Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

75 v.s 155 q4

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

milano 75

malumunuz 75 sahibiyim,3 seneye yakındır beraberiz ve bu süre zarfında kendinden oldukça memnunum,özellikle süpriz arıza,yolda kalma v.s v.s gibi ihtimaller açısından.75 de ben şunu gördüm,araç eğer kontak basıyorsa ve yürürde sıkıntı yoksa kesinlikle sizi yolda bırakmıyor mekaniğini sevdiğim.mevzuya gelince  bu 3 sene zarfında yürürden ateşlemesine en sonda motoruna birçok güzellik yaptıktan sonra beni bu aralar q4 kaşıntısı tuttu.bir yanım diyor ki, oğlum herşey tamam işte,motorda yaptırdın,rahat rahat bin macera arma,155 q4 üzer seni,kalkamazsın idame etme masraflarının altından öbür yanımda laa nolabilirki,40 a gelmişsin,senelerdin iç geçirdiğin bi araba,75 i bile q4 resimlerine bakarken buldun,alıştın zaten zarar etmeye,birazda onda edersin v.s v.s. sizlere sormak istediğim şu,özellikle azda olsa 2 model hakkında tecrübesi olanlara,75 den sonra sırf turbo bi aracım olsun diye(evet sırf turbo olsun diye q4) arkadan çeker 75 satılıp ekstra nerdeyse bi 75 parası verip q4 almaya değermi,hatamı yaparım.q4 bana masraf ve haz anlamında 75 i mumla aratırmı ,düzgün 75 ciddi masrafsız bi araçken q4 durduğu an bile masraf açar gibi yorumlar var forumlarda.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

blackgear

You are not allowed to view links. Register or Login

:) Benim de aklımda bir 155 Q4. You are not allowed to view links. Register or Login biraz biliyor. Tamamıyla keyfi, 3. araç olacak ve yol aracı değil, direk pist aracı olacak şekilde :) Dolayısıyla takip ediyorum konuyu.

Tecrübesi olanların tecrübelerini merakla bekliyorum.

Not: Ustama söyledim, GT' ile gel, 155' le gelirsen dükkandan içeri sokmam diyor ciddi ciddi :)

erdem1904

Arama kısmına 155 yazıp üyeler kısmına menza yaz Mehmet Bey :)

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Muratözdemir

Dün 18.500 yazıyordu ya bu kırmızı 155 te :)

A0001 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

milano 75

Dün 18.500 yazıyordu ya bu kırmızı 155 te :)

A0001 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2 günlüğüne diye yazmışlar  ;) ilanları hatim ediyoruz yahu araba sevdasına :D

milano 75

You are not allowed to view links. Register or Login bi solukda okudum,75 de aynı şeyler benim başıma gelse dayanamazdım heralde hem maddi olarak,hemde çevre baskısına yok paraya satardım.demekki alıcaksakda bu tarz vatandaşlardan satarsa 3-5 demeyip alıcaz,hazır uğraşılmışı var deyip.altta bahsedilen menza nın q4 ünün güzel bi video sunu ekledim,çok emek verilmiş makina olduğu belli,ms beyne geçilmiş

ealprsln

155 Q4 hayalimdeki 3 Alfa'dan birisi kesinlikle, birgün iş dolayısıyla vs. İstanbul'a taşınmam söz konusu olursa da gözümü kırpmadan "temizini bulursam" alacağım ilk Alfa'lardan biri. Benim de okuduğum, araştırdığım kadarı ile zor bir araç. Ama neresinden bakarsanız bakın 155 Q4 ne tür giderleri olursa olsun benim için bir efsane. 155 TS alsanız dahi herhangi bir yedek parçasını bulmanın oldukça zor olduğunu biliyorum. Motorundan bahsetmiyorum sadece (Q4) , herhangi bir karoser parçası, minnacık bir düğmesi vs. bunları dahi bulmanın oldukça zor olduğu söyleniyor. Ayrıca 155 Q4 için ustanın da oldukça yetkin (155 Q4) olması gerektiğini düşünüyorum, söz meclisten dışarı çok çok iyi bir AR ustası olabilirsiniz ama Q4'in kendine has problemleri ( örneğin arkada bulunan diferansiyel yapısal olarak karmaşık, tecrübe gerektiren bir yapı bildiğim kadarı ile) olan bir araç. Motoru AR'de sıklıkla karşımıza çıkan TS motorlar gibi değil, Delta İntegrale'den devşirme bir motor ve ustalık ve tecrübe gerektiriyor bence. Yürüyeni , motoru vs özel bilgi gerektiren araç.

Sizin yerinizde olsam, İstanbul'da olsam (Bence 155Q4 işi Ankara'da İzmir'de bile olmaz) cesaret edip işin içine girerdim. Aklımda, içimde kalacağına elimde kalsın derdim  :)  Tabi ben Q4 konusunda biraz takıntılıyım, sizin yerinizde olsam ustama güveniyorsam, biraz zaman ve de param var ise denilenlere çok kulak asmadan bu maceraya girerdim, ne olduğunu görmek isterdim. 155Q4 bence en büyük etken ne paradır ne de zamandır; o muhteşem arabadan anlayacak zaman harcayak bir ustadır.

Umarım kısa zamanda sizi derli toplu bir Q4 ile görürüz.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

milano 75

umarım You are not allowed to view links. Register or Login .tabi bunun için önce 75 i satmam lazım,tam bir haftadır ilanı açıcam,vazgeçiyorum.sebep q4 korkusundan ziyade 75 i özlermiyim korkusu.ilk otomobilim kırmızı bir kartaldı,onuda eşe dosta kızıp almış 2 sene kullanmıştım,sattıktan sonrada hiç otomobil almadım uzun süre,ticari araç kullandık hep.benim araç alım işlerimde satış işlerimde hep birden,plansız gerçekleşir.75 i aldığımda ilana bile verilmemişti daha,kayınçımı aradım bigün,nerdesin,bostancıda bakım yaptırıyorum 156 ya dedi.o aralarda youtube da alfa videoları izlerken 75 i göreli ,bu neymiş diyeli 3-5 ay olmuş ama aklım 155 de.ustana bi sorsana bildiği temiz 155 varmı bi yerde dedim.5 dakka sonra aradı beni,zeki ustada 75 varmış,boşversin 155 i,gelsin buna bi baksın.2 gün sonra gittim,eraber bi tur attık,usta dedim,ben sana arabayı sordum ama aslında şu an o kadar paramda yok,yarısnı vereyim,yarısınada 45 gün beklersen alayım,kayınçımı tanıyosun,güveniyorsan ver dedim.sağolsun verdi,aldık yola çıktık,kartalda petrole girdim gaz aldım,bismillah araba çalışmıyor.zeki ustayı aradım,bu arada kayınçım ,enişte naaptın,çekirdekmi alıysun,böyle araba hemen alınır mı falan kafamı yiyodu,neişte dedi ben soğudum,bırakalım.yoook dedim aldım ben bunu ,o gün bugün beraberiz ve araba benimle acaip özdeşleşti.75 sayesinde gebzede,hiç tanımadığım gençlerselam veriyor,abi o makina senin dimi beyaz olan,ne var o arabada ekstra gibi dialoglara giriyolar ,standart diyorum inanmıyolar (sesi muhteşem) kısaca bunu sanırım bi tek q4 için satabilirim,temiz q4 bakınmaya devam ama 75 hala ilanda yok  :S

TRSemih

Yazın birlik borusan önünde çekmiştim;

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

milano 75

bu araç için ve şu an yine istanbulda olan 1.8 tb 75 için techturkey,cardanadam falan takip edip sahiplerine ulaşmıştım,gursel yada orhan zeki yada bir başkasıydı görüştüğüm ama bunların hepsi bahsettiğim isimlerin elinden geçmişti.ben ulaştığımda ikiside satılmıştı.resime tekrar tekrar bakıyorum,q4 kesinlikle kırmızı olmalı diyorum.hiçbir rengi kırmızıdaki sportif duruşu göstermiyor bence

АЛЕКС

renk konusuna kesinlikle katiliyorum,benim Q4um siyah ve eger boyasi orjinal olmasaydi komple kirmiziya boyatmayi bile dusunmustum,alfayi en iyi kirmizi renk gosteriyor  :yukari-ok:
iMZAMI KAGIDA KALEMLE DEGiL,ASFALTA ALFAMLA ATARIM...

ATA

Q4 güzeldir. İstanbul hariç diger şehirlerde de yürütülür. Fiat temelli bir otomobil diyebilirim. Hele ki araştırmayi seven, eli alet tutan birisi pek çok sorunun üstesinden gelebilir. Tek sorun bu zamana kadar çok ilgisiz kalmiş otomobiller olmalari.

Örneklemek gerekirse bir zamanlar 916 lar icinde ayni sey soylenirdi. Simdi sirf bu sitede bile 10a yakin sayida kullanicisi mevcut. Çiçek gibi arabalar oldular.
Bunlarin bir örnegide senin 75in mehmet abi. Sen yaparsin diyor ve Q4 furyasini başlatman dileği ile diyorum...

:) :) :)

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

blackgear

Yazın birlik borusan önünde çekmiştim;

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Arada Etlik' de bizim sokağın az üstünde görüyorum bu arabayı :)

Doğa Tosun

FR772'nin videoda incek bulvarında tokatladığı beyaz rocco bizim okuldan arkadaşım. Arabası da ciddi yürüyen Rocco'lardan. Ankara'da ilk 10'a falan girer. O gün beni aradı bu videonun çekildiği gün. "kanka bi alfayla gazladık madara etti, eski kırmızı bi alfaydı modelini hiç görmedim daha önce" demişti... :) geçtiğimiz haziran. You are not allowed to view links. Register or Login hatırlar muhabbeti
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

blackgear

Doğacım, sen hatırlamazsın, zamanında kaç Alman tokatladı bu 155 :) Gerçi 2,5 V6 idi ama, rakibi de onun kadar vardı :D

Doğa Tosun

Doğacım, sen hatırlamazsın, zamanında kaç Alman tokatladı bu 155 :) Gerçi 2,5 V6 idi ama, rakibi de onun kadar vardı :D

bi ayrton senna'ya bide şu 155 dtm'ye üzülürüm hatırlamadığıma abi :D
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

milano 75

Q4 güzeldir. İstanbul hariç diger şehirlerde de yürütülür. Fiat temelli bir otomobil diyebilirim. Hele ki araştırmayi seven, eli alet tutan birisi pek çok sorunun üstesinden gelebilir. Tek sorun bu zamana kadar çok ilgisiz kalmiş otomobiller olmalari.

Örneklemek gerekirse bir zamanlar 916 lar icinde ayni sey soylenirdi. Simdi sirf bu sitede bile 10a yakin sayida kullanicisi mevcut. Çiçek gibi arabalar oldular.
Bunlarin bir örnegide senin 75in mehmet abi. Sen yaparsin diyor ve Q4 furyasini başlatman dileği ile diyorum...

:) :) :)

Tapatalk
q4 hayali başka bahara kaldı artık ata.biraderle beraber çalışıyorduk,boş işlere ayıracak zaman istediğim an bulabiliyordum,iş konusunda yollarımızı ayırdık,fazla boşluğum kalmadı.birde 75 e motor yaptık zaten,eşşek gibi araba,ölüsü bile yürüyor.q4 bazı durumlarda yatacak bi araba,biraz zor artık benim için.hem inanırmısınız satayım q4 alayım dediğim sıralarda genç bi vatandaş yapıştı mahallede petrolde(gece çıkışları meşhur bi yer  ;) )abi satıyomusun,araban çok iyi,sen iyi uğraştın bunla,sat bana diye,döndüm 75 e baktım ,satıyorum diyemedim.kıyamadım hayvana.bikaç defa geldi ,en sonunda bana temiz 75 bul falan dedi,kapattık mevzuyu.ilana koysam sittin sene satılmaz,ancak böyle bi manyak denk gelecek,yapıştıracan 75 i,yinede satamadım

milano 75

renk konusuna kesinlikle katiliyorum,benim Q4um siyah ve eger boyasi orjinal olmasaydi komple kirmiziya boyatmayi bile dusunmustum,alfayi en iyi kirmizi renk gosteriyor  :yukari-ok:
bi resim,video atında forumda q4 görelim  ;)

АЛЕКС

resim yuklemeyi bilmedigim icin malesef yukleyemedim  :S buarada ankarada bulvarda gazlayan beyaz sciroccodan bahseden arkadasa bilgi olarak yardimci olmasi acisindan soyluyorum,o gazlayan kirmizi q4 400 beygir civarinda,arabayi yakindan gordum ciddi modifiye var  :) buna gorede sciroccosu olan arkadas bence hic moralini bozmasin hatta iyi bile dayanmis kirmizinin yaninda  :yukari-ok: ankarada bildigim kadariyla benimle beraber toplam 2 kiside q4 var yaniliyor olabilirim

admin

Adınız gerçekten Alexander Kolyanov mu, yoksa Sarp mı? Rusya'da mısınız yoksa Ankara'da mı?
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

АЛЕКС

adim sarp suan ankaradayim,bi ayagim rusyada,aleksander kalyonov ruslarin bana turk ismimden cevirerek verdikleri isim  :)
forumda sikinti yaratir derseniz degistirebiliriz  :)

admin

adim sarp suan ankaradayim,bi ayagim rusyada,aleksander kalyonov ruslarin bana turk ismimden cevirerek verdikleri isim  :)

Teşekkürler...  :serefe: На здоровье!  ;)
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

АЛЕКС

АЛЕКС

resim yukleme isini hallettim sanirim  :haydi:

Gouki