Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bugün Alfa Romeo'nuza Ne Yaptınız?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 13 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

E.Ç.M. (MiTongin)

You are not allowed to view links. Register or Login
Bugün GTye hediye olarak büyük turbo aldım :)

1-2 aya Çılgın Q2 kaç hp olucak bakalım
çok anlamam ama turboyu buyuttukten sonra intercooler degismesi gerekiyor mu ya da baska elemanlar?

Takıcağınız turboya bağlı ama zaten amacınız büyütme olduğu için intercoolerda büyümesi gerekiyor.

Bunun dışında dp ve egzoz kısmı büyümesi lazım , ek olarak baskı balataya el atabilirsiniz , enjektörlerde ayrıca büyüycek GT de

Kısaca Takıcağınız turbo ve istediğiniz güce göre specler belli oluyor  :) Ucu bucağı yok
yillardir kafamda olan bilgi kirliliğinden kurtulmak adına mesala 170 hp olan aracimda sadece turboyu degistirerek alabilcegim bir güc ne kadar olabilir?  Sacma bir soru belki ama :)

Yani o takıcağınız turboya bağlı :) Şuan turbo değişimi ile 230-250lerde yürüyen Abarthlar olduğunu biliyorum.

şuan verimsiz motor gözüken multiairden yazılım olarak güç alınamıyor. Bu nedenle Turbo değişimine gitmek gerekiyor bu konuda Abarthları takip etmek gerekiyor neler uygulamışlar .

Şuan multiairlerda yazılımla alınabilcek güçler 15-20 hp gözüküyor , diyelimki egzoz , dp , yazılım ve güzel bir filtre ile 200 hp anca alınıcak gibi gözüküyor.

GT den sonra kendime Mito Qv alıp ne yapabilirim diye bakıcam :)
hakkinizda hayirli olsun diyelim o zaman :) stock bir kullaniciyim ama merak ediyorum o yüzden sordum. Hobi aracim olsa mitom ile ugrasirdim belki ama malum esim ile biniyoruz  :lol:

Sadece turbo degisimi ile 230 hp aldigimiz zaman baska degismesi gereken bir parcaya gerek yokmu yani? Qv nin fren sistemi sansimzani debriyaj i 60 hp lik farkli kaldirabilir miki ? :-X
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

ku2

Sadece turbo değişimi ile Mito QVden 230 bg alınmaz..
Bir kere yazılım yapman gerekecek.. O kadar emilen hava ne olacak..? di mi ama. Ayrıca intercooler değişimi de iyi olur bunlarla beraber. Değişim derken büyümesi anlamında. Bunlar dışında turbo araç için egzoz sistemine de el atmak lazım..Downpipe..ve komple egzoz.

Bu şekilde 50-60 bg güç almak olası. Fren sistemi zaten 4 pot Brembo var Qvlerde..bir sıkıntı olacağını sanmıyorum..ancak daha iyi disk ve balata ile güçlendirilebilir.

Benim WRX'im varken, yazılım, komple egzoz, büyük intercooler..ve stok turbo ile 225den- 270-280 bgleri gördüm. Daha sonra turbo basıncını biraz daha kısarak 265 bg gibi daha makul, kalkışlarda stok şanzımanı zorlamayacak bir hale getirdim.

Yukarıda QV için şanzımandan bahsetmedim..Eğer otomatik QV ise..yüksek tork sıkıntı çıkarabilir. Fatih'in Mito'ya bakın derim.. Uzun zamandır modifiye ile uğraşıyor.. Bakalım nasıl birşey çıkacak :)

Öte yandan, ben sadece yazılım ile 150 bg olan Q2'yi 175 bg'e çıkardım..Sıkıntısız bindim. Daha fazla güç isteseydim..illa ki yukarıda bahsettiğim değişimlere gitmek zorundaydım.. Bakalım araç şimdi Oğuzcan'ın ellerinde..Kimbilir neler yapacak :) Merakla bekliyorum..
Büyük turbo heyecanlandırdı bile beni :)

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

E.Ç.M. (MiTongin)

Sadece turbo değişimi ile Mito QVden 230 bg alınmaz..
Bir kere yazılım yapman gerekecek.. O kadar emilen hava ne olacak..? di mi ama. Ayrıca intercooler değişimi de iyi olur bunlarla beraber. Değişim derken büyümesi anlamında. Bunlar dışında turbo araç için egzoz sistemine de el atmak lazım..Downpipe..ve komple egzoz.

Bu şekilde 50-60 bg güç almak olası. Fren sistemi zaten 4 pot Brembo var Qvlerde..bir sıkıntı olacağını sanmıyorum..ancak daha iyi disk ve balata ile güçlendirilebilir.

Benim WRX'im varken, yazılım, komple egzoz, büyük intercooler..ve stok turbo ile 225den- 270-280 bgleri gördüm. Daha sonra turbo basıncını biraz daha kısarak 265 bg gibi daha makul, kalkışlarda stok şanzımanı zorlamayacak bir hale getirdim.

Yukarıda QV için şanzımandan bahsetmedim..Eğer otomatik QV ise..yüksek tork sıkıntı çıkarabilir. Fatih'in Mito'ya bakın derim.. Uzun zamandır modifiye ile uğraşıyor.. Bakalım nasıl birşey çıkacak :)

Öte yandan, ben sadece yazılım ile 150 bg olan Q2'yi 175 bg'e çıkardım..Sıkıntısız bindim. Daha fazla güç isteseydim..illa ki yukarıda bahsettiğim değişimlere gitmek zorundaydım.. Bakalım araç şimdi Oğuzcan'ın ellerinde..Kimbilir neler yapacak :) Merakla bekliyorum..
Büyük turbo heyecanlandırdı bile beni :)
süper bilgiler oldu kafam aydinlandi valla. Tesekkur ederim You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login
*Smiles per gallon*

ealprsln

MA ünite için hala "güvenilir" yazılım yapan bir kurum yada kişi olduğunu duymadım. Yaptıranların sıkıntı yaşadıklarını çokça okumuşuzdur hepimizde hem Türkiye'de hem de yurtdışında. Hidrolik basıncı ile çalışan emme'yi zaten yazılım ile nasıl güncelleyebiliyorsun tam olarak anlamışta değilim bu yüzden MA chip-tuning vs. çok aklıma yatmıyor açıkçası. İlla ki oynanacak bir MiTo isteniyorsa bu kesinlikle 155HP olanıdır QV den uzak durmak lazım bence. Yoksa multiair'ın fiyatı 2500TL gibiydi 2015 baharında  ;)  Yayları, pimleri ele almak çok çok olası. Bir MA araç sahibi olarak söylüyorum, kendim asla aracıma ne chip ne box ne de yazılım yaptırırım.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

agucba

Almanya'da MA için yazılm yapan bir yer vardı ve hatta Özgün'e de önermiştim ama Özgün kısa bir süre önce satmıştı Giulietta'sını.

///////////////

ealprsln

Bilgilendirme için çok teşekkürler You are not allowed to view links. Register or Login , gerçekten birisi şu an ücretsiz yapıp üzerine bana para vereceğini söylese yine de kabul etmem.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

ozroztrk

Yeni yıl akşamı donan ve işlevini yitirdiğini düşündüğüm el freni tellerini değiştirdim.. 8)

E.Ç.M. (MiTongin)

MA mito az sayidayiz ama guly olan cok var. Bir baslik altinda soralim bakalim yazilim yaptirip memnun olan var mi  :alfisti:
*Smiles per gallon*

Utku

Magnetti box almıştı Kemal,
Şuradan yorumlarını okuyabilirsiniz ;

2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

osm156

"Ruhumuz olmadan sadece birer makineyiz"

besamemucho

yenı sahıbıne teslım ettım :(

Umarım sizin için de yeni sahibi içinde, yeni sahibiyle vakit geçierecek alfanız için de hayırlı olur.

schumi

İç-dış bir güzel yıkandı... :)

DcD-Semih

Hava emişe bir türlü içime sinen bir çözüm bulamamıştım, rezonatör çoktandır sökülü ama istediğim gibi bir emiş noktası yakalayamamıştım. Kağıt hortum ile bu şekilde yaptım şimdilik, biraz uzun oldu gaz tepkileri düşerse biraz daha kısaltırım, açık filtre kadar olmasa da bir miktar ses mevcut temiz ve serin hava da alır burdan.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

ArinFırat

yasal ve mühürlü app ler geldi..

milano 75

bugün hava çok yağışlı,birader pazara çıkmamış,dükkanı ona bıraktım fırsat bu fırsat deyip bidonda çamurlaşma gösteren su sistemine giriştim.suyu boşalttım,su temizdi,antfirizin rengi var,bulanıklık yok.Sistemde önceki gibi çamurlaşma yok ama genleşme kabında var.Şüphelendiğim parça altta resimde görünen motordan radyatör altına giden hortumun ortasındaki boru.ölü olduğunu çoktan biliyorum ama bulamamıştım yerine parça.egzozcu bu kadar ince boru yok dedi,nalburu,pnomatikçisi gezdim sanayi yolunda,en sonunda endüstriyel malzemecinin birinde kısasını buldum.iki tarafına su borusu kaynattırıp takmaya geldim.takarken radyatöre üstten giren ince hortum girişini kırdım,radyatörü kucaklayıp  tornacıda yerine metal parça taktırdım 15 tl ye hallettik onuda.genleşme kabını kum ve tuzruhu kullanarak iyice temizledim, yerine taktım.Oraları dağıtmışken yağ buhar tankı,emmeye giden hortumlar,emme giriş,kelebek falan komple temizleyip topladım.bütün montaj kısımları karanlığa kaldı.geçenlerde led seyyar almıştım tahtakaleden,gündüz gibi yapıyor kaput altını,çok rahat çalıştım karanlıkda.4-4,5 lt saf su +1,5 lt kırmızı antfiriz koydum sisteme,havasını alıp fanda açınca bi tur atıp çektim evin önüne.Belim,bacaklarım offf diyorum,bittim ama bayadır sökmemiştim bi taraflarını,değişik bi tat veriyo bu iş bana  :))
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

E.Ç.M. (MiTongin)

You are not allowed to view links. Register or Login helal ustat eline emeğine sağlık. Okurken keyif aldım.  :yukari-ok:
*Smiles per gallon*

h.t

Eline sağlık Mehmet abi

Sent from my iPhone using Tapatalk

OğuzCanAlantor

Mehmet abi tebrikler :) maşallah iyi bakıyorsun koca oğlana

milano 75

teşekkürler arkadaşlar,bu aralar işden pek vakit ayıramıyorum ne binmeye nede detaylı bakmaya ama,bazen içi acaip tozlu falan oluyor(dışı hayatta olmaz) hergün sabah akşam ev-iş çalışıyor,yatmıyor tembel tembel  :) .fırsatını bulduğum an önü toparlıycam ,kaputu,ondan sonrada 17 jant denemeye niyetim var,olmadı 16 beyazları komple gunmetal parlak boyuycam.Nasıl olsa bana gardaş olacak bu,en azından bazı sorunlarına büyümeden bakalım ki devrilmesin boynu.malum eski araç,yatışa geçerse bir daha yürütmesi zor olur,gözden düşer,gönülden düşer,yalan olur gider.

ykilinc

Milano 75 maşallah elinizden bu işler geliyor. Aracinizada iyi  bakıyorsunuz. 75 ler cok ilgi çekici, değerli  araclar.  Kıymet bilende olmasi güzel..

milano 75

Milano 75 maşallah elinizden bu işler geliyor. Aracinizada iyi  bakıyorsunuz. 75 ler cok ilgi çekici, değerli  araclar.  Kıymet bilende olmasi güzel..
teşekkür ederim.bu tarz sök tak işleri yapabilmek gerekiyor,yoksa bunları her ufak sıkıntıda sanayiye götüremezsiniz,bakacak usta bulmakda zor bi yerden sonra.bunun meşgul ettiği alanda ve zamanda 3-5 tane yeni nesil araç bakımı yapılıp yollanıyor  ;) O yüzden üstteki gibi işleri yapmak başa düşüyor

ArinFırat

Double teyp çerçevemizi taktık.çerçeve 6.5" ama teyp 7" olunca, milim milim keserek cuk diye oturttum.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Doğa Tosun

bugün değil ama 3 gün önce GT detaylı iç dış temizlik ve cilaya girdi. Motor temizliği ve kabin antibakteriyel koruma ile kalıcı güzel koku uygulaması yapıldı wurth ürünleriyle. Ertesi gün de aynı işlem 159'a yapıldı. Koltukları kapı içi derileri vs. silindi güzelce. Havalandırma kanallarının içleri temizlendi.
Yaklaşık 420 bindeki berlingo'nun da 4.enjektörü kullanıma pek etki etmese de sorun çıkardı. Pazartesi de o değişecek.

GT için baharda 17-18" lastikli jant alınacak 147'ye kısmet olmamıştı bari GT'ye olsun. 159'un da sarı hali iyice gözden çıktı, Okan Abi'nin önerdiği Giulia Q kırmızısına yakın bulduğumuz; gmg'nin de haftabaşında AudiR8'e yaptığı Arlon True Blood'da karar kılındı gibi. Önümüzdeki hafta içinde müsait olabilirsem 159'un 17" kışlıklarını boyayacağım.
Fakat tabiki bahara çok var .
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

depeche101

bugün değil ama 3 gün önce GT detaylı iç dış temizlik ve cilaya girdi. Motor temizliği ve kabin antibakteriyel koruma ile kalıcı güzel koku uygulaması yapıldı wurth ürünleriyle. Ertesi gün de aynı işlem 159'a yapıldı. Koltukları kapı içi derileri vs. silindi güzelce. Havalandırma kanallarının içleri temizlendi.
Yaklaşık 420 bindeki berlingo'nun da 4.enjektörü kullanıma pek etki etmese de sorun çıkardı. Pazartesi de o değişecek.

GT için baharda 17-18" lastikli jant alınacak 147'ye kısmet olmamıştı bari GT'ye olsun. 159'un da sarı hali iyice gözden çıktı, Okan Abi'nin önerdiği Giulia Q kırmızısına yakın bulduğumuz; gmg'nin de haftabaşında AudiR8'e yaptığı Arlon True Blood'da karar kılındı gibi. Önümüzdeki hafta içinde müsait olabilirsem 159'un 17" kışlıklarını boyayacağım.

Arlon True Blood . GT 'de nasıl efsane olur çok merak ettim şimdi bak.  :rock:

KUY65

true blood yakışır  :yukari-ok: 17 kışlıklar ne renk olucak :D
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara