Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gideceğiniz servisi iyi seçin, benim durumuma düşmeyin.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

martini_lancia

Geçmiş olsun;böyle bariz ve net bir Katakulli durum karşısında güzel bir şekilde sağlam duruş göstermişsiniz. 

Ben de geçmişte Akdeniz Sanayindeki Turgay Ustaya pekçok arkadaşımı yönlendirmişimdir.

Belli bir tecrübede bir ustanın normal şartlar altında; farklı,muadil ve orijinal Alfa Romeo parçasını şak diye tanıması gerekir.

Ben elektronik sektöründeyim ve bizde de yedek parça vb. pekçok spesifik bileşen var;bizde böyle afaki bir parça  karıştırma ya da uydurmaya çalışma söz konusu bile olamaz.
2002 Cosmo Blu manual 156 2,0ts.

osm156

gecmıs olsun be abı nelere bulastın boyle sen arabanın durumu nasıl sımdı yazık o araca canlı gozle gordugum en temız romeo dur o ıcım acıdı
"Ruhumuz olmadan sadece birer makineyiz"

Kubilay

10 dk içerisinde 400 TL kar edecekmiş.Allah bereket You are not allowed to view links. Register or Login bu devirde böyle bir meblağ kazanıyor ki?
Yalnız bunu yapan, standart bakımda filtreleri de değiştirmez, adam gibi yağ da koymaz.Her şeyi yapar.
İstanbul veya Ankara dışında yaşasam kolay kolay Alfa almazdım sanıyorum.

sarpgrey

You are not allowed to view links. Register or Login
gecmıs olsun be abı nelere bulastın boyle sen arabanın durumu nasıl sımdı yazık o araca canlı gozle gordugum en temız romeo dur o ıcım acıdı
sağol osman, arabanın durumu iyi, 135 tl lik 1.9 motor doblo yan sanayi parçası var üzerinde şimdi, ne kadar sağlıklı olur ne kadar idare eder bilemiyorum tabi. yinede zaman zaman motor kaputunu açıp yağ seviyesini ve motor soğutma suyunu kontrol edeceğim.
Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

sarpgrey

10 dk içerisinde 400 TL kar edecekmiş.Allah bereket You are not allowed to view links. Register or Login bu devirde böyle bir meblağ kazanıyor ki?
Yalnız bunu yapan, standart bakımda filtreleri de değiştirmez, adam gibi yağ da koymaz.Her şeyi yapar.
Filtre ve yağlarda sorun yok Kubilay bey, Selenia 10/40 20k yağ konuldu, tek sorun yukarıda anlattığım gibi parça.
Mustafa Kemal ATATÜRK

Kubilay

Filtre ve yağlarda sorun yok Kubilay bey, Selenia 10/40 20k yağ konuldu, tek sorun yukarıda anlattığım gibi parça.

sizin için söylemiyorum, genel olarak.bunu yapan usta onu da yapar.nihayetinde herkes arabası bakım yapılırken pür dikkat aracını izlemiyor ya da anlamıyor.bunları yapan usta, müşterinin dikkatine göre dandik yağ da kullanıyordur, her şeyi yapıyordur.

alperen08

Öncelikle geçmiş olsun, benimde malumunuz şarj dinamom bozulmuş ortada kalmıştım. neyse serviste baktılar ettiler, en son bana dediler ki bunun çıkmasını bulacaz burada bulamazsak İstanbuldan pztsi gidip alacaz. (Böyle durumlarda hemen ustalara uyarım sorgulamam nerden esti bilmiyorum:)) Dedim alacaksınız da kaç para olacak bu parça bana dedi ki usta böyle parçalar bulunduğuna şükredilir parası sorgulanmaz. Hemen Sercan'ı aradım saolsun hemen fiyat flan verdi ürünün sıfırını 540 lira dedi dedim usta al sıfırı 540 dedi olamaz yav adam internete ilan koymuş sipariş versem telefonla konuşmasan 3 güne gelecek nasıl olmaz. Sonra sipariş geçtik ürün geldi taktık sıkıntı yok usta da gerçekten mi şaşırdı yoksa mış gibi mi yaptı günahını istemem çok yolda kalınca yardımı gelmişliği vardır. Hakkını yemek istemem ama daha yeni yaşadığım için konuyu okuyunca paylaşmak istedim :)

sarpgrey

o konuda haklısınız, arabanın motor kaputunu merak edip açmayan insanlar var, hatta ben şahit oldum, lastiği patlasa orada bırakıp giderim diyen adamla karşılaştım :)
tabi bunun gibi insanlar art niyetli insanların eline düştüğü zaman allah ne verdiyse geçiriliyor.

sizin için söylemiyorum, genel olarak.bunu yapan usta onu da yapar.nihayetinde herkes arabası bakım yapılırken pür dikkat aracını izlemiyor ya da anlamıyor.bunları yapan usta, müşterinin dikkatine göre dandik yağ da kullanıyordur, her şeyi yapıyordur.
Mustafa Kemal ATATÜRK

misket

hocam çevre yolunda bulunan sanayi karakolunun oradaki köprünün dibinde biroto var onlar ile de bir tanış istersen şimdilik bir sıkıntılarını görmedim.
K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]

master

Öncelikle geçmiş olsun. Bahsedilen ustayı tanımıyorum ancak bugüne kadar hakkında hep olumlu yorumlar duymuştum ben de. Gerçekten iyi niyetlidir ama bir şeyi atlamıştır, veya dediğiniz gibi hızlı para kazanmaya çalışmıştır o kısmını bilemiyorum. En azından parayı hesabınıza geri yatırması bile bir iyi niyet göstergesi diye düşünüyorum, ama tabii ki olayı yaşayan sizsiniz, tercih hakkı her zaman sizin.

Benim burada değineceğim nokta, ne kadar doğru bir davranışta bulunduğunuz. Aldığımız parçanın fiyatını araştırmamız gerekiyor arkadaşlar. Artık erişim çok kolay, en basitinden You are not allowed to view links. Register or Login 'in sitesinden şak diye bütün fiyatlar çıkıyor. Çıkmayanlar da olursa sanayide parçacı dolu, gidip sormak lazım.

Çünkü ben muhatap olduğum bir iki servis kendisini çok akıllı sanarken Alfa Romeo'suna bu kadar değer veren beni ve potansiyel yönlendireceğim belki de onlarca kişiyi kaybetmelerine anlam veremedim.

10 seneden uzun süredir kullandığım servis ise bugüne kadar bana her şeyi açık açık söyledi. Bazı noktalarda "Önder bak gerek yok, yan sanayi kullanalım, fiyatı bu, ama orjinali de bu kadar" diyerek tercihi bana bıraktı, ben hep orjinalden devam ettim, bazı noktalarda da açıkça "istersen 1/5 fiyatına yan sanayi var, ama kısa süre sonra tekrar gelip boşuna yine işçilik vereceksin, orjinal takalım" diye yönlendirmesini de yaptı. Şu anda öyle bir seviyedeyiz ki, genelde arabamı emanet ettiğim usta "ya Önder ıncık cıncık işleri de bana yaptırma boşuna ekstra zaman harcıyoruz. Ben geneli hallederken sen de şu ufak şeyleri ayarlarsın, hızlıca bitiririz arabayı" noktasına geldi, ki kendim de kurcalamayı sevdiğim için sohbet, geyik eşliğinde işi hallettiğimiz zamanlar oldu. Yaptığı bazı profesyonel ve detaylı işleri de "sen meraklısın gel bak, böyle yapılıyo burlar aklında olsun" diye anlattı.

Kendilerinden aldığım parça fiyatlarını birkaç kere kontrol de ettim, olması gereken neyse o, ne altı ne üstü. en fazla 20-30 lira oynuyor, o da yüksekse helali hoş olsun. İşçilik fiyatları da bence yaptıklarına göre uygun olduğu ve ustalıkları üst seviyede olduğu için ben kafam rahat araçlarımı kendilerine teslim ediyorum. Bir-iki problem olmadı mı bugüne kadar, illa ki oldu, ancak onlar da iyi niyet kapsamında hep çözüldü.

Bu yüzden ben bir tane adı sanı da bilinen güvenilir bir servisle kanka olmayı, yıllar boyu kendilerine gitmeyi ve oraya "bak ben iyi müşteriyim, hep sana gelirim, adam da getiririm, bu yüzden siz de bana iyi bakın" mesajını vermeyi doğru buluyorum. Servisime ben çok fazla kişi yönlendirdim kendi referansımla, hepsi de memnun kaldı. Araba alırken-satarken hep onlarla içli dışlı oldum, fikir paylaşımında bulundum, böylece iyi bir dostluk oluşturduk.

Servislerin de dikkat etmesi gereken, herkesin söylediği gibi "Alfistiturkey'den yönlendirdiler" diyince daha da dikkatli olmaları gerektiği. Sonuçta burada yapılacak bir olumlu-olumsuz yorum ciroları ciddi etkileyebilecek öneme sahip oluyor.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

tuuyuu

Büyük geçmiş olsun.

Antalya'da Alfa konusunda tek tavsiyem Biroto Aytaş Ustadır. Eski sanayi karakolu karşısında.

Yıllarca Birmot'da servis'de alfa romeo servisinde ustalık yapmış italyada 147-156 ile ilgili eğitimler almış (bütün lisansları duvarunda) ve hakkaniyetli iş yapan bir ustadır. 

sarpgrey

Büyük geçmiş olsun.

Antalya'da Alfa konusunda tek tavsiyem Biroto Aytaş Ustadır. Eski sanayi karakolu karşısında.

Yıllarca Birmot'da servis'de alfa romeo servisinde ustalık yapmış italyada 147-156 ile ilgili eğitimler almış (bütün lisansları duvarunda) ve hakkaniyetli iş yapan bir ustadır.
teşekkür ederim tavsiye için
Mustafa Kemal ATATÜRK

Mack

salimulas

Orjinal parça meselesi tamam, ancak garantisi bitmiş araç ile, yetkili servise bağlı kalma fikrine karşıyım. Yetkili servis çalışanı eğer kendisini yeterli görse gidip kendi garajını kurar.

Cdmpf

Öncelikle geçmiş olsun. Bahsedilen ustayı tanımıyorum ancak bugüne kadar hakkında hep olumlu yorumlar duymuştum ben de. Gerçekten iyi niyetlidir ama bir şeyi atlamıştır, veya dediğiniz gibi hızlı para kazanmaya çalışmıştır o kısmını bilemiyorum. En azından parayı hesabınıza geri yatırması bile bir iyi niyet göstergesi diye düşünüyorum, ama tabii ki olayı yaşayan sizsiniz, tercih hakkı her zaman sizin.

Benim burada değineceğim nokta, ne kadar doğru bir davranışta bulunduğunuz. Aldığımız parçanın fiyatını araştırmamız gerekiyor arkadaşlar. Artık erişim çok kolay, en basitinden You are not allowed to view links. Register or Login 'in sitesinden şak diye bütün fiyatlar çıkıyor. Çıkmayanlar da olursa sanayide parçacı dolu, gidip sormak lazım.

Çünkü ben muhatap olduğum bir iki servis kendisini çok akıllı sanarken Alfa Romeo'suna bu kadar değer veren beni ve potansiyel yönlendireceğim belki de onlarca kişiyi kaybetmelerine anlam veremedim.

10 seneden uzun süredir kullandığım servis ise bugüne kadar bana her şeyi açık açık söyledi. Bazı noktalarda "Önder bak gerek yok, yan sanayi kullanalım, fiyatı bu, ama orjinali de bu kadar" diyerek tercihi bana bıraktı, ben hep orjinalden devam ettim, bazı noktalarda da açıkça "istersen 1/5 fiyatına yan sanayi var, ama kısa süre sonra tekrar gelip boşuna yine işçilik vereceksin, orjinal takalım" diye yönlendirmesini de yaptı. Şu anda öyle bir seviyedeyiz ki, genelde arabamı emanet ettiğim usta "ya Önder ıncık cıncık işleri de bana yaptırma boşuna ekstra zaman harcıyoruz. Ben geneli hallederken sen de şu ufak şeyleri ayarlarsın, hızlıca bitiririz arabayı" noktasına geldi, ki kendim de kurcalamayı sevdiğim için sohbet, geyik eşliğinde işi hallettiğimiz zamanlar oldu. Yaptığı bazı profesyonel ve detaylı işleri de "sen meraklısın gel bak, böyle yapılıyo burlar aklında olsun" diye anlattı.

Kendilerinden aldığım parça fiyatlarını birkaç kere kontrol de ettim, olması gereken neyse o, ne altı ne üstü. en fazla 20-30 lira oynuyor, o da yüksekse helali hoş olsun. İşçilik fiyatları da bence yaptıklarına göre uygun olduğu ve ustalıkları üst seviyede olduğu için ben kafam rahat araçlarımı kendilerine teslim ediyorum. Bir-iki problem olmadı mı bugüne kadar, illa ki oldu, ancak onlar da iyi niyet kapsamında hep çözüldü.

Bu yüzden ben bir tane adı sanı da bilinen güvenilir bir servisle kanka olmayı, yıllar boyu kendilerine gitmeyi ve oraya "bak ben iyi müşteriyim, hep sana gelirim, adam da getiririm, bu yüzden siz de bana iyi bakın" mesajını vermeyi doğru buluyorum. Servisime ben çok fazla kişi yönlendirdim kendi referansımla, hepsi de memnun kaldı. Araba alırken-satarken hep onlarla içli dışlı oldum, fikir paylaşımında bulundum, böylece iyi bir dostluk oluşturduk.

Servislerin de dikkat etmesi gereken, herkesin söylediği gibi "Alfistiturkey'den yönlendirdiler" diyince daha da dikkatli olmaları gerektiği. Sonuçta burada yapılacak bir olumlu-olumsuz yorum ciroları ciddi etkileyebilecek öneme sahip oluyor.

Üstad hangi servisi kullanıyorsunuz?Carium zeki ustaya gittim ilk olarak, ilgiden memnun kalmadım.2.defa gittim araç su alıyordu, zeki usta elektrikçi bakacak abi dedi, elektikçi geldi ben anlamam abi diyor...Dedim yönlendir o zaman kim çözecekse ık mık etti, babamla beraber bulduk sorunu kendimiz hallettik neticesinde.Muttalip usta ya gittim ondan sonra, carium dan ilgi alaka olarak daha iyi kendisi fakat yinede tam güvenemedim.Rölanti sorunu vardı aracın gaz kelebeğini temizleriz dedi, bezle sildi beyni resetledi filan yine aynı.Arabayı istediğim kondisyona getirmek için 3-5 bin gibi bir rakam yatırmam gerekiyor.Bunuda içim rahat bir şekilde güvenilir ve dürüst birine vermek istiyorum açıkçası.Halen daha soru işaretleri var kafamda...

OğuzCanAlantor

Üstad hangi servisi kullanıyorsunuz?Carium zeki ustaya gittim ilk olarak, ilgiden memnun kalmadım.2.defa gittim araç su alıyordu, zeki usta elektrikçi bakacak abi dedi, elektikçi geldi ben anlamam abi diyor...Dedim yönlendir o zaman kim çözecekse ık mık etti, babamla beraber bulduk sorunu kendimiz hallettik neticesinde.Muttalip usta ya gittim ondan sonra, carium dan ilgi alaka olarak daha iyi kendisi fakat yinede tam güvenemedim.Rölanti sorunu vardı aracın gaz kelebeğini temizleriz dedi, bezle sildi beyni resetledi filan yine aynı.Arabayı istediğim kondisyona getirmek için 3-5 bin gibi bir rakam yatırmam gerekiyor.Bunuda içim rahat bir şekilde güvenilir ve dürüst birine vermek istiyorum açıkçası.Halen daha soru işaretleri var kafamda...

Sportivo You are not allowed to view links. Register or Login  ile iletişime geçebilirsiniz.

agucba

Bostancı'da Alfist Servis var.
Güvenilir ve gereksiz masraf ettirmezler.  Neyse odur.

///////////////

mertalikaymak

hi_cazz

Ben bu başlığı hiç görmemişim. Şimdi okuyunca inanamadım açıkçası Turgay ustanın yaptığı olaya.

2013 sonunda 159un 180k ağır bakımı için ilk önce birmotla konuşup değişecek parça listesi ve 1750TL fiyatı duyunca Turgay ustayı aramıştım. Turgay usta orjinal parça olmak kaydıyla aynı parçalara işçilik dahil 1150TL fiyat vermişti ve randevu alıp gitmiştim.

O zaman yanında kimse yoktu. Tek başına çalışıyordu. Aracı lifte aldıktan sonra değişecek parçaların hepsini aracın yanına getirmişti ve açıkçası bu benim için büyük bir artı oldu. Tüm parçalar paketli ve ricambi orjinal paketlerindeydi. Yağ olarakta servisin bile kullanmadığı ama aracın kitapçığında belirtilen selenia yağ kullanıyordu. Bir yandan sohbet ettik, bir yandan arabayla uğraştık. Çok titiz bir şekilde çalışıp yağ sızdıran karteri ve karter korumasını ücretsiz onarmıştı.

O günden bu güne kadar nasıl bir değişim oldu anlamak güç ama bilinçli yapılan bir davranışsa ki durum  onu gösteriyor. Ne kadar iyi usta olursa olsun uzak durmak lazım.

Sercan Keklik

Sportivo You are not allowed to view links. Register or Login  ile iletişime geçebilirsiniz.

Benim bir servisim yok You are not allowed to view links. Register or Login kardeşim. Yanlış anlaşılmalara maruz bırakmayalım. Servis işi sıkıntı bir iş. Översin adamın beklediği ile alakasızdır, översin beklentisinin üstündedir.

Allah servis sahiplerini gerçeken korusun kollasın. Gün içinde neler yaşadıklarını, neler geldiğini, gittiğini gerçekten gören bir Yedek Parçacı olarak tek temennim bu olur.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm