Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sonunda 159, 06 UJ 159

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

congman

Otomobillerle ilgili ilk hatırladığım anım babamın aldığı ilk arabayı balkondan görmemdir. Evimizin karşısındaki boş arsaya park etmiş 90 model beyaz bir Şahin... Gerçi bizimkilerin söylediklerine göre her zaman arabalarla oynamayı severmişim birçok erkek çocuğu gibi ama nedense aklımda kalan ilk kare bu. O zamanlar sıfır araba alıp 3, 4 ay sonra satmak iyi kar getirdiği için babam durmadan araba değiştirdi. Bu sayede sürmesem de değişik bir sürü arabayı tanımıştım yaşım ilerledikçe.

2006 yılında ilk kez 159'u gördüm üniversiteye giderken. Hap aynı yere park ederdi. Boynum kopana kadar bakardım. İçini incelerdim cama yapışıp. Orada kafama kazıdım 159'u.

İş güç sahibi olunca yaptığım ilk şey araba almak oldu. 2006 model dizel Focus aldım. Dizelin, torkun tadını ilk kez bu araçta aldım. Bana sorunlar yaşattı, bayağı da pahalıya patladı.

Daha sonra evlenmek için aracımı satıp birkaç sene babamın 97 model Corolla'sıyla idare ettim ama içimdeki Focus aşkı henüz bitmemişti. Bir önceki maceramın kötü tadı hala ağzımdan geçmediği için ince eleyip sık dokudum, 2011 model 10 bin kilometrede temiz bir araç buldum. 1,5 yıl kadar kullandıktan sonra yıllardır hayalim olan güçlü bir dizel motora sahip Alfa Romeo 159 için arayışlara başladım. Burada başlık açıp, 4, 5 ay kadar aradım taradım fakat bütçemin temiz bir 159'a yetmeyeceğini anladığımda alternatif arayışına girdim.

Tabii bu süreçte çevremden yemediğim laf kalmadı. Temiz Focus bırakılır mıymış, son sahibi olurmuşum, çok büyük zarar edermişim, vergisi ocağıma incir ağacı dikermiş, arkamda petrol tankeri gezdirmem gerekirmiş, falan filan. Çok araç değiştirenler bilir, bir kere o kaşıntı başlayınca artık pek geri dönüş olmuyor, kimseyi de dinlemiyorsunuz. 

Neyse, bütçeme göre güçlü, temiz, yüksek model ne alabilirim diye araştırınca doğrudan Cruze'a yöneldim. İyice aklıma yatınca arayışlarım sonucunda 2012 model hatasız 31 bin kilometre siyah hatchback manuel bir araç buldum. 2000 motorun getireceği ekstra maliyetleri kaldırabileceğimi düşündüğüm için çok da tereddüt etmeden aldım. Cruze'u yaklaşık 1,5 sene 30 bin km kadar kullandım. Rutin bakım dışında bana herhangi bir masraf çıkarmadı.

Ama içimde 159 aşkı hiç ölmemişti. Sahibinden'i (neden insanlar malum site diyor anlamıyorum) resmen başlangıç sayfam yapmıştım. Alamayacağım 159'lara bakıp iç geçirdim bir süre. Trafikte gözüm hep 159 aradı.
İki, üç kere Cruze'u elimden çıkaramadığım için kovaladığım 159'ları kaçırdım.

159 almayı kafama taktığım için artık eşim bile al da kurtul modundaydı. Sonunda Cruze'u satıp elimde hazır parayla arayışlara devam ettim. Artık tam sıkılmış Insignia bakarken You are not allowed to view links. Register or Login'un aracını sattığını görünce piyasanın çoook üstünde bir fiyatı olmasına rağmen (üzerindeki emek çok fazla tabii ki) tereddüt etmeden atladım İstanbul'a aldım Mehmet Ali Bey'in aracını. Mehmet Ali Bey sağ olsun aracın her türlü bakımını yaptırmış ve ekiksiz olarak teslim etti. Hatta aracın altındaki bir paslanmadan dolayı sağlam radyatörü bile değiştirdi sorun çıkarma ihtimaline karşı. 140 binde olmasına rağmen içim en rahat aldığım araç oldu. Mehmet Ali Bey'e tekrar teşekkürler.
You are not allowed to view links. Register or Login

Aracı tanıtmama çok da gerek yok. Zaten konusunda ayrıntılı neler yapıldığı mevcut.  :)

Aracı aldıktan sonra işlerim yoğunlaştı uzun süre yurt dışında kalmam gerekti. Siteye de çok giremedim maalesef. Yeni yeni tanımaya başladım aracı.

İlk fark ettiğim şey, gerçekten bu araba yakışıklı. Apartmanda hiç tanımadığım kişiler gelip hayırlı olsun dediler. Her zaman gittiğim benzinlikte halimi hatırımı sormaya başladılar. Her yerde bakışları üzerine çekiyor. Hiç tanımadığınız kişilerle muhabbete giriyorsunuz. İş yerinde birden bakışlar değişti. Cidden başka bir dünyaymış. Yollarda gördüğüm Alfa'larla selamlaşmaya başladım, çoğu da geri selam verdi. Kendinizi bir gruba ait hissetiriyor 159. Kullandıkça fikirlerimi paylaşmaya devam edeceğim.

Şimdilik çok fotoğraf çekemedim. Aldığım gün benzinlikte çektiğim fotoğraf ile sitenin otoparkında babamın aracıyla çekilen fotoğraf var. Vakit buldukça ufak tefek eklemeler yapmaya çalışacağım.
İnşallah müsait olduğum ilk Ankara buluşmasında da baklavayı yeriz.

Forever blue

Samet89

8.10.2015 saat 8.39 aracınızı ilk gördüğüm ve yıkıldığım an. Çünkü plaka için siteden uj 159 ayırtmıstım araç alım satımı aksayınca size kısmetmiş:) hayırlı olsun cok güzel bir araç.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Sent from my iPhone using Tapatalk

hi_cazz

Canlı görmesemde yapılanların bir çoğuna sanal ortamdan dahil olduğum nadir bulunacak temizlikte ve donanımda bir araçtı. Mehmet abide sıfır kondüsyonuna getirmişti zaten. Artık keyfini sürerek binmek kalmıştı. Oda size nasipmiş. Güzel günlerde kullanın tekerinize taş değmesin. Bu güzelliği bize unutturmadan ara ara fotoğraflayıp bizimle paylaşınız. Özellikle @ar.159 etiketiyle.

congman

8.10.2015 saat 8.39 aracınızı ilk gördüğüm ve yıkıldığım an. Çünkü plaka için siteden uj 159 ayırtmıstım araç alım satımı aksayınca size kısmetmiş:) hayırlı olsun cok güzel bir araç.

Ben de tam o zamanlar plaka tahsisten savaş veriyordum. :)
Birkaç gün plakayı bulamayınca üzülmüştüm. Tam plaka aldığım gün boşa çıkınca havada kaptım. :haydi:

Bu arada beyaz 159 sizindi galiba, değil mi?
Forever blue

francobaresi

Hayirli olsun, giptayla takip ettigimiz 159. Ozlemistik iyi oldu :)

Cuore sportivo

akaydoruk

Hayırlı olsun Allah kaza bela göstermesin inşallah planım var nasip eder Allah banada yakında  :alfisti:
11' Mito Qv

34 VK 5478

ssg

Ankara bulusmasinda gormek icin sabirsizlaniyorum :D Hayirli olsun. Kazasiz belasiz kullanmak dilegiyle :nazar::clover:
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

pasa_caan

Giulietta almadan önce çok gidip geldim 159 için... Mukemmel maşallah hayırlı olsun

MI 3W cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ar.159

Şükür kavusturana,
Adam arabayı aldı kayıplara karıştı diyordum tam :)
Allah her daim ağız tadıyla binmeyi nasip etsin umarım hep iyi bir ikili olursunuz benim icin her zaman yeri başka olacak bir arac cok da özlüyorum
Bense sattım satali mercedesden inmez oldum cok geniş büyük ferah arabalar performansı da fena değil gerçi 100 km de 45-50 lt yakıyor ortalama ama olsun onu da arkadaşlarla paylaşıyoruz cok sıkıntı olmuyor hem arada bir renkte değiştiriyorum bazen gri bazen yeşil bazen de sarı oluyor ama ne olursa olsun Mercedes başkaymış insanların bakisi değişiyor saygı duyuyorlar heralde zira hic trafikte kalmıyorum bize yollar hep acık :)
Cok özledim Alfayi ben ya

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

francobaresi

Şükür kavusturana,
Adam arabayı aldı kayıplara karıştı diyordum tam :)
Allah her daim ağız tadıyla binmeyi nasip etsin umarım hep iyi bir ikili olursunuz benim icin her zaman yeri başka olacak bir arac cok da özlüyorum
Bense sattım satali mercedesden inmez oldum cok geniş büyük ferah arabalar performansı da fena değil gerçi 100 km de 45-50 lt yakıyor ortalama ama olsun onu da arkadaşlarla paylaşıyoruz cok sıkıntı olmuyor hem arada bir renkte değiştiriyorum bazen gri bazen yeşil bazen de sarı oluyor ama ne olursa olsun Mercedes başkaymış insanların bakisi değişiyor saygı duyuyorlar heralde zira hic trafikte kalmıyorum bize yollar hep acık :)
Cok özledim Alfayi ben ya

Cuore sportivo

emre_deniz

Hayırlı uğurlu olsun

h.t

Hayırlı olsun , kazasız belasız sürüşlere :alfisti: :nazar:

krm1983

Aramıza hoşgeldiniz.
Güle güle kullanın, kazasız belasız.

Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

schumi

Hayırlı olsun, kazasız belasız...

hannibal

Hayırlı olsun, yeni arabadan ziyade hayallerinize kavuşmanız çok özel bir şey, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle  :haydi:

Koful

Hoş geldiniz. Hayırlı olsun aracınız, çok da güzel görünüyor  :nazar: :nazar: :nazar:
Kazasız belasız sürüşler dilerim.

blueoyester

hoşgeldiniz çok güzel bir 159 kazasız belasız zevkli sürüşler.
you are my desire alfa romeo
[url="http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg"]http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg[/url]

erdem1904

Geçenlerde bizim oralarda gördüm ama emin olamamıştım :) komşuymuşuz :)

Hayırlı uğurlu olsun  :nazar:  :nazar:
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

blackgear

Hayırlu olsun  :nazar: canlısını görmek bir nasip olmadı arkadaş :)

Gouki

Hayırlı olsun abi. Sonunda Alfa Romeo ile yollarınızın kesişmesine sevindim.

Recep Küçük

Hayırlı uğurlu olsun inşallah kazasız belasız sürüşler  :nazar:

41 K 9803  147 1.6 ts progression 3K

DcD-Semih

Hayırlı uğurlu olsun üzerinde çokca emek olan güzel bir 159 unuz olmuş. Focus Cruze gibi araçlardan sonra bana 156 dahi çok daha iyi gelirken 159 onların üzerine ballı kaymak olmuştur.
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

OğuzCanAlantor

Hayırlı olsun aldığınıza sevindim güle güle kullanın

Reha

İyi günlerde kullanın. Nokta bir araç almışsınız. 140 bin km hiç yüksek bir rakam değil. Bence 159'da satış fiyatı çok önemli değil. Çünkü dökük arabaları toplamaya çalışanların harcadığı paraları görüyoruz. Temiz ve bakımlı bir araç alıp keyfini sürmek daha mantıklı.

Ugur55

2012 Giulietta 1.4 MA Distinctive Mk1
2015 Giulietta 1.6 JTDM Distinctive Mk2
2015 Giulietta 1.4 MA TCT Distinctive Mk2
,,