Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Kısa bir ara :)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tufanfb

Değerli You are not allowed to view links. Register or Login üyeleri,

2010 yılında başladığım alfa romeo serüvenime, bugün itibariyle geçici bir süre ara verdim. Giulia'nın 1.5-2 sene içinde ancak geleceğini ve belki de ülkemize hiç gelmeyeceğini birmot ve mengerler'den öğrendikten sonra Giulietta aracımı satıp Bmw 4.18 i Gran Coupe almaya karar verdim.

Bugüne kadar ilk günden bu yana sizlerle bir arada olmak, çocukluk hayalim alfa romeo arabalar hakkında konuşmak, fikir alışverişi yapmak gerçekten harikaydı

Sürevenimde bana eşlik eden araçlarım

1. 2000 Alfa Romeo 156 Selespeed - 2.0 - 155 HP

2. 2006 Alfa Romeo GT Selespeed - 2.0 - 166 HP

3. 2013 Alfa Romeo Giulietta - 1.6 Multiair - 170 HP

Bu aranın çok süreceğini de sanmıyorum. Yeni bir alfa romeo aracımdan bahsetmek için açacağım ilk konu başlığında tekrar görüşmek üzere :)

Giulietta aracımı satın alacak arkadaş, buralardaysa veya üye olacaksa içi rahat olsun. Gözüm gibi baktım bebeğe :)

Merak edenler için not, 4.18 i Gran Coupe, bugüne kadar kullandığım araçlar içinde en düşük motor ve beygir gücüne sahip. Fakat İstanbul trafiğinde şu ana kadar beni fazlasıyla tatmin etti diyebilirim. Peki bir alfa romeo mu? Hayır kesinlikle değil, bunu çok samimi söylüyorum. Gönül isterdi ki Giulia olsun, her neyse kısmet diyelim, o günler de gelir :)

Yeni aracıma ait bir foto da ekliyorum

Herkese sevgiler

cgokce

Hayırlı olsun. Güzel araç.

LT25i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

balesanist

Hayırlı You are not allowed to view links. Register or Login filmi+app acil
"Mantığınla sev, duygularınla seç"

alisto

hayırlı olsun. arada yanlamak da güzeldir ;) güzel tercih.

krm1983

Hayırlısı olsun hakkınızda.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

ku2

Maşallah diyelim. Kazasız belasız olsun.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

h.t

Hayırlı olsun , kazasız belasız..

tufanfb

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim

HUAWEI MT7-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gouki

Hayırlı olsun. En kısa zamanda Giulia ile geri dönersiniz umarım :)

Alfadanadam

Hayırlı olsun, güle güle kullanın.
Ama gözüm mü beni yanıltıyor yoksa arka kapısı mı var?

tufanfb

You are not allowed to view links. Register or Login
Hayırlı olsun, güle güle kullanın.
Ama gözüm mü beni yanıltıyor yoksa arka kapısı mı var?
Evet arac dört kapi :) coupe modelleri iki gran coupeler dort kapili

wolkanku

harika bir seçim.
bmw ürün gamındaki en yakışıklı otomobil şu anda 4 gran coupe.
güle güle kullanın.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ihsany

Hayırlı olsun, Giulietta ile arasındaki en belirgin artı ve eksileri sizden dinlemek isterdim  :nazar:
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

ozoozo

Hayırlı uğurlu olsun. Keşke 1.5 motora geçmeselerdi de yine 1.6 136 olarak kalsaydı hem modifikasyon olarakta önü çok açık bir motordu. Zaten 4 kasa GC gerçekten çok şık ve güzel bir otomobil. Bence coupelerden daha kaslı ve güzel görünüyor tabi biraz oynamak gerekiyor :) kazasız belasız kullanın.

tufanfb

Hayırlı olsun, Giulietta ile arasındaki en belirgin artı ve eksileri sizden dinlemek isterdim  :nazar:
İhsan bey, bir iki gün daha tecrübe edip guzel bir karşılaştırma listesi hazırlayacağım :)

HUAWEI MT7-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

TRSemih

Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

schumi

Hayırlı olsun,güzel araç...

gumusmustafa

Hayırlı olsun

muğlalı

Hayırlı olsun pazarlama,müşteri ilişkileri, satış sonrası bunlarda premium marka olmanin gerekliliği ve bunu ülkemizde en iyi yapan borusan,son kampanyası kesinlikle efsane bir kampanya gerçek ful donanımlı, 2 yil bedava kasko,3 yil bedava bakim,1 yıl ek garanti alinmayacak gibi değil giulia nin işi gerçekten çok zor 2.0 motorla gelirse. 

Ormanci

Mükemmel... Güle güle kullanın kazasız belasız...
Alfa malfa aramazsınız "kalite" anlamında, orası kesin :)
Ama sürüş zevki bilmemne vs. konularında eski BMW'ler gibi değil diyorlar yenileri, fakat "rafinelik", "olgunluk" anlamında da mükemmeller.

Mercedes ve BMW kim ne derse desin, sektörde bu anlamda kendisine en yakın firmadan kafadan 5 yıl önde gidiyor.
Aynı sürüş zevkini vermiyor, şurası şöyle burası böyle diyebilirsiniz, haklısınız ama genel üretim kalitesi anlamında aşmış aletler.

Bir eski kasa 3 serisine bindiğimde, kullanırken sinyal verdiğimde bile o kolun hareketleri, hissiyatı, "oha? yok artık" dedirtmişti bana. İlginç hisler. Muhtemelen aracı kullanırken bu hisleri çok alacaksınız. Açıkçası bu yaştan sonra da bana çatırdayan konsol, tıkırdayan kapıyı benim için sürüş zevki falan örtbas edemiyor. "Yeter lan bu ne be" modundayım... Bunu gideren marka da Mercedes ve BMW :)

30 yaşındaki 520'nin ön takımından bile içeriye "tık" ses gelmiyorsa, düşünün yani... Sadece düşünün :) Ben de her kasiste at arabası gibi gacırdayayım :)

muğlalı

Mükemmel... Güle güle kullanın kazasız belasız...
Alfa malfa aramazsınız "kalite" anlamında, orası kesin :)
Ama sürüş zevki bilmemne vs. konularında eski BMW'ler gibi değil diyorlar yenileri, fakat "rafinelik", "olgunluk" anlamında da mükemmeller.

Mercedes ve BMW kim ne derse desin, sektörde bu anlamda kendisine en yakın firmadan kafadan 5 yıl önde gidiyor.
Aynı sürüş zevkini vermiyor, şurası şöyle burası böyle diyebilirsiniz, haklısınız ama genel üretim kalitesi anlamında aşmış aletler.

Bir eski kasa 3 serisine bindiğimde, kullanırken sinyal verdiğimde bile o kolun hareketleri, hissiyatı, "oha? yok artık" dedirtmişti bana. İlginç hisler. Muhtemelen aracı kullanırken bu hisleri çok alacaksınız. Açıkçası bu yaştan sonra da bana çatırdayan konsol, tıkırdayan kapıyı benim için sürüş zevki falan örtbas edemiyor. "Yeter lan bu ne be" modundayım... Bunu gideren marka da Mercedes ve BMW :)

30 yaşındaki 520'nin ön takımından bile içeriye "tık" ses gelmiyorsa, düşünün yani... Sadece düşünün :) Ben de her kasiste at arabası gibi gacırdayayım :)
Keyfimizden değil ya canlı bizdede olsa keşke  :) alfanın bmw audi mercedes gibi premium markalarla yarışamayacağı açık ama bu mevlalardada alfanın alternatifi yok  en azından ürettiği modellerin bile arkadasında dursa  şu alt takım ve bazı kronik sıkıntıları tamam kardeşim getir haklısın bu km de bu sürede bu parça bozulmamalı ücretsiz yada bir kısmını istese değiştirelim dese ona bile razıyım ama yok, audi kronik sıkıntılı diye abd ve dünyada 2.0 tfsi motorlu araçlara  üretim hatalı diyerek 126 bin aracın motorunu revizeli motorla değiştiriyor ve yine fabrika garantisi veriyor diğer markalarda da var ben bizzat yaşadım 2 markada bu durumu ,alfa da giulietta nın aynası 250 lirayken aynı aynanın 159 da 750 lira olması,  diğer markalarda yaşlanmış modellere sabit bir parça indirimi varken alfanın hala üretimi hatalı olan salıncağı bile 1000 liraya satması,  showrooma gidince de aa olur mu beyefendi alfa romeo premium marka  bmw,mercedes audi ile kıyaslayın lütfen dediklerinde ise hadilen ordan diyip açıp ağzını, yumucan gözünü  >:(

Tolga033

Hayırlı olsun,güzel araba.Kazasız belasız.

tufanfb

10 günlük kullanım sonrasında  ne yazik ki yukarıda yorum yapan arkadaşlara katılıyorum. Konfor anlaminda cok ciddi farklar var, malzeme kalitesi de çok farkli. Elbette iki arac ne fiyat ne de sınıf olarak aynı seviyede değil. Fakat alfa romeo araclardan daha fazlasını beklemek hakkımız olsa gerek.

Mesela Giulietta klima kontrol butonlarinin aynısını fiat egea'da görünce insan cani sıkılıyor haliyle. Elinizde kalan kapi açma kolunun kalitesizligi gibi durumlarda ayri noktalar. Her kasiste sıfır arabada bile gacirt gucurt sesler deli ederken bmw'de run flat lastiklerle bile yumuşak geçiş yapmak insani düşündürüyor.

Şunu net söyleyebilirim, 200.000 kmde satin aldığım 2000 model 156, 55.000 kmde aldığım 2006 model GT arabalarim bile sıfır Giulietta'dan daha kaliteli malzemelere sahipti ve daha konforluydu

Umarım Giulia ile eskiye dönüş yaparlar