Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm / 34 UZ 6998 / Alfisti'nin Geri Dönüşü

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ufuk93

Volkan abi bence ayrilma vakti gelsin artik benim sahsi dusuncem sirket sana dizel ekonomik bir arac veriyor zaten bence sana zevkli bir makina lazim rx8 guzel bir tercih kesinlikle heycanla bir araba alman lazim dusuncesindeyim :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

rain man

Abi yazmışsın çizmişsin bu kararı aldığına göre zaten vardır fazlasıyla sebebin.Fazlasıyla hayırlı satışlar olsun. Satma fikri bir kez girmişse zaten yapacak birşey yok ancak sırf iki tane dizel araç kullanacaksın diye 159'u satmak bence yanlış bir düşünce.

Zaten "ekonomik" olduğu için 159'a bindiğini sanmıyorum.Yani ekonomik olsun diye passat veya bilimum 1.6 tdi serisine falan binilir ama 159 benim için o kategoride değil ki onlara göre absürt derecede olmasa da ekonomik de sayılmaz.

Tek bişey diyeceğim :) Satmadan önce de bir ara forumda attığın italyan arka planlı kırmızı 159'a benzer birşey sen çıkarmazsan ben çıkaracağım haberin olsun :)
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

wolkanku

ani bi kararla giulietta tct 'lere de bakmaya başladım.

2009 a3 dsglere dünya para vereceğime, giu'ye bakayım dedim ve kırmızı renk giuler beni çekmeye başladı.

beyaz hariç tüm renklere bakıyorum şu anda :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

fevkalbeser12

Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Alfadanadam

Bunca Alfa geçmişinden sonra benim tarafsız olma ihtimalim yok farkındayım ama ben de Giulietta düşün derim. Kullandığım süre boyunca çok memnun kaldığım bir araçtı. Sürpriz bir şekilde satıldı. Mito hevesi + geniş aile aracı ihtiyacı birleşince daha satışta bile değilken almak için arayan bir arkadaşa tamam deyivermiştim. Ama şartlar olgunlaştığında tekrar alacağım inşallah.

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
Bunca Alfa geçmişinden sonra benim tarafsız olma ihtimalim yok farkındayım ama ben de Giulietta düşün derim. Kullandığım süre boyunca çok memnun kaldığım bir araçtı. Sürpriz bir şekilde satıldı. Mito hevesi + geniş aile aracı ihtiyacı birleşince daha satışta bile değilken almak için arayan bir arkadaşa tamam deyivermiştim. Ama şartlar olgunlaştığında tekrar alacağım inşallah.

Abi dün tam giu dedim ama dün akşam da arkadaşımla kahve içmeye çıkarken son binişlerim diye 159a bindim
Ve suadiyede mavi bir quattroporte ile yanyana gittik, biraz gaz verdi 159 ile peşinden ayrılmadım
Dışarıdan bakıldığında iki estetik italyan seksi sedan olarak gözüküyordu ama bu dediğimi giulietta ile yapsam, üni öğrencisi quattroporte kovalıyor gibi gözükecekti diye düşünüyorum
Yani 159un o serseri duruşunun altında acayip elegant bi yanı da var ve lanet olsun ki bu sebeple a5 dışında hiç bi arabaya tamam diyemiyorum

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

francobaresi

Abi dün tam giu dedim ama dün akşam da arkadaşımla kahve içmeye çıkarken son binişlerim diye 159a bindim
Ve suadiyede mavi bir quattroporte ile yanyana gittik, biraz gaz verdi 159 ile peşinden ayrılmadım
Dışarıdan bakıldığında iki estetik italyan seksi sedan olarak gözüküyordu ama bu dediğimi giulietta ile yapsam, üni öğrencisi quattroporte kovalıyor gibi gözükecekti diye düşünüyorum
Yani 159un o serseri duruşunun altında acayip elegant bi yanı da var ve lanet olsun ki bu sebeple a5 dışında hiç bi arabaya tamam diyemiyorum

Hayirlisi olsun volkan, benim arabanin eski sahibi 159 u satip a5 almisti, bi defa sohbet etme firsati olmustu, a5'e ragmen yine de 159dan oyle bi bahsetti ki aklinda kalmis sanki:) ustelik alfista gozuyle bakan biri degildi araca, markaya tutku vs yoktu :)

Cuore sportivo

ku2

A5 ben de çok istiyorum ama şartlar buna uygun değil. :)
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

max-ime

A3'e kesinlikle bulaşma derim, kesinlikle..

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

master

A5 almayın ya, içi kaliteli, sürüşü daha güzel bi Golf bana sorarsanız. 2.0 TFSI Quattro olursa sürüşü de keyifli olur eyvallah, ama 160'lık 180'lik önden çekiş olanlar 159'dan daha keyifli gelmeyecek.

Bir ara ben de çok beğeniyordum, kullanıp gezindikten sonra hevesim kaçtı. Tamam çok güzel araba da, o parayı vermem ben 2.0 TFSI Quattro olmadığı sürece. Bir de eskidi artık, eski güzelliği, ağırlığı kalmadı gibi geliyor bana.

159'a yakın paralarda olsa valla alınır lafım yok, ama düzgün A5'lere 100 kağıdın üstünde istiyorlar, o paralara çıkınca da benim görüşüme göre daha güzel seçenekler var. 75-85 bandında güzel A5 olsa neyse, ama patatesler oluyor genelde o fiyatlara.

Düşük kmli A5 2.0 TFSI Quattro parasına da S5 satıyolar, 4.2 motorlu olanından. O sulara girmişken S5 alıp her sene vergi döneminde oturup bi büyük içmek lazım :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

wolkanku

@master ne alalım başgan bi yardım et:)

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

master

Valla bana kalsa 159 kalsın derim, ya da fantezi olarak Hyundai Genesis dedim ama onlar seni kesmicek. O yüzden aklın yolu bir şöyle bi şey lazım:

Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

wolkanku

aracım satıldı diyebiliriz. Siteden bir arkadaşımızla temel prensiplerde anlaştık, eğrisini doğrusunu belirttim. Yarın şehir dışından almaya geliyor. Aldıktan sonra kendisi konusunu açacaktır zaten burada.

inanınki şunu yazarken boğazım düğümlendi. yarın sabah kalkıp son kez yıkayıp cilasını atacağım.
daha önce leonu ya da tt 'yi satarken hiç üzülmemiştim, hatta tt'yi satarken 159 alacağımı bildiğim için oh be diyerek satmıştım.

şu an alacak araba göremeden, önümü görmeden, sevgilimi satıyorum. 2006'dan beri hayalim olan ,6 sene sonrasında binbir zorlukla kavuşup, 3 sene boyunca özenle kendim yıkadığım, yıkamacıya bile dokundurtmadığım aracı gönderiyorum...
kime söylediysem şokta, yakın çevremdeki kız arkadaşlarım "inanmıyorum sevgilin gidiyor" diyor.. gerçekten de öyle.

henüz iş bitmiş değil , ama hayırlısı olsun..en azından değerini bilecek birine gideceğini düşünüyorum.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

francobaresi

Hayirli olsun diyelim simdiden,  halitin, senin , mehmet alinin 159lar gitti, utkunun da yolda. 159 bollugu cok hosuma gidiyodu forumda, hevesim azaldi resmen :)

Cuore sportivo

tughan

Hayırlısı olsun abi, ben de "aracım satıldı diyebiliriz" i okuyunca hadi beee dedim. Kendim satıyormuş gibi üzüldüm bir an.
İnşallah yerine daha güzelleri gelir. Seni çok iyi anlıyorum. Ben satmayı düşünmüyorum fakat, bir gün satma planına girersem sanırım bir süre psikolojim bozulur yani net. Allah daha güzellerini versin de, aratmasın. Yoksa içinde kalıyor neden sattım diye. :'(
Tuğhan.
156 Selespeed

agucba

50.000-60.000 TL aralığında, azami 100.000 km, 2011-2016 arası, Cabrio, Coupé, 3 kapılı HB, 5 kapılı HB, Sedan, otomatik veya yarı otomatik, 1,8 litreye kadar çıkan ele avuca alınabilirler. Mesela bir kaç örnek;

60.000 TL - 39.000 km - Alfa Romeo Giulietta TCT - Kırmızı

59.500 TL - 76.500 km - Mini Cooper S - Beyaz

54.900 TL - 59.000 km - Peugeot RCZ - Beyaz/Siyah

60.000 TL - 50.000 km - VW New Beetle - Siyah

50.000-60.000 TL aralığında, azami 100.000 km, 2011-2016, Cabrio, Coupé, 3 kapılı HB, 5 kapılı HB, Sedan, otomatik veya yarı otomatik, 1,8 litre üstü. Mesela bir kaç örnek;

59.500 TL - 87.000 km - Volvo S60 T - Beyaz

Pek bir şey yok gibi. İşin zor valla.  :)

///////////////

admin

Biraz pahalı ama güzel bir örnek.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

tughan

Üniversite gençlik arabası demeyeceğin içlerinde Volvo S60 2.0T güzel bir seçenek olabilir. Ben de beğeniyorum, hem motoruyla hem ağır duruşuyla. Değerlendirilebilir. Bir de Volvo V40 T4 R-Design güzel ama o biraz pahalıya kaçıyor.
Tuğhan.
156 Selespeed

hi_cazz

Final otomotivden olmasa slk çok güzelmiş dicektim. Volkan yinede bir düşün. Seni mutlu edebilecek bir araç bence SLK

agucba

Unutmadan; Bir tane de Mazda 6 vardı 1,8-2 litre arasında.

///////////////

Doğa Tosun

"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Kaan

İnşallah alacak arkadaşta değer bilir ve gözünden sakınıp çocuğu gibi bakar. Yoksa siz ve çevrenizdekileri geçtim, sadece birkaç kez yakından gören ve uzaktan bilgisayar ekranlarından maşallah diyen ben bile en az sizin kadar üzülürüm. Ki böyle arkadaşlar çokdur forumda eminim. Kendimi düşünerek söylüyorum 159 unuzdan sonra daha iyi bir alfanın bile merhem olabileceğine emin değilim. İnşallah hayırlısı olur ve yeni gelende sizi 159 kadar mutlu etmeye yeter.
1 hayal
5 duyu
6.his

rain man

Vay arkadaş. Şu 159 öyle bir araba ki eş değeri sayabileceğin modeller ya pimp car tarzı yaratıyor ya da aynı güzelliği hissettirmiyor. Bazen gün için de acaba 159'dan inen birisi benzer hissiyata ne ile sahip olabilir diyorum aklıma 100bin altı model gelmiyor.

Aslında giu dediğiniz anda aklıma ilk qv gelmişti ama hem malum sitede olmaması olanın da fiyatının aranan kriterlerde olmayıp otomatik şanzuman eksikliği ile tavsiye edilebilirlik dışına çıkıyor.

Ama 1.4 tct 8c kırmızısı yanar yanar durur :) Hele bir de qv turbin jant ile. Aman yarabbi.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

wolkanku

İnşallah alacak arkadaşta değer bilir ve gözünden sakınıp çocuğu gibi bakar. Yoksa siz ve çevrenizdekileri geçtim, sadece birkaç kez yakından gören ve uzaktan bilgisayar ekranlarından maşallah diyen ben bile en az sizin kadar üzülürüm. Ki böyle arkadaşlar çokdur forumda eminim. Kendimi düşünerek söylüyorum 159 unuzdan sonra daha iyi bir alfanın bile merhem olabileceğine emin değilim. İnşallah hayırlısı olur ve yeni gelende sizi 159 kadar mutlu etmeye yeter.

mesajınız tebessüm ettirdi teşekkür ederim :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

bugün sabah 07:30 da uyanıp , son kez sevgilimi yıkadım.
yıkadıktan sonra defalarca sağından solundan baktım, hata mı yaptım diye düşündüm ama söz bir kere verilir bizde.
You are not allowed to view links. Register or Login mersin'den yola çıkmıştı ve otobüsteydi.

09.45 gibi kendisini bostancıdan aldım. yol yorgunluğunu atabilmesi için kahvaltı ettik.
carium'un yolunu tuttuk. önce boya kontrolü yapıldı, özcan bey gelmeden önce telefonda tek tek boyalı tüm noktalarını söyledim içim çok rahattı. o şekilde de çıktı.
10 yaşında bir araba olduğu için mekanikten korktum bir şey çıkabilir diye , fren balatalarımın bile iyi durumda olduğunu gördük. özcan beyle , zeki usta test çıktılar, o esnada eski 156 mk2 sahibi , şu anda giu sahibi bir arkadaşımız ile sohbetim neticesinden giuliettadan tamamen vazgeçtim :), ve tam o sırada 159'um kapıdan içeri girdi.. sanki her zamankinden daha da güzeldi, en güzel elbisesini giymiş özenle süslenmiş bir sevgili gibiydi.. zeki abi arabadan indikten sonra top sizde dedi.. ve içimden bir parça koptu diyebilirim o an.. 159'unu satan bilir bu duyguyu ancak.
özcan bey ile anlaştıktan sonra notere gittik, araç trafikten men dediler  :o oysa 1 ay önce muayenesi yapılmış araba , yeni bir ceza beyan edilmemiş nasıl olur derken bastık gittik ataşehir trafiğe..meğerse muayeyi geciktirmeden dolayı ödediğim ceza sonrası men'i kaldırmamışlar..tam 1 dakika içinde çıktık oradan ve noterin yolunu tuttuk.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
noter çıkışı bizim eve gelip özcan bey'e orjinal yayları, orjinal teybi, egzosu, dpf filtresini ve bilimum alfa romeo ile ilgili herşeyi teslim ettim. arından tekrar carium'a gidip yıllık bakımını yaptırdık, bakım sonrasında ön iki lastiği yenilemek için lastikçiye giderken özcan bey anahtarı bana uzattı..aman allahım bakımdan çıkınca gaz dokununca öne atlıyor , resmen son şovlarını yapıyor bana...
ön iki lastiği de yeniledikten sonra özcan beyle yola koyulduk, caddede beni bıraktı, arkasından video çektim ve gitti..baktım ilerde trafik tıkandı ve sevgilim hala orada, peşinden koşup bir daha video çektim ve uzaklaştılar..
iki taraf için de hayırlısı olsun...

6 yıl peşinden koştuğum hayalime, 3 yıl sahip olup, biraz erken vazgeçtim diye düşünsem de yaş ilerledikçe kalbin değil, beynin sesini dinlemek daha doğru oluyor diye düşünüyorum..

aracın plakası mersin plaka olacağı için, özcan bey yeni konudan devam eder diye tahmin ediyorum. bu sevda burada kilitlenebilir ...

159 konusunda emeği geçen, yardımcı olduğum , bana yardımcı olan, iyi dileklerini , beğenilerini , eleştrilerini sunan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim, 148 sayfa boyunca güzel bir aile oldunuz, merak etmeyin bir yere gitmiyorum her gün burada olacağım.

Giulia'da görüşmek üzere :rock:
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia