Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

27DM664 - 2005 156 1.6 TS Distinctive

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yiğit Doğukan

You are not allowed to view links. Register or Login
Hayırlı olsun. Kazasız sürüşler. Ben de vites topuzuna el atmanızı öneririm. Orjinal vites topuzuna geçip kısaltma işlemi yaparsanız çok şık olacaktır nacizane.

Teşekkür ederim. Haklısınız topuz değişikliği şart. Bir kaç topuz modeli beğendim. Karar verip sipariş geçicem ama dediğinizi de değerlendirmeye alıyorum. Yalnız Kısaltma yapılırsa kol dayama ile vites mesafesi artar ve bana çok uygun olmayabilir. Görüntü olarak daha şık olacağı kesin ama benim için kullanışlı olmayacaktır.

Sent from my iPhone using Tapatalk

burak_unsal

Hayırlı olsun, gerçekten çok yakışıklı bir 156 :)
Alfa Romeo 147 / 1.6 TS Blackline..

Yiğit Doğukan

Hayırlı olsun, gerçekten çok yakışıklı bir 156 :)

Teşekkürler.

TRSemih

hayırlı olsun.
bu arada, aracınız hala ilanda duruyor. gereksiz yere fişlenmesin. uyarın isterseniz.
250810844
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

DcD-Semih

Maşallah rosso ve mk2 değerini bilmek lazım, zamanla daha da güzelleşeceğine eminim fakat herşeyden önce şahsi fikrim lipi sökün atın, yok seviyorum diyosanız da en azında Greddy yazısını kazıyıp çıkartın ordan Alfalara bu tarz kozmetik uygulamalar hiç yakışmıyor. Keyifli sürüşler dilerim.
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

Yiğit Doğukan

hayırlı olsun.
bu arada, aracınız hala ilanda duruyor. gereksiz yere fişlenmesin. uyarın isterseniz.
250810844

Teşekkür ederim. Evet ilan yayında maalesef. Aslında aracı galerinin açtığı ilanda gördüm. Fakat pazar günü arabayı görmek isteyişim ve galerinin ilgisizliği nedeniyle galeri saf dışı kaldı. Araç sahibiyle ortak arkadaşımın çıkmasıyla iletişime geçebildim. Yani her türlü bu araba bana kısmet olacaktı. Sonuç olarak galeri ilgisizliğine devam ediyor ve araç satıldığı halde ilanı kaldırmıyor.

Yiğit Doğukan

Maşallah rosso ve mk2 değerini bilmek lazım, zamanla daha da güzelleşeceğine eminim fakat herşeyden önce şahsi fikrim lipi sökün atın, yok seviyorum diyosanız da en azında Greddy yazısını kazıyıp çıkartın ordan Alfalara bu tarz kozmetik uygulamalar hiç yakışmıyor. Keyifli sürüşler dilerim.

Teşekkür ederim. Ben lipteki yazıyı kapatmayı düşünüyorum. Eğer yine gözüme hoş görünmezse komple sökerim. Cumartesi jantlara el atmayı planlıyorum ve sonra tabii ki yaylar... Hatta yaylarla ilgili sizden haber bekliyorum :)

Bu arada jant boyama demişken konuyla ilgili tavsiyelere açığım. Plasti dip uygulayan var mı? Varsa memnun mu? Yoksa fırınlamayız mı tavsiye edersiniz?

tarr

Yiğit Doğukan

Hayırlı uğurlu olsun :nazar:

Teşekkür ederim

burak_unsal

Plastidip
Avantajları: Geçici fakat uygulaması kolay bir çözüm yolu, maliyet olarak çok daha uygun. Sıkılırsanız söküp farklı renk bir plastidip ile kaplama kolaylığı.
Dezavantajları: Yüzey pürüzlülüğü ve oluşabilecek en küçük hatada tamamını söküp tekrar uygulama yapma gerekliliği (lokal tamiri çok sağlıklı olmuyor), mat bir görünüm oluşturması.

Yardımcı olması adına plastidip ile ilgili izlenimlerimi bu şekilde sınıflandırabilirim sanırım :)

Alfa Romeo 147 / 1.6 TS Blackline..

ykpogutcu

Hayırlı olsun. Çok şık duruyor gerçekten güle güle kullanın :)
αℓƒα яσмєσ ιѕ ℓιƒє ѕтуℓє... HIZLI ARABALAR İÇİN TEŞEKKÜRLER ALLAHIM.

sefalet

Hayırlı olsun. Kazasız sürüşler. Ben de vites topuzuna el atmanızı öneririm. Orjinal vites topuzuna geçip kısaltma işlemi yaparsanız çok şık olacaktır nacizane.

Teşekkür ederim. Haklısınız topuz değişikliği şart. Bir kaç topuz modeli beğendim. Karar verip sipariş geçicem ama dediğinizi de değerlendirmeye alıyorum. Yalnız Kısaltma yapılırsa kol dayama ile vites mesafesi artar ve bana çok uygun olmayabilir. Görüntü olarak daha şık olacağı kesin ama benim için kullanışlı olmayacaktır.

Adamlar ölçüp biçip yapmışlardır elbette ama vites yopuzu yüksekliği sanki kısaltılmış hali ile üretilse daha iyi olurmuş. Tabi bu benim kişisel görüşüm. Ben kısalttım ve sadece bilek hareketiyle tüm viteslere kolayca geçebiliyorum ki kesinlikle çok daha zevkli. Denk getirebilirsiniz kısaltılmış bir vites topuzunu deneyip öyle karar vermenizi tavsiye ederim.
2008 159 1,9 JTD Distinctive Plus (2022-.....)
2004 156 2.0 Selespeed (2017-2022)
2004 156 1,6 Distinctive (2014-2017)

surgeon

Plastidip
Avantajları: Geçici fakat uygulaması kolay bir çözüm yolu, maliyet olarak çok daha uygun. Sıkılırsanız söküp farklı renk bir plastidip ile kaplama kolaylığı.
Dezavantajları: Yüzey pürüzlülüğü ve oluşabilecek en küçük hatada tamamını söküp tekrar uygulama yapma gerekliliği (lokal tamiri çok sağlıklı olmuyor), mat bir görünüm oluşturması.

Yardımcı olması adına plastidip ile ilgili izlenimlerimi bu şekilde sınıflandırabilirim sanırım :)
çok bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim. aracımı kaplatmayı düşünüyorum. bu plastidip ile tüm arabayı kaplatabilirmiyim.
palio 1.2 sl 2005 (2009-2010)
vectra cd oto. 1998 (2010-2011)
Megane ıı  privilege oto. 2008 (2011-2014)
corsa 1.4 gls 2000 (2012-2013)
Passat 1.4 tsı dsg 2010 (2014-2015)
Polo 1.4 tdı 2008 (2014-2014)
A3 1.6 oto. 2000 (2014-2014)
156 1.6 ts 2005 (2014-       )
Megane ıı privilege oto. 2008 (2015-2016)
C-ellysee 1.6 hdı 2014 (2016-2016)
Astra 1.6 cdtı oto. Sedan 2016 (2016-     )

Yiğit Doğukan

Plastidip

Yorumunuz için teşekkür ederim. Plasti dip ile renk değişikliğini rahat yapabilmek bence çok büyük avantaj. Ben arada bir değişikliği severim. Belki ilerde jant ile aynaları griye çevirebilirim. Ama şimdi ilk tercihim Plasti dip ile fümeye boyamak.

Yiğit Doğukan

Hayırlı olsun. Çok şık duruyor gerçekten güle güle kullanın :)

İyi dilekleriniz için teşekkürler

Yiğit Doğukan

Adamlar ölçüp biçip yapmışlardır elbette ama vites yopuzu yüksekliği sanki kısaltılmış hali ile üretilse daha iyi olurmuş. Tabi bu benim kişisel görüşüm. Ben kısalttım ve sadece bilek hareketiyle tüm viteslere kolayca geçebiliyorum ki kesinlikle çok daha zevkli. Denk getirebilirsiniz kısaltılmış bir vites topuzunu deneyip öyle karar vermenizi tavsiye ederim.

Haklısınız. Bugün ikinci vitese geçerken rahatsızlık hissettim. Gerçekten kol dayama ile vites boyu arasında bir uyumsuzluk var. Bundan dolayı orjinal boyunu deneyip öyle sipariş vermeye karar verdim.

Yiğit Doğukan

Dün ve ufak tefek değişiklikler yapıldı.

Termostat değişimi sırasında Bujileri de kontrol ettik ve daha hiç değişmediğini gördük. Termostatla beraber Bujiler de değişti.

Vites topuzu denemeleri sonucu en iyisinin citroen c4 topuzu olduğuna karar verdim. Topuz hem ağır hem de kısa olması sebebiyle de çok kullanışlı. Topuz 2,5 cm kadar kısalmış oldu ve acayip içime sindi.

Son susturucu aldım ancak daha montajını yapamadık. O da haftaya artık...

Jant konusunda kararsızlık devam ediyor. Orjinal jant rengiyle gun metal arasında kaldım. Ama Plasti dip'ten vazgeçtim.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Yiğit Doğukan

Dün ve ufak tefek değişiklikler yapıldı.

Termostat değişimi sırasında Bujileri de kontrol ettik ve daha hiç değişmediğini gördük. Termostatla beraber Bujiler de değişti.

Vites topuzu denemeleri sonucu en iyisinin citroen c4 topuzu olduğuna karar verdim. Topuz hem ağır hem de kısa olması sebebiyle de çok kullanışlı. Topuz 2,5 cm kadar kısalmış oldu ve acayip içime sindi.

Son susturucu aldım ancak daha montajını yapamadık. O da haftaya artık...

Jant konusunda kararsızlık devam ediyor. Orjinal jant rengiyle gun metal arasında kaldım. Ama Plasti dip'ten vazgeçtim.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

ozroztrk

Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın  :yukari-ok:

Yiğit Doğukan

Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın  :yukari-ok:

Teşekkürler :)

Yiğit Doğukan

Plastidip'ten vazgeçmiştim ama son anda bir karar değişikliği ile işe koyulduk.

Renk gunmetal. Tonu istediğim gibi olmadı ama yine de yakıştı. Bir daha ki renk parlak siyah olabilir.

Ufak tefek hatalar olsada ilk tecrübeye göre gayet iyi oldu :)

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

E.Ç.M. (MiTongin)

Plastidip'ten vazgeçmiştim ama son anda bir karar değişikliği ile işe koyulduk.

Renk gunmetal. Tonu istediğim gibi olmadı ama yine de yakıştı. Bir daha ki renk parlak siyah olabilir.

Ufak tefek hatalar olsada ilk tecrübeye göre gayet iyi oldu :)

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

emeğinize sağlık. Böyle çok güzel. Parlak siyah pek hoş durmaz sanki
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

Yiğit Doğukan

emeğinize sağlık. Böyle çok güzel. Parlak siyah pek hoş durmaz sanki

Teşekkür ederim. Bende başlarda öyle düşünüyordum ama bugün canlı örneğini görünce fikrim değişti.

Ancak renk değişimini konuşmak için çok erken. Önce bu rengin tadını çıkarmam lazım  :)

TRSemih

Değişiklikler hayırlı olsun. Topuz hiç fena olmamış. Krom detaylarla tamamlamış en azından. Ama deri değil de plastik oluşu hissiyat açısından kalite algısını bi tık aşağı çeker. Oda dert değildir muhtemelen :)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Yiğit Doğukan

Değişiklikler hayırlı olsun. Topuz hiç fena olmamış. Krom detaylarla tamamlamış en azından. Ama deri değil de plastik oluşu hissiyat açısından kalite algısını bi tık aşağı çeker. Oda dert değildir muhtemelen :)

Teşekkür ederim.

Ben aksine deriyi sevmiyorum. Evet daha şık görünüyor ama kullanım açısından  beni cezbetmiyor :)
Çok çeşitli topuzlar vardı ama dediğiniz gibi krom detaylarla uyum oluşturması beni buna yöneltti.