Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Kar çorabı yararlı mı ? Kullanan var mı?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

KUY65

Kış geldi, Ankaraya da İstanbula da kar düştü düşecek. Daha önceden de duyduğum bir olay var kar çorabı diye. Zincir gibi amortisörü parçalamayan bir sistem. Kullananımız var mı ? Varsa izlenimlerini paylaşabilir mi ? Kullanıcı yorumlarını da dikkate alarak satın alıcam sanırım :D
You are not allowed to view links. Register or Login
Olay kabaca bu. Fiyatı da internette 100-110 tl civarı. Tabiiki kış lastiği kadar etkili değil fakat yüksek hızlarda tahminimce kullanılamayacak olsa da kar yağdığında ara sokaklarda, özellikle yokuşlarda tak çıkar olarak kullanılabilecek bir sistem gibi duruyor. Sizce alınabilir mi ?  Yorumlarınızı bekliyorum :alfisti:
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

agucba

Açık olmak gerekirse alıp almamak konusunda tereddütte kaldığım şey. Hem zincirlerin ağırlığından da kurtarmış olur ama muhtemelen daha çok yer kaplayacak.

///////////////

KUY65

Bir de kar spreyi denilen bir olay var, daha yeni bir icat. Lastiğe sıkıyorsunuz, bir tabaka oluşturuyor, siz o ara sokaktan, garaj çıkışından vs kurtuluyorsunuz ve 10 km sonra eriyor. ortalama 8-10 kullanımlık ama kar çorabının yarısı fiyatına. Kar çorabının da karsız buzsuz asfaltta kullanıldığında çabucak yırtıldığını unutmamak lazım tabi. Lastikte  olumsuz bir etki bırakıyor mu sonrası için bilmiyorum.

mertcancagla

Kutay bu sprey lastige bi zarari olmiyormu acaba?
Sonucta kimyasal bisey, hatta bu motor temizlemede bile kimsayal siktirmayin, plastiklere zarari oluyor diyorlar ama

milano 75

geçenlerde nette daha mantıklı bişey gördüm ama satış görmedim hiç.alttaki kılçıkların daha kalın ve dişli hali,kullanım kolaylığı=
ömrü çok daha iyidir bana göre
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

milano 75

ahanda buldum

hi_cazz

geçenlerde nette daha mantıklı bişey gördüm ama satış görmedim hiç.alttaki kılçıkların daha kalın ve dişli hali,kullanım kolaylığı=

Bahsettiğin bu galiba abi

Sent from my iPhone using Tapatalk

156vs

çorap hakkında fikrim yok, ben palet aldım kar yağdigi gün test edip burada paylaşacağım 8)

çifti 140 lira bence denemeye deger

milano 75

Bahsettiğin bu galiba abi

Sent from my iPhone using Tapatalk
yok bu değil benim dediğim,aşşağı yukarı alttaki ilandaki

Bandırmalı

çorap hakkında fikrim yok, ben palet aldım kar yağdigi gün test edip burada paylaşacağım 8)

çifti 140 lira bence denemeye deger

Kullandım ve çok memnunum.
Aracı yormuyor, zincir gibi değil.  :rock:  :alfisti:
06 EF 773 2006 159
ALFA AŞKI CEHENNEM BUZ TUTANA KADAR..

[url="https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414"]https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414[/url]

harunk

Corap arkadasim almisti cok sacma diyordu ben de dusununce nasil bi etki yapabilir diye mantikli gelmiyor sonucta lastigin kanallarini gerseyini kapatacak falan nasil daha iyi bi tutus bekleyebiliriz ki

plastik olan iyi gibi duruyor ama o denenebilir

Ki sahsi kanaatim yollar kar kapliysa zorunda kalmadikca kar lastigi olsa da toplu tasima kullanma taraflariyim.Karsidan ne gelecegi belli degil,
Ki gecen sene baska bi aracaim vardi kar lastigi olmasina ragmen ki michelin yollar karli olunca cok guzel anlar yasanmiyor
Ford Focus 1.6ecoboost 180hp
Alfa Romeo 159 1.9jdm  10 HK 757  & Regal Raptor E350-6
Polo 2011 1.6tdi            10 HK 216
A4 2010 1.8tfsi             10 HR 358
A3 2010 1.4tfsi             10 HR 355 & Borelli Ledow 250cc
Golf 6 2011 1.4tsi         34 GT 5151

KUY65

Kar çorabının fiyat performans anlamında mantıksız olduğuna karar verip lastik spreyi sipariş ettim 8 tl + kargoyla. Reçine gibi bir madde. 5-10 km sonra eriyormuş. Yorumlar doğru uygulandığı sürece çok olumlu. Muhtemelen 2-3 gün sonra gelicek. Karda deneyip bilgi vericem. Kış lastiklerim olsa da olmasa da karda çıkarma taraftarı değilim vurmaktan çok bana vurulması sinirimi bozucak çünkü.   Şuan kış lastiğim  yok. Tabii ki kış lastiğinin yerini hiçbişey tutamaz ama olurda evde değilken kara yakalanırsam diye böyle bişey düşündüm.

Ürün linki:

admin

Kar çorabı ile ilgili bir video. Fikir verecektir.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

milano 75

üstte linkini verdiğim kurtarma paletini sabah arkadaşım 30 tl ye aldı aksesuarcıdan,nette 90 yazmışlar  :o ,kesinlikle kurtarma için kullanılabilir sadece,asfaltta ufak bi patinajda (soğuk+sert plastik) takır takır kırılıyo.

Increase

kar corabi ile ilgili gecmiş yıllardan bildiğim, "kullanımı sadece kar yuzeğinde" asfaltta erimis çamur halini almış sulu kar veya buzlu yollarda tavisye edilmediği şeklinde idi.
Increase
156 1.6 TS
159 1.9 JTDM
Giulietta 1.4 TCT 170
Tonale 1.6 Diesel Ti  130 DCT

admin

Kar zinciri nasıl asfaltta kullanılmaz ise kar çorabı da kullanılamaz. Amaç belli zaten.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Bandırmalı

üstte linkini verdiğim kurtarma paletini sabah arkadaşım 30 tl ye aldı aksesuarcıdan,nette 90 yazmışlar  :o ,kesinlikle kurtarma için kullanılabilir sadece,asfaltta ufak bi patinajda (soğuk+sert plastik) takır takır kırılıyo.

Dediğiniz ürün sanırım plastik. Çünkü güncel ürün fiyatı 400 TL. 30 liralık ürünün faydası da fiyatı ile orantılı olacaktır.
O fiyatlara ancak onu verirler. Benim kullandığım ürün bildiğimiz araç lastiği gibi. 3. senesi doldu. Gerçi bu sene daha takmam gerekmedi ama yinede kontrol ettim esnekliğini koruyor.
80km/s hızda kullandım hiç bir şey olmadı. 
06 EF 773 2006 159
ALFA AŞKI CEHENNEM BUZ TUTANA KADAR..

[url="https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414"]https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414[/url]