Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Giulietta Yayları Hakkında Bilgiler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

berkaykocer

Öncelikle merhaba eskiden üyeydim fakat forum eski bir tarihe dönünce üyeliğim silinmişti şimdi tekrar üye oldum :)

bir problemim var aracıma 5cm yay arıyorum fakat Türkiye ' de ne yazıkki bulamadım yay şimdi benim sorum Fiat bravo yeni kasa yayları bizim araçlarımıza uyuyormu bilen varmı acaba :) ?

Baskan

Maalesef,
Bravo'nun arka düzen bağımsız değil o yüzdende performansı tam bağımsız süspansiyon gibi dengeleyemiyor. Servisten öğrenildi, onaylandı..
Novitec 40mm aldım yarına kısmetse elimde olur, resimleri yayınlarım referans olur..

ku2

You are not allowed to view links. Register or Login
Maalesef,
Bravo'nun arka düzen bağımsız değil o yüzdende performansı tam bağımsız süspansiyon gibi dengeleyemiyor. Servisten öğrenildi, onaylandı..
Novitec 40mm aldım yarına kısmetse elimde olur, resimleri yayınlarım referans olur..

Başkan:
Hayırlı olsun...
Resimleri bekliyoruz.

Berkay:
Bu arada 50 mm..takacaksanız.. Amortisörleri de değiştirmeniz gerekir.. Spor amorisör şart oluyor 50mm olunca.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

berkaykocer

Baskan :
Hayırlısı olsun resimleri merakla bekliyorum
Selimgençoğlu :
Sanırım bende 3.5 takıcam bu gidişle ilerde bir gün coilover alana kadar :)

Cevapladıgınız için çok teşekkür ederim bu arada 1 haftadır araştırıyorum net bir bilgiye sahip değildim sağolun :)

evrenalpar

Baskan, senden Novitec'in yorumlarını bekliyorum.. Eibach gibiyse yumuşaklık konusunda ben de Novitec tercih edicem..
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

Baskan

Dün SKperformance Sidar bey ile görüştüğümde kendisi bana biraz anlatmıştı.
Eibach 3.5 ve yanında 20mm spacer ile görüntü nasılsa, novitec tek başına yetiyor dedi..
Ayrıca eibach'te kıç biraz daha havada kalıyor.. Itg Maxogen hava filtreside geliyor, test edeyim anlatıcam

berkaykocer

Hayırlı olsun bugun 3.5 cm Eibach aldım ve taktırdım fotoğrafları yakında paylaşırım :)

Murat Sağlam

güzel duracağına eminim...hayırlı olsun...

ertena

Selam arkadaşlar,

Giulietta'mın görüntüsünü ve bir nebze de olsa yol tutuşunu geliştirmek adına Eibach prokit uygulaması yaptırmayı düşünüyorum. Fakat kafamda bazı soru işaretleri var.

1. Her ne kadar tanıtımlarda sorun olmadığı söylense de orjinal amortisörlerle kullanımı gerçekte ne kadar uygun?

2. Değişen yay ve araç yüksekliğine paralel önde oluşan negatif kamber açısının direksiyon tepkilerine/lastik aşınmasına ve yol tutuşa etkisi? (özellikle yüksek sürat stabilitesi ve dalgalı zeminli virajlardaki tepkisini merak ediyorum) (Arka kamberin ayarlanabilir olduğunu varsayıyorum)

3. Yayları uygun fiyata bulabilmek ve uygulamayı yaptırmak için İstanbul'da (tercihen Anadolu yakasında) bir garaj?

Not: Siz degerli eibach yay uygulamalı giu sahiplerinin paylaşacağı resimler ve değerli bilgiler için şimdiden teşekkürler

Herkese kazasız günler dilerim

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

alisto

Selam arkadaşlar,

Giulietta'mın görüntüsünü ve bir nebze de olsa yol tutuşunu geliştirmek adına Eibach prokit uygulaması yaptırmayı düşünüyorum. Fakat kafamda bazı soru işaretleri var.

1. Her ne kadar tanıtımlarda sorun olmadığı söylense de orjinal amortisörlerle kullanımı gerçekte ne kadar uygun?

2. Değişen yay ve araç yüksekliğine paralel önde oluşan negatif kamber açısının direksiyon tepkilerine/lastik aşınmasına ve yol tutuşa etkisi? (özellikle yüksek sürat stabilitesi ve dalgalı zeminli virajlardaki tepkisini merak ediyorum) (Arka kamberin ayarlanabilir olduğunu varsayıyorum)

3. Yayları uygun fiyata bulabilmek ve uygulamayı yaptırmak için İstanbul'da (tercihen Anadolu yakasında) bir garaj?

Not: Siz degerli eibach yay uygulamalı giu sahiplerinin paylaşacağı resimler ve değerli bilgiler için şimdiden teşekkürler

Kardeşim merhaba, evet senin aracın resimlerini açtığın konudan gördüm ve içimden ilk geçen yay diye bağırdığı oldu :) Bildiğim kadarıyla yanıtlayım.

Çok ciddi bir düşüş yapmayacaksanız (5 cm gibi) üzerinden amortisorler ile çalışır. Ama sürekli baskı altında çalışan amartisorun de ömrünün kısalacağını gözden kaçırmayın.

Ben eibach takmadım, vogtland kullandım. Direksiyonun biraz daha sertleştiğini hissettim.
Dalgalı zeminde esneme payı azaldığı için konfor azalıyor ama araba hemen yola tekrar oturuyor.
Viraj performansı hakkında birşey diyemeyeceğim henüz o kadar zorlamadım. Sadece bi kere göbekte asıldım, arkayı bırakmadı, kafadan açtı biraz. Bu arada ben de sadece arkada 15mm spacer da var.

özen ticaret isimli firmadan vogtland aldım, aynı fiyata eibach'da vardı.Aynı gün kargoya verdiler.
Montajını da bostancı carium ihsan ustada yaptırdım. Gayet özenerek taktılar. Yayın altındaki plastiği tam oturtmak için bile baya uğraştılar.

milano 75

voglantlar vaadettiği ölçüde düşürüyor mu,uzunca süredir 75 e uygun 17 jant arayışındayım bol ofsetli çamurluğu dolduracak ve bunu yayla birlikte yapacağım yaza girerken kısmetse.75 için sadece voglant var tr de.3 cm net düşürürmü?önler torsiyon olduğundan 3.5-4 cm arası düşüyor,aynı orantıyı tutturabilmem lazım,boşuna yaya para vermiyim düşürmezse diyorum
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

mertcancagla

Bendede vogtlam 30 mm var gayet iyi seviyede dusuruyor bence. Benim aracim spor paket degildi bu yuzden baya yuksek duruyordu:D Alfa suv gibiydi:D Acikcasi brn konfor acisindan cok bir farklilik oldugunu dusunmuyorum. Dalgali yolda biraz zipliyorsunux ama bence bi o kadarda yola tutusu artti arabanin. Ankara Bilkent koprusunde gayet basarili bence araba. Baya iyi seviyede dusuruyor vogtland bence tam seviyede oluyor ben gayet memnunum

ertena

Selam arkadaşlar,

Kardeşim merhaba, evet senin aracın resimlerini açtığın konudan gördüm ve içimden ilk geçen yay diye bağırdığı oldu :) Bildiğim kadarıyla yanıtlayım.

Çok ciddi bir düşüş yapmayacaksanız (5 cm gibi) üzerinden amortisorler ile çalışır. Ama sürekli baskı altında çalışan amartisorun de ömrünün kısalacağını gözden kaçırmayın.

Ben eibach takmadım, vogtland kullandım. Direksiyonun biraz daha sertleştiğini hissettim.
Dalgalı zeminde esneme payı azaldığı için konfor azalıyor ama araba hemen yola tekrar oturuyor.
Viraj performansı hakkında birşey diyemeyeceğim henüz o kadar zorlamadım. Sadece bi kere göbekte asıldım, arkayı bırakmadı, kafadan açtı biraz. Bu arada ben de sadece arkada 15mm spacer da var.

özen ticaret isimli firmadan vogtland aldım, aynı fiyata eibach'da vardı.Aynı gün kargoya verdiler.
Montajını da bostancı carium ihsan ustada yaptırdım. Gayet özenerek taktılar. Yayın altındaki plastiği tam oturtmak için bile baya uğraştılar.

Eyvallah kardeşim detayli anlatımın için. Vogtland tercihinin özel bir sebebi var mı? Bildiğim kadarıyla o da 30mm düşürüyor olmalı. Sertlik açısından nasıl? Kabul edilebilir sert arabaları seviyorum misal yıllarca 18" runflat lastikli e90 BMW kullandım bir gün olsun yay demedim :) Giu biraz yumuşak kaldı ve tabi yüksek.

ertena

Bendede vogtlam 30 mm var gayet iyi seviyede dusuruyor bence. Benim aracim spor paket degildi bu yuzden baya yuksek duruyordu:D Alfa suv gibiydi:D Acikcasi brn konfor acisindan cok bir farklilik oldugunu dusunmuyorum. Dalgali yolda biraz zipliyorsunux ama bence bi o kadarda yola tutusu artti arabanin. Ankara Bilkent koprusunde gayet basarili bence araba. Baya iyi seviyede dusuruyor vogtland bence tam seviyede oluyor ben gayet memnunum
Hocam sana da aynı soruyu soruyorum o zaman. Neden vogtland? Bilkent köprüsü iyi bir test disiplini sayılır. Konfor için de devamında teknokentten sonra yukarı çıkarken sol şeridi tavsiye ederim :)

dr_eros

Ben de Novitec 4 cm yay kullanıyorum. Dalgalı zeminde orjinalinden daha kötü yol tutar. Çünkü dalgalı yüzeyde orjinale kıyasla lastiğin zeminle temas süresi azalıyor. Temas kesildiği anda yol tutuşunuz yok demektir.
Düzgün asfaltta daha güvenli hissediyorsunuz ancak limite yaklaştığınızı daha zor anlıyorsunuz. Rayda gibi giderken 1 sn sonra arkayı bırakabilir. Çünkü araç kopma noktasına kadar yatmıyor bile.

mertcancagla

Hocam sana da aynı soruyu soruyorum o zaman. Neden vogtland? Bilkent köprüsü iyi bir test disiplini sayılır. Konfor için de devamında teknokentten sonra yukarı çıkarken sol şeridi tavsiye ederim :)

Bu bilkent yolunda baya bozuk shell benzinligine dogru giden yol. Ben orda en fazla 100 km yaptim. Arac eskidende zipliyordu hala zipliyoruz cunku ziplalamamak imkansiz. Okul kasislerinde felan hic altini surtme yasamadim. Ben alirken vogtlandin fiyati eibacha gore daha ucuzdu. Yaya cok fazla astronomik fiyatlarda vermek istemedim acikcasi. Ben konforumun azaldigini dusunmuyorum ancak giulietta cok farkli donanimdaki araclara farkli suspansiyonlar takildiginida unutmamak geerekiyor. Tek konfor eksiligini cok hafif dalgali olan yerlerde gissediyorum. Vogtland fiyat kalite olarak bana iyi bir marka olarak geldi bunu tercih ettim. Aracida iyi dusurdu 18 lik 8c lerle baya guzel durdu. Virajlarda gayet memnunum arabadan ne onden nede arkadan birakmadi bilac kere zorlamama ragmen. Eskiden onden birakiyordu bazen artik oda yok. Tercih sizin ancak hangi yayi takarsaniz takin dalgali zeminlerde sikinti cekersiniz hele bilkent yolundaki sol serit gibi biyerse hssetmemek imkansiz. Yaylar asagi yukari ayni islevi goruyor bu sebepten iyi ama ucuz bi marka arayisina girmistim vogtlandi bu sebepten tercih ettim. Buarada iyiki 30 mm aldik diyorum kendime daha fazla dusmemeli arac turkiye sartlarinda:)

alisto

Benim de vogtland için özel bir sebep yok.
Eibach'a göre daha sert olduğunu duymuştum, eibach ile pamuk gibi olup araba beşik gibi sallanmasın diye vogtland aldım. Bir de başka bir arkadaşım başka bir marka araçta memnundu vogtland'dan.

Ayrıca benim araç spor paket, zaten sert olmasını kabullenmiştim baştan :)
Bu arada spor paket olan aracı net 3cm düşürdüğünü söyleyebilirim. (ki spor paket normal guly'lerden 1 - 1,5 cm falan daha düşüktür.)

aklına takılan nokta olursa sor yine..

ertena

Benim de vogtland için özel bir sebep yok.
Eibach'a göre daha sert olduğunu duymuştum, eibach ile pamuk gibi olup araba beşik gibi sallanmasın diye vogtland aldım. Bir de başka bir arkadaşım başka bir marka araçta memnundu vogtland'dan.

Ayrıca benim araç spor paket, zaten sert olmasını kabullenmiştim baştan :)
Bu arada spor paket olan aracı net 3cm düşürdüğünü söyleyebilirim. (ki spor paket normal guly'lerden 1 - 1,5 cm falan daha düşüktür.)

aklına takılan nokta olursa sor yine..
Hocam eibach biraz daha yumusak olmasi sebebiyle az farkla da olsa benim icin agir basiyor gibi şuanda (nadiren de olsa annem biniyor arabama :)) sanırım baharda alicam yaylari cnk sirket arabasina gecmeyi bekliorm. İşe giderken çok kötü yollardan geçmek zorundayim da

ertena

Bu bilkent yolunda baya bozuk shell benzinligine dogru giden yol. Ben orda en fazla 100 km yaptim. Arac eskidende zipliyordu hala zipliyoruz cunku ziplalamamak imkansiz. Okul kasislerinde felan hic altini surtme yasamadim. Ben alirken vogtlandin fiyati eibacha gore daha ucuzdu. Yaya cok fazla astronomik fiyatlarda vermek istemedim acikcasi. Ben konforumun azaldigini dusunmuyorum ancak giulietta cok farkli donanimdaki araclara farkli suspansiyonlar takildiginida unutmamak geerekiyor. Tek konfor eksiligini cok hafif dalgali olan yerlerde gissediyorum. Vogtland fiyat kalite olarak bana iyi bir marka olarak geldi bunu tercih ettim. Aracida iyi dusurdu 18 lik 8c lerle baya guzel durdu. Virajlarda gayet memnunum arabadan ne onden nede arkadan birakmadi bilac kere zorlamama ragmen. Eskiden onden birakiyordu bazen artik oda yok. Tercih sizin ancak hangi yayi takarsaniz takin dalgali zeminlerde sikinti cekersiniz hele bilkent yolundaki sol serit gibi biyerse hssetmemek imkansiz. Yaylar asagi yukari ayni islevi goruyor bu sebepten iyi ama ucuz bi marka arayisina girmistim vogtlandi bu sebepten tercih ettim. Buarada iyiki 30 mm aldik diyorum kendime daha fazla dusmemeli arac turkiye sartlarinda:)
Bence de 30mmden fazlasi arabaya ve kullanana zulüm olur. Benim araba spor paketsiz olduğu için bence 30mm tam anlamıyla kafamdaki gibi olacak

mertcancagla

Bence de 30mmden fazlasi arabaya ve kullanana zulüm olur. Benim araba spor paketsiz olduğu için bence 30mm tam anlamıyla kafamdaki gibi olacak

En rasyonel tercih 30 mm goxukuyor:)

EnginK

benimde merakta kaldığım bir konudur bu aracı aldığımda üzerindeydi yaylar, bugune kadar 5lik diye bindim ama 3.5 lukmuş :D H&R dir yaylarım konfordada yol tutuştada hiç şikayetim yok fakat bu yayları bulamıyorum nedir ne değildir umarım burda çözülür :) resimleri ekliyorum aracın ve yayın.

ertena

benimde merakta kaldığım bir konudur bu aracı aldığımda üzerindeydi yaylar, bugune kadar 5lik diye bindim ama 3.5 lukmuş :D H&R dir yaylarım konfordada yol tutuştada hiç şikayetim yok fakat bu yayları bulamıyorum nedir ne değildir umarım burda çözülür :) resimleri ekliyorum aracın ve yayın.

Eibach'tan genel anlamda çok memnunum ama H&R yay'lar hiç olmadığı kadar ilgimi çekmeye başladı. Eibach tecrübeniz varsa kıyaslama yapmanızı isterdim doğrusu

necati_jr

Giulietta için en iyi yay, en iyi amortisör ve en iyi coilover sistemi neler diye sorsam tercihleriniz neler olur?

Kalzoon

2011 Giulietta QV
Full SuperSprint+Downpipe
Quaife LSD 
Colombo Bariani Camshafts
GFB - DV+
Protoxide Wastegate
DR. ECU Custom Tuning
BMC AirFilter
Billstein B8+H&R Springs
Wiechers Racingline Carbon Front Strut Bar
Magneti Marelli ME200T Throttle Module+Remote
Novitec Sport Shifter
Goodridge Stainless Steel Brake Lines
Marangoni Front Bumper
19" Prodrive +235/35R19 Michelin PS4S

necati_jr

H&R, Billstein B8, KW Variant 3...

Bunlar sıra sıra sorduğum soruların sırayla cevapları mı oluyor? :)