Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozroztrk

Arkadaşlar çok sakin(2000-2500 devir aralığıda) kullanmama rağmen ş.içi 10-10.5 litre arasında yakıyor.Yoğun bir tarfik içine de girmiyorum.  Arac çok yakıyor gibi geliyor ama diğer 1.6 TS kullanan arkadasların yakıtı nasıl acaba ?
(Orjinal halinden tek farkı 17" jant mevcut üzerinde)

Bu arada debimetrem ve egsoz çıkışında bulunan lambda sensörü yeni. Ecu'da herhangi bir arıza kaydı da bulunmamakta.

alperen08

En son sattığım 147 ile bende 9.5 civarı yakıyordum ama ben sakin kullanmıyordum açıkçası.

ozroztrk

You are not allowed to view links. Register or Login
En son sattığım 147 ile bende 9.5 civarı yakıyordum ama ben sakin kullanmıyordum açıkçası.
Sİzin dediğinize göre sakin kullanımla 8.5 falan olması lazım ama bir türlü o değerleri tutturamadım

E.Ç.M. (MiTongin)

162 bin km boyunca tsi 122 hp lik motoru kullandık.. Ankarada şehir içi 7.5-8 yakıyordu..
6 litre yakması için kasmak lazım

Hele ki 160 lık tsi da kimse 6-6.5 şehir içinde yakamaz. Ha şehir içinden kasıt ana arterlerde 80 cc gitmekse o ayrı..
Çocukluk arkadaşımda scirocco 160 tsi dsg var , ankarada ortalama 8.5-9 yakıyor.. Gazlarsa 14-15 litrelere fırlıyor..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bende 160 TSI'ın 6-6,5 yaktığını hiç duymadım şehir içinde, tanıdıklarım İstanbulda 10 litrelerde dolanıyorlar uzun yolda 7-8 aralığında. Ben Eskişehirde hergün çevreyolunda işe git-gel 50 km yapıyorum havalar soğuduktan sonraki ortalamam 9 sayılır, yazın ise sakin kullanımlarda ancak 8,2 lere falan düşüyor ki bu çevre yolu ışık yok akan trafik. Eskişehir'de şehiriçi çok ışık var çok kısa arlıklarla rahat 11-12 leri buluyor dur kalktan.

Ama hatırladığım en efsane yaktığım zaman, Eskişehir merkezden, Çanakkale - Balıkesir ayrımına kadar tam 1 depo yaktı 45 litre 300-310 km'de depoyu sıfırladım.
güzel basmisin yalniz  :lol: ben ankaradan bir depo ile geldim istanbula. 170 180 ile geldim hep nerdeyse.
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

ealprsln

Bursa otobanda 219km ile cruise'a aldığında anlık olarak ne yaktığını görmek istemezsin  :'(
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

E.Ç.M. (MiTongin)

Bursa otobanda 219km ile cruise'a aldığında anlık olarak ne yaktığını görmek istemezsin  :'(
sehir icinde 10 lt altina inebildin mi hic peki? Benim hep 10.7 lerde :) bu arada 2.5 devirlerde vites değiştiriyorum ve 50 km hizda 6 viteste gidiyorum o derece dikkat ediyorum ama yok abi inmiyor asagi  :asagi-ok:
*Smiles per gallon*

ealprsln

Eskişehir'de 10lt'nin altı çok zor çünkü 400 mt de bir ışık var. Dur-kalk olayı eskişehir'de çok çok fazla. Ne kadar sakin kullansanda arada bir asılıyorsun o da arttırıyor. Ben aracımı ilk aldığımda 12-13 litrelerde gezdim ilk birkaç ay çünkü baya "keko (çaça) styla" gazlıyordum, sonrasında araca biraz alışınca daha sakin kullanabiliyorsun, senin galiba daha 1 ayın yeni doldu yada dolacak. Bence senin tüketiminde zaman içinde düşecektir. Ama sıkışık dur-kalk trafikte olsa olsa en sakin halinde dediğin gibi 10lt olur.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

E.Ç.M. (MiTongin)

Eskişehir'de 10lt'nin altı çok zor çünkü 400 mt de bir ışık var. Dur-kalk olayı eskişehir'de çok çok fazla. Ne kadar sakin kullansanda arada bir asılıyorsun o da arttırıyor. Ben aracımı ilk aldığımda 12-13 litrelerde gezdim ilk birkaç ay çünkü baya "keko (çaça) styla" gazlıyordum, sonrasında araca biraz alışınca daha sakin kullanabiliyorsun, senin galiba daha 1 ayın yeni doldu yada dolacak. Bence senin tüketiminde zaman içinde düşecektir. Ama sıkışık dur-kalk trafikte olsa olsa en sakin halinde dediğin gibi 10lt olur.
maalesef ki is ve ev yakin
Arti sabah aksam delicesine trafik. 5 km yol 1 saat sen hesap et. O yuzden normal o zaman. Ilk.aldigim hafta bende 12 13 lerde gezdim. Yillardir benzine para vermedigim icin ( isim.pazarlama ve dizel kullandim hep  :lol: ) cimrilikten degil de acıdım :) 9.9 larda olsunda psikolojik rahatlayalim  :D
*Smiles per gallon*

defrost

Arkadaşlar çok sakin(2000-2500 devir aralığıda) kullanmama rağmen ş.içi 10-10.5 litre arasında yakıyor.Yoğun bir tarfik içine de girmiyorum.  Arac çok yakıyor gibi geliyor ama diğer 1.6 TS kullanan arkadasların yakıtı nasıl acaba ?
(Orjinal halinden tek farkı 17" jant mevcut üzerinde)

Bu arada debimetrem ve egsoz çıkışında bulunan lambda sensörü yeni. Ecu'da herhangi bir arıza kaydı da bulunmamakta.
Enteresan bir durum, ben ss ile 9-9.5 yakıyorum (17 jant, kat boş, ara ara 7000 devir çevirerek)

emre_deniz

159 dizel aracımla depoyu fulleyip test ettim. 125 liralik motorinle 490 km sadece şehir içi. Ve haftasonu izmir trafiğinde kullandım. 25 kuruş civarı yapıyor.

ES53

159 dizel aracımla depoyu fulleyip test ettim. 125 liralik motorinle 490 km sadece şehir içi. Ve haftasonu izmir trafiğinde kullandım. 25 kuruş civarı yapıyor.

Harika deger sehirici icin

ucarozcan

Benim şehir içi normal trafik 19" + yazılım + dpf iptal 30-31 kuruş.

Xperia z3

Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

ES53

Xperia z3

Bende orjinal jantlar mevcut 17 yazilim dpf itali mevcut bende sehirici dediginiz gibi yakiyorum

ucarozcan

Bende orjinal jantlar mevcut 17 yazilim dpf itali mevcut bende sehirici dediginiz gibi yakiyorum
Peki bu aradaki 5 kuruş farkın sebebi ne acaba? Model yılı mı? başka aklıma bir şey gelmiyor.
(benim 2006 manuel)
Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

ES53

Peki bu aradaki 5 kuruş farkın sebebi ne acaba? Model yılı mı? başka aklıma bir şey gelmiyor.
(benim 2006 manuel)

Hicbir fikrim yok benim aracim 2008 model ama o kadar fark normal diye dusunuyorum olabilir.kafadan zaten dpf iptali ve buyuk jant faktoru var

emre_deniz

Benim aracımda manuel 2007 17 inch. Yazılım var. Dpf iptali yok.

Kurzuk

1,9 jtd GT yazılım var, dpf iptali yok yoğun şekilde şehir içi ve yazılım yeni olduğundan alt devirlerin tadını çıkartarak 28 kuruş. Yazılımsız şehir içi dikkatli kullanımda 25 kuruşlardaydı.
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

rain man

1,9 jtd GT yazılım var, dpf iptali yok yoğun şekilde şehir içi ve yazılım yeni olduğundan alt devirlerin tadını çıkartarak 28 kuruş. Yazılımsız şehir içi dikkatli kullanımda 25 kuruşlardaydı.
Ben de benim de arttı diyordum ama sanırım bunu düşününce benimkisi de normal abi. Bende o civarda yakıyorum benzer şekilde kullanarak.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

Kurzuk

Ben de benim de arttı diyordum ama sanırım bunu düşününce benimkisi de normal abi. Bende o civarda yakıyorum benzer şekilde kullanarak.
Bu ay aynı güzargah ve yoğunlukta çok dikkatli kullanıyorum. Bakalım ne olacak? Ama hiç tadı yok be Veysel.. Alfa Romeo bu arabaları altımızdan almasın
"bırakın gidin Symbol filan kullanın" demelerinden korkuyorum
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

rain man

Bu ay aynı güzargah ve yoğunlukta çok dikkatli kullanıyorum. Bakalım ne olacak? Ama hiç tadı yok be Veysel.. Alfa Romeo bu arabaları altımızdan almasın

İlk 6-7 ay kullandığım güzergahı inanılmaz cool kullandım, amacım ekonomi değil de bu performansı verirken çok da basmadan ne kadar az yakıyor onu görmekti. Hepsinde sanki arka planda bir konçerto çalıyormuş gibi sürdüm. Ve 25 kr ortalama ile, motorin daha yüksekken hem de gezdim. Bir kaç aydır motorin o zamanlara göre 40 kuruş düşük ama ortalamam arttı 28'e. Yılda max farkettireceği rakamı hesaplayınca "amaaaan" deyip sadece keyif aldığım şekilde sürmeye başladım.

Dediklerinde o kadar çok haklısın ki. İster abartıyor olalım ister hakikaten de düşündüğümüz kadar keyifli olsun kullanmak benim için farketmiyor. O koltuğa oturunca dert tasa arkada bir yerlerde kalıyor.

Belki az yakmıyor ama verdiğine göre gerçekten az yakıyor.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

Kurzuk

İlk 6-7 ay kullandığım güzergahı inanılmaz cool kullandım, amacım ekonomi değil de bu performansı verirken çok da basmadan ne kadar az yakıyor onu görmekti. Hepsinde sanki arka planda bir konçerto çalıyormuş gibi sürdüm. Ve 25 kr ortalama ile, motorin daha yüksekken hem de gezdim. Bir kaç aydır motorin o zamanlara göre 40 kuruş düşük ama ortalamam arttı 28'e. Yılda max farkettireceği rakamı hesaplayınca "amaaaan" deyip sadece keyif aldığım şekilde sürmeye başladım.

Dediklerinde o kadar çok haklısın ki. İster abartıyor olalım ister hakikaten de düşündüğümüz kadar keyifli olsun kullanmak benim için farketmiyor. O koltuğa oturunca dert tasa arkada bir yerlerde kalıyor.

Belki az yakmıyor ama verdiğine göre gerçekten az yakıyor.
Ya orası öyle benzinli turbo ve atmosferik küçük hızlı arabalarımda aldığım tadı yazılımla ve siyah dumanlar atmadan, orjinal egzoz kombinasyonuyla da oynamadan neredeyse yarı yarıya yakıt maliyeti ile elde ediyorum. Daha fazlasını istemiyorum ki.
2008 MY GT Q2

Yiğit Doğukan

Benim 156'da ortalama tüketim 10,8 LT. Motor 1,6 ve 17 jantlarla.

Aslında normal, hele ki Gaziantep gibi trafiğin saç baş yoldurduğu bir ilde. Bursa'da 4 yıl yaşadım ve faal araba kullandım. Trafik Antep'e göre gayet iyiydi. Askerliği Ankara'da yaptım. Şoför değildim ama sık sık araç komutanı olarak trafiğe çıkardım. Orası da "Antep trafiğine göre" gayet iyiydi. Antep trafiğine göre dedim özellikle belirtiyorum, yoksa Ankara trafiği de pek normal sayılmaz :)

Bizim buranın caddeleri dar ve kırmızı ışıklar uzun sürelidir. Hele de tramvaya denk gelirsen yandın... Üstüne birde  yanlış park edenleri ve sığır sürücüleri ve bir de Suriyelileri ekleyince Antep trafiğinden tiksiniyorsunuz...

Ha bu arada; yukarıda yazdığım tüketim, ortama 14 km hızla yapılmıştır.

alperen08

Bende bugün bir hesaplıyayım dedim manuel , 17 jant oynanmamış dizel 159 29kruş (Kocaeli izmit merkez ve yer yer şehirler arası karma).

surgeon

konya ş.içi yeni veriler. lpg de 12 lt benzinde 10.5 lt kullanımım da pasif agresif  :yukari-ok:
palio 1.2 sl 2005 (2009-2010)
vectra cd oto. 1998 (2010-2011)
Megane ıı  privilege oto. 2008 (2011-2014)
corsa 1.4 gls 2000 (2012-2013)
Passat 1.4 tsı dsg 2010 (2014-2015)
Polo 1.4 tdı 2008 (2014-2014)
A3 1.6 oto. 2000 (2014-2014)
156 1.6 ts 2005 (2014-       )
Megane ıı privilege oto. 2008 (2015-2016)
C-ellysee 1.6 hdı 2014 (2016-2016)
Astra 1.6 cdtı oto. Sedan 2016 (2016-     )

ertena

Giulietta jtdm-2 (RaceChip Ultimate) son 4000km ortalamam(ilk 500'ü stok sonrası chipli) 5.7lt/100km. Son depo ortalamam da yine 5.7lt/100km. Pompa ölçümü ile yol bilgisayarı hemen hemen tutuyor gibi sanırım yol bilgisayarı biraz daha iyimser yaklaşıyor. Kullandığım güzergah: Kurtköy-Dilovası-Kurtköy. 2/3 otoban (genelde 150 km/h anlık olarak 190-200km/h) 1/3 dilovasından imes sanayi sitesine tırmanma, tipik bir dağ yolu.

Cruise kontrol ile sabit hız denemelerime göre 90-100km/h arası tüketim 3-3.2lt/100km

not: verilerin tamamı nokian wr d3 kış lastiği ile alınmıştır.

edit: imla