Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

06BA7907

You are not allowed to view links. Register or Login

10 bin bakımı gelmesine rağmen suanki ortalama yakıtı 8,4. otomatik dizel 159
vala senin ki hiçbir şey. ben genelde şehiriçi ve bol ışıklı trafikli yolda gidip geliyorum. aracım 2011 model otomatik 1.9 jtdm 159 ve 100 tl ye 200 km bilemeden 210-220 km yapıyorum. bu yaz manisaya gittiğimde ise 110-120 km hızla gittim ve km de 30 kurusun altına inmiştim.
şehir içi benim yakıt facia gibi duruyor :)

Benimki egr den mi bu kadar yakıyor yoksa :D Gerçi DPF de %65 dolu...
Onu havalar sıcakken yazmısım:) suan egrnin de cortlamasıyla 10.1 karma:)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Benimki egr den mi bu kadar yakıyor yoksa :D Gerçi DPF de %65 dolu.. Bir sorun mu var bilemedim :D ?
yaşamak direnmektir.

ES53

2011 159 lar daha hafif birde.Cokmus tuketim.Ben sakin kullanimla sehir ici karisik yol bilgisayarinda 7-7.5 i gecemiyorum

rain man

Karma kullanım tek depoda 1000 km. Uzun yolda 110 120 ortalama ile hedefim 1200. Bakalım deneyeceğiz kısmetse yakında.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

Samet89

Karma kullanım tek depoda 1000 km. Uzun yolda 110 120 ortalama ile hedefim 1200. Bakalım deneyeceğiz kısmetse yakında.
Uzun yolda 1200 rakamı şaşırtmaz ama karma kullanm için 1000 km cok iyi. Cogu kısmı şehir dışı olmalı

rain man

Yarı yarıya diyebilirim. Bu kez sakın kullandım bir de annem var diye :-)
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

06BA7907

2011 159 lar daha hafif birde.Cokmus tuketim.Ben sakin kullanimla sehir ici karisik yol bilgisayarinda 7-7.5 i gecemiyorum

vala bilemedim... evet tüketim senin değerlerine göre çok. ama senin değerlerin fabrika verisinin de altında  :D o da değişik bir durum tabi .... yakıt sarfiyatını etkileyen en büyük neden ne olabilir ? mesela  benim araç için  ?
yaşamak direnmektir.

ES53

vala bilemedim... evet tüketim senin değerlerine göre çok. ama senin değerlerin fabrika verisinin de altında  :D o da değişik bir durum tabi .... yakıt sarfiyatını etkileyen en büyük neden ne olabilir ? mesela  benim araç için  ?

Benim arac manuel yazilimli.o yuzden dusuk.yakiti etkileyen map mi maf mi bi sensor vardi bi kac ufak biseyler vardi tam hakim degilim konuya.dpf etkiliyo olabilir mi acaba

06BA7907

Benim arac manuel yazilimli.o yuzden dusuk.yakiti etkileyen map mi maf mi bi sensor vardi bi kac ufak biseyler vardi tam hakim degilim konuya.dpf etkiliyo olabilir mi acaba

hmm. mauel ve yazılımlı demek. tabi dpf iptali de var. bu işlemler o kadar düşüyoru mu ya litre tüketimi :D ben de hemen yaptırayım o halde :)
yaşamak direnmektir.

АЛЕКС

100kmh yi gecmezsem ankaradan izmire 200 liraya iniyorum :)
iMZAMI KAGIDA KALEMLE DEGiL,ASFALTA ALFAMLA ATARIM...

06BA7907

100kmh yi gecmezsem ankaradan izmire 200 liraya iniyorum :)

benim de öyle şehirler arası. ama şehiriçi gerçekten çok fazla.
yaşamak direnmektir.

АЛЕКС

ama benim alfam normalde fazla yakan bi model oldugu icin (155 Q4) 200 lira ankara izmir cok iyi rakam :)
iMZAMI KAGIDA KALEMLE DEGiL,ASFALTA ALFAMLA ATARIM...

ALKIM

2007 159 otomatik ile şehir içinde trafik durumuna göre sakin kullanımla 9 ile 11 lt arasında değişiyor. bakımları yeni yapıldı. uzun yol tecrubesi henüz yaşayamadım.kısmetse haftaya :)

nazamarya

250km gidişte 10,5lt ( 0,44TL ) - Hızlanayım derken vites düşürme acemiliğini çok yaptım  :)

350km dönüşte 9,5lt ( 0,41TL ) - Ortalama 8,5 iken Dinamik mod ile 240km/h, 1lt yükseltti Bursa Çevre yolunda.

Normal modda sakin gidince 38kr ( 8,5lt ) den aşağı düşmüyor. Çünkü ivmesiz durumlarda ( hız sabitleme ya da normal devirde ) 6,5-7,5 litre arası yakıyor ama en küçük bir ivmelenme ya da eğimde 10lt üzerine çıktığı için ortalamayı 8,5lt yapıyor.

Giulietta 1.4 170hp TCT en düşük 0,38TL, en yüksek 0,43TL yakıyor. ( Benzin litre fiyatı: 4,38TL )

Ramazan aslında normal modda bu rakamların altına inmek mümkün, Ankara - Bolu arasında 130-140 sabit hızla 7.4 litre yaktığını hatırlıyorum. Tabi D moda geçince, yakıt tasarrufu falan unutuyor insan  :D
Yakıt sarfiyatını etkileyen çok faktör var elbette ama Şişli'de genelde trafikte ve sakin kullandığım TCT nin ortalaması 8.5 litre civarındaydı.

Ramazan Bey kısa bir süre önce aracının yazılımlarında güncelleme yaptırdı ve çok büyük ihtimalle tüketim değerlerinde gözle görülür bir düşme yaşayacaktır. Bekleyip görmek gerek.
Güncelleme sonrası yakıt tüketiminin düştüğünü gözlemlemiştim, sebebini sanırım şimdi anladım.

Güncellemeden önce uzun yolda yüksek devirde ve geç vites geçişleri vardı. Tabi bu vites küçültürken de etkiliydi ve alt viteslerde küçük bir silkeleme yapıyordu, sanki boşluk varmış gibi.

Güncellemeden sonra vites geçişlerindeki devir uzun yolda azaldı. Neredeyse 1 vites daha fark etti. Özellikle vites küçültmelerdeki silkeleme tamamen kayboldu.

Fakat şehir içinde değişme yok. 10lt tüketim vardı yine 10lt'den aşağı düşemiyorum.
Uzun yolda eskiden 10lt olan tüketim 8lt'ye bariz düştü. Bunu da hızlı vites geçişi, aracın biraz daha düşük devir kullanımına bağlıyorum.
2015 - 2012 Model  Giulietta 1.4 TB Multiair Distinctive TCT
2017 - 2012 Model Urban Line BMW 1.16 Otomatik

kaanromeo

170hp gıu manuel vites uzun yolda 1050 km mersin -ankara  ankara mersin arası 90 nın altına düşmedim genelde 100 110 km hızlarda kullandım araçta 3 yetişkin ve bagaj .klima bazen acıktı ortalamam 5.3 litre
şehir içi mersin trafiğinde 8 litre ortalaması var
keyifli sürüşler.. manuel forever :haydi:
:alfisti:

furkan_topay

170hp gıu manuel vites uzun yolda 1050 km mersin -ankara  ankara mersin arası 90 nın altına düşmedim genelde 100 110 km hızlarda kullandım araçta 3 yetişkin ve bagaj .klima bazen acıktı ortalamam 5.3 litre
şehir içi mersin trafiğinde 8 litre ortalaması var
keyifli sürüşler.. manuel forever :haydi:
:alfisti:
Ankara️istanbul 5.9
İstanbul️ankara 6,5 lt.
Aynı araç dostum deniz seviyesine inip çıkarken bile fark ediyor. Çok iyi bi rakam yakalamışsın. Mersin ankara arası yol nasıl genellikle düz mü merak ettim ?

Alfa Romeo 147       2007 1.6TS  Blackline
Alfa Romeo 147       2008 1.6TS  Collezione
Alfa Romeo Giulietta 2011 1.4MA Distinctive SP2
Alfa Romeo Giulietta 2011 1.4MA Distinctive
Alfa Romeo 147       2008 1.6TS  Distinctive
Alfa Romeo 147       2006 1.6TS  Blackline

kaanromeo

mersinden ankara arası  belli yerlerde tırmanış var ama ekseriyeti düzlük konya ovası malumun kardeşim
dönüşte dahada az yakıcaktımda baya bir rüzgar yedim karsıdan 4 lü rakamları görürdüm rüzgar olmasaydı hava cok kötüydü
tabi birde lastik basınçları aracın bakımlı olması yakıt tüketimine baya etki ediyor
birde şöförlük tabi :p

furkan_topay

mersinden ankara arası  belli yerlerde tırmanış var ama ekseriyeti düzlük konya ovası malumun kardeşim
dönüşte dahada az yakıcaktımda baya bir rüzgar yedim karsıdan 4 lü rakamları görürdüm rüzgar olmasaydı hava cok kötüydü
tabi birde lastik basınçları aracın bakımlı olması yakıt tüketimine baya etki ediyor
birde şöförlük tabi :p
Bende 110-120 sabitleyici ile kullandım. Bakımlarım yeni ama  triger yaklaştı malum 5 sene doldu. ;)

kaanromeo

aynen araç kaç binde senin
birde lastik basınçların ne önler ve arkalar

furkan_topay

aynen araç kaç binde senin
birde lastik basınçların ne önler ve arkalar
75000
30-30 kullanıyorum. Seninkiler ?

kaanromeo

jantlar 17 demi
benimki 17 jant 34-31
senin eğer jatlar 17 ise arkalar normalde
önler cok düşük aracın yol tutuşunuda etkiler yakıtınıda artı ön lastiklerin cabuk aşınır
benim değerler fabrika verileri araç ortalama yükte
eğer agırlık var ise barları artırmak gerekiyo ortalama 3 bar dı galiba fabrika verisinde
dikkat et dostum lastikler cok önemlidir :alfisti:

kaanromeo

bar değil pardon yaklaşık 3 psı olacaktı lastikleri gümletmeyelim yanlışlıkla :D :D

furkan_topay

bar değil pardon yaklaşık 3 psı olacaktı lastikleri gümletmeyelim yanlışlıkla :D :D
Teşekkürler ;) hemen basalım

Gouki

Psi - bar fena karışmış :) 3 psi basarsanız jantın üzerinde gidersiniz muhtemelen. Keza 3 bar da aşırı fazla.

furkan_topay

Psi - bar fena karışmış :) 3 psi basarsanız jantın üzerinde gidersiniz muhtemelen. Keza 3 bar da aşırı fazla.
Gerekli araştırmayı yaptım.
1 bar=14,5 psi önler 2.3 bardan 34 psi, arkalar 2.1 bardan 30 psi

caglarates

Herkese Merhaba;

147 mk1 2004 model 1.6 twinspark aracım km de 50 kuruş yakıyor. Fazla devirli kullanmıyorum. Bu neden olabilir ne kadar normal.