Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kaan

147 ve 156 1.6 t.s. 120 hp motorlarda mevcut benzin fiyatları ile 50 kuruş yakması normal. ki zaten fabrika verileri de 10-11 litre aralığında.
1 hayal
5 duyu
6.his

halil

normal şehir içi trafikte yaklaşık 9,5-10 lt/100 km yakıt tüketimi olur.bu rakamda 43-44 kuruşa denk gelir.malum havalar soğuk,ayrıca devirli kullanıyormuşsunuz.50 kuruş normal.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

mahoretti

kuruş ile bunu anlayamayız maalesef. Bizim Çınarlıda bir benzinlik var, gündüz 4.09 gece 4.05 pazarları 3.99 dan veriyor yanlış hatırlamıyorsam benzini. Bilemem anlatabildim mi ? sadede gelecek olursak; aynı model araç kullanıyoruz. Tüp bende yok. 17'' lastiklerimle ben yol bilgisayarında anlık tüketimlerde 9 yada 10lt görmüyorum. Gerçi hızlı kalkışlarda 20LT de görülebiliyor yada kaptırınca 11-13lt gördüğümde olmuştur ama sonuç itibari ile ortalama yakıt tüketimi bence en ideal (TRIP B ile mesela) cevap olabilir sorunuza. Ben 7.4 veya 8 civarları görüyorum kullanım tarzı ve yol durumlarına bağlı olarak.

umutqx

Havaların sogumasindanmidir 40 tl'ye 80 km yol yaptım.
166 V6 TB

kaan_ist

Kislik lastik ve birazda devirli kullanirsaniz normal bir rakam. Dizel degilse tabi.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ivanovcakala

Şehir içi: 9 - 10,5 lt.
Şehir dışı:
80-85km/h'ye çakılı kalırsam =8lt.
120-130km/h = 9.5-10lt.

1.6ts motor bence gayet hantal ve atakları iyi değil, ayrıca yakıtı gidişine göre çok yüksek.  :))
90hplik tdi ler. 101hp lik benzin 1.6 lar beni geçebiliyorsa sözüm yok.  :asagi-ok:

furkan_topay

You are not allowed to view links. Register or Login
Şehir içi: 9 - 10,5 lt.
Şehir dışı:
80-85km/h'ye çakılı kalırsam =8lt.
120-130km/h = 9.5-10lt.

1.6ts motor bence gayet hantal ve atakları iyi değil, ayrıca yakıtı gidişine göre çok yüksek.  :))
90hplik tdi ler. 101hp lik benzin 1.6 lar beni geçebiliyorsa sözüm yok.  :asagi-ok:
1.6TS 105 hakkında bilgim yok ama bende 1.6TS 120 motora sahip 147 vardı ve verdiğiniz rakamlar cok yuksek.Şehirler arası 5.9lt yi bile görmüştüm düz yollarda ve hızım 110km/h civarındaydı. Şehir içi max 8 lt kullanıyordum ki şehiriçi dediğim sık yokuşlu yollardı.
Alfa Romeo 147       2007 1.6TS  Blackline
Alfa Romeo 147       2008 1.6TS  Collezione
Alfa Romeo Giulietta 2011 1.4MA Distinctive SP2
Alfa Romeo Giulietta 2011 1.4MA Distinctive SP2
Alfa Romeo Giulietta 2011 1.4MA Distinctive
Alfa Romeo 147       2008 1.6TS  Distinctive
Alfa Romeo 147       2006 1.6TS  Blackline

ivanovcakala

Alıntı Yap
1.6TS 105 hakkında bilgim yok ama bende 1.6TS 120 motora sahip 147 vardı ve verdiğiniz rakamlar cok yuksek.Şehirler arası 5.9lt yi bile görmüştüm düz yollarda ve hızım 110km/h civarındaydı. Şehir içi max 8 lt kullanıyordum ki şehiriçi dediğim sık yokuşlu yollardı.

Bilmiyorum dostum benim yakıt böyle :)

E.Ç.M. (MiTongin)

2011 MiTo Qv Şehir içi 10 lt altına çok nadir düşüyorum. oda 9.8 falan. gayet sakin kullanım bu arada. surekli agresif kullandığım 100 km bir deneyimim olmadı. 11.5 lt falan oldu en fazla :)
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

muğlalı

2011 MiTo Qv Şehir içi 10 lt altına çok nadir düşüyorum. oda 9.8 falan. gayet sakin kullanım bu arada. surekli agresif kullandığım 100 km bir deneyimim olmadı. 11.5 lt falan oldu en fazla :)
ma çıktığından beri hiç güncellenmedi tüketim çok fazla rakip tsi motor yakin güçte 3-4 defa güncellendi suan 6-6.5 yakıyor kullananlar.

erkan

Soğuklarla beraber  gt selspeed istanbul şehir içi güncel değer  12.6 lt

Bu arada istanbul şehir içinde  kullandığım  1.4t ,1.6t motor benzinli hangi araç olursa olsun 10 lt altında ortalama yakalayamadım :) açık yolda vites, devir uyumunu yakalanırsa yeni nesil motorlar az yakıt harcıyor , agresif kullanımda turbo da limit yok 207 rc şehir içi 10 lt  gazlamalı 18 lt yaktığımı biliyorum

ES53

159 1.9 Manuel

Bos Depo 80 ₺ Shell Alindi

Tuketilen yakit miktari : 23.8 Lt
Katedilen yol : 335 Km
Litre Fiyati : 3.40

Bu yaptigim km de sicaklik en dusun -3 en yuksek 9 derece

Ortalama 7.1 Lt , 24 Kurus
Ortalama Hiz : 42 Km/h

Ama yol bilgisayari 6.1 lt gosteriyor.Tam 1 lt yanilma var

Sent from my iPhone using Tapatalk

ucarozcan

159 1.9 Manuel

Abi değerler çok iyi benim yol bilgisayarı 8.2 gösteriyor. Normal kullanımda.

Xperia z3

Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

ES53

159 1.9 Manuel

Xperia z3

Yazilim var benim aracta belki ondandir.Bide cogunlukla cruise control ile uzun yolda kullandim.

ucarozcan

159 1.9 Manuel

Xperia z3

Yazilim var benim aracta belki ondandir.Bide cogunlukla cruise control ile uzun yolda kullandim.

Bende de yazılım var. Dediğim değer şehir içi tüketimdi.

Xperia z3

ES53

159 1.9 Manuel

Xperia z3

Bende de yazılım var. Dediğim değer şehir içi tüketimdi.

Xperia z3

Benim bu tuketimim nerden baksan %70 uzun yol pek girmedim sehir icine.Daha onceden de yol bilgisayariyla kendi olcumumde hep 0.4 lt fark goruyordum ama bu sefer tam 1 lt fazla gosterdi yol bilgisayari anlamis degilim

E.Ç.M. (MiTongin)

ma çıktığından beri hiç güncellenmedi tüketim çok fazla rakip tsi motor yakin güçte 3-4 defa güncellendi suan 6-6.5 yakıyor kullananlar.
fazla yakma sebebi ne olabilir acaba?
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

muğlalı

159 un özellikle yazılımlı olanlarında yol bilgisayarı ölçümleri tutmaz, eski 159 umda şimdikinde de uzun yolda 0.5-1 lt şehir içi 1.5-2 litre fark var pompa ile maalesef.

muğlalı

fazla yakma sebebi ne olabilir acaba?
AR-GE,   motoru piyasaya sürdükten sonra bir daha müdahele edilmedi m.a da en azından tüketim olarak herhangi bir açıklama da yapılmadı zaten  jtd olan ise  geliştirildi hem güç-sessizlik-tüketim vs çok gelişti.Aynı motor jeep renegade de çok yakıyor daha yüksek ağırlık altında 12-13 lt leri görenler var.

h.t

162 bin km boyunca tsi 122 hp lik motoru kullandık.. Ankarada şehir içi 7.5-8 yakıyordu..
6 litre yakması için kasmak lazım

Hele ki 160 lık tsi da kimse 6-6.5 şehir içinde yakamaz. Ha şehir içinden kasıt ana arterlerde 80 cc gitmekse o ayrı..
Çocukluk arkadaşımda scirocco 160 tsi dsg var , ankarada ortalama 8.5-9 yakıyor.. Gazlarsa 14-15 litrelere fırlıyor..

Doğa Tosun

son bir aydır 159 ile 7,4 şehir içi sabitledik gibi. Pompa ile çoğunlukla tutuyor yol bilgisayarı, nadiren 0,2-0,3 farkediyor. 2008 yazılımlı otomatik.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

akaydoruk

Şehir içi ortalama 6.4 felan yakıyor biraz daha dikkatli kullansam dahada düşüceğine eminim,ayriyetten jant stock boyuttan büyük tabiki 1.3 jtd :alfisti:
11' Mito Qv

34 VK 5478

ucarozcan

son bir aydır 159 ile 7,4 şehir içi sabitledik gibi. Pompa ile çoğunlukla tutuyor yol bilgisayarı, nadiren 0,2-0,3 farkediyor. 2008 yazılımlı otomatik.
jantlar kaç inç?  Bu tüketim ortalamasında jant ebatlarının etkisi var galiba.

Xperia z3

Doğa Tosun

jantlar kaç inç?  Bu tüketim ortalamasında jant ebatlarının etkisi var galiba.

Xperia z3
17 orjinal ölçü kışları. Aşırı trafiğe girmiyorum sadece lambalar
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ealprsln

162 bin km boyunca tsi 122 hp lik motoru kullandık.. Ankarada şehir içi 7.5-8 yakıyordu..
6 litre yakması için kasmak lazım

Hele ki 160 lık tsi da kimse 6-6.5 şehir içinde yakamaz. Ha şehir içinden kasıt ana arterlerde 80 cc gitmekse o ayrı..
Çocukluk arkadaşımda scirocco 160 tsi dsg var , ankarada ortalama 8.5-9 yakıyor.. Gazlarsa 14-15 litrelere fırlıyor..

Bende 160 TSI'ın 6-6,5 yaktığını hiç duymadım şehir içinde, tanıdıklarım İstanbulda 10 litrelerde dolanıyorlar uzun yolda 7-8 aralığında. Ben Eskişehirde hergün çevreyolunda işe git-gel 50 km yapıyorum havalar soğuduktan sonraki ortalamam 9 sayılır, yazın ise sakin kullanımlarda ancak 8,2 lere falan düşüyor ki bu çevre yolu ışık yok akan trafik. Eskişehir'de şehiriçi çok ışık var çok kısa arlıklarla rahat 11-12 leri buluyor dur kalktan.

Ama hatırladığım en efsane yaktığım zaman, Eskişehir merkezden, Çanakkale - Balıkesir ayrımına kadar tam 1 depo yaktı 45 litre 300-310 km'de depoyu sıfırladım.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde