlar eleştiriliyor ama Alfa Romeo'da bu eleştiri kabul edilmiyorsa nesnel olunmuyordur (serde Alfa Romeo hayranlığı olduğu için bu tabiki normal bir şey). Eğer eleştirilecekse hepsi eleştirilmeli...  ;)  :)
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

rain man

Ortak parça üretimi Fiat grubunda da var ve üyelerimiz arasında bunu eleştirenler var bilindiği üzere. MiTo ve Giulietta'nın silecek ve sinyal kollarının Doblo ile ortak olması, MiTo ve Giulietta'daki bilgilendirme ekranının Fiat'larda ve Jeep Renegade'te olması, Jeep Renegade'de kullanılan klima kumanda düğmeleri ile vites topuzunun Giulietta'dan alınması mesela eleştirilen noktalar. Hatta Alfa Romeo 4C'de arka stopların Mito'dan alınması ve dış aynalarının Fiat 500 ile aynı olması (ufak bir hatırlatma, aynalar ABD versiyonu ile aynı) bile eleştiri konusu oldu.  :)

Eğer VW'de bunlar eleştiriliyor ama Alfa Romeo'da bu eleştiri kabul edilmiyorsa nesnel olunmuyordur (serde Alfa Romeo hayranlığı olduğu için bu tabiki normal bir şey). Eğer eleştirilecekse hepsi eleştirilmeli...  ;)  :)

Hayranlığımdan bunu ayırt edemiyor olabilirim ki dediğiniz gibi yine de bizler için sorun olacak birşey değil ancak bizde bu durumu kabul etmemin sebebi satış ve üretim sayıları. Wv ile karşılaştırdığımızda üretim sayıları bakımından ciddi bir fark yok mu?

Biz de zaten az olan üretime birden çok tip eklemek akıl karı olmaz ve bence bu normal.Örnek veriyorum 5 tane satacağın araç için kullanacağın ortak parçaların mı olması normal yoksa hepsinden 1000'er tane sattığın aracın mı?

2sinde de üreticinin işine gelir ama ilkinde zorunlu olmak durumunda, yoksa masraf maliyet iş gücü ve parça için aradığın zaman artacak, ikincisinde ise kolaya kaçmışlıktan başka birşey olmayacak. En azından denildiği gibi ticari ile binek ayrılsa, adamların direksiyonundan konsoluna herşeyleri ortak. Sadece kasa farklı. Durum bu olunca da karşılaştırma yapınca estetik kaygısı olmayan kütük gibi bir markanın ürününü kullanmak bana saçma geliyor.

Zaten hepimiz biraz da farklılık istediğimiz için böyle düşünmüyor muyuz :)

Tolga033

Hayranlığımdan bunu ayırt edemiyor olabilirim ki dediğiniz gibi yine de bizler için sorun olacak birşey değil ancak bizde bu durumu kabul etmemin sebebi satış ve üretim sayıları. Wv ile karşılaştırdığımızda üretim sayıları bakımından ciddi bir fark yok mu?

Biz de zaten az olan üretime birden çok tip eklemek akıl karı olmaz ve bence bu normal.Örnek veriyorum 5 tane satacağın araç için kullanacağın ortak parçaların mı olması normal yoksa hepsinden 1000'er tane sattığın aracın mı?

2sinde de üreticinin işine gelir ama ilkinde zorunlu olmak durumunda, yoksa masraf maliyet iş gücü ve parça için aradığın zaman artacak, ikincisinde ise kolaya kaçmışlıktan başka birşey olmayacak. En azından denildiği gibi ticari ile binek ayrılsa, adamların direksiyonundan konsoluna herşeyleri ortak. Sadece kasa farklı. Durum bu olunca da karşılaştırma yapınca estetik kaygısı olmayan kütük gibi bir markanın ürününü kullanmak bana saçma geliyor.

Zaten hepimiz biraz da farklılık istediğimiz için böyle düşünmüyor muyuz :)
Kasanında pek farklı olduğu söylenemez.  :D Caddy,jetta,passta,polo,transporter,skoda modellerinin farlar,stoplar vs. neredeyse aynı.  :)

Sercan Keklik

Uzun Bir Aradan Sonra Tekrardan Herkese Selamlar..

Yaklaşık 1 Yıldır Foruma hiç login olmayarak rekor kırıyordum sanırım :) 2001 Senesinden beri başta Bülent Abi, Hüseyin Abi, Tolga Abi, Murat Abi olmak üzere bir çok dostumuz, abimiz ile beraber forum ortamından ziyade dostluklarımız ile 2014 senesine kadar geldik geçtik, Herkese nasip olmayan bir çok arkadaşlık, dostluk, tanışıklık elde ettim.

Zira son 1 yıldır bazı kullanıcıların itici hareketlerinden ötürü ve Sektörün içinde artık ticari olarak bulunduğum için yazmama kararı almıştım.

Açıkcası Sektörün içinden biri olarak değil, bu forumun kurulmasından bu saate kadar gelmesine sebep olan kişiler arasından biri olarak şu an burda olduğumu ve olacağımı belirtmek isterim.

Herkese tekrardan selamlar..
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

milano 75

delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

ihsany

Tekrar hoş geldin Sercan üstad  :alfisti:
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

francobaresi

Yaklaşık 1 Yıldır Foruma hiç login olmayarak rekor kırıyordum sanırım :) 2001 Senesinden beri başta Bülent Abi, Hüseyin Abi, Tolga Abi, Murat Abi olmak üzere bir çok dostumuz, abimiz ile beraber forum ortamından ziyade dostluklarımız ile 2014 senesine kadar geldik geçtik, Herkese nasip olmayan bir çok arkadaşlık, dostluk, tanışıklık elde ettim.

Zira son 1 yıldır bazı kullanıcıların itici hareketlerinden ötürü ve Sektörün içinde artık ticari olarak bulunduğum için yazmama kararı almıştım.

Açıkcası Sektörün içinden biri olarak değil, bu forumun kurulmasından bu saate kadar gelmesine sebep olan kişiler arasından biri olarak şu an burda olduğumu ve olacağımı belirtmek isterim.

Bu forumda  çok kıymetli arkadaşlar var, sizin  gibi alfa romeo'ya gönül vermiş ve birçok arkadaşın bu tutkuyu daha güçlü yaşamasına vesile olan birinin uzun süredir bulunmaması bence bir eksiklikti, hoşgeldiniz :)
Cuore sportivo

Tolga033

Tekrardan hoşgeldin.  :yukari-ok:

Tolga033

Ben beğendim.  :yukari-ok:

Kutay

[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

nazamarya

Selam arkadaşlar. Bu mercekler halojen mercek mi xenon merceği mi anlayabilme şansımız var mı? Teşekkürler.

2015 - 2012 Model  Giulietta 1.4 TB Multiair Distinctive TCT
2017 - 2012 Model Urban Line BMW 1.16 Otomatik

Sercan Keklik

Selamlar resimden anlaması biraz zordur çünkü sıcaklık derecesi resimdeki rengi değiştirir. Zira virajlarda farlar da saga sola dönüyor ise, direksiyonun sol tarafında yukarı aşağıya far indirme kaldırma tuşları yok ise, farları açtığınızda göstergede far yükseklik ayar bilgisi yok ise, eski kasa ise teybin altında adaptif farı iptal etme tuşu olacaktır.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Kutay

Biraz once gordugum yere yakin bir sahinin arka cam yazisi;
"Gözümüz yükseklerde olsaydı helezonları kestirmezdik"
[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

Sercan Keklik

Turkiye de trafikteki araclarin gercek durumu :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

rain man

3.30ci e46'cı arkadaşlara hitaben evlilik hatırası teklifi :D :haydi:

coyote

Böyle bir güzellik yok. Şu dashboarda bakar mısınız. 159 jtdm 2.4 q4 ti. Bundan Türkiye'de hiç yoktur değil mi? :(

Tolga033

Yanlış hatırlamiyorsam bir ara ilanlar da vardı 2.4 jtdm ti sw olarak.

Tapatalk 19.03